Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

diipadaapaHelpotusta urheilusta?11.9.2020 10:22
Hei,
Onko joku todennut, että urheilulla olisi positiivisia vaikutuksia tähän refluksiin? Paheneeko refluksi, jos on esim. lihakset jumissa? Itsellä on koko aika sellainen olo, että olisi rintaranka jotenkin jumissa ja aika paljon se naksuu ja poksuu kun venyttelen :D

VäinämöinenRe: Helpotusta urheilusta?12.9.2020 9:54
Huomenta!

Olen vetänyt tässä taas intensiivisempää treeniä ja sillee saanut nyt kehoa huijattua, ettei ainakaan oireet ole kohtuuttomasti pahentuneet vs. aikohin, että kokeili olevansa reenaamatta ja kuulosteli olojen kehitystä. Tietysti nyt sitten taas kun kuntosalitreenin myötä saanut jerkkua oikeisiin paikkoihin, niin tuntuu tuo rintakehän naksuminen ja jumitunne hieman vähentyneen. Aivan samanlaisia oireita ollut minullakin ja välillä tuntui, että rintakehän venyttelylle oli pakonomainen tarve, jotta "saa henkeä". Nyt tämä on jostain syystä vähentynyt.

Toki tässä mukana kulkee jatkuvasti ruokavaliokokeilut ja ajattelin nyt seuraavaksi hyökätä tuonne vhh-puolelle, jättää sokerit, viljat ja maitotuotteet pois. En tiedä sitten miten kaikella tällaisellakin on vaikutusta tähän rintakehän jumiseen tunteeseen. Silloin kun en ole ollut refluksini jäljillä, niin aivan valtavan kovia jumitiloja oli rintakehässä, varsinkin autossa istumisen jälkeen. Mutta toki sitten refluksia voivat monilla pahentaa tämä kaikenlainen hötkyminen ym. Tosin itsellä taitaa olla enemmän tätä kurkkurefluksia kun mitään ylösnousemista ei tule oikein suuhun asti ja tähystyksessäkään ei näkynyt mitään muuta poikkeavaa kuin alasulkijan väljyyttä.

VäinämöinenRe: Helpotusta urheilusta?12.9.2020 9:58
Toki sen verran pitää sanoa, että ajattelin myös alkaa selvittämään rintarangan jumisuutta tähän kaikkeen. Istumatyötä ja tietsikkahommaa tullut aika paljon harrastettua koko nuoruutensa ja tuossa kun jonkun pt:n videota katseli, niin paljon puhui tästä että mikäli yläselkä alkaa jumiutua ja tulemaan erinäisiä liikkuvuusrajotteita, niin tämä voi alkaa vaikuttamaan myös suoliston toimintaan. Olen vain itselläni huomannut, että tämän eteen täytyy alkaa tekemään duunia ja siksi sitä on ajatellut, että omiin refluksioireisiin on saattanut olla yhteyttä tällä kovalla dataamisella, jota on tullut harrastettua tähänastinen ikä. Olen nyt yrittänyt vähentää merkittävästi istumista koneella ainakin vapaa-aikana ja lisätä treeniä ja sen monipuolisuutta.

HappomahaRe: Helpotusta urheilusta?12.9.2020 15:10
Joo, rintaranka on todella jumissa koko ajan ja mitkään normivenyttelyt ei auta. Olen harrastanut tanssia koko ikäni ja myös venytellyt lähes päivittäin. Mutta nämä jumit on jotain muuta niin kuin olisin jonkun muun kropassa. Itselläni jäi liikunta vähiin tämän myötä kun aiheutti ns. sydänkohtausolon ja tuntui ettei happeakaan saa. Huono kunto toki huomttavasti pahentaa oireita. Nyt olen yrittänyt nostaa kuntoa hiljalleen ja tehdä varovasti treeniä. Hyvin kevyt lihaskuntotreeni jo onnistuu ja kevyt pilates n. puoli tuntia kerrallaan, mutta kävely on vieläkin vaikeaa. Tuntuu että vatsassa on iso kivi joka painaa kaikkia muita elimiä. , Rytmihäiriöt tosin vähän vähentyneet. Tsemppiä liikunnan harrastamiseen, jos vaan pystyy kannattaa pitää kuntoa yllä. Itsellänikin on pilates ja ylävartalotreeni jo vähän auttaneet noihin rintajumeihin, venyttelytkin auttaa paremmin ja henki kulkee vähän paremmin.

female77Re: Helpotusta urheilusta?12.9.2020 23:30
Taitaa olla niin että reflu aiheuttaa noita lihasjumeja ja lukkoja, ja sama toisinpäin myös, noidankehä.

VäinämöinenRe: Helpotusta urheilusta?13.9.2020 9:01
female77: Kyllä.

Tässä kanssa tosiaan ihmetteli varsinkin tätä rintakehäasiaa ennen kuin pääsi vaivan jäljille. Ennen ei ollut tuollaisia oloja ollut ollenkaan ja yhtäkkiä rintakehä tuntuu todella jumiselta ja pahimmillaan kovissa liikuntasuorituksissa tuntui, ettei saa happea.

Kun vähitellen alettiin pääsemään jäljille, että voisi olla refluksia ja tehnyt vuoden verran ruokavalioon merkittäviä muutoksia, niin sillä saanut tilannetta joltisenkin verran haltuun, vaikkei ole vielä kaikkea ratkaissutkaan. Valtava jumitus rintakehällä ollut helpottamaan päin ja toivotaan että suuntaus pysyisi edelleen samanlaisena.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: