Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

NVIMitä tässä pitäisi tehdä?8.9.2020 22:43
Moro, kirjottelen taas tänne tästä tilanteesta. Oon 21 vuotias mies ja refluksioireet tuntuu pahemmalta taas lähiaikoina. Erehdyin ylensyömään perjantaina ja sinä päiväbä tuntui että vedet olisi jumissa kurkussa. Röyhtäily auttoi ja jouduin odottelemaan että maha vähän tyhjenee. Koskaan ei röyhtäysten mukana mitään tule ylös mutta ruokatoeven lopussa tuntuu välillä että siellä läikkyisi jotain. Hengenahdistusra on joka tulee ja menee, laihtunut olen paljon viime vuonna koska em syö enää herkkuja tai mitään semmosta. Olen käynyt ihan julkisella puolella ja yksityiselläkin mutta en saa uutta tähystystä näköjään. Kysyin asiasta, vastaus on ei koska 2016 lokakuussa tehtiin jolloin mahassa ei ollut mitään vikaa.

Syöpä pyörii päässä, elämä on pilalla. Halua olisi elää vaan oireet estää kaiken. Somac 20 mg käytössä, välillä on aikoja kun tuntuu ettei ole oireita tai sitten niitä on niiin vähän ettei käytännössä haittaa mitään. Välillä iskee aina tämmönen huonompi jakso päälle. Onko tässä mitään toivoa, taas on pari päivää perjantaista lähtien ollut ylävatsassa vasemman kyljen alla polttava aalto joka tulee ja menee. Nyt ei taas tunnu mut nyt tunne on rinnan puristus ja hieman henkeä ahdistaa. Verikokeet ollaan kateltu kahdesti (kesä 2019 ja heinäkuu 2020) ja molemmissa kaikki kunnossa, hyvä hemoglobiini, leukosyytit oli 9 mutta ei kuulemma ole mitään merkitystä koska ei ole paljoa koholla eli ihan normi verikokeet oli. Helikobakteeri katottiin ulosteesta, mulla oli kyllä tosin somacit käytössä sillon kun otin sen mutta negatiivista näytti. Tammikuussa 2020 ultrattiin ylävatsa ja kaikki oli kondiksessa.

Tiiän että asiat voisi olla pahemmin mutta ei he*vetti että mulla on ikävä sitä entistä minua jolla ei ollut näin paljon ongelmia. Tuntuu että mulle toi refluksi diagnoosi on heitetty arvalla kun ei tutkita sen enempää ja sekös tässä pelottaa. Onko toivoa vai olisiko parempi heittää kaikki menemään?

female77Re: Mitä tässä pitäisi tehdä?9.9.2020 0:37
Varmaan saat jostain yksityiseltä tähyn jos haluat. Minä olen saanut Mehiläisen gastrolta 2 krt. Siirsin taas menoa, olisi ollut jo aika varattuna...En o ikinä käynyt vaik suoraa happovirtausta suuhun asti.

Kokeile paleo-vhh kuten minä. Myös kahvi, sipuli, kuplajuomat kokonaan pois. Luomu rooibos on lämmin, vatsayst. juoma. Minulla forsmanin irto luomu rooibos, jota laitan teepallon sisään ja pallo mukiin hautumaan. Myös vihreä tai musta tee käy joillekin. Mut jouduin käyttää ruuansulatusentsyymejä aluksi jotta proteiini alkoi sulamaan. Nyt olen livennyt ruokavaliosta, ja sen huomaa.

Jotkut sanovat että ppi-lääkkeet vain pahentaa, ja pitäisi itse syödä happolisiä jotta sulkija pysyy kiinni?

Tuskin noin nuorella olisi mitään syöpää ehtinyt kehittyä.

NVIRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?9.9.2020 0:45
Kysyin asiaa yksityiseltä että voisitko tähystää ja vastaus oli ei. Kysyin myös että onko mitään mitä voisit tehdä niin sanoi että syö somacia, kokeile 20 mg aamuin illoin joka toinen päivä jos ei auta. No toivottavasti ei ole kerennyt semmoinen tulla.

female77Re: Mitä tässä pitäisi tehdä?9.9.2020 0:52
No en ymmärrä miksei voi tehdä? Sanoiko syytä?!! Meidän lähimmässä Mehiläisessä ainakin voi siis. Mulla vakuutus, maksaa kaiken.

NVIRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?9.9.2020 0:54
Eipä tuo asiaa kommentoinut, kuulosti vain ettei ole "tarpeen" tehdä uudelleen. Asun siis pienemmällä paikkakunnalla. Ite pulitin tuon aiemmankin omasta pussista (tai siis vanhemmat maksoi koska olin alle 18 silloin)

female77Re: Mitä tässä pitäisi tehdä?9.9.2020 0:58
Arvaa v*tuttaako minua oireeni. Kun en pysty edes syömään lääkkeitä, sillä ne närästää heti tosi pahasti, kuten kilpirauhasen vajikseen tarkoitetut lääkkeet.

Ehkä saan taas tilanteen haltuuni palaamalla vhh:lle.

female77Re: Mitä tässä pitäisi tehdä?9.9.2020 1:00
Sitten on nää kaikki muut ongelmat, esim. just se kilppari, kipeät kasvaimet kohdussa jne. Yritän serrapeptasea kasvaimiini.

On se tietysti ikävää kun sulla alkoi noin nuorena, mulla tuli ongelmat vasta 35-vee.

female77Re: Mitä tässä pitäisi tehdä?9.9.2020 1:02
Närästys tekee myös tosi kipeitä lukkoja yläselkääni, yhtä helvettiä on elämäni useinkin.

Mutta sulla on toivoa kun olet noin nuorikin 👍✨✨

NVIRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?9.9.2020 1:08
No aivan varmasti v*tuttaa, ei tuo kuulosta kyllä ollenkaan mukavalta tuo tilanne. Toivon että sulle löytyy joku helpotus noihin vaivoihin ja lähtisi asiat parempaan päin. Kuten sanoin tossa että aika pientä vissiin nää mun ongelmat on verrattuna muiden ongelmiin joten en mielellään ruikuttaisi "tyhjästä" vaan kyllähän nämäkin ottaa aika pahasti päähän. Mutta eikait sitä muuta voi kun eteenpäin mennä ja kokeilla uusia juttuja jos jostain saisi avun. Tsemppiä sullekkin, toivon että olo paranee siitä ja apu löytyy.

female77Re: Mitä tässä pitäisi tehdä?9.9.2020 1:11
Samoin, tsemppiä. Ja öitä.

AnnemariRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?9.9.2020 8:45
No on se kumma, jos ei edes rahalla pääse tähystykseen🤔
Tuo jatkuva syövän pelko näkertää mielenterveyttä. Onneksi vatsa on kuitenkin ultrattu, sekin kertoo jo paljon asioita.
Toivottavasti pääset tähyyn, saat mielenrauhan👍🏻

NVIRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?9.9.2020 15:45
Niin tekee. Nyt tuntui äsken joku outo pistävä kipu ylävatsassa kun hieroin ja myt ei taas tunnu. Mua oikeesti pelottaa nää oireet aika paljon, mielessä pyörii just tuo syöpä, mahakatarri, mahahaava ja melkeinpä kaikki mahdolliset asiat.

PelokasRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?9.9.2020 17:39
Tsemppiä. Itse olen ollut tässä viimeiset puoli vuotta aivan varma että henki lähtee. On ollut niin pahat sydän tai keuhkoperäisiltä tuntuvat oireet. Helpotus oli oikeastaan että oireet ovatkin vatsaperäisiä. Aivan järjettömän pahoja oireita voi tähän tautiin liittyä näemmä ilman että on henki lähdössä.

NVIRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?9.9.2020 20:46
Tää painon lasku huolettaa ihan helvetisti itteeni, omasta mielestä 100% syövän merkki että lähtö on tulossa ja nopeesti.

female77Re: Mitä tässä pitäisi tehdä?10.9.2020 23:25
Jospa paino olisi laskenut siksi että olet jättänyt joitakin ruokia reflun takii pois? Entä onko ripulia joka alentaisi painoa? Keliakia?

Mulla putosi kerran 30 kg(!) lyhyessä ajassa. Se oli nesteturvotusta, jonka syitä voin vain arvailla.

NVIRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?11.9.2020 1:16
Lääkärit ainakin sanoo että siitä olisi kyse, kysyin ihan siltä gastroenterologilta että kannattaako mun olla huolissani tuosta niin se sanoi että ei kannata olla, nuori mies muutenkin niin sanoi ettei mulla mitään syöpää ole ja kerran jo se tähy tehty 2016. Jospa se on tuo syömisen vähentäminen, ei tuu vedettyä enää herkkujakaan kuin joskus harvoin.

JuissiRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?11.9.2020 7:41
Pelko ja stressi ovat se monesti suurin paha, kuolemanpelko. Kyllä mullakin vihloo ja kaikkea mutten enää piittaa. Tsemppiä.

MaisaliisaRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?11.9.2020 16:29
Mulla laski paino kyllä kun viime syksynä sairastuin refluksiin.
Oli pakko jättää herkuttelu ja järkeistää ruokavaliota.
Ylipainoa ei ole ollut missään vaiheessa.
Tsemppiä NVI sulle ☺

PelokasRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?11.9.2020 23:31
Paljonko olet laihtunut NVI. Itse olin huhtikuussa alipainon rajoilla 52 kilossa, kun normaalipainon on koko aikuisikäni ollut siinä 57-60 kilon paikkeilla. Nyt olen saanut sen nostettua 56 kiloon ihan hemmetinmoisrlla tsempillä. Helppoa se ei ole, joka päivä pitää syödä vähän enemmän kun tekisi mieli. Olen lisännyt ruokaan kasvisöljyä tms. mutta tosi vaikeaa se on toki tällaisella rajoitetulla ruokavaliolla. Tsemppiä!

ToniRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?12.9.2020 20:04
Paino laskee reippaasti täälläkin, ei ole ruokahalua, eikä oikein milloinkaan nälkä. Uusi aika varattu kolonoskopiaan kolmen viikon päähän.
Olen kyllä sen verran omista syövän peloista päässyt yli, että olen luottavainen ettei paksusuolestakaan syöpää löydy. (Ja koputan puuta vielä pari kertaa). Nyt on 11 kg lähtenyt n. kahdeksaan viikkoon.

2200 kilokaloria päivässä, terveellistä ruokaa on todella kovan työn takana. Tämä ruokahaluttomuus on itselle melko uusi juttu.
Ja joissain refluksin oire listauksissahan tämä kylläisyyden/ruokahaluttomuuden tunne on listattu aivan kärkipäähän.

NVI, ollaan luottavaisia ettei sinulla mitään pahaa ole, ja jotenkin pitäisi itselleen saada uskoteltua nuo lääkärin sanat, ettei sinulla mitään syöpää ole. Onhan se helpommin sanottu kuin tehty, mutta uskon että sinäkin pääset tästä yli, aivan kuten Juissikin tuossa yllä kertoi. Ja myös itse olen päässyt tästä syöpä ajatuksesta yli. Minulla kesti ehkä 2-3kk päästä tästä syövän pelosta yli. Tuonne kolonoskopiaankin menen "vain" tarkistuttamaan että kaikki on niin kuin pitääkin.

Ja en usko että tässä(kään) taudissa kukaan valittaa "tyhjästä", tämä on saatanan keksimä tauti joka on -arvalla viskattu- niin kuin ekassa viestissä kirjoitit.
Sulla ilmeisesti vanhemmat kuitenkin vielä elämässäsi, hekpottaisiko heidän kanssaan juttelu asiasta, tai onko oikeita ystäviä joille purkaa tuntojaan ja saada tukea??.

NVIRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?15.9.2020 11:41
Pyöräilin tossa just äsken ja tuntui siltä taas että ilmaa kertyy palleaan ja se aiheuttaa eåämukavan olon ylävatsaan. Muutenkin todella turvonnut olo ollut, röyhtäys auttaa mutta joskus ei täysin. Myös kurkkuun kertyy valkeata sitkeää limaa pyöräillessä ja korva menee lukkoon.

NVIRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?17.9.2020 21:16
Taas on käyty lääkärissä kun oli aika, ei mitään vikaa verikokeissa (taaskaan) ja kaikki on normaalisti. Silti vain huolestuttaa tuo kun paino tippui ja keho näyttää kiinteämmältä ja terveemmältä? Kukaan ei ole huolissaan tuosta paitsi meikäläinen.

LunaRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?20.9.2020 0:53
Moi NVI, en osaa valitettavasti vastata sun esittämään kysymykseen mutta voin samaistua vahvasti sun tilanteeseen, oon itse 24-vuotias nainen.
Omassa elämässä tapahtui asioita keväällä ja samoihin aikoihin alkoi esiintyä jatkuvaa ruokahaluttomuutta, närästelyä ja pahoinvointia. Luonnollisesti kilojakin lähti syömättömyyden seurauksena. Olin vakuuttanut itseni siitä, että mulla on mahasyöpä. Hakeuduin yksityiselle > gastroskopia, julkisella verikokeita > ei mitään ihmeellistä kummassakaan. Oireilu on ton jälkeen kadonnut aina välillä viikoiksikin, mutta tulee aina takaisin. Kevään tutkimuksista huolimatta oon edelleen vakuuttunut siitä, että mun mahassa on jotain pahasti vialla. Olo tuntuu usein epätoivoiselta ja koen myös pelkoa elämän päättymisestä liian aikaisin. Ahdistaa ja itkettääkin välillä.

:D No joo. Mun mielestä sun voisi olla ihan hyvä hakeutua vielä uudelleen sinne yksityiselle ja gastroskopiaan ihan vaan mielenrauhasi takia.Mä uskon, että sulla ei syöpää ole. Tiedän että sitä on vaikea uskoa. Toivotan sulle jaksamisia näiden inhottavien oireiden kanssa. Et oo yksin...

HuolestunutRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?20.9.2020 16:42
Ikävä sairaus tämä refluksi. Oireet on niin kurjat että vähemmästäkin pelottaa. Ei tunnuta noita tähystyksiä tehtävän turhan usein. Minulle sanottiin että 10 vuoden välein ellei mitään tosi vakavia oireita esiinny siinä välissä.
Itsekin olen kärsinyt näistä erilaisista vatsan, kurkun, rintakehän tuntemuksista yli kymmenen vuotta. Välillä paino tippui reilusti kun tuntui ettei mikään maistu tai ei voi syödä.Itsellänikin on syöpäpelkoja ollut koko ajan mutta edelleen hengissä kuitenkin ollaan eli luultavammin ei kuitenkaan ole muusta kyse kuin refluksi oireista. Paljon on verikokeita otettu ja ultrattu vatsaa jne. No kohta 9 vuotta vatsan tähystyksestä joten jospa sinne pääsis vuoden päästä:)
Tsemppiä kaikille!!

NVIRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?21.9.2020 20:27
Pelokas: En osaa sanoa paljonko koska en uskalla käydä edes vaakalla, ennen painoin semmoiset 90kg ja varmaan nyt jotain 80 luokkaa tai jopa vähän vähemmän. Ainakin keho muuttui semmosesta vähän tukevahkosta normaalipainoisemmaksi vaan eipä tuo huolestuta ketään paitsi meikäläistä. Ainakin plussaa se että näytän paremmalta kuin ennen vaan kyllä sitä mieluummin olisi terveydellisesti kunnossa :D

Luna: Toi on kyllä todella rankkaa kun tommoset ajatukset pyörii päässä, itekkin ajatellut nuorena kuolemista jo vuoden päivät kun näitä ongelmia on. Lääkärit vaan vakuuttelee että kaikki on kondiksessa kun veret on kunnossa vaikka toiselta tuntuu. Tänään mulla on parempi päivä eikä oikeestaan tunnu ollenkaan pahalta tällä hetkellä. Ihan normi olo. Tsemppiä sullekkin ja kaikille muille jotka temppuilee tämän asian kanssa!

female77Re: Mitä tässä pitäisi tehdä?21.9.2020 22:06
Haluatko kertos mistä päinsuunnilleen olet NVI? Meidän lähikaupungissa on gastro, joka varmaankin kirjoittaisi läheteen.

NVIRe: Mitä tässä pitäisi tehdä?22.9.2020 22:29
Itä-Suomessa päin.

female77 Re: Mitä tässä pitäisi tehdä?23.9.2020 7:59
Meidän mehiläisen gastro antoi heti lähetteet tähystystykseen sekä mulle että äidilleni. Varmaan antaa myös suolisto tähystystykseen jos pyydetään. Jos haluat kuulla missä kaupungissa ja kenellä lääkärillä, gastrolla kävimme, laita joku anonyymi email osoite tähän palstalle, sitten lähetän sinulle tietoa emaililla jossa ei ole mun nimeä. En halua julkaista tässä tai netissä mistä olen.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: