Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Julia KOireet ei lopu13.1.2021 11:17
Terve, olen täällä välillä käynyt lukemassa ketjuja, tämä on ensimmäinen oma kirjoitukseni täällä. Meinaa välillä usko loppua tämän taudin kanssa ja vertaistuki olisi paikallaan.

Tässä tämä kertomukseni. 2013 aivan muista syistä kuvailtiin äänihuulia ja huomattiin, että ne olivat tulehtuneet. Tuohon aikaan ei ollut oikeastaan vielä mitään närästysoireita, tai ainakin niin vähän, että kuuluu normaaliin elämään. Tehtiin sitten 24h ruokatorven pH-mittaus, jonka tuloksissa lukee "selvä refluksitauti". Tämän jälkeen määrättiin usean kuukauden Somac lääkitys, jotta saadaan laryngiitti rauhoittumaan.

Sen jälkeen aina kun yritin lopettaa Somacin, närästysoireet pahenevat todella paljon. Vasta nyt jälkeenpäin olen tullut tietoiseksi, että se on ihan tunnettu ilmiö, joka ainakin yleensä menee ohi jonkun ajan päästä. Tästä ja muista syistä söin kuitenkin Somacia 20mg annoksella n. 7 vuotta putkeen. Tuona aikana närästysoireita ei juurikaan ollut, eikä ruokavaliossakaan ollut mitään rajoituksia. Alkoholia ja tupakkaakin kului jonkin verran.

Tässä viime kesänä aloin tehdä jonkinlaista elämäntaparemonttia ja lopetin tupakan ja kahvin kokonaan. Alkoholia menee tyyliin 1-2 siideriä kuukaudessa. Samoihin aikoihin ajattelin kokeilla jos nyt pärjäisin ilman Somacia, kun ei närästysoireitakaan ole ja muutenkin useita lääkkeitä menee ja haluaisin ne karsia minimiin.

Pari viikkoa Somacin lopettamisen jälkeen oli yhtä helvettiä närästyksen kanssa, mutta sen jälkeen tilanne alkoi rauhoittumaan. Pärjäsin n. 2kk ilman sitä, jonka jälkeen närästys alkoi pahenemaan. Tässä vaiheessa aloin karsimaan ruokavaliota, mutta oireiden paheneminen jatkui ja jatkui kunnes koin, että on pakko alkaa taas syömään lääkettä, kun maha- ja kurkkukivut alkoivat käymään psyykkisen terveyden päälle.

Nyt pari kuukautta Somacin syöntiä takana, pari lääkärikäyntiä, ruokavalion karsimista ja seuraamista ja oireet eivät tunnu loppuvan millään. Mahakipua, kurkkukipua ja harvakseltaan pahoinvointia. Oireita on melkein joka päivä ja pari kertaa viikossa pahempia. Oudointa on, että kurkkukipu on nykyään melkein se päällimmäinen oire, eikä se klassinen polte ruokatorven alaosassa, jota ennen oli enemmän. Oireita ei ole myöskään öisin ainakaan niin paljon, että unta haittaisivat. Oireet alkavat vasta pystyyn noustessa.

En ole vielä päässyt mitenkään varmuuteen mistään ruoista, mutta tomaatti, tee ja puolukka ovat tuntuneet pahimmilta tähän mennessä ja ne olenkin jättänyt kokonaan. Samoin suklaa, sipuli ja kahvi ovat kieltolistalla. Maitotuotteita en ole vielä jättänyt, mutta ne olisivat seuraavaksi kokeilussa, koska niistä on tullut epäilyjä muutaman kerran itselle. Ylipainoa ei ole, rasvaisia tai tulisia ruokia en syö.

En oikein tiedä mitä tehdä, pitäisi taas tilata uutta lääkärinaikaa ja taas kertoa, että mikään ei tunnu auttavan. Tähän asti lääkärit ovat olleet jotenkin erityisen haluttomia tekemään mitään jatkotutkimuksia. Somacia kyllä määrätään, mutta hoito loppuu siihen.

TähtiRe: Oireet ei lopu13.1.2021 17:14
Onko keliakian mahdollisuus tutkittu. Ennen gluteenitonta ruokavaliota minulla oli pahoinvointia aamuisin. 5 vuotta sitten siis todettiin keliakia ja nyt joulukuussa refluksi. Gluteenittomasta ruokavaliossa olen pitäytynyt toki diaknoosista lähtien.

Julia KRe: Oireet ei lopu13.1.2021 17:38
Itse epäilin kanssa mm. keliakiaa, mutta tein itse apteekista saatavan keliakia pikatestin, joka oli negatiivinen. En tiedä sitten kuinka paljon siihen voi luottaa, voisi siitäkin lääkärille mainita ensi kerralla.

Keliakiaa epäilin siis muiden vatsavaivojen ja lievän raudan- ja folaatinpuutteen takia, jotka huomattiin verikokeista. Terveyskeskuslääkärit tosin ovat sivuuttaneet raudanpuutteen olankohautuksella, koska hemoglobiini ei ole laskenut, vain ferritiini.

jokujuissiRe: Oireet ei lopu13.1.2021 20:40
Kun lopetin ruisleivän syönnin, niin hiukset alkoivat kasvaa taas, että mitä lie myrkkyä sekin nykyään täynnä. Hanavesikin on sen näköistä melkein jokapuolella Suomea, että sitäkään en enää juo vaan lähdevettä. Näkkäriä onneksi jostain syystä voi syödä ja oma refluksi helpottaa vähän, kun mässää kunnolla kuitua.

Maitokin pitäisi lopettaa kokonaan. Suosittelen sen karsimista heti ja nyt raa`asti kaikki pois.

SitrusRe: Oireet ei lopu14.1.2021 1:40
Ts. sulla on kurkkurefluksi oireista päätellen.
Siinä ei mun tietääkseni närästä vaan oireet
on kurkussa.

female77Re: Oireet ei lopu14.1.2021 11:17
Mulla on kans ruisleipä, mitä en voi syödä. Ja maito on minulle kovin huonoa koko keholle. En syö myöskään gluteiinia, maissi on tosi paha. Välttelen liikaa tärkkelystä. Vain valkea luomu riisi tuntuu sopivalta. Vältän myös sipuleita, happamia mehuja jne. Sitruunahappoa välttelen kun se on tehty homeesta. Viljoissakin voi olla hometta. Jotkin kuontaistuotteet ja lääkkeet ovat epäsopivia. Paremmin käy slow-release kapseleissa olevat luontaistuotteet. Minä en tiedä onko minulla keliakiaa, olen ollut vain vuosia gluteenittomalla.

female77Re: Oireet ei lopu14.1.2021 19:08
Tänään söin kypsennettyä ruusukaalia. ja mikä närästys nyt onkaan...Olen ennenkin sanut närää ruusukaalista, ehkä parsakaalista myös. Funktionaaliset lääkärit usein varoittelevat kaalista jos on autoimmuunisairauksia, ja minullahan niitä on.

female77Re: Oireet ei lopu14.1.2021 19:26
Tuntuu hieman siltä ettei käy kuin pieni joukko ruokia: raaka suolaamaton lohi, kypsät kasslerit maustamattomana tai itse maustettuna, avokado, luomu riisi ja-kakut, salaatti, kypsät paprikat, luomu oliiviöljy, kypsä porkkana, kalkkuna, jotkut soseet, peruna kohtuu määrissä, sininen lenkki ja vuohenjuusto(liikaa suolaa), glut. pizza ja sämpylät reseptistä riippuen. Suolan lisääminen saattaa närästää. Jos poikkean ruokavaliosta pahenevat refluksin lisäksi myös muut autoimmuunisairauteni, sillä sopimaton ruoka aiheuttaa selvästi matala-asteista tulehdusta ja häiriöitä kehossani. Ja sitten immuunipuolustus vaan kääntyy itseäni vastaan. Uusia sairauksia voi tulla jos en noudata ruokavaliota. Vaikeaa on olla rajoittuneella dieetillä pysyvästi, mutta toinen vaihtoehto on olla tosi sairas.

jokujuissiRe: Oireet ei lopu14.1.2021 21:11
Mullakii on matala-asteinen tulehdus ollu kauan. Herkkä crp koholla.

SellerimehuRe: Oireet ei lopu15.1.2021 17:47
Moikka! Itse myös kärsin muutama vuosi sitten voimakkaasta kurkkurefluksista. Tähystettiin ja löydettiin ensimmäisen asteen tulehdus. Lääkkeet ei auttaneet, pikemminkin pahensi oireita ja pian mulla olikin kunnon polttelut myös rintalastassa.

Siitä sitten pikkuhiljaa oli muita keinoja lähdettävä kokeilemaan, ensin jätin gluteenin, sitten maitotuotteet jne. Heti mikään ei tuntunut auttavan, mutta ajan kanssa oireet alkoi helpottaa. Tutustuttuani Medical Medium oppiin, pääsin vihdoin hoitamaan sairauteni oikeaa juurisyytä ja parannuin kokonaan ruoansulatusoireistani. Tuolta voit lukea lisää, jos kiinnostaa http://www.nooraleinonen.fi/todelliset-syyt-kroonisten-sairausten-takana/

Kaikkea hyvää sulle! Muista, että parantuminen on mahdollista! <3

.Re: Oireet ei lopu16.1.2021 9:54
Itse ainakin huomaan selvästi että jos jaksaa pitää kiinni maidottomasta, göuteenittomasta ruokavaliosta niin olo kohenee jonkin ajan kuluttua selvästi. Kannattaa ainakin kokeilla muutaman kk ajan.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: