Keskustelu

VampyyriVerinen lima13.10.2020 19.36
Hei, olen kolunnut nyt googlen onkaloita ja näitä viestiketjuja, mutta harvoin olen tullut vastaan refluksin mahdollisesti aiheuttamaan liman ja sen seassa hälyttävän lisän, veren suhteen. Mulla on nyt meneillään kolmas syksy kun verisen liman köhiminen aamulla on pahentunut. Kuulostaa pahalta ja sitä onkin, mutta ksittääkseni jo pienikin tihkuminen värjää syljen, välillä pinkiksi tai punertavaksi, välillä pieni veri viiruja seassa. Päivällä ei juuri ikinä mitään mutta ilmeisesti yöllä makuu-asennossa valuu nieluun. Ruokatorvi tähystettiin vajaa vuosi sitten, pientä punotusta oli mut ei selkeitä haavoja/arpia. Takaisinvirtausta vähän. Oon kokeillut sekä pantaprazolia että esomeprazolia, 20 mg ja 40 mg mutta oireet (verilima) pysyy näin vaan osittain kurissa. Eli nytkin olen vuoden LÄHES JOKA PÄIVÄ lukuun ottamatta satunnaisia viikkoja sylkenyt tätä settiä aamuisin. Tuntuu että olen ainoa lajissani ja kaikki muut paitsi lääkärit:'D on kauhuissaan tästä. Joudun kohta pöpilään. Kruhkot on tähydtetty nenä kurkku yms myös perusteellisesti eli pakko uskoo et refluksin tekosia. Yksi hyvin merkittävä piirre on että oireet loppui kuin seinään kun olin tropiikissa matkalla pallon toisella puolella. Myös kesällä helpottaa ja kun oleilen muualla kun kotona ELI olen vahvasti alkanut epäillä sisilma/pöly/home oireiluksi tätä. Myös kun siivoan vaatekaappia (omistan paljon vintagea) alkaa oikeen kirvellä kurkkua. Onko KETÄÄN KOHTALOTOVEREITA!? en oo saanut vielä kertaakaan lähetettä vatsakeskukseen, terveyskeskuslääkärit määränneet vaan happosalpaajia. Olen todella paniikissa, joten toivon ettette pelottelisi barretin ruokatorvilla yms, vaikka toki sekin pitäisi pitää mielessä. Koitan aatella et jos vuosi sitten ei löytynyt mitään hälyttävä niin en tee vielä kuolemaa?

VampyyriRe: Verinen lima13.10.2020 19.38
Olipa paljon kirjotusvirheitä, todella korostaa mielikuvaa että pöpilään täällä jo matkalla, mutta ei sentään viel, mutta huoli on VALTAVA.

female77Re: Verinen lima13.10.2020 22.11
Mee yksityiselle tähystykseen, gastro. Minäulla on lähete Mehiläiseen, mut en ole uskaltanut mennä. Mulla maistuu veri suussa kun yskin reflun takia.

female77Re: Verinen lima14.10.2020 20.46
Yleensä vain jotain haavaumia, joista verta.

VampyyriRe: Verinen lima14.10.2020 22.33
Female77, joo kävinkin siinä gastrossa viime talvena. Mut kyllä nyt jo pian meen yksityiselle jos en saa lähetettä terveyskeskuksesta. Ymmärrän että jännittää mennä, mutta usein unohtuu jännittäessä että löydökset ei välttämättä oo pahimmast päästä ai hoito voi olla paljon helpompaa kun kauhukuvissa. Ja sitten ainakaan ei tarvii jännittää kun menee vaan! 💓

PerttiRe: Verinen lima4.11.2020 7.34
Itselläni sama vaiva ja tuo johtuu veri tulee nielusta mikä on vaaratonta kysyin tätä viimeksi lääkärissä mahalaukuntähystyksen yhteydessä. Itselläni herätessäni vessaan mennessäni sylkiessäni pönttöön sylki on punaista tämän jälkeen lasi vettä naamaan ja uudestaa sylkemään ei mitään. Joskus närästyksen aikana saattaa päivällä tulla vähän verta sylkeen mutta tosi harvoin. Huoli pois tuo on täysin normaalia.

VampyyriRe: Verinen lima9.11.2020 11.34
Pentti, kiitos vastauksesta! Ja helpottavista sanoista:) mä oon kans alkanut juoda vettä heti aamusta enemmän ja aina kun limasuutta ilmenee enemmän, heti helpottanut+ajatus siitä ettei ole vaarallista!

PerttiRe: Verinen lima11.11.2020 19.57
Juu itse sairastan luulosairautta ja tiedän tunteen kun jokin asia vaivaa välillä tuntuu että pääkoppa luo oireita jos monta päivää miettii samaa vaivaa



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: