Keskustelu

female77Proteiinijauheet kokemattomalle13.3.2021 5.42
Mulle sopii paleo, mutta en pidä ruuanlaitosta. Tykkään raasta suolaamattomasta lohesta, mutta pelkään botuliinia nyt. Onkohan sitä myös tuoreessa lohessa, joka ei ole vakuumissa? Valmisruuissa on aina suolaa, sipulia, maitoa tms epäsopivaa. Kasviproteiinista saan helposti ilmaa vatsaan. Samoin tärkkelyksestä. Olen epätoivoinen ruokakaupassa. Lähikaupassa ei ole enää edes kypsää grillilihaa irtomyyntinä.

Nyt olen tajunnut että voisinkin syödä vain esim kookos(jos sopii) yms jogurttia, pirtelöitä, avokado smoothieita tms ja sekoittaa siihen esim munanvalkuais proteiinijauhetta. Siinä ainakin yksi suolaton, maidoton, gluteeniton, lisäaineeton, sokeriton, luomu vapaankanan, tärkkelyksetön, sokeriton vaihtoehto. Näin vältyn sekä lihan kypsentämiseltä että sopimattomilta valmisruuilta. Joku (Ginger ehkäpä?) on muistaakseni pirtelöistä puhunut tälläkin palstalla, mutta en ole aiemmin tajunnjt että siitä saisi kunnon aterian proteiinijauheella. Sopisi ainakin minulle. Lisä plussana että kananmuna hillitsee närää. Onkohan jauheet ESBL-vapaita?

Löysin Myprotein-sivuston. Vaikuttaa hyvältä ja mulle sopivalta kaikin puolin. Ilmainen kotiinkuljetus jos tilaa yli 70e. Tarjousprosentteja tilauksista. Onko kukaan tilannut sieltä?

Taidan siirtyä pelkkiin smoothieihin ja maidottomiin jogutteihin. Tietty syön muutakin sopivaa, kuten jäävuorisalaattia ja joskus kypsää lohta, mutta niin harvat ruuat sopivat. Haluan helppoa, en vain jaksa laittaa aina ruokaa. On myös ihanaa että kananmunat(jauhe) ovat vegeä tavallaan ❤

female77Re: Proteiinijauheet kokemattomalle13.3.2021 10.46
Prismassa on näköjään vähäsuolaista tonnikalaa oliiviöljyssä, helppoa jos laittaa pakastevihanneksien kanssa suoraan uuniin. Mutta sen säilyketonnikalan hinta on noin 25e/kg. Just...

female77Re: Proteiinijauheet kokemattomalle13.3.2021 11.34
Pirkka tonnikala pakastepihvit, noissa ei kai ole suolaa(tai muutakaan huonoa). Helppoa, mutta kallista, noin 20e /kg

GingerRe: Proteiinijauheet kokemattomalle13.3.2021 19.24
Mä olen käyttänyt Hera-proteiinijauhetta. Se on siis maitopohjaista eli ei sovi Paleoon. Mulle ei sovi yleensä maitotuotteet, mutta herajauhe sopii. Se on hyödyllistä lihaksille.

Tonnikalapurkki maksaa pari euroa. Se on tosi täyttävää. Yksi ilta paistoin tonnikalaa ja juustoa pannulla. Laitoin päälle yrttimaustetta. Oli hyvää, vähän kuin pizzaa😋

female77Re: Proteiinijauheet kokemattomalle14.3.2021 4.08
Ai että herajauhe sopii vaikkei maito sovi, voisihan sitäkin kokeilla. Mistä olet ostanut hyviä prodejauheita?

Toi vähäsuolainen calvo-tonnikala on vähän kalliimpaa kuin muut, mutta ei se näköjään olekaan paljoa kalliimpaa. Olen syönyt yleensä tavallisia tonnikalasäilykkeitä, ne on melkoisen suolaisia. Ja saan heti runsaasti nesteturvosta, se on ongelmana suolan syönissä minulla. Kengät ei mahdu jalkaan jos syön suolaa, naama kuhean näköinen. Suolattomuus auttaa, vähentämällä painoa 20-30kg. Olen joskus laittanut tuon tyyppistä tonnikalaa, siinä oli myös capriksia, mutta en voi sietää ruuankäryjä paistamisesta, huono liesituuletinkin.

GingerRe: Proteiinijauheet kokemattomalle14.3.2021 20.26
Prode-jauhetta olen tilannut Fitnesstukusta. Siellä on sellainen Star Nutrition Stevisweet. Siinä alhaiset hiilarit.

Foodin on kuulemma myös hyvä. Ihan neutraalin makuinen löytyy ilman makeutusta.

Tonnikalasta ja kesäkurpitsasta oon tehnyt uunivuokaa 😋

GingerRe: Proteiinijauheet kokemattomalle14.3.2021 22.04
Lisäksi mulla menee Great Lakes Collagen Hydrolysaatti. Eli se on naudasta peräisin.

Hyvin sisältää eri aminohappoja. Kärkkäisellä noin 20-24 EUROA. Annostus 2 x 2 RKL päivässä.

Auttaa nivelkipuihin.

female77Re: Proteiinijauheet kokemattomalle15.3.2021 5.48
Kollageeni+hyurlonivalmisteet ovat myös iholle hyväksi, kun oma tuotanto vähenee kenties iän myötä. Täytyy kokeilla erilaisia prodejauheita.

female77Re: Proteiinijauheet kokemattomalle15.3.2021 5.51
Mulla tosin auttaa ihoa estrogeenin syöminen. Mun oireitten takia se on välttämätöntä muutenkin kuin pelkän ihon takia.

GingerRe: Proteiinijauheet kokemattomalle20.3.2021 11.15
Hamppuproteiini on vegaaninen.
Foodin on kotimainen valmiste.

female77Re: Proteiinijauheet kokemattomalle20.3.2021 13.32
Parempi tilata netistä, lähikaupassa näytti olevan varsin kallista siellä ollut hera-prodejauhe. Olisko se ollut Puhdistamo merkkinen? En minä muista merkkiä.

Ulkona näyttää olevan tuulinen päivä. Ainakin täällä etelä-rannikolla. Taidanpa siivoilla tai tehdä kotitöitä tänään.

JosafaRe: Proteiinijauheet kokemattomalle28.3.2021 9.32
Olen kokeillut erilaisia proteiinijauheita. Suurin osa maistuu kaameille mutta Puhdistamon riisiproteiini on miedon ja hyvän makuinen. Onhan sillä sitten myös hintaa enemmän kuin muilla.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: