Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

PahoinvoivaOksettava olo18.11.2020 19:56
Heippa

Olen kärsinyt pahoinvoinnista nyt pari kuukautta, toisinaan olo on ollut parempi mutta taas olo paheni niin, että oksentelen ja joka päivä on oksettava olo.
Gastroskopiassa kävin viime kuussa ja tuloksena oli refluksi. Koepalojen vastauksissa oli että mahalaukun alaosassa erottuu vain vähäistä, marginaalista pyörösoluista tulehdussolujen lisää, mitähän tuo tarkoittaa? Somac menee tällä hetkellä 40mgx2 päivässä.Onko teillä muilla oksettavaa oloa sekä oksentelua joka johtuisi refluksista? Minulle ei lääkäri sanonut missään vaiheessa, että pahoinvointini johtuisi refluksista, joten en nyt tiedä onko tämä siitä johtuvaa vai ei.

GingerRe: Oksettava olo19.11.2020 11:28
Heippa, mullakin oli vuosia refluksi ennenkuin vasta täältä palstalta luin että pahoinvointi on refluksin oire. Oli siis ollut refluksi diagnoosi jo vuosia.

Vähennä Somac annos kerta päivään. Mä en oo oksennellut, limaa kylläkin syljeskellyt. Toki aina on vaihtoehtona kokeilla toista lääkettä. Mutta noin isoa annosta ei kannata syödä kahta viikkoa pidempään. Se voi lisätä ylävatsaoireita ja vatsan turvotusta.

Parempaa vointia toivotan👍❤

ToniRe: Oksettava olo19.11.2020 13:38
Joo, todella voimakasta etovaa oloa ollut jo vuosia sitten, ja se on aina mennyt ohi. Tuolloin lekuri arveli että on ehkä refluksia, ja siihen ei tullut kiinniteettyä sen enempää huomiota, koska oli ohimenevää, (kesti n. 1-3päivää), kunnes tänä keväänä se puhkesi pahana, ja kesti yhtäjaksoisesti n. 4-5kk, jolloin myös diagnoosi refluksista. Ja jälkikäteen muisteltuna, se on aina ilmestynyt kun on ollut kovaa stressiä töissä.
Itse en oksennellut, mutta olisin kyllä voinut, aina tuli pidettyä väkisin sisällä.
Ja varaa soittoaika lääkärille ja kysy mitä tuo latina tarkoittaa.

PahoinvoivaRe: Oksettava olo19.11.2020 14:13
Hei

Kiitos vastauksista 😊. Minulla tosiaan joka päivä oksettava olo, toisina päivinä oksentelen ja toisina päivinä on "vain" tuo oksettava olo. Lääkärin soittoa olen odotellut nyt neljättä päivää, että saisin vastauksen juurikin tuohon mitä tuo teksti tarkoittaa. Kiitos Ginger ❤️
Jospa tää joskus helpottaisi.

Aikuinen nainenRe: Oksettava olo19.11.2020 15:00
Oletko kokeillut maitohappoja ottaa pahoinvointiisi.
Itse käytän päivittäin. Pahoinvointiin (refluksi) olen saanut pahoinvointilääkettä jota joudun silloin tällöin ottamaan. Eli kuuluu kuten täällä on kerrottu taudin oireisiin.

Toivottavasti lääkäri vielä soittaa ellei ole unohtanut, niinkin voi käydä. Ehkä kannattaa sinun itse kysellä jos ei soittoa kuulu.

Voimisia❤️

PahoinvoivaRe: Oksettava olo19.11.2020 18:17
Toni helpottuiko sinulla itsekseen tuo pahoinvointi?

Aikuinen nainen en ole kokeillut maitohappobakteeria, pitää kokeille, kiitos vinkistä 😊.

ToniRe: Oksettava olo19.11.2020 19:39
Lyhyt vastaus pitkästi :)
Etova olo helpotti tosiaan 4-5 kk jälkeen. Aloin syömään Puhdistamon Ohhira om-x probiootteja päivittäin 2kk ajan, kun etovaa oloa oli ollut jo yli kahden kuukauden ajan, ja myös vivomixx maitohappobakteereita söin useamman paketin.
Ja kyllähän nuo vatsaa rauhoittaa ja oloa helpottaa, mutta ei niillä tuo etova olo kokonaan pois lähtenyt, tarkoitan siis ettei ne olleet ns. täsmälääkkeitä, eli - "otanpa napin ja etova olo on päivän poissa".
Kyllä tähän on eniten auttanut tuo aika, ja lepo.
Minullahan tämä viimeisin erittäin kova jakso alkoi siten, että se alkoi tuolla siedettävällä, etovalla ololla ja ruokaillessa tuli nopeasti täyden olon tunne.

Minulle määrättiin ensimmäisen kerran elämässäni happosalpaajia, söin 20mg x 2/päivä, ja se tappoi täysin mahan toiminnan, jolloin alkoi tuo todella paha etova olo. Minä siis oletettavasti kärsin pahasta uupumuksesta ja stressistä jolloin vatsahappojen tuotanto on saattaanut olla heikentynyt, ja happosalpaajilla tuotanto saatiin tapettua täysin. Tälläistä siis arveltu tapahtuneen.
Minullehan siis määrättiin nuo salpaajat vaikka ei ollut närästystä ja ns. oikeita liikahappoisuuden merkkejä. Ja olohan oli kuin olisi kuolemaisillaan.

Summa summarum, kyllä noita laadukkaita probiootteja/maitohappobakteereja kannattaa syödä, tai ainakin kokeilla, on sen verran kauhea tuo olotila, kuukausihan taitaa olla se minimi suositusaika pahoissa vatsaongelmissa.
Ja itse käytän alkuperäistä rezcue sinkkikarnosiinia vatsan poltteluun, se tosiaan toimii hienosti siihen. Tuon ideahan on, että se toimii kuin "sisäinen laastari".
(Tällä hetkellä olen kylläkin ilman)

Ja tässä vinkki kauheista vatsavaivoista kärsineeltä ihmiseltä, jota ohjetta siis itsekin kokeilin omaan olooni, youtubesta video: AFT- lisäravinteet suoliston ja vatsan hoitoon

ToniRe: Oksettava olo19.11.2020 19:50
Ja sen verran lisään vielä, että kun olo huononi selvästi noista salpaajista, söin niitä silti, ja sitten viimein soitto lääkärille ettei nää toimi. - "Jatketaan vielä vaan, kyllä ne alkaa auttaa". Ja vasta tähän foorumiin tutustuessani selvisi, että näinhän sanotaan monelle joihin lääke ei tehoa ja olo jopa huononee.
Eihä sulle vain näin käynyt?.

PahoinvoivaRe: Oksettava olo19.11.2020 20:06
Stressi kuulostaa tutultu, sitä on itsellänikin, mutta eräs lääkäri oli sitä mieltä ettei minun olotilani voi johtua mistään tuollaisesta. Kuukauden olin sairaslomalla jotta pahaoloni helpottuisi, mutta ei se helpottunut. Juu lääkäri on sanonut Somacista, että siinä menee aikaa että alkaa vaikuttamaan jne jne. Noh olen syönyt niitä nyt vajaan pari kuukautta, ja tupla-annoksella eli tuolla 40mgx2 vajaan viikon ja olo ei ole kohentunut.

Täytyy kokeilla noita mainitsemiasi probiootteja. On tämä olotila kyllä niin kauhea ja vaikuttaa kyllä niin paljon elämänlaatuun ja sitä kautta opiskeluihini. Huoh. Ehkä jonakin päivänä helpottaa.

Tällä hetkellä odotan lääkärin soittoa juurikin tuosta koepalojen tuloksista ja samalla otan puheeksi tuon Somacin kun siitä ei hyötyä tunnu olevan joten turhaa kai sitä on edes syödä.

refluksimiksuRe: Oksettava olo15.2.2021 23:46
Onko Pahoinvoiva miten parantunut huonosta olosta? Vähensitkö Somacin käyttöä ja kokeilitko noita probiotteja? Itselläni tuputetaan vain isompaa satsia Somacista ja tuntuu että kahta kauheampi olo tulee jo tästä 20 millisestä mitä nyt joudun syömään.

Jatkuva oksetus päällä ja lakkaa heti kun lopetan lääkkeiden syönnin.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: