Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

MoiMoiHapposalpaaja ja sivuvaikutukset9.1.2021 18:50
Hei.
Sain noin viikko sitten lääkäriltä reseptin happosalpaajaan OMEPRAZOL 20 mg. Olen sitä viikonajan käyttänyt. Kysyisin semmoista, onko muille tullut happosalpaajista sivuvaikutuksena eräänlaista pistelyä pitkin kehoa, joka katoaa välillä ja ilmestyy. Sitä kestää noin 3 tuntia lääkkeen oton jälkeen, kunnes katoaa kokonaan. Tämä siis tapahtuu, joka kerta lääkkeen oton jälkeen. Allergisesta reaktiosta en tiedä, koska iholle ei tule yhtään mitään ihottumia tai mitään muutakaan näkyvää.

LuisaRe: Happosalpaaja ja sivuvaikutukset11.1.2021 18:25
Moi!
Minä olen taas ihmeissäni omien lihasten reagoinnista Nexiumiin. Otin eilen ensimmäiset 20+20 ja jo iltapäivällä alkoi tuntua ihmeellinen hapotus jalkojen lihaksissa. Yöllä en nukkunut kuin pari tuntia, koska takareidet ja pohkeet sekä sääret olivat "hapoilla". Kipu vaelteli eestaas ja välillä niitä ei juurikaan tuntenut. Niitä oli hierottava ja jatkuvasti liikuteltava. Aamulla kun nousin ylös, tuntemuksia/kipua ei ollut mutta nyt illalla taas tuntuu ja tekee mieli venytellä. Aivan kun oisin juossut äkkiä maratonin ja faskiat kipeänä ja joita tekee mieli hieroa. Alaselän huomasin myös olevan jumissa, liekö yönaikaisesta jäkityksestä. Nytkin istuessa takareidet meinaa krampata. Vetäisin jo ison annoksen mankkua.
Lääkäri määräsi minulle tänään refluksiin Pariet 10+10 kun valitin tuosta jalkakivusta. Täällä on muutama kokemus ollut aikaisemminkin, mutta jokaisella pitkä käyttö takana. Minulla ihan ensimmäinen ottopäivä.
Noista pistelyistä tuli mieleen B12 puutos.

SuskiRe: Happosalpaaja ja sivuvaikutukset7.10.2021 19:35
Hei! Olen syönyt Esomepratsolia 40mg 2kk ja alkanut pikkuhiljaa uniongelmat. Lihakset nykii ja estää nukahtamisen. En siis voi nukkua, kun lihakset nykäsee hereille. Nyt ollut joka yö ja väsymys on tajuton. Voiko närästyslääke aiheuttaa moista?? Tämä on alkanut nyt lääkityksen aikana 🤔 Vaihdoin nyt lääkkeen mutta asia vaivaa. Pitää ottaa yhteyttä lääkäriin. Verikokeet oli ok.

GingerRe: Happosalpaaja ja sivuvaikutukset7.10.2021 22:44
Hei Suski,
En tiedä voiko 2 kk tulla Magnesiumin puute.
PPI-lääkkeet kyllä aiheuttaa sitä pidemmässä käytössä.
Kokeile ottaa illalla suolaa ja Magnesiumia.

Voit myös kokeilla ottaa Mg+kalsium+ B-vitamiini illalla. Ne rentouttaa.
Siinäkin ensin lihakset vähän sätkii,
kun ne rentoutuu. Mutta sitten rauhoittaa uneen.

Onko sulla stressiä?
Tuli mieleen yksi oma unettomuus vaihe vuosien takaa.

Viikko meni siten että nukuin vain pari tuntia yössä.
Se oli tosi raskasta. Taisin lopulta sairastua flunssaan.
Sitten sain levättyä, kun kuume väsytti.

Toivottavasti sulla ei ole niin paha unettomuus.
Onneksi siihenkin on lääkkeet olemassa,
jos et muuten saa kierrettä katkaistua.
Voimia ❤️

SuskiRe: Happosalpaaja ja sivuvaikutukset8.10.2021 9:24
Syön kyllä magnesiumia, kalsiumiaja b vitamiinia. Kiitos vinkistä, pitää ottaa myös b vitamiini illalla. On siis todella pahana, eli en pysty nukkumaan, kun aina unen rajamailla lihakset nykäsee hereille. Nyt ollut kaksi päivää eri lääkkeellä, ekana yönä oli muutamia aamuyöstä, viime yön nukuin aamuun asti ilman yhtään nykäsyä. Vaikuttaa tällä hetkellä siltä, että johtuisi lääkkeestä. Saa nähdä miten tilanne jatkuu. Stressiä on todella paljon, sitä ajattelun ekana syyksi. Närästys kestänyt reilut 3kk eikä loppua näy. Toivottavasti unet paranee ja pysyvät nyt hyvinä. Kiitos sulle vastauksesta ja neuvoista ❤️ Tsemppiä myös sulle.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: