Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

M26Onko tämä refluksia? 7.10.2020 15:55
Minulla alkoi hengenahdistus erään kaljottelu illan jälkeen (join noin 4) sekä söin rasvaista ruokaa. Seuraavana päivänä hengenahdistus oli kova sekä "poltetta" rinnassa. Tämä on jatkunut nyt 2 viikkoa, kävin sydänfilmi testeissä keuhkot otettiin röntgenillä jnejne. Mitään ei löytynyt. Löysin tämän sivun ja täällä puhutaan hengenahdistuksesta refluksiassa. Minulla on vaikeaa hengenahdistusta ja yskimistä makuuasennossa. Suvussa on paljon refluksiaa joten voihan se olla sitä.. Itsellä närästystä silloin tällöin esim. Lonkerosta ja banaaneista. Olen yllättynyt jos tämä hengenahdistus johtuu tästä. Mielipiteitä?

N21Re: Onko tämä refluksia? 7.10.2020 17:12
Hei!
Olen N21 ja oireeni hyvin saman tapaiset. Maaliskuussa todettiin astma ja heinäkuun puolivälissä ihan yhtäkkiä alkoi hengenahdistus..Sydänfilmi ok, leuhkokuva ok, astmaan liittyvät PEF arvot hyviä, eikä avaava astmalääke enää tunnu vaikuttavan mitenkään. Happi kulkee, kun ei kerta pyörtynytkään ole, mutta ei vaan tunnu siltä. Rintalastan alla on paineen tunne ja tuntuu kuin keuhkoputki ei vain laajenisi kunnolla. Aloin viikko sitten epäillä refluksia. Astmalääkkeen vaihto vain pahensi oireita ja en itse enää epäile astmaa ollenkaan. Palan tunne rinnassa, röyhyttää, mutta röyhy ei tule ja kerran noussut jtn happoa kurkkuun. Tänään soitin ja sain reseptin johonkin lääkkeeseen. Toivon lääkkeen auttavan nopeasti. Välillä on parempia päiviä ja välillä todella huonoja. Ärsyttää kun lääkärissä ei oteta tosissaan koska "pystyn puhumaan kokonaisia lauseita hengästymättä".. Ei hengästyminen tässä ole ongelma, vaan se, että happea ei saa ylipäätään kunnolla.

M26Re: Onko tämä refluksia? 7.10.2020 17:21
Samaistun täysin!! Ei saa happea kunnolla! Todella ärsyttävää, pahenee makuuasennossa tämä.. Koronatesti otettiin multa myös mutta ei ollut sekään... Itsellä ollut joskus aikoinaan astma (lapsena) ja ajattelin voisiko astma ja refluksia vaikuttaa yhdessä tällä tavalla. Minulla on myös sydämentykytystä öisin..

N21Re: Onko tämä refluksia? 7.10.2020 17:29
Mullakin pahenee makuuasennossa. Viimeviikolla ekaa kertaa yli 2.5kk pystyin käymään lenkilllä! Oli todella hyvä viikko, mutta sitten iski tämä. Nukuin viime yönä vain muutaman tunnin. Heräsin keskellä yötä ja en vaan saanut unta enää, koska en saanut happea. Välillä yritän jotenkin haukotella, että ilma virtaisi paremmin, mutta sekään ei aina auta. Olen opiskelija ja soitin tänään YTHS, sieltä sanottiin, että voi olla astma ja refluksi yhtäaikaa.. Yöllä lueskelin paljon refluksista. Ajattelin nyt ensimmäisenä pudottaa painoa, jättää kofeiinin ja hiilihappoiset juomat pois ja välttää niitä tiettyjä ruoka-aineita, jotka pahentavat refluksia. Eniten harmittaa kun tähän ei ole syytä ja pelkään usein, ettei tämä parane, mikä ikinä sitten onkaan. Välillä mietin, että kauanko tätä jaksaa.. ensimmäinen jaksamis ajatus tuli jo viikon jälkeen. Nyt tosiaan 2,5kk tätä takana, jonka aikana yksi siedettävä viikko. Koronakin testattu elokuussa. Olen myös miettinyt sitä mahdollisuutta, että olisi sairastanut koronan tietämättään ja tämä olisi jälkivaikutusta? Ärsyttää kun ei tunnu terveyskeskuslääkäriä enää kiinnostavan kun verikoe, sydänfilmi ja keuhkokuvat oli hyviä. Tämä asia vaivaa kuitenkin lähes ympäri vuorokauden.

M26Re: Onko tämä refluksia? 7.10.2020 17:36
Jännä että meillä lähes täysin samaa vaivaa.. Itsekään en oikeen jaksaisi tätä, mutta en saa tätä mielestäni koska hengitysvaikeus muistuttaa siitä jatkuvasti.. :/ itsellä alkoi yhdessä yössä ja nyt jo toista viikkoa.. Toivottavasti menisi parempaan päin! Yritetään pärjätä!

N21Re: Onko tämä refluksia? 7.10.2020 17:55
Lohduttaa kun on muitakin! Mutta samalla keittää päässä, että miten tähän ei oo vastauksia tai parannuskeinoa. Kerron, jos huomaan noista refluksiin tarkoitetuista lääkkeistä jotain hyötyä, koska sinunkin kannattaisi ehkä kokeilla. Auttaa kun joskus saa mielen muualle kun on jotain tekemistä. Pahinta kun vaan vaikka kävelee tai katsoo telkkaria niin hengenahdistuksen huomaa joka sekuntti. Zemppiä ja kaikkea hyvää!

HappomahaRe: Onko tämä refluksia? 7.10.2020 20:50
Kyllä hengenahdistus liittyy minullakin refluksiin. Jotenkin littyy turvonneeseen mahalaukkuun, ilmaan mahalaukussa silloin kun sitä ei saa röyhtäiltyä pois ja palleakramppiin, näin olen päätellyt. Söin tänä vuonna kuukausia astmalääkkeitä ennen kun tajusin mistä on kyse. Nyt on vatsa sen verran parempi ettei ole enää niin akuuttia tuo. Jos ahdistaa esim. lenkillä, yleensä helpottaa kun saa röyhtäiltyä massiivisesti.

HappomahaRe: Onko tämä refluksia? 7.10.2020 20:54
Niin ja krampissa olevat rintalihakset pahentavat myös asiaa huomattavasti. Minulla tämä veti rintalihakset kummallisella tavalla kramppiin vaikka olen harrastanut paljn liikuntaa ja venytellyt koko pienen ikäni.

M26Re: Onko tämä refluksia? 7.10.2020 22:19
N21 kerro vaan miten lääkkeet toimii! Haluan kuulla toimiiko ne! Zemiä

M26Re: Onko tämä refluksia? 8.10.2020 15:45
Kiitos Happomaha kokemuksen jakamisesta!

AnnemariRe: Onko tämä refluksia? 8.10.2020 16:51
Itselläni refluksi oireilee välillä juuri noin, eli tuntuu, ettei saa happea kunnolla. Täytyy oikein kunnolla vetää keuhkot täyteen.
Syön Somac-kuurin ja lisänä otan gavisconia.

N21Re: Onko tämä refluksia? 8.10.2020 17:10
Hei Annemari! Kauanko yleensä näissä tapauksissa syömäsi Somac-kuuri kestää? Mulle määrättiin juuri siis Nexium kahdeksi viikoksi. Tutkimuksia ei ole tehty, mutta epäilen itse vahvasti refluksia.

AnnemariRe: Onko tämä refluksia? 9.10.2020 16:57
Yleensä viikossa helpottaa, syön Somac 20mg 1x2. Joskus on pakko ottaa 40mg x 2. Mutta kun alkaa helpottamaan, vähennän annosta, sitten otan vain joka toinen päivä ja siten pikkuhiljaa lopetan.

N21Re: Onko tämä refluksia? 11.10.2020 11:59
Hei M26,

Tänään taisi olla 6. päivä kun otin aamulla kaksi Nexium 20mg tablettia niinkuin minulle ohjeistettiin. Koen, että heti kuurin aloitettuani oireet helpotti. Happea saan paremmin, eikä oireet ole kokoajan mielessä. Välillä vielä haukon happea, mutta usein saan sitä helposti kun vähän yritän. Aiemmin yritin minuuttitolkulla, mutta en välttämättä siltkään saanut happea kunnolla. Nostin myös vähän sängynpäätyä, jätin tietyt ruuat pois ja söin vähemmän. Lisäksi palasin astmalääkkeeseen, joka omasta mielestäni sopii minulle paremmin, vaikka lääkäri määräsi toista. En kyllä koe, että astmalääkkeellä on paljoakaan merkitystä tähän olooni vaan luulen, että lähinnä nuo nexium tabletit ovat auttaneet. Itseasiassa käytössä on joku vastaava, halvempi rinnakkaisvalmiste, mutta samaa tavaraa kuitenkin. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Eilen illalla vähän ahmisin ja jtn nousikin kurkkuun, mutta tosiaan oma vika kun söin liikaa. Lisäksi jos syömisen jälkeen makaa, niin henkeä ahdistaa enemmän, mutta ei siltikään yhtä ikävästi kuin ainaisemmin. Syön näitä lääkkeitä 2 viikkoa ja otan sitten lääkäriin yhteyttä, että miten jatketaan.

M26Re: Onko tämä refluksia? 15.10.2020 10:57
Hei N21,

Hyvä että lääkkeet auttaa! Itse hain apteekista somaccia ja hengenahdistus helpotti heti! Syön niitä jatkossa tarpeen mukaan, syön myös tukevan aamupalan ja senjälkeen vasta kahvia. Se auttaa myös. Ennen join kahvin ennen aamupalaa. Hyvä että auttamu oireet!!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: