Keskustelu

UrheiluhulluEsomeprazol 40mg kokemuksia?20.1.2021 14.00
Olen ollut 20mg Somac -kuurilla noin yhdeksän kuukautta (välillä menty mallilla 20mg + 20mg /päivä).

Somac -kuuri toimi hyvin pitkään, mutta edellisen lääkkeen lopetusyrityksen jälkeen oireet jäivät melko pahoiksi, rintapolttoja esiintyi ja kurkussa kirvelsi ja punoitti usein. Sain nyt lääkäriltä sitten Esomeprazol 40mg kuurin kahdeksi vuodeksi.

Mitä kokemuksia teillä on tästä lääkkeestä (verrattuna Somaciin)?

Lisäksi mietityttää lääkärin määräämä jatkuva kuuri, kun lääkkeen omassa ohjeessa kerrotaan että 40mg on tarkoitus lyhyempään (1 tai 2kk käyttöön) ja sitten pitäisi jatkaa 20mg annoksella.

mala55Re: Esomeprazol 40mg kokemuksia?20.1.2021 15.28
Minulle tehoaa paremmin,kuin Somac kaikille ei sovi olenkaan.Ollaan yksilöitä.
Kaikki PPI-lääkkeet pitäisi lopettaa muutaman kuukauden käytön jälkeen,mutta milläs lopetat.

MaisaliisaRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?20.1.2021 23.42
Hei.
Mulle määrättiin aluksi juuri esomepratsolia 40 mg kun oli ruokatorven tulehdus ja siis refluksi ja palleatyrä. Tähystyksen jälkeen siis.
Ihan ensimmäiseksi söin juuri Somacia sen jälkeen kun oireet alkoivat. Kyseinen lääke ei sopinut, vatsa meni siitä sekaisin.
Tähystyksen suorittanut lääkäri arveli, että joudun lopun elämääni syömään esomepratsolia 20 mg päivässä.
Toivottavasti en kuitenkaan, koska tehtiin viime vuonna fundoplikaatio ja nyt ei närästä.
Ihmettelen myös tuota sinun 2 vee 40 mg reseptiä....ehkä käynti toisella lääkärillä ?

MaisaliisaRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?20.1.2021 23.46
Niin juu ja mulla on positiivista sanottavaa esomepratsolista kyllä.
Auttoi mun oireisiin ja rauhotti rt-tulehduksen.

epeliRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?21.1.2021 0.25
Hei,

Itsellä oli alkuun käytössä esomepratsolin 40mg, ja se ilmeisesti nosteli mun bilirubiinitasoja, että välillä oli vähän vaaleenkeltaiset silmät, mutta ei muuta ja tietysti auttoi närästykseen. Nytten oon saanut refluksini jotenkin kuriin että pärjään yhellä 20mg joka neljäs päivä. Olisi kyllä ihanne tila jos jossain vaiheessa jotenkin pärjäisi ilman lääkkeitä.

SitrusRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?21.1.2021 1.47
Siitä on turha ottaa paineita, että salpaajan käyttö pitäisi
lopettaa.
Refluksitauti on krooninen, ei se parane. Jätä hoito, niin
voit saada solumuutoksia ja syövän. Refluksitautisen riski
saada adenokarsinooma on 40x verrattuna keskivertoväestöön.
Sitä voi miettiä kun salpaajan käyttö tuntuu turhalta.

Mä ainakin päädyn sairaalaan jos alan leikkiä lääkityksen
kanssa. Itse asiassa päädyn varmaan hautaan, koska
ruokatorvi on ohut ja hauras elin, siihen ei parane saada vuotavia
haavoja joita ei hoida. Ja hoito on salpaaja.

Tuli alkuvaiheessa kaikki poppakonstit uskottua ja kokeiltua.
Harvasta sairaudesta ja lääkityksestä muuten syyllistetään
yhtä paljon kuin refluksista. Alkoholistitkin saa enemmän pääntaputuksia.
Erikoista.

UrheiluhulluRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?21.1.2021 10.10
Kiitos kaikille kommenteista.

Itsellä nyt 2 päivää takana 40mg:llä ja olo jo nyt parempi kuin Somacilla...

Minulle refluksitauti on vielä niin uusi juttu että käyn vielä "jaakobinpainia" tuon lääkkeiden pitkäaikaiskäytön kanssa. Sitruksen mainitsema syöpä jne toki kuulostaa pahemmalta kuin mahdolliset haittavaikutukset.

Minulle tehtiin viime vuonna gastroskopia ja palleatyrää tai muutakaan erityistä ei todettu. Tähän liittyen lääkäri myös mainitsi ettei leikkaus tule kysymykseen koska "ei ole mitään leikattavaa". Olenkohan käsittänyt jotain väärin tässä - luulin että refluksitaudin hoitoon tehdään joskus leikkauksia myös muutoin kuin palleatyrän takia...

TähtiRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?22.1.2021 12.41
Somac 40mg ollut kk käytössä. Lääkärin määräämä kuuri loppui ja soitin lääkärinaikaa jotta pääsisin jatkotutkimuksiin. Kysyin samalla Somacin vaihtamista toiseen lääkkeeseen koska epäilen sen aiheuttavan jalka särkyä (tarkoitus oli syödä Somacia vielä kk). Sanoin että olin lukenut että kurkkurefluksin saattaa tarvita parin kolmen kk kuurin. Hoitaja ei kuulemma ollut kuullut moisesta. Hänen mukaansa lääkettä määrätään kahdeksi viikoksi. Saattaa olla että kolme kk mutta kahden viikon jaksoissa...
No eihän ne hoitajat voi kaikkea tietää. Lääkärin ajan sain jo ensi viikolle.
Meinasin lopettaa Cavisconen käytön mutta otin taas viime yöksi ja tänäänkin on vielä mukavampi olla joten en Cavisconea takaan luovu.

Mie vaan Re: Esomeprazol 40mg kokemuksia?27.1.2021 11.13
Hei. Minulla oli aluksi somac lääkityksenä mutta sen teho loppui ja lääkäri vaihtoi nexiumiin. Voi taivas mikä fiilis kun otin ensimmäisen nexiumin 😄👍. Nyt toinen ns. kuuri päällä, 1x40 mg nexium aamuisin 4 viikon ajan ja sen lisäksi precosa. Mietin tuota precosaa, miksi sitä pitää ottaa ? Meinaan myös ottaa gavisconia yöksi.

ToniRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?27.1.2021 17.26
Precosa on hyvä probiootti, ja sen on varmaan ajateltu estävän mahdollisia vatsavaivoja joita saattaa tulla salpaajista?.

ElinaRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?14.2.2021 21.55
Olen itse käyttänyt esomeprazol orionia nyt lähes vuoden. Ensin sain kuukauden kuurin joka auttoi oireisiin. Kun lääkkeet loppui, oireet palasivat aika nopeasti. Sain taas uuden kuurin, ja aina kun pidin taukoa ,oireet palasivat,; pahaa oloa, liman kertymistä,maha kipeä, sekä joskus vaan outo tunne mahassa, kurkun kutina ja polttelu
. Otin yhden tabletin(20mg) aina aamulla ja yhden illalla(20mg). Kun oireet ei helpottaneet,pahaolo oli pahin, pääsin vatsalaukun tähystyksen. Erityistä vikaa ei löytynyt, diagnoosi ruokatorven happojen nousu, mutta nyt lääkäri määräsi ottamaan molemmat tabletit aamulla samaan aikaan, ja sain 2vuoden kuurin.sanoi kyllä että voin pitää taukoa, jos oireet helpottavat.Sain vielä lähetteen vatsan ultraan,eikä sieltäkään löytynyt mitään. Jotain kystiä,mutta niitä on kaikilla. Sanoivat että kun mitään ei löydy, niin sitten pitää kiinnittää huomiota ruokavalioon. Lääkkeitä syön päivittäin, sen 2 tablettia aamulla, oireita välillä on ja välillä ei. Mutta riippuu mitä olen syönyt . Limaisuuteen mulle määrätty duactia, mutta sitä vaan tarvittaessa,ja kuurina.

refluksimiksuRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?17.2.2021 18.37
Tuli hankittua sadan kappaleen setti 40 milligrammasia esomeprazoleita. Maksoi jonkun 65 euroa tms. Yhden söin ja aiheutti tovin päästä niin järkyttävän etovan olon että loput 99 tablettia jääköön kaapin perälle.

Ei käynyt mulle ei sitten mitenkään päin.

TuulamarjattaRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?19.2.2021 10.28
Olen käyttänyt 40 mg Esomeprazolia jo 5 vuotta ja tulen käyttämään sitä lopun ikääni. Löydöksenä ollut alusta saakka Barrettin ruokatorvi.

HuolestunutRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?21.2.2021 22.57
Urheiluhullu:liittyen lääkäri myös mainitsi ettei leikkaus tule kysymykseen koska "ei ole mitään leikattavaa". Olenkohan käsittänyt jotain väärin tässä - luulin että refluksitaudin hoitoon tehdään joskus leikkauksia myös muutoin kuin palleatyrän takia...

Olet tosiaan ymmärtänyt väärin. Ei tosiaan leikata mitään jos ei ole mitään leikattavaa. Ei pelkän refluksin toteamisen vuoksi leikkauksiin pääse.Nekään ei mitään helppoja toimenpiteitä ole eikä vie oireita noin vain pois.Käsittääkseni pitää olla selviä löydöksiä ja hyvin vaikeita oireita.

PaulaRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?15.2.2023 23.35
Ongelmani on vuosikausia ollut ruoan takaisinvirtaus ruokatorveen aina syönnin jälkeen..närästystä tosi harvoin, ei muutakaan kipua mutta turvotusta kylläkin. Vihdoin sain aikaseksi käytyä lääkärillä (ruokatorvisyövän pelossa)Tähystyksessä näkyi ruokatorvesss tulehdusta (asteikolla 1-4 tulos oli 3).
Lääkäri määräsi 2 vuotta esomeprazol20 mg. Aluksi 1 kk 40 mg.Ja 2 vuoden päästä uus tähystys. No nyt popsinut kolmatta kuukautta. Ruoka seilaa edelleen eestaas ruokatorvessa nyt tietty hapottomampana. Mitään suoraa tuntuvaa hyötyä tästä lääkkeestä ei siis mulle ole ja mietinkin onko jollekkin muullekkin määrätty tällaiseen vaivaan. 2 vuotta arveluttaa popsia kun tuli luettua noista pitkäaikaiskäytön haitoista....

PertsaNärästys..16.2.2023 3.00
Hei kaikille. Ongelmani on että en saa närästystä tulemaan, vaan se jää ikäänkuin mahalaukkuun jumiin, ja tästä seuraa mahan turpoamista ja etovaa ahdistunutta oloa.
Aikansa kun kävelee niin pieni"röyhtäisy" tulee. Opamox lääkkeenä vie ahdistuksen ja kivut hetkeksi. Ikäänkuin yläpään sulkijalihas olisi liian tiukka onko ketään jolla samoja ongelmia. Myös jatkuva limanmuodostus kurkkuun on päivittäinen.
En löytänyt muutakaan palstaa mistä moiseen ongelmaan saisin vertaistukea.

PertsaNärästys..16.2.2023 3.01
Hei kaikille. Ongelmani on että en saa närästystä tulemaan, vaan se jää ikäänkuin mahalaukkuun jumiin, ja tästä seuraa mahan turpoamista ja etovaa ahdistunutta oloa.
Aikansa kun kävelee niin pieni"röyhtäisy" tulee. Opamox lääkkeenä vie ahdistuksen ja kivut hetkeksi. Ikäänkuin yläpään sulkijalihas olisi liian tiukka onko ketään jolla samoja ongelmia. Myös jatkuva limanmuodostus kurkkuun on päivittäinen.
En löytänyt muutakaan palstaa mistä moiseen ongelmaan saisin vertaistukea.

PertsaRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?16.2.2023 3.15
Närästys. Sorry tuli väärälle palstalle. Pahoitteluni.

kaisa3111Re: Esomeprazol 40mg kokemuksia?23.2.2023 15.32
Nexium 40mgX2 päivässä on ollut tehokkain!!! Somacit ym. myös testattu, mutta parhaimmistoon meni nexium - https://onlinecheappills.com/nexiumfi.html

SanniRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?28.2.2023 17.52
Mulla ei ole todettu mitään ikinä, mutta närästäny on jo useamman vuoden ajan ja viime vuonna syksyllä tuli refluksi. Tosi usein on aamusin ollu yökkimistä ja välillä saan tosi inhottavia refluksi yskä kohtauksia jotka on aika rajuja. Vedet silmissä yskin ja yökin. Lääkäri joskus määräsi tätä lääkettä 20mg 1-2 kertaa päivässä. Aina ne sen uusii ja kukaan ei ikinä viitti mitään tutkii. Yli 10 vuotta oon juossu lääkärissä joko vatsavaivojen tai noiden takia ja aina lääkäri vähättelee sitä mitä sanon. Menin tänä vuonna käymään yksityisellä, kun täällä päin ei oo mitään mahdollisuuksia päästä julkiselle puolelle, ja se lääkäri ei edes viitsinyt tutkii mua kunnolla tai kattoo mun hoitohistoriaa. Sano vaan että mun pitää ens kerralla tuoda sille kaikki paperit.. En tiiä miksi lääkärit tekee aina noin. Ihan sama minkävaivan takia sinne menee ne vähättelee sitä eivätkä viitsi tutkia. Ja aina kaikki asiat jää siihen yhteen kertaa ikinä ei oo mitään seurantaa tai mietitä toista vaihtoehtoa mun oireille. Ruokavaliosta oon karsinut niin paljon pois että yks lääkäri kauhisteli sitä ääneen, mutta siihen sekin asia sitten jäi.
Jotenkin oon tosi väsyny taistelemaan siitä että saan apua, mut sitten mun kuitenkin pitäs vielä jaksaa, koska melkein jokainen päivä ja yö on tuskaa ku rinnassa polttaa ihan kauheasti.

Refluksi-tyyppiRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?1.3.2023 22.09
Mulla vaihdettiin Somacista Nexiumiin (esomepratsol) kun Somac ei toiminut ja teki vatsakramppeja. Nexium on pelitellyt hyvin. Mulla meni aluksi anniksella 80mg nyt säännölleen 40mg.
Omepratsolia taas käytin sitä ennen 40mg yli 20 vuotta.

SaturnusRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?4.3.2023 0.22
Onko teillä pudonnut paino esomepratsolilla, siis tahattomasti? Itselläni tuntuu, ettei ruoka imeydy yhtä tehokkaasti kuin ilman lääkitystä (kai siitä kertoo pudonneet B12-vitskutasotkin). Ei tarvis vaan pudota, kun korona vei lihakset jo muutenkin :-/

Uusi refluksikkoRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?4.3.2023 16.50
Hei,

Olen nyt syönyt kolmisen viikkoa Esomepratsolia 80mg /vrk 40mg aamulla ja illalla. Jätin maitotuotteet pois, koska ne lisäsi ilmaisuutta.
Kauanko uskallan ottaa tupla-annosta? Lääkäri oli sitä mieltä, ettei se auta, mutta itsestä tuntuu, että teho hiipuu iltaa kohden ja kivut ruokatorvessa ja kurkussa lisääntyvät. Lisäksi vatsa turpoaa kaikesta ja tuntuu ettei ruoka sula kunnolla. Otankin myös entsyymejä ja syön paljon pienempiä annoksia mitä ennen. Ja tarkkana olen ruoka-aineiden kanssa. Olen menossa tähystykseen huhtikuussa.

Refluksi-tyyppiRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?4.3.2023 21.15
Saturnus: mulla tippunu paino 1-2v mittaan, mutta Nexiumia en ole käyttäny vielä niin kauan. Omepratsolilla mulla taisi tippua, kuten esomepratsolillakin nyt. Lienee pulma, että imeytyminen ravinnolle huonoa...

Uusi refluksikko: mulle lääkäri määräsi 80mg 2-3vk ajaksi kun oireet oli pahana. Käytin 3vk. En usko, että se haitaksi on pitkässäkään käytössä. 40mg mulla menee muuten säännölleen.
Itsellä menee mielialalääkkeitäkin säännöllisesti mm.
Masennukseen, ahdistukseen ja uneen.

Refluksi-tyyppiRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?4.3.2023 23.04
Saturnus: niin piti vielä lisätä, että oon toki paaaaaljon kauemmin sairastanut refluksia/käyttänyt lääkkeitä kun 1-2v. Omepratsol meni yli 20v ja nyt siis Nexium. Paino on jojoillut. Yleesä pahenemisvaiheen aikaan paino tippuu, kuten tälle vaivalle taitaa aika tyypillistä olla. Sitten kun maha taas parempana, paino hieman nousee. Hoikkarakenteinen olen kumminkin ollut oikeastaan aina. Välillä tutkittiin diabeteksen mahdollisuuskin, kun hoikistuin, virtsaalähti paljon ja sokerit oli lievästi koholla, mutta sitä ei ollut. Toki psyykenlääkkeet voi sokeri- ja tasva-arvoja kohottaa. Käytössä kun Ketipinor, Venlafaxin ja Xanor.

SaturnusRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?5.3.2023 23.06
Kiitos vastauksesta Refluksi-tyyppi! En siis ole ainoa. Mulla on n. kymmenen vuotta diagnoosista ja välillä ollut pitkiä oireettomia kausia. Koronan jälkeen joulukuussa homma villiintyi taas. Nyt oon yrittänyt pärjäillä 20 mg:n annoksella, koska en halua haihtua olemattomiin, mutta eipä paino näy ainakaan nousevan, joskaan ei onneksi enää laskevankaan, vaikka syön ehkä jopa enemmän kuin oireettomana (tai siltä ainakin tuntuu :-D). Tässä on se hankala puoli, että pitkittyneiden koronaoireiden vuoksi ei pysty treenaamaankaan, niin lihaskaan ei kasva painoa nostamaan.

Refluksi-tyyppiRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?9.3.2023 15.44
Saturnus: kyllä vaan! Uskon, että meitä lie paljon muitakin.
Mullakin kestää hyvät vaiheet joskus kauankin, mutta sitten noi huonotkin jaksot voipi olla joskus pitkiä. Tulee syötyä toki millon mitäkin ja ei elä askeettisen tarkkaan, osasyy itellä sekin. Mutta hyvinä kausina kahvikaan ei aiheuta sen pahempaa. Toki riippuu miten paljon juonu sitä, mutta lääkkeen kanssa muuten sillon pärjää.
Leikkaus kun ei itseä ole oikeen koskaan houkuttanut. Eräältä tutulta epäonnistui leikkaus ja käytännössä sulkija halvaantui, niin ei voi mitään kiinteää syödä :(

alnetteeeRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?10.3.2023 9.34
Itse olen syönyt nexiumia reilun kaksi vuotta ja ei ole ollut mitään sivuoireita. Elämä on ollut taas elämää sen jälkeen kun aloin nexiumia syömään - https://onlinecheappills.com/nexiumfi.html

LKRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?26.7.2023 17.53
Mulla on pahoinvointia? Onko muilla?

Ihana elämäRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?26.7.2023 18.25
Minulla auttoi vain Pariet. Enää en tarvii sitäkään, kun kävin leikkauksessa, ihanaa kun mikään ei närästä.

YökkönenRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?25.9.2023 12.53
Esomeprazol 20mg mennyt muutaman vuoden. Ajoittain tullut järjettömiä väsymyskohtauksia ilman järjellistä syytä. Nyt on yli kk:n ollut todella heikko ja paha olo. Verikokeissa ei mitään poikkeavaa. Arvuuttelen, eikö ravinto imeydy. Siksi kokeillut ilman lääkettä, mutta vaikeaa on kun närästää.
Lääkäri kehotti ottamaan 'aikalisän'...

Refluksi-tyyppiRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?25.9.2023 13.52
Käytätkö Yökkönen ravintolisiä? Mulla ei Esomepratsol ole oikeen aiheuttanut mitään, mutta oli välillä väsymystä ja ne väheni kun aloin käyttää vitamiinilisää. Toisaalta minä en oo varma, onko enemmän henkistä, koska mulla menee masennukseen lääke ja ahdistukseen myös. Etupäässä minun väsymyksen taustalla ehkä mentaalipuolen jutut, mutta saattaahan se olla osaltaan imeytymisasioitakin. Mulla ei paino nouse millään. Olen 186/70 ja luulen, että esomepratsol vaikuttaa siihen. Toisaalta solakkuus edesauttaa tän vaivan kanssa...

YökkönenRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?25.9.2023 14.00
Kiitos vinkistä Refluksityyppi! Hipsinpä tästä kauppaan hakemaan monivitamiinia.

EHRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?6.11.2023 0.44
Tulenpa tänne kertomaan tarinaani, tai ainakin osan siitä. Taistalla refluksi- ja närästystaipumusta lapsuudesta lähtien. Esomeprazol määrättiin joskus kuutisen vuotta sitten, kun aiemmat -prazolit ovat lakanneet aina sopimasta (vatsa meni kuralle). Olin käyttänyt lääkettä yleensä lyhyehköinä kuureina, kun stressi on saanut närästyksen villiintymään.
Sitten tuli korona, ja refluksitilanne lähti aivan lapasesta. Lääkäri vain sanoi, että syöppä sitä esomeprazolia, ja minähän söin. Ainakin vuoden.

Sitten tulikin magnesiumin, kaliumin, natriumin ja raudan kanssa ongelmia. Tästä ei mielestäni puhuta lainkaan tarpeeksi. Kukaan ei varoittanut minua siitä, että happosalpaaja voi tehdä ongelmia noiden kivennäisaineiden toimintaan kehossa. Nyt minulle tulee puutetta niistä, jos yritän käyttää edes lyhyen aikaa happosalpaajaa.
Rauta on ihan erityistapauksensa. Olen raudanpuutteinen, ja happosalpaaja estää rautavalmisteiden, kenties myös ruuasta saadun raudan, imeytymistä. Mutta kuinkas ollakaan - rautavalmiste toimii nykyään närästyslääkkeenäni. Opin eräältä raudanpuutteeseen perehtyneeltä lääkäriltä, että raudanpuute voi muunmuassa häiritä mahaportin toimintaa. Ja tuo puutos minulla on ollut syntymästä asti.

Pääpointtini oli, että seuratkaa niitä pitkäaikaisvaikutuksia. Itselleni esomeprazol auttoi aikansa, ja sitten siitä tuli haitta.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: