Keskustelu

UrheiluhulluRintakehän polttelu2.2.2021 11.48
Viime aikoina ollut epämääräisiä oireita rintakehän alueella.

Jonkun verran sitä perinteistä "närästystä" eli rintalastan alla polttavaa tunnetta. Mutta se tunne tuntuu leviävän myös rintalihaksien kohdalle, siihen rintakehän keskiosan lähelle. Välillä myös rintalastan pinta on kipeä.

Onko tällaisesta kokemusta ja miten tätä voisi helpottaa?

Happosalpaajat käytössä ja elintavat laitettu kuntoon. Silti vaivat ovat lisääntyneet viime aikoina :(

UrheiluhulluRe: Rintakehän polttelu6.2.2021 11.08
Tehdään nosto tähän. Onko kellään kokemuksia?

Tänäkin aamuna oli niin että aamiaisen jälkeen tuntui ruokatorvessa pientä kipua, mutta sitten se säteili rintalastan etupuolelle ja rintalihasten kiinnityskohtiin rintalastan keskellä. Mikä tällaista voi aiheuttaa?

PikeRe: Rintakehän polttelu6.2.2021 15.02
Ei taida olla tämän foorumin väellä ks vaivaa.
Otin suoran lainauksen Terveyskirjaston sivulta, josta löytyy lisäää, mutta sinuna varaisin lääkäriajan.

"Tietzen oireyhtymä" (Tietzen syndrooma) on yhden tai useamman kylkiluun vaiva, joka aiheuttaa kipua rintakehällä. Vaivan syy on tuntematon, mutta se voi muistuttaa erehdyttävästi sydänperäistä kipua, ja tuollaisen kivun lähde on siksi aiheellista selvittää.

Toivotaan selvyyttä vaivaasi 😮

UrheiluhulluRe: Rintakehän polttelu6.2.2021 18.08
Kiitos vastauksesta Pike!

Tietzeä olen joskus itsekin pohtinut. Kylkiluissa/kylkiväleissä on nimittäin ajoittaista kovaakin kipua. Ehkä tämä koko vaiva liittyy tuohon...

GingerRe: Rintakehän polttelu7.2.2021 1.30
Mulla on tuota rintalastan kipua. Olen saanut siihen avun fascia manipulaatiosta.
Terapeutti opetti minulle myös kuinka voin helpottaa itse tuota kipua.
Myös Röyhtäily auttaa siihen.
Rintalasta on tosi tiukalla ja se pitää saada liikkuvaksi.

Myös osteopaatti osaa auttaa tässä vaivassa. Silloin myös hengitys helpottuu kun rintakehä avautuu.

SuviRe: Rintakehän polttelu7.2.2021 10.16
Pike/Urheiluhullu - miten tuon Tietzen oireyhtymän diagnoosi/tutkimus ?

Minulla on nyt 1,5 koitettu selvittää rintakipujen syytä. Lääkäristä riippuen diagnoosi vaihtelee....

Ginger voitko tarkemmin kuvailla, missä kohti sinulla on tuota kipua ? Ja tuntuuko se nimenomaan jossain tietyssä kohdassa "luuta/rustoa" vai tuntuuko myös lihaksissa ?

Kiitos jo etukäteen kaikille.

PikeRe: Rintakehän polttelu7.2.2021 16.13
Lääkäri Risto Laitila:
"Tyypillinen Tietzen-oireyhtymäpotilas tulee valittamaan kovaa rintakipua ja pelkää että kyseessä on vaikka sydäninfarkti. Tutkimuksissa havaitaan että mitään tällaista ei ole, mutta että luun ja ruston rajalla rintakehässä on kipeä paikka. Se on eräänlainen rustotulehdus".

Minä en ole lääkärissä ks vaivan takia käynyt, mutta välillä on todella kipeitä kohtia rintakehällä ja kipu heijastelee. Kivut menee ja tulee kuten Tiezessä. Välillä refluksikipuakin tietty. Liittyykö ne toisiin, tiedä en. Ainakin, jos joutuu syömään Tiezeen tulehduskipulääkettä, niin kierrehän on valmis.

Tämån enempää en osaa sanoa 😐

SuviRe: Rintakehän polttelu7.2.2021 17.27
Pike kiitos - kuulostaa todella tutulta....ja tulehduskipulääkettä joudun syömään...Kivut ovat välillä todella kovat.

Oliskohan tuosta Ginger faskiajutusta mitäään apuja tähän?

UrheiluhulluRe: Rintakehän polttelu8.2.2021 10.23
Tutulta kuulostaa...

Itselläni on kipuja siinä ihan keskellä ihan rintalastan pinnassa, ja tämä yhdistyy välillä hengitysvaikeuksiin.

Lisäksi kipuja on molemmissa kyljissä silloin tällöin, joko kylkiluun päällä tai kylkiluiden välissä.

Magneetit tehty (ei löytöjä), eikä selitystä tälle ole löytynyt.

Osteopatia auttaa vähän, lisäksi olen käynyt fasciamanipulaatiossa melko useinkin (rintakehän lisäksi jumeja ollut vatsalihaksissa).

Lisäksi teen pari-kolme kertaa viikossa rintarangan availua pilates-tyyppisillä liikkeillä.

Kaikesta yllä mainitusta huolimatta rintakivut oireilevat... Olen miettinyt että näinköhän näistä huoltotoimenpiteistä on edes hyötyä :)

ViljoRe: Rintakehän polttelu8.2.2021 17.49
Mulla oireillut nyt väljän LESin takia rintakehä ja vähän kurkkukin 3,5 vuotta. Joka päivä polttaa, eniten 1,5-3 h ruokailusta. Kaikkea mahdollista kokeiltu. Parhaiten auttaa pystyasennossa oleminen, kävely ja purkan jauhaminen (sylki huuhtelee torvea) ruokailun jälkeen. Niin ja hölkkääminen tekee hyvää myös kunhan ei ole liian intensiivistä, koska rajumpi hengäatyminen kun saa kai hapot liikkeelle ja kiusaamaan torvea. Happosalpaajista tai muistakaan lääkkeistä ei mainittavaa hyötyä pitkinäkään kuureina. Kovin on vitsit vähissä täälläkin. Erinäisin keinoin sitä pyrkii pitämään päivänsä mahdollisimman mielekkäinä, jotta mieli saisi muutakin ajateltavaa kuin närästysoireet. =\

JohannesRe: Rintakehän polttelu16.5.2022 22.18
Juoksufoorumilla mitä ilmeisemmin sivuttiin samaa asiaa (https://www.juoksufoorumi.fi/topic/10229-kammiolis%C3%A4ly%C3%B6nti-rytmih%C3%A4iri%C3%B6/?page=2). Lyhyt lainaus keskustelusta:

"Käsitykseni mukaan mekanismi on seuraava: Selkäranka on väärässä asennossa ja jumissa. Tästä seuraa rintaruston tulehtuminen, joka tuntuu mm. puristavana tunteena rinnassa. Itse kuvailisin siten, että tuntuu kuin olisi 10 kg paino rinnan päällä. Sitä en tiedä, miksi tästä seuraa myös lisälyöntejä, mutta itselläni rintarangan tulehdusta oli vuoden verran ja lisälyönnit lisääntyivät. Lopulta niitä oli päivittäin. Hyviä arvauksia voisi olla tulehduksen leviäminen rintarangan rustosta sydänlihaskalvoon, tai sydämmen johtoratojen tulehtuminen vastaavasta syystä.

Nyt olen tehnyt päivittäin pallojumppaa 1,5 kk ajan ja viimeisen pariin viikkon ei ole ollut yhtään lisälyöntiä. Rintarangan tulehdus hävisi jo ekan viikon jälkeen ja olo helpottui kaikin puolin kahden viikon jumpan jälkeen.

[...]

Olo on nyt mainio ja siksi voin suositella muillekin. Minulle oli ainakin tärkeää saada nuo rintatuntemukset kuriin, koska vaikka sydän on tutkittu ja todettu terveeksi, niin jostakin ne oireet tulivat ja nyt kun ne on poistuneet, niin tiedän ainakin, mistä ne tulivat. Tärkeää on myös hoidattaa perussyy oireisiin, eli fasetit."

Suosittelisin käymään kalevalaisella jäsenkorjaajalla (kyllä, tämän toimivuudesta on ihan tieteellistä tutkimusta Itä-Suomen Yliopiston taholta), taikka sitten osteopaatilla/naprapaatilla.

Toivottavasti olet kuitenkin jo löytänyt avun! Tsemppiä! :-)



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: