Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

UrheiluhulluEsomeprazol 40mg kokemuksia?20.1.2021 14:00
Olen ollut 20mg Somac -kuurilla noin yhdeksän kuukautta (välillä menty mallilla 20mg + 20mg /päivä).

Somac -kuuri toimi hyvin pitkään, mutta edellisen lääkkeen lopetusyrityksen jälkeen oireet jäivät melko pahoiksi, rintapolttoja esiintyi ja kurkussa kirvelsi ja punoitti usein. Sain nyt lääkäriltä sitten Esomeprazol 40mg kuurin kahdeksi vuodeksi.

Mitä kokemuksia teillä on tästä lääkkeestä (verrattuna Somaciin)?

Lisäksi mietityttää lääkärin määräämä jatkuva kuuri, kun lääkkeen omassa ohjeessa kerrotaan että 40mg on tarkoitus lyhyempään (1 tai 2kk käyttöön) ja sitten pitäisi jatkaa 20mg annoksella.

mala55Re: Esomeprazol 40mg kokemuksia?20.1.2021 15:28
Minulle tehoaa paremmin,kuin Somac kaikille ei sovi olenkaan.Ollaan yksilöitä.
Kaikki PPI-lääkkeet pitäisi lopettaa muutaman kuukauden käytön jälkeen,mutta milläs lopetat.

MaisaliisaRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?20.1.2021 23:42
Hei.
Mulle määrättiin aluksi juuri esomepratsolia 40 mg kun oli ruokatorven tulehdus ja siis refluksi ja palleatyrä. Tähystyksen jälkeen siis.
Ihan ensimmäiseksi söin juuri Somacia sen jälkeen kun oireet alkoivat. Kyseinen lääke ei sopinut, vatsa meni siitä sekaisin.
Tähystyksen suorittanut lääkäri arveli, että joudun lopun elämääni syömään esomepratsolia 20 mg päivässä.
Toivottavasti en kuitenkaan, koska tehtiin viime vuonna fundoplikaatio ja nyt ei närästä.
Ihmettelen myös tuota sinun 2 vee 40 mg reseptiä....ehkä käynti toisella lääkärillä ?

MaisaliisaRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?20.1.2021 23:46
Niin juu ja mulla on positiivista sanottavaa esomepratsolista kyllä.
Auttoi mun oireisiin ja rauhotti rt-tulehduksen.

epeliRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?21.1.2021 0:25
Hei,

Itsellä oli alkuun käytössä esomepratsolin 40mg, ja se ilmeisesti nosteli mun bilirubiinitasoja, että välillä oli vähän vaaleenkeltaiset silmät, mutta ei muuta ja tietysti auttoi närästykseen. Nytten oon saanut refluksini jotenkin kuriin että pärjään yhellä 20mg joka neljäs päivä. Olisi kyllä ihanne tila jos jossain vaiheessa jotenkin pärjäisi ilman lääkkeitä.

SitrusRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?21.1.2021 1:47
Siitä on turha ottaa paineita, että salpaajan käyttö pitäisi
lopettaa.
Refluksitauti on krooninen, ei se parane. Jätä hoito, niin
voit saada solumuutoksia ja syövän. Refluksitautisen riski
saada adenokarsinooma on 40x verrattuna keskivertoväestöön.
Sitä voi miettiä kun salpaajan käyttö tuntuu turhalta.

Mä ainakin päädyn sairaalaan jos alan leikkiä lääkityksen
kanssa. Itse asiassa päädyn varmaan hautaan, koska
ruokatorvi on ohut ja hauras elin, siihen ei parane saada vuotavia
haavoja joita ei hoida. Ja hoito on salpaaja.

Tuli alkuvaiheessa kaikki poppakonstit uskottua ja kokeiltua.
Harvasta sairaudesta ja lääkityksestä muuten syyllistetään
yhtä paljon kuin refluksista. Alkoholistitkin saa enemmän pääntaputuksia.
Erikoista.

UrheiluhulluRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?21.1.2021 10:10
Kiitos kaikille kommenteista.

Itsellä nyt 2 päivää takana 40mg:llä ja olo jo nyt parempi kuin Somacilla...

Minulle refluksitauti on vielä niin uusi juttu että käyn vielä "jaakobinpainia" tuon lääkkeiden pitkäaikaiskäytön kanssa. Sitruksen mainitsema syöpä jne toki kuulostaa pahemmalta kuin mahdolliset haittavaikutukset.

Minulle tehtiin viime vuonna gastroskopia ja palleatyrää tai muutakaan erityistä ei todettu. Tähän liittyen lääkäri myös mainitsi ettei leikkaus tule kysymykseen koska "ei ole mitään leikattavaa". Olenkohan käsittänyt jotain väärin tässä - luulin että refluksitaudin hoitoon tehdään joskus leikkauksia myös muutoin kuin palleatyrän takia...

TähtiRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?22.1.2021 12:41
Somac 40mg ollut kk käytössä. Lääkärin määräämä kuuri loppui ja soitin lääkärinaikaa jotta pääsisin jatkotutkimuksiin. Kysyin samalla Somacin vaihtamista toiseen lääkkeeseen koska epäilen sen aiheuttavan jalka särkyä (tarkoitus oli syödä Somacia vielä kk). Sanoin että olin lukenut että kurkkurefluksin saattaa tarvita parin kolmen kk kuurin. Hoitaja ei kuulemma ollut kuullut moisesta. Hänen mukaansa lääkettä määrätään kahdeksi viikoksi. Saattaa olla että kolme kk mutta kahden viikon jaksoissa...
No eihän ne hoitajat voi kaikkea tietää. Lääkärin ajan sain jo ensi viikolle.
Meinasin lopettaa Cavisconen käytön mutta otin taas viime yöksi ja tänäänkin on vielä mukavampi olla joten en Cavisconea takaan luovu.

Mie vaan Re: Esomeprazol 40mg kokemuksia?27.1.2021 11:13
Hei. Minulla oli aluksi somac lääkityksenä mutta sen teho loppui ja lääkäri vaihtoi nexiumiin. Voi taivas mikä fiilis kun otin ensimmäisen nexiumin 😄👍. Nyt toinen ns. kuuri päällä, 1x40 mg nexium aamuisin 4 viikon ajan ja sen lisäksi precosa. Mietin tuota precosaa, miksi sitä pitää ottaa ? Meinaan myös ottaa gavisconia yöksi.

ToniRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?27.1.2021 17:26
Precosa on hyvä probiootti, ja sen on varmaan ajateltu estävän mahdollisia vatsavaivoja joita saattaa tulla salpaajista?.

ElinaRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?14.2.2021 21:55
Olen itse käyttänyt esomeprazol orionia nyt lähes vuoden. Ensin sain kuukauden kuurin joka auttoi oireisiin. Kun lääkkeet loppui, oireet palasivat aika nopeasti. Sain taas uuden kuurin, ja aina kun pidin taukoa ,oireet palasivat,; pahaa oloa, liman kertymistä,maha kipeä, sekä joskus vaan outo tunne mahassa, kurkun kutina ja polttelu
. Otin yhden tabletin(20mg) aina aamulla ja yhden illalla(20mg). Kun oireet ei helpottaneet,pahaolo oli pahin, pääsin vatsalaukun tähystyksen. Erityistä vikaa ei löytynyt, diagnoosi ruokatorven happojen nousu, mutta nyt lääkäri määräsi ottamaan molemmat tabletit aamulla samaan aikaan, ja sain 2vuoden kuurin.sanoi kyllä että voin pitää taukoa, jos oireet helpottavat.Sain vielä lähetteen vatsan ultraan,eikä sieltäkään löytynyt mitään. Jotain kystiä,mutta niitä on kaikilla. Sanoivat että kun mitään ei löydy, niin sitten pitää kiinnittää huomiota ruokavalioon. Lääkkeitä syön päivittäin, sen 2 tablettia aamulla, oireita välillä on ja välillä ei. Mutta riippuu mitä olen syönyt . Limaisuuteen mulle määrätty duactia, mutta sitä vaan tarvittaessa,ja kuurina.

refluksimiksuRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?17.2.2021 18:37
Tuli hankittua sadan kappaleen setti 40 milligrammasia esomeprazoleita. Maksoi jonkun 65 euroa tms. Yhden söin ja aiheutti tovin päästä niin järkyttävän etovan olon että loput 99 tablettia jääköön kaapin perälle.

Ei käynyt mulle ei sitten mitenkään päin.

TuulamarjattaRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?19.2.2021 10:28
Olen käyttänyt 40 mg Esomeprazolia jo 5 vuotta ja tulen käyttämään sitä lopun ikääni. Löydöksenä ollut alusta saakka Barrettin ruokatorvi.

HuolestunutRe: Esomeprazol 40mg kokemuksia?21.2.2021 22:57
Urheiluhullu:liittyen lääkäri myös mainitsi ettei leikkaus tule kysymykseen koska "ei ole mitään leikattavaa". Olenkohan käsittänyt jotain väärin tässä - luulin että refluksitaudin hoitoon tehdään joskus leikkauksia myös muutoin kuin palleatyrän takia...

Olet tosiaan ymmärtänyt väärin. Ei tosiaan leikata mitään jos ei ole mitään leikattavaa. Ei pelkän refluksin toteamisen vuoksi leikkauksiin pääse.Nekään ei mitään helppoja toimenpiteitä ole eikä vie oireita noin vain pois.Käsittääkseni pitää olla selviä löydöksiä ja hyvin vaikeita oireita.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: