Keskustelu

LunaMahdollinen refluksi?29.11.2020 15.47
Olen 17-vuotias tyttö, normaalipainoinen, en käytä alkoholia tai tupakkaa. Isoveljelläni on refluksitauti. Meillä kulkee suvussa astmaa ja itsekin oon erittäin suurella todennäköisyydellä astmaatikko, kuitenkin toistaiseksi diagnosoimaton (mutta oireileva).
Mulla on oireita, joiden pohdin olevan mahdollisesti refluksia. Haluisinkin kysellä, onko muilla ollut samanlaista kokemusta ja tosiaan että onko mahdollista, että mulla olis refluksi. Lääkärille hakeudun joka tapauksessa, mutta haluan silti kysellä kokemuksia!
Mulla ei ole närästystä usein. Sitä on vaan ehkä kerran puolessa vuodessa jos sitäkään. Mutta esimerkiksi makuuasennossa ja joskus puhuessa (etenkin ruuan jälkeen) tuntuu, että joudun koko ajan nieleskelemään ettei jotain nouse ylös. Tunnen sellasen lämpimän tunteen ihan kurkun pohjalla ja rinnalla, että kohta jotain nousee ylös.
Röyhtäilen usein ja pelkään aina, että röyhtäyksen mukana tulee jotain hapanta suuhun - niin on käynyt usein. Mulla on ihmeellisiä satunnaisia yksittäisiä hikkoja välillä, ja yritän ehkä turhankin kovasti pitää isot hikkakohtaukset poissa juomalla vettä ja pidättämällä hengitystä koska tiedän isompien hikkakohtausten olevan todella kivuliaita.
Mulla on myös epämääräistä pahoinvointia usein, ikäänkuin kuvottais tai oksettais mut en ikinä oksenna. Oon käyny tän oireen kaa lääkärillä eikä mitään oo löytynyt, mutta refluksin mahdollisuutta ei ole tutkittu. Mulla on siis dyspepsiamaista epämäärästä pahoinvointia. Se voi tulla milloin tahansa, myös ruuan jälkeen, joskus se pahenee ruuan jälkeen ja joskus se alkaa ruuan jälkeen.
Ainakin kerran viikossa on sellanen tunne kurkulla, iiihan siinä kaulan pohjalla, ihan kun joku painaisi tai kuristaisi kurkkua. Sillon ku tää tunne on ni tunnen tarpeen rykiä ja yskiä, ihan kun se auttais siihen, mut ei se siihen tunteeseen auta.

Lääkärille lähden kunhan on mahdollisuus, en siis yritä täältä diagnoosia hakea, mutta halusin kysellä, että onko diagnosoiduilla refluksikoilla ollut tämän tyyppisiä oireita?

ToniRe: Mahdollinen refluksi?29.11.2020 18.00
Röyhtäilen myös, varsinkin veden juonnin jälkeen. Keväällä oli ensimmäisen kerran elämässäni jatkuvia, pitkäkestoisia hikkakohtauksia jotka ei meinannut millään loppua. Nyt niitä ei ole ollut kuukausiin.
Erittäin voimakasta pahoinvointia ja etovaa oloa oli kuukausia.
Ja myös rykimisen tarve/kurkun "selvittäminen" on ollut itselläni oireena.

Joten kyllä, muutama mainitsemasi oire löytyy itseltäni, ja seuraavalta kirjoittajalta saattaa löytyä hiukan erilaiset vaivat jne jne. Aika laaja oireisto liittyy tähän refluksiin, osa oireista sopii myös noihin ylävatsavaivoihin joita myös minulla on.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: