Keskustelu

KareliaKipu ja paine - onkohan todella refluksia?15.7.2013 23.24
Hei,

Nyt on vertaistuki todella tarpeen :) Kuinka kovia oireita voi refluksissa olla lääkityksestä huolimatta? Lääkärit vain pyörittelevät päitään..

Olen kärsinyt viime vuoden puolelta ylävatsa-, selkä- ja rintatuntemuksista. Aluksi en mielestäni tunnistanut närästysvaivaa tai refluksioireita, lähinnä ohimenevää kipua tai painetta. Keväällä alkoi urheillessa nousta vesi, jota joi suorituksen aikana, kurkkuun ja suuhun ja vatsakivut ja paine ylävatsalla ja rintalastan takana lisääntymään. Oli tunne, että jokin painaa/kipuilee rintalastan ja rintarangan välissä.
Toukokuussa olo meni heikoksi, oireet lisääntyivät ja ripulikin, pahoinvointi ja ruokahaluttomuus alkoi. Paino tippui nopeasti muutaman kilon.
Olen alkuvuodesta syönyt Somac 40 mgx1 kuurin (kuukauden) ja sen jälkeen kuukauden Somacia, jonka jälkeen Parietia 40mg x1 reilun kuukauden ja nyt vaihdettu takaisin Somaciin , jota 40mg x2. Pariet aiheutti suolisto-oireita.

Pahimmassa vaiheessa olin sisällä sairaalassa ja päivystykseenkin jouduin lähtemään muutaman kerran kun ylävatsa/rintakipu ei pysynyt poissa määrätyllä kipulääkityksellä.

Mulla on siis nyt molemmat päät tähystetty, palleatyrä ja löysä LES löydöksenä. Heliko -. Ylävatsa on ultrattu kahdesti ja vatsan tietokonetomografia tehty. TT oli hyvänlaatuisia maksa- ja munuaiskystiä lukuunottamatta ok. Hb tippunut viitearvon alahujakoille, norm. 145-155, muuten labrat ok. Yksi sattumalöydös on erittäin matala syke, muttei taida liittyä muihin oireisiin. Keuhkokuva ja lukuisia sydänfilmejä otettu (viimeiset sekä rintakivun, että matalan sykkeen vuosi). Fysiatrilla olen käynyt kahdesti, tämä on manipuloinut jumissa olevaa rintarankaa ja fysioterapiassa 10krt, näistä ei valitettavasti muutoksia oloon.

Olo on nyt seuraava: Aamut vaikeita, kurkku kipeä ja ääni maassa. Limaa saan olla rykimässä nielusta, yskää ei juuriaan ole. Hengenahdistusta ja tunnetta ettei saa keuhkoja täyteen, henki ikäänkun salpautuu ajoittain mutta pitkäaikaisesti. Jatkuva paineen tunne/puristus ja kipu rintalastan takana, välillä ylävatsalla ja myös eri puolilla rintaa juilii vaihdellen. Juiliminen kyljissä, lapojen välissä ja kaulalla/hartioissa. Röyhtäily runsasta, tunne että jotain nousee kurkuun, pari kertaa ollut paha maku suussa. Vatsan toiminta muuten nyt ok, ei normaalia vatsanvääntelyä, ei ripulia. Väsymystä on eikä oikein mihinkään riitä fyysisiä paukkuja. Kipu ja paine mielestäni hanalimmat oireet kestää. Ja Somacia menee siis koko ajan se 40mg x 2.

Te, joilla on todettu refluksitauti; täsmääkö oireet? Onko runsasta oireilua happosalpaajista huolimatta? Mikä auttaa kun ruokavalio on jo vedetty minimiin, en käytä kahvia, en alkoa enkä tupakoi. Sängynpääty on ylhäällä ja stressi minimissä. Paitsi se, että olen alkanut stressaamaan itse tautia ja mahdollisia muita syitä oireille, vaikka paljon poissuljettu.

Hirveä tunne kun iloinen, pirteä, aik. terve, jaksava pienten lasten äiti on enää varjo itsestään, kun oireet vievät kaikki voimat. Ja olen ihan tolkku tyyppi, jota olen saanut alkaa lääkäreille todistelemaan. Taitavat jo leimata hysteeriseksi. Kuukausien rajut oireet vaan vetävät niin puhki ja olon välillä toivottomaksi. Työelämässäkin pitäisi olla, nautin työstäni kovasti, mutta olen joutunut olemaan sairaslomalla muutamia päiviä. Olisiko kenelläkään kertoa jotakin lohduttavaa, kuten oireiden väheneminen tietyn ajan kuluttua yms :) Haluisin elää mahdollimman normaalisti.

Pitkä sepustus, mutta loistavaa, että tämä keskustelu ja vertaistuki on olemassa! Tarvitaan toinen refluksikko ymmärtämään, itse en aikaisemmin ollut ymmärtänyt kuinka kipeäksi ja surkeaksi yseinen tauti voi tehdä ihmisen.

JustiinaRe: Kipu ja paine - onkohan todella refluksia?16.7.2013 0.05
Voimia sinulle! Kylläpä ottaa kovan kautta sinulla tämä tauti.
Oireet kuulostaa tutuilta ja erinomaista, että tähystykset tehty.
Ymmärrän täysin tunteesi työn ja perheen ja oman itsen suhteen. Minullakin oli aika, jolloin ajattelin, että onko se iloinen, valoisa ja aurinkoinen minä ikuisiksi ajoiksi kadonnut... Onneksi se on jälleen löytynyt. Minulla on esomepratsol (sama kuin nexium) hankalinpana aikana 40mg, sitten 20. Yritin olla ottamatta, mutta parin viikon päästä taas oireet. Miksihän sinulle ei ole kokeiltu tätä lääkettä?
Minulla myös rintaranka oireet, mutta "pallojen" päällä selällään oleminen joka päivä auttoi + fysioterapia. Pilateksessa myös kävin, ja siinä on hyviä liikkeitä.
Saatko nukuttua? Minulle lääkäri määräsi rauhoittavaa lääkettä ahdistukseen (kyllä - minulle joka olen peruspositiivinen), jotta keho rentoutuisi ja saisin nukuttua. Otin sitä hyvin varauksella muutamana yönä ja koin kyllä, että se auttoi, koska huono nukkuminen teki seuraavasta päivästä karsean. Nyt en ole tarvinut sitä enää lainkaan. Mielialalääkkeitä muutenkin tarjottiin, mutta en ottanut, koska en ollut masentunut tai alakuloinen muuta kuin silloin kun pahin kipu päällä.
En osaa nyt muuta kuin toivoa sinulle parempaa huomista päivää ja sitä, että saisit kokeilla tuota nexium/esomepratsolia. Itselleni yötä vasten myös Gaviscon on ollut tosi hyvä (ilman reseptiä).
Voimia siis! Kirjoita tänne niin usein kuin siltä tuntuu - itsekin olen saanut täältä suurenmoista apua ja tukea!

VaniljaRe: Kipu ja paine - onkohan todella refluksia?16.7.2013 10.30
Karelia, onko lääkitys millään tavoin muuttanut oireitasi? Jos ei, niin kannattaa varmaan kokeilla vielä jotain toista lääkettä.
Mitä tarkoittaa että "ruokavalio on vedetty minimiin"?

Kun omat oireeni alkoivat, niin olin minäkin muutamaan otteeseen lähdössä aamuyöstä sairaalan päivystykseen, mutta sinnittelin vain kotona ja ihmettelin. Kovia vatsakipuja ei ole onneksi ollut, mutta kaikkea muuta mahdollista oireilua kylläkin.

Omasta kokemuksestani sanon että noista pahimmista oireista on aivan mahdollista päästä eroon. Minä olen tällä hetkellä lähes oireeton. Minullakin on todettu tuo löysä sulkija ja refluksitauti. En käytä lääkkeitä, ruokavalio on tärkein lääkkeeni. Tällä hetkellä vietän täysin energistä ja täyspainoista elämää, huomattavasti terveellisemmin elämäntavoin kuin ennen oireiden alkua ja olen täysin tyytyväinen olooni. Helpolla tätä olotilaa en ole saanut, olen tehnyt paljon työtä ja kokeiluja tämän tilan saavuttamiseksi. Tosin olen käyttänyt myös asiantuntijoiden apua ruokavalioni ja myös lisäravinteiden valinnassa. Rahaakin on jonkun verran kulunut, mutta maksavathan lääkkeetkin, varsinkin jos niitä jatkuvasti joutuu käyttämään. Ruokavalion vaikutus riippuu varmaan kuitenkin oireiden aiheuttajasta, kaikille se ei välttämättä tehoa. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan, se vie aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä ja itsekin joutuu olemaan silmät auki ja uteliaskin, eikä kannata väheksyä mitään, mistä saattaisi olla apua.

Eilen sain taas muistutuksen miten helposti kaikki muuttuu, olin nälkäinen, enkä päässyt syömään ajoissa, joten ostin jotain ruissipsejä, jotka oli maustettu valkosipulilla, ne olivat ohuita täysjyvärukiista tehtyjä pieniä, pyöreitä ja ohuita leipäsiä. Oloni on ollut niin tasainen pitkään, joten ajattelin että niistä ei varmaan tule mitään ongelmaa. Kylläpä tulikin oikein kunnon polte, joka muistutti parin vuoden takaisista ajoista. Närästi ja suuhun nousi hapanta nestettä, joka poltti kurkussa. Onneksi se meni nopeasti ohi, eikä tänään ole ollut mitään ongelmaa. Sainpahan taas muistutuksen, ettei kannata lipsahdella.

Toivottavasti saat apua jostain, sillä lapsiperhe vaatii kyllä niin paljon voimia ja energiaa, kun pitää jaksaa huolehtia muista, vaikka itse tarvitsisi kaiken avun ja huolenpidon, kun ei ole kunnossa.

KesäRe: Kipu ja paine - onkohan todella refluksia?18.7.2013 11.07
Hei
Minulla oireet alkoi viime joukuussa, palan tunteella kurkussa. Kävin lääkärissä joka sysäsi oireet tressin piikkiin vaikka kerroin että stressiä ei ole. Vihdoin pääsin nenä -ja kurkkulääkärille joka kertoi että nielussa ei näy mitään, selitteli myös tressistä. Nämä ensimmäiset oireet hävisivät noin 3 viikossa itsekseen. Nyt kesäkuussa oireet alkoivat uudestaan pahempina. Palantunteen lisäksi ilmestyi paineen tunnetta rintalastan alle ja myös ajoittaista vihlontaa. Edelläänkään ei mitään närästys oireita. Kävin taas lääkärillä joka uskoi että stressiä ei ole vaan oireet johtuvat jostain muusta. Epäilyksi tuli refluksi. Lääkkeiksi sain esomeprazolia 40 mg vuorokaudessa. Ja lääkkeen aloittamisen jälkeen on ollutkin päiviä jolloin oireita ei ole. Toisina päivinä taas on. Todella ahdistavaa ja väsyttävää.

supeRe: Kipu ja paine - onkohan todella refluksia?3.4.2020 19.16
Saisiko tilannepäivitystä aiheesta kirjoittaneilta? miten voitte nyt?

heiRe: Kipu ja paine - onkohan todella refluksia?22.9.2021 16.56
UP!

Onko aloittajan mahdollista päivittää tilannetta?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: