Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

HMPSisuskalut tulessa12.11.2020 11:48
Hei,
ajattelin kertoilla omaa tarinaani tänne. Olen sairastanut refluksitautia 24v ja jo 19 -vuotiaana minulla todettiin palleatyrä.
Aluksi käytin satunnaisesti happosalpaajakuureja, mutta ensimmäisen lapseni syntymän jälkeen aloin käyttämään säännöllisesti Nexiumia 1-2x20mg vrk. Välilä refluksin kanssa oli huonompia kausia ja välillä parempia. Sellaistahan se on...
Sain raskausaikana palleanseudun kramppeja eikä niitä sen tarkemmin tutkittu. Lääkitykseksi Panacodia, mitkä auttoivatkin toistuviin kohtauksiin. Ylävatsa taidettiin ultrata, mutta mitään ei löytynyt. Sappi oli kuulemma tyhjä, mitä paaston jlkn lääkäri ihmetteli. Käytin lisäksi PH Balace Pascoe jauhetta, piihappogeeliä sekä Aloe Vera -mehua välillä pidempiä pätkiä välillä lyhempiä. Kävin myös funktionaalisen puolen ravintoterapeutilla. En kokenut siitä mitään merkittävämpää etua pitkässä juoksussa. Toki ruokavalio aina auttaa, mutta olen joutunut aina syömään aika tarkasti, kun lapsesta saakka maha on reistaillut. Muutama vuosi sitten sain rajun kipukohtauksen kuin nyrkillä olisi isketty mahaan ja närästys oli yhtä tulimerta pallean seudulla. Vedin pari viikkoa kovalla annoksella happosalpaajaa ja ei auttanut niin gastroskopiaan ja ylävatsan ultraan ja siitä magneettikuvaan. Minulta oli karannut sappikivi ja todettiin myös sappirefluksi ja löysä äppä, tosin tätä minulle ei sanottu tässä vaiheessa. Sappi leikattiin hätäleikkauksena ja olo refluksin kanssa oli sen jälkeen mitä parhain! Se ihmetyttää, että Panacodia ei suositella sappivaivaiselle, mutta söin sitä sappikohtauksiin, joita kipukohtaukseni sitten olivatkin liki 10v.
Sapen poiston jälkeen minulla alkoi kuukautisten yhteydessä tuntua aina kipua palleassa ja närästys oli voimakkaampaa noina päivinä. Niin on ollut aina, että kierron mukaan närästää enemmän menkkojen alkaessa. Nyt kipu on voimistunut ja yhtäkkiä 2,5kk sitten minulla alkoi hulvahtaen nousemaan hapot suuhun öisin. Sain tuolloin juuri käyttööni moottorisängyn ( jestas mikä helpotus selälle!), mutta hapon nousu on niin voimakasta, että puoli-istuva asentokaan ei auta. Ensimmäinen tulehdus oli rauhoittumaan päin Nexium 4x20mg + Ziverel -geeli ( loistava lääke jos ruokatorvi läpi ). Tulehdus kuitenkin uusi, kun yöllinen happjen nousu ei loppunut. Kävin lääkärissä ja Nexium vaihdettiin Loseciin 3x20mg + Gaviscon tarvittaessa ja öisin. Tämäkään ei auta ja olo alkaa olla aika sietämätön. Kivut ovat kovat palleanseudulla, ruokatorvi on läpi, kurkku on läpi ja palan tunne kurkussaa ja kipu säteilee vasempaan korvaan. Leukapieliin asti tuntuvat kivut myös ja ikenet ja suu hellinä ja hampaita vihloo. Haisen ja maistun vatsahapolle ja pahoinvointi velloo aaltoina. Kävin juuri erikoislääkärillä ja ensi viikolla gastroskopia ja sen jälkeen katsotaan mitä tuleman pitää. Pelottaa aika lailla, mitä mun sisuskaluissa tapahtuu ja miksi...

PikeRe: Sisuskalut tulessa12.11.2020 21:10
Kuulostaa kyl tuskaiselta ja tosi hyvä, että ens viikolla tähystys.
Koeta jaksaa siihen asti.

Itsellä ei ole koko refluksi elon aikana ollut suuhun nousemista, enemmän "ruokatorven" korvennusta. Minullla palleatyrä, esofagiitti ja toisinaan ruokatorvi tulehtunut enemmänkin, jolloin Somacia tuplana, muutoin 20mg joka 2. pvä.

Jaksamista muillekin 🌟Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: