Keskustelu

NivelrikkoIbuprofeiinista refluksi?4.12.2020 17.16
Olen 18-vuotias perusterve mies. Minulle sattui vähän yli kuukausi sitten nivelsidevamma, jonka vuoksi jouduin syömään 600mg Buranaa (1-2kpl päivässä) pari viikkoa, ja olin myös vuodepotilaana nuo samaiset viikot. Onko mahdollista, että Burana ja liikkumattomuus ovat vahvistaneet refluksia ja sen oireita? Minulla on jo pidemmän aikaa ollut refluksiin sopivia oireita, mutta eivät ole vaivanneet niin paljon, että olisi tullut mieleen asiaa tutkia. Nyt oireet ovat kuitenkin viimeisen parin viikon aikana voimistuneet. Tämän hetkisiä oireita mm. paljon ilmaa/turvotusta vatsassa, palantunnetta kurkussa ja erinäisiä (varsin lieviä) vatsakipuja (esim. hetkellistä polttelua). Olen kauan juonut 3-4 kuppia kahvia päivässä, mutta nyt syksyllä vaihtanut hiljalleen, mutta kokonaan teehen. Luin jostain, että kahvin juonnin lopettamisella saattaa olla vaikutuksia ruuansulatukseen. Voiko tämäkin liittyä refluksiin? Ensi viikolle sain lääkäriltä soittoajan, mutta haluan ilmaista tilani täällä, jos vaikka löytyisi muita, jotka ovat saman kokeneet.

PikeRe: Ibuprofeiinista refluksi?4.12.2020 20.15
Hei nuori Nivelrikko!
Minun refluksini alkoi ruokatorven alaosan tulehduksesta, jonka todettiin olevan nimenomaa ibuprofeiinin aiheuttama eli on mahdollista saada Buranasta mainitsemasi oireet. Ja kyllähän kahvikin ärsyttää 😕

Minulta on kielletty Buranan syönti kokonaan. Voisit kokeilla Gavisconia ja/tai Somacia, joita saa ilman reseptiä, ellei sinulla ole mahdollisuutta saada digiklinikka- tai puhelin reseptiä.
Täältä löytyy myös oma ketju, jossa on refluksista ja tulehduskipulääkkeistä.

Toivottavasti saat avun 👐



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: