Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Lauri"Uutta" tietoa refluksi ruokavaliosta3.9.2020 20:23
Ei oo tarkoitus sitten loukata kenenkään tunteita ja uskomuksia tai sanoa mitä syödä mutta jos englanti taipuu niin linkkaan tähän 2.9.2020 julkaistun videon jossa tri ken Berry kertoo vähähiilihydraattisen ruokavalion vaikutuksista refluksiin. Itse refluksit ja gastriitit vuosia läpi käyneenä olen nykyään lähes oireeton ja pari vuotta nyt vähähiilarisella ruokavaliolla mennyt.

Toivottavasti tästä apua jollekkin.
https://www.youtube.com/watch?v=2QA1LGDfgsM

ja mielenkiintoista tietoa refluksin synnystä
https://www.youtube.com/watch?v=HhUTAw6wcK8

VäinämöinenRe: "Uutta" tietoa refluksi ruokavaliosta4.9.2020 21:57
Kuulostaa mielenkiintoiselta! Minkälaista vähähiilarista ruokavalio-ohjetta olet noudattanut? Onko jotain sivustoa, mistä olet ideoita ammentanut?

Täytyypä alkaa katselemaan Berryn pätkiä.

LauriRe: "Uutta" tietoa refluksi ruokavaliosta5.9.2020 7:55
Syön siis todella vähillä hiilareilla, terveellinen ketogeeninen"Healthy keto" ruokavaliolla. Ja nykyään myös pätkäpaastot eli intermittent fasting ovat elämäntapa. Syön 2 ateriaa päivässä, joskus 3. En syö juurikaan mitään lisäaineistettua ja prosessoitua ruokaa.

Jos kiinnostaa kokeilla vastaavaa ruokavaliota ja perehtyä aiheeseen niin suosittelen huolellista selvitys ja pohjatyötä niin tietää mitä tekee kun aloittaa. Googlella löydät helposti kaiken maailman iltalehtien testaajia jotka kokeilevat vähähiilarista diettiiä viikon, tekevät kaiken väärin ja toteavat ettei toiminut. Myös Suomessa virallinen tutkimus aiheesta on todella aikaansa jäljessä. (mielipide)
Eli ruokavaliota kannattaa noudattaa useempi kuukausi ennen kuin kaikki hyödyt tuntee elimistössään. Itselle tästä jäi elämäntapa.

Noilta molemmilta youtubettajilta jotka linkkasin löytyy paljon hyviä videoita vastaavasta ruokavaliosta. Nuo kaverit myös linkkaavat oikeaa tutkimustietoa usein videoihin. Itseasiassa kiinnostuin koko ruokavaliosta aikanaan kun aloin seuraamaan tuon dr bergin (alempi linkki) videoita. Tietoa ja ennen kaikkea uudempaa tutkikmusta löydät aiheesta huomattavasti paremmin englanniksi.

VäinämöinenRe: "Uutta" tietoa refluksi ruokavaliosta5.9.2020 8:43
Selvä juttu! Kuulostaa hyvältä ja täytyy alkaa tosissaan kääntämään tätäkin korttia. Lähinnä nyt olen tuota koufmania tuossa kokeillut useita kuukausia, mutta totaalista läpimurtoa ei ole vielä tapahtunut.

Lähinnä ajattelin, että onko kuitenkin viimeisenä ongelmana vielä tämä minun aamupuuroni. Kotimaiset viljat olen jättänyt kokonaan pois, mutta puuron vedän vielä hirssiksi. Onko tämä kenties vielä kantona kaskessa. Aamupuuroa on ollut vaikea korvata, mutta näyttää siltä nyt sitten että sitä on pakko lähteä kokeilemaan.

Noissa videoissa tuli vain rohkaisevana tuo, että naturaalein konstein saisi tätä vielä haltuun. Välillä on vain niin epätoivoinen meininki kun tekisi mieli vain vetää pitkät lääkekokeilut ja sitten miettiä, että täytyykö mennä leikkaukseen, jos ei tuota tulosta. Varsinkin kun näillä natuilla hommilla ei ole päästy ratkaisuun kokonaisuutena. Mutta sitten tulee aina toiveikas tunne jostain, että jospa vielä sittenkin. Tällä hetkellä kuitenkin nyt silleen hallittu kaaos, että toistaiseksi olen taas pärjännyt ilman lääkettä ja tässä koittanut kaikkeni tehdä, että jotenkin näikseen pystyis toistaiseksi jatkamaan. Tuntuu, ettei se lääkekään kuitenkaan niin paljoa oloja parantanut, että senkään kanssa olisi päässyt kunnolla oireettomuuteen.

LauriRe: "Uutta" tietoa refluksi ruokavaliosta5.9.2020 10:31
Ainakin ton rasvan syönnin suhteen tuo koufmanin dieetti on hyvinkin päinvastainen koska ketolla hiilarit korvataan enimmäkseen hyvillä rasvoilla. Itse en rasvoista saa tummaa suklaata lukuunottamatta mitään oireita. En tiedä miten olisi ollut kun oireet olivat pahimmillaan. Joka tapauksessa esim tuon sulkijalihaksen toiminta ei välttämättä liity rasvoihin kuten koufman väittää. Siitä kun ei oo mitään tieteellistä näyttöä. itse olen lähinnä ymmärtänyt että vatsassa pitää olla alhainen ph ja paljon happoja, muuten ei ravinteet imeydy ja tulee puutostiloja. Kun ph nousee sulkijalihas toimii huonommin. Siitä syystä refluksilääkkeiden sivuoireet kun luet niin paukkauksessa lukee usein: refluksi. Ei mitään järkeä :) Samasta syystä omenaviinietikka ainakin itsellä helpottaa oireita muutaman päivän käytön jälkeen silloin harvoin kun viellä sikailen ruokavalion kanssa ja saan sitten kiitokseksi refluksioireita. Omenaviinietikka kun laskee Phta eli happamoittaa vatsaa.
Ja ennenkuin kukaan suuttuu niin nää on mun mielipiteet omien kokemuksien ja tutkimuksien pohjalta, ei absoluuttisia totuuksia.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: