Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

HappomahaVatsahaava ruokavalio11.9.2020 0:46
Eli mitä kannattaisi syödä. Eilen oksensin illalla kaiken mitä olin päivän aikana suuhuni laittanut. Tänään olen syönyt vaan piimää, kauraa eri muodoissa, banaania, mustikkaa, kurkkua, juustoa ja keitettyä kananmunaa. Ja tietenkin nesteytys. Huomenna ajattelin yrittää jotain kasviskeittoa ehkä keitetyn kalan kanssa. Ja ehkä riisiä. On mulla tää vaiva ennenkin ollut mut nyt on pahentunut huomattavasti.

GingerRe: Vatsahaava ruokavalio11.9.2020 23:17
Kuulostaa hyvältä tuo mitä olet tänään (eilen)syönyt. Tuorekurkku kannattaa kuoria.
Muistelen että esim. Nimimerkki Vanilja joi pitkään smoothieta jossa oli kauramaitoa ja banaania. Mulle itselleni ei oikein sovi kaura tai kauramaito, mutta aika monelle se on turvaruoka.

Juusto on itselleni myös neutraali turvaruoka. Kananmunat sopii myös hyvin.
Kasvissosekeitto, kala ja riisi ovat varmaan hyviä vaihtoehtoja.

Kokeilemalla löydät itsellesi sopivat ruuat.
Toivon sulle parempaa vointia👍❤❤❤

female77Re: Vatsahaava ruokavalio12.9.2020 0:04
Esim. Alpro greekstyle high protein soija jogurtti (esim. ilman sokeria, no sugar) on hyvää, mutta sen pitää olla greekstyle sarjaa, sillä se toinen on pahaa litkua. Sitten bataatti- ja porkkanasose keitot.Bataattiranskikset. Manukahunaja on erittäin parantavaa (ja kallista) vatsahaavalle ja rt-tulehdukselle, korkea kerroin täytyy olla manukassa. Riisi, kalkkuna , kana, luomu oliiviöljy. Rooibos tee on vatsaystävällistä, minulla luomu irto. Musta tee on myös jos se sopii.

Mulle ei kaura eikä banaani sovi. Eikä yleensä maitotuotteet, olen nyt kokeillut Arlan laktoositonta täysmaitoa, kestomaitoa, saa nähdä. Valion tuotteet ei ole tuntunut sopivan, ehkä korkrintaan jotkut pitkään kypsytetyt juustot kuten mustaleima tai polar, en tiedä raejuustosta kohdallani, se olisi helppoa syömistä.

Entä esim. Silica, mutta webMd sivuilla sanottiin että se voi kertyä munuaisiin? Myydään sitä kyl suomessa apteekeissakin.

female77Re: Vatsahaava ruokavalio12.9.2020 0:07
Maitoa olen nyt kokeillut, sillä se neutralisoi happoja, mut pidän sitä muuten enimmäkseen epäsopivana minulle.

HappomahaRe: Vatsahaava ruokavalio12.9.2020 1:32
Mä olen ihan riippuvainen nyt tosta silicasta, en pärjää yhtään ilman. Valitettavasti olen allerginen soijalle joten joudun pidättymään maitotuotteissa. Pitääkin kokeilla tota manukahunajaa, hankin sitä keväällä koronan varalle. Ehkä lisään vähän kamomillateehen vois toimia hyvin. Kiitos female ja Ginger vinkeistä ja tsemppauksesta!

female77Re: Vatsahaava ruokavalio12.9.2020 23:33
Jossain sanottiin että manuka pitäisi ottaa tyhjään mahaa 3 krt pvssä, mut ehkä toi tee ei mitätöi manukaa?

GingerRe: Vatsahaava ruokavalio12.9.2020 23:49
Olen kuullut myös ettei hunajaa sais laittaa kuumaan juomaan. Siitä tuhoutuu ne hyvää tekevät aineosat. Esim. Entsyymit toimii parhaiten 37 asteessa. Esimerkkinä myös hiiva tuhoutuu yli 40 asteen lämmössä. Kannattaa varmaan laittaa haaleaan teehen, jos ei pysty ottaan pelkkää hunajaa.

Myös esim maitohappobakteerit pitäis ottaa tyhjään mahaan.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: