Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

JumikurkkuRuoka tuntuu takertuvan ruokatorveen7.2.2021 20:57
Moi.

Täällä 30v mieshenkilö. Refluksia on ollut ajoittain vuosia. Olen ajatellut että se on ihan normaalia että välillä tulee vähän yrjöä suuhun röyhtäyksen mukana, niin siksi en ole aiemmin lääkärissä käynyt refluksin takia ja ei ole mitään närästyskipujakaan yms. koskaan ollut.
Mulla alkoi kummalliset ruokatorvi oireet 2020 joulukuun lopulla kun päätin aloittaa (liian nopean) laihduttamisen.
Aluksi oli ruokatorvessa palan tunne, jollaista muistan olleen noin 10 vuotta sitten myös. Kävin tammikuun alussa lääkärille valittamassa oireita ja se sanoi vaan että todennäköisesti refluksia ja määräsi somac kuurin. Somac kuurin aikana huomasin että kurkussakin on palan tunnetta ja jotain erikoista kuivumisen tunnetta. Söin somacia tammikuun loppuun.
Kurkkuoireet helpotti vähän kun lopetin somacit mutta ruokatorvessa on edelleen palan tunnetta ja nyt myös tuntuu että ruoka jää jumiin sinne. Varsinkin lakritsit tuntuu jämähtävän erityisen tehokkaasti. Kovempi ruoka tuntuu siltä kuin se raapisi ruokatorvea. Sekä ruuan eteneminen ruokatorvessa tuntuu ajoittain pienenä kipuna myös lapojen välissä.
Google antoi tietenkin diagnoosiksi ruokatorven syövän.
Tähystykseen olen menossa 12.2. joka pelottaa ihan sikana.
Onko kellään muulla vastaavia juttuja?

HuolestunutRe: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen7.2.2021 21:55
Osittain on samanlaista oiretta ja lisäksi paljon muutakin. Ruoka pitää pureskella kunnolla muuten tuntuu että ei mene alas kunnolla.
Tuota kipuilua selänpuolella on aika paljon. Välillä juuri tuntuu että kun ruoka menee jostakin tietystä kohdasta ruokatorvea niin semmonen vihlaisu tuntuu sekä kun ruokatorvessa liikkuu ilmaa tms. niin kipua tuntuu juurikin lapojen välissä. En oo googlettanu ja lääkäriin taas oireiden kanssa menossa.
Ilmoittele tänne mitä sun gastrossa sitten sanotaan.

JumikurkkuRe: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen12.2.2021 11:45
Noniin kävin tähystyksessä. Yllättävän helppo ja nopea oli tutkimus, sain rauhottavaa suoneen mutta nielupuudutetta ei laitettu jostain syystä joten yökin aika kovasti.
Tutkimuksessa ei löytynyt mitään mainittavampaa. Kaikki pitäis olla ok pientä refluksointia lukuunottamatta. Hoidoksi riittää ruokavalion tsekkaus ja sängynpäädyn nosto. Hämmentävää sanoisinko

HuolestunutRe: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen15.2.2021 6:49
Kiitos Jumikurkku kun kerroit tuloksista. Kaipa se itsellänikin sit vaan on "lievää" refluksia. Hyvä tietysti niin ettei mitään vakavaa löytynyt!

SitrusRe: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen15.2.2021 12:46
Ootko ollut rt.n varjoainekuvassa tai manometriassa?
Kuulostaa jonkin sortin rt.n vajaatoiminnalta.

JumikurkkuRe: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen16.2.2021 1:29
Asiaa ei ole tutkittu muuten kuin tähystyksellä. Pitänee mennä jatkotutkimuksiin jos oireet ei meinaa helpottaa. Tuli tässä mieleen että voikohan kilpirauhanen jotenkin painaa kurkkua tai ruokatorvea?

mala55Re: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen16.2.2021 8:27
Kilpirauhasarvot kannattaa otattaa,minulla aikanaan refluksia tutkittaessa löytyi patti kaulalta ja osoittauitui papillaariseksi karsinoomaksi.Toki kilpirauhasarvot olivat normaalit.
Kokenut sisätautilääkäri tunnustelemalla kilpirauhasen jo havaitsee ainakin onko muutoksia.
Varastorauta tai sen puute voi myös aiheuttaa ko.vaivoja vaikka Hb olisikin hyvä.

female77Re: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen16.2.2021 12:09
Jumikurkku, mulla on ollut nuoresta lähtien ruuan jumiutumista rtorveen, samoin öidilläni. En ole ikinä edes ollut tähyssä. Ei se voi olla kovin vaarallista minun kohdallani, sillä muutoinhan oisin kuollut jo. Gastro sanoi että voin mennä tähyyn muttei pitänyt sitä pakollisena.

female77Re: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen16.2.2021 12:09
Jumikurkku, mulla on ollut nuoresta lähtien ruuan jumiutumista rtorveen, samoin öidilläni. En ole ikinä edes ollut tähyssä. Ei se voi olla kovin vaarallista minun kohdallani, sillä muutoinhan oisin kuollut jo. Gastro sanoi että voin mennä tähyyn muttei pitänyt sitä pakollisena.

female77Re: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen16.2.2021 12:15
Verenmaku tulee myös suuhun kum yskin, en tiedä käytänkö tähylähetettä. Ei viitsi koronan aikana liikkua paljoa.

TähtiRe: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen16.2.2021 13:08
Minulla oireet alkoivat samalla lailla viime marraskuussa. Mitään polttelua ei ole, paitsi pari kertaa lapojen välissä syksyn aikana. Gastoskopiassa todettiin lievä refluksi ja nyt olen pari kk syönyt Esomepratsoli (ensin Somac). Limaisuus ja äänen käheys hävisi lähes kokonaan mutta ruuan muru jää usein painamaan jonnekkin kurkkuun. Niin ainakin tuntuu syönnin jälkeen. Tuntuu että kevyitä pieniä muruja en saa alaspäin. Lääkäri käski juoda vettä niin paljon että menee alas, mutta ei vain mene. Voi jäädä seuraavaan syöntikertaan tuntumaan.

SitrusRe: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen17.2.2021 6:31
Ruoan takertuminen on ns. hälyttävä oire, sen syy on aina hyvä selvittää.
Usein syy on viaton, mut silti.

TähtiRe: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen17.2.2021 17:58
Juu, kyllä kannattaa selvittää. Itse en oikein tiedä minne seuraavaksi. Käynyt siis korvalääkäri llä, neurologille ja siellä gastoskopiassa. Nämä työterveyden kautta. Ajattelin siirtää asian hoidon terveyskeskukseen mutta siellä lääkäri ehdotti syyksi Sjögreenin syndroomaa ja käski juoda paljon nestettä. Foniatrian puolelle äänen käheytymisen takia voi kuulemma lähettää. Mietin että pitäisikö kokeilla sen kautta, tosin nyt ei ole käheä. Vai menisikö taas itsemaksavana korva-nenä- ja kurkkulääkäriin. Kun tuntuu että ei oteta tätä vaivaa vakavasti, tai sitten odottavat tuleeko muita oireita.

TähtiRe: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen18.2.2021 17:43
Tänään sitten salaattia syödessä tuntui hippunen jäävän taas kiinni. Join vettä, kumartelin, naputtelin kurkkua mutta niellessä tunsin sen. Meni hermot ja kävin kurkku lääkärissä. Hän tähysti nenän kautta kurkun eikä nähnyt siellä mitään. Laittaa lähetteen sairaalaa, nielmisen tutkimiseksi. Sanoi että kurkkurefluksin pitäisi syödä lääkettä 3-6kk. Toivoa on siis vielä nielun toiminnan parantumisesta.

mala55Re: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen18.2.2021 19:02
Tuleeko proppuja kurkkuun?

7262662Re: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen20.2.2021 12:35
Onko ap:lla ollut selkäjumeja, etenkin rintarangan alueella. Itse saman ikäinen ja samat oireet. Epäilen johtuvan selköjumista. Tähystyksessä olen käynyt muutamia vuosia sitten. Google tietysti pelottelee pahimmalla.

JumikurkkuRe: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen20.2.2021 16:39
7262662 on mulla jonkun verran selkäjumeja ja niska-hartia seudun jumeja

female77Re: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen21.2.2021 13:42
Mullakin on pahasti, mutta liittynevät helposti refluun jollaintapaa yleensäkin.

JumikurkkuRe: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen24.2.2021 12:54
Lueskelin omakannasta potilaskertomusta tuosta gastroskopiasta ja siellä luki näin: Cardia tiivis, mutta yökkäyksen aikana näkee cardia-alueen limakalvon prolapoitumista ruokatorven puolelle.
Mitäköhän toi mahtaa meinata?

TähtiRe: Ruoka tuntuu takertuvan ruokatorveen24.2.2021 18:28
Tänään tuli sairaalasta kirje että tutkimusaika tulee elokuun puolen väliin Mennessä. :(
Masentaa, kun jotenkin ajattelin että parin kuukauden sisään pääsisin tutkimuksiin. Eilen oli hyvä päivä mutta taas tänään kurkku tuntui väsyvän aina syömisen jälkeen.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: