Keskustelu

Make92Kuinka usein syötte PPI-lääkkeitä?17.3.2021 12.22
Moikka.

Aloin tässä miettimään kun itselläni refluksin oireet (ruokatorven ja kurkun polte) tuntuu pysyvän aisoissa ottamalla 1x viikossa Rabeprazol 10mg.

lmeisesti PPI-lääkkeiden vaikutus voi kestää viikonkin jollain tasolla, kun huomaan itse että viikon verran pärjäilee yhdellä napilla.

Kuinka usein te muut syötte PPI-lääkkeitä ja miten isoja annoksia?

LurppaRe: Kuinka usein syötte PPI-lääkkeitä?17.3.2021 22.30
Onpa mielenkiintoista jos näin pystyisi olemaan, olen ymmärtänyt että melkein kaikilla vaikutusaika on 12-24h..

PäivikkiRe: Kuinka usein syötte PPI-lääkkeitä?24.3.2021 22.33
Olen syönyt pian 6 v Pariet 10 mg, joka aamu tyhjään vatsaan ja närästys pysynyt poissa, joskus kyllä närästää jos on syönyt jotain sopimatonta, olen koittanut olla ilman Pariettia pari päivää niin on alkanut närästää. Alkuaan sain Pariettia, kun valitin jatkuvaa röyhtäilyä, närästystä ei silloin pahemmin ollut, nyt kyllä jos lääke jää pois pariksi päiväksi, röyhtäily on pahentunut vuosien aikana tosi kiusalliseksi päivittäiseksi vaivaksi, lääkäri on kehoittanut kuitenkin käyttämään jatkuvasti Pariettia. Minulla on todettu iso palleatyrä ja ehdotettu leikkausta, jota kyllä harkitsen vielä.

Make92Re: Kuinka usein syötte PPI-lääkkeitä?29.3.2021 16.18
"Useimmilla PPI-lääkkeillä haponeritys vähenee 60?90 % annostuksesta riippuen ja kerta-annoksen jälkeen haponerityksen normalisoituminen kestää 4?6 vuorokautta."

Veikkaan että tuon haponerityksen normalisoitumisen myötä minulla alkaa refluksioireet palautua ja siksi yleensä aina 7 päivän välein joudun lääkkeen syömään.

Linkki:
https://fi.wikipedia.org/wiki/PPI-l%C3%A4%C3%A4kkeet



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: