Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

KaislaOnko kellään tullut komplikaatioita leikkauksesta ?2.7.2013 12:14
Olen 44-vuotias nainen ja leikattiin 20.8.2012. Refluksi vaivasi n.20 vuotta ja palleatyrä oli myös mikä meni rintalastan alle.
Muutama päivä leikkauksesta meni ok mutta sitten ilmeni etten enää pystynyt syömään kuin jääpaloja ja kipu oli hirveä. Soitin Pulssiin missä leikkaus tehtiin sen kerrottiin olevan vain normaalia.
27.8.2012 mieheni joutui hälyttämään ambulanssi ja minut vietiin Tyks:iin.Tikki oli vedetty liian tiukkaan ja rintalastassa tulehdus.
Uusi leikkaus jolloin samanen lääkäri puhkasi keuhkoon reijän jolloin keuhkoon tuli märkäpesäke. Toratomia tehtiin syyskuun lopussa jolloin vointinkin parani. Sairaalassa vierähti seitsemän viikkoa ja erinlaisia toimeenpiteitä tehtiin.
Potilasvahinkokeskuksesta sain myöntävän päätöksen mutta ei se minun terveyttäni korvaa =/
Sain haimanvajaatoiminnan kun tulehdukseni oli niin hurja ettei haimatulehdusta huomattu.
Dysfagia,vatsantyhjentämishäiriö ja laaja-alainen hermovaurio pääliskaupaksi.
Ikinä en olisi mennyt leikkaukseen jos tämän oisin tiennyt .
Kuinka monella on tullut haimatulehdus refluksileikkauksesta koska yksi lääkäri sanoi että on normaalia että tulee haimatulehduksia.
Työpaikani menetin koska olin sijainen mutta olisivat vakinaistaneet.uudelleen koulutukseen pyrin kunhan saisin kivuttoman elämän .

refluksikurkkuRe: Onko kellään tullut komplikaatioita leikkauksesta ?2.7.2013 14:01
Huh, kylläpä yhdelle ihmiselle on kasaantunut liikaa! Onpa sulla ollut kirurgi leikkaamassa, jos onnistui puhkaisemaan keuhkonkin vielä liian tiukan mansetin (?) lisäksi.

Katja kätkä (epäonnistuneessa leikkauksessa ollut) vanhasta CatCat yhtyeestä taidettiin leikata siellä samaisessa paikassa 2008 - 2009 vaihteessa ? Silloin ainakin laulaja itse kertoi (iltalehden jutussa) leikkauksen epäonnistuneen ym. Ei valitettavasti kuitenkaan sanonut julkisuuteen kirurginsa nimeä ...

Se nyt vielä olisi sinun kohdalla puuttunut, että potilasvahinkokeskus ei olisi maksanut mitään. Paljonko tuollaisten kirurgin (ja hoitohenkilöstön?) vammojen tuottamisesta ropsahti korvausta keskimäärin? Mikään ei tietenkään korvaa menetettyä terveyttä :-( :-(


Pikavastaus odotellessa uusia kirjoittajia, joilla on ollut epäonnistunut leikkaus (keskimäärin n 10% leikatuista) kuten sinulla ... muistaakseni ainoastaan yhdellä (tänne jo kirjoittaneella) on ollut dysfagian kanssa ongelmaa ja sen takia mansettia venytettiin (dilaatio).

Meillä täällä muistaakseni Niitulilla (ensimmäinen sivuston leikattu 2010 alkuvuodesta) tuli gastropareesi - ongelmaa (vatsan hidas tyhjentyminen) myös ja jollain (nexium?) oli arpityrää, jota fiksattiin monta kertaa.

Jaksamista kipujen kanssa!!


Miten pystyt syömään nyt? Joudutko syömään haiman vajaatoimintaan mitään lääkettä tai seuraan tilannetta?

KaislaRe: Onko kellään tullut komplikaatioita leikkauksesta ?2.7.2013 17:35
Hei !
Minulla on haimanvajatoimintaan määrätty Creon 25000 ennen välipaloja ja Creon 40000 ruuan kanssa.

Ruokailu on välillä todella hankala aamu-ja iltapalani on mehukeitto ja mysli. Riisi,makarooni,leipä,lihat on kaikkein pahempia kun jäävät rintalastaan kiinni niin pystyn oksentamaan kuin lintuemo pieniä kasoja. Jos ruoka menee vatsalaukkuun sitä en pysty oksentamaan.

Potilasvahinkokeskuksesta en ole vielä hakenut korvauksia .Siinä on järjetön työ esm. kaikki Tyksin käynnit tulostat pankin tiliotteesta että olet maksanut vaikka sain Tyks:istä kaikki maksetut käynnit yhdelle lapulle.

Minäkin menin leikkaukseen että elämän laatuni parantuisi mutta toisin kävi.
Me olemme kaikki erinlaisia ja kaikille tulee erinlaisia kokemuksia mutta pikkuhiljaa toivon mukaan pääsisi työelämään.
Se täytyy sanoa että sairaalassa oli kyllä ihanaa henkilökuntaa ei tätä sairastelua olisi muuten jaksanut :D
Särkyjen kanssa vain täytyy oppia elämään .

Kiitos sinulle että vastasit <3 Uteliaisuuttani vain kyselin kuinka paljon tehdään näin pahoja leikkausvirheitä

refluksikurkkuRe: Onko kellään tullut komplikaatioita leikkauksesta ?3.7.2013 8:25
Hyvä, että kysyit! Kokemuksia, kysymyksiä ja vertaistukea varten tämä sivusto on perustettukin.

Tuo haimatulehdus näyttää olevan jonkinasteen yleinen vatsan (mutta myös muiden alueiden) leikkauksen komplikaatio mutta ei sekään kyllä suurissa prosenteissa esiinny (reippaasti alle 10%??).

Tsekkasin tutkimuksia lävitse sen suhteen Nissenin fundoplikaatiosssa (tavallisin refluksileikkaustyyppi) ja löytyi vain kaksi, jossa toisessa oli leikkauksessa olleita 150 ja yhdelle heistä tuli haimatulehdus. Toinen tutkimus käsitti pelkästään yhden esimerkkipotilaan, jolla oli "epätavallisena" komplikaationa tuo tulehdus. Molemmat tutkimukset olivat jo 90-luvulta. Sisäelimistä myös ainakin pernavauroita on esiintynyt (harvinaisia tapauksia myös). Meidän runsaan 30 leikatun porukoissa (erittäin pieni otos) kellään ei ole ollut sitä (taatusti sen olisivat maininneet kertomuksissaan).

Oliko sulla erikoinen tyrätyyppi (parasofageaalinen) vaiko se tavallinen liukuva (liukuu vähän edestakaisin pallea-aukosta )?


Noita "epäonnistuneita" leikkauksia on kaikista leikkauksista tilastojen mukaan n 10%, jota ei ole sen enempää eritelty eli se sisältää niin liian tiukat, liian löysät, paikaltaan tietyn ajan sisällä luiskahtaneet ym. Tuolta meidän vasemman sivupalkin päävalikon Refluksi/Leikkaushoito - osiossa komplikaatioita on käsitelty viimeisessä kappaleessa - siellä on linkit myös Suomen isompiin leikkauksista tethyihin tutkimusuutisjuttuihin.

Tsemppiä syömiseen! Olen tottunut pienestä pitäen näkemään "pientä pupellussyömistä", kun enolla (nykyään n 70v) joi pienenä lipeää ja ruokatorvi jouduttiin rakentamaan uudelleen (ja joka vuosi venytyksiä) - pala jos toinenkin on hänellä torveen jäänyt mutta aina se sairaalassa on sitten lähtenyt/pistetty lähtemään. Ei tietenkään mukavaa :- (

Venytetäänkö sulla torvea vai onko leikkaustulos nyt "virallisesti" ok? Oliko sulla leikkaukset avo vai tähystysmenetelmällä tehtyjä?

Korvausten hakeminen voi olla aika operaatio!

Toivottavasti löydät mielekästä työtä ja pääset takaisin normaaliin työrytmiin! Oletko pystynyt nyt nauttimaan yhtään kesästä?

Sini the SoMacRe: Onko kellään tullut komplikaatioita leikkauksesta ?3.7.2013 8:42
Voi Kaisla, ompa koettelemus! Voimia, tsemppiä ja uskotaan että vielä hyvä tulee! Itse olen huonon selkäleikkaustuloksen jälkeisten kipujen kanssa elänyt 4 vuotta, erilaisten vahvojen kipulääkkeiden kanssa ja kyllä siinä väkisinkin ihminen vähän muuttuu.

RefluksilaulajaRe: Onko kellään tullut komplikaatioita leikkauksesta ?3.7.2013 11:46
Minut leikattiin viime vuoden elokuussa, komlikaationa tuli vagus-hermon vaurion ja gastropareesi, maha ei siis tyhjene kunnolla. Olen oksentanut niin paljon, että mansertti löystyi,joten sain takaisin myös refluksin. Maksoin leikkauksesta 5000 ?, että nyt kyllä harkitsisin tarkkaan uudelleen, ennen kuin menisin operaatioon. Olen myös tehnyt potilasvahinkoilmoituksen, mutta en tiedä meneekö läpi, kun vagus-hermovaurio on komplikaatio, joka on mainittu risikitekijöissä...

Voimia Kaislalle, tiedän tunteen. kun on todella toivonut, että elämä paranee ja sitten tuleekin vaan lisää entistä pahempia vaivoja.

KaislaRe: Onko kellään tullut komplikaatioita leikkauksesta ?3.7.2013 14:30
Kiitoksia tsemppauksistanne ja vastauksista <3 Luonteeltaani olen niin avoin että onneksi on laaja joukko ystäviä jotka jaksavat kuunnella,nyt käyn psykologialla en halua kuormittaa mun jutuillani. Kipuklinikalta ohjattiin mikä on ihan loistava juttu. Ihminen kestää kuolemat,erot ja muut vastoinkäymiset mutta kun terveys menee se on kova juttu .
Palletyräni oli tavallinen liukuva.Näillä näkymin mulla ei venytetä sanottiin että sen kanssa oppii elämään. Kuulemma riskit ovat mulla niin kovat ,en kyllä tiedä mitä tarkoitti.Minulla tähystettiin Pulssissa ja uudeeleen menivät samoista reijistä viikon päästä .Keuhkot putsattiin avoleikkauksella mistä tuli se laaja-alainen hermovaurio. Kyllä nautin kesästä tämä on vaan niin rasittavaa kun en pysty samaan mitä ennen leikkausta. Kipujeni kanssa olen oppinut elämään mutta haima kivut ovat välillä niin jäätäviä silloin olen mennyt päivystykseen jolloin saan siihen kipupiikkiä. Erittäin ihanaa että löysin tälläisen sivuston,huomaa ettei ole yksin . Refluksi on hallitseva sairaus ,kaikki vaan ei ymmärrä sitä ellei itse ole kokenut. Voimia kaikille ja iloista mieltä sen avulla jaksaa pitkälle <3

KaislaRe: Onko kellään tullut komplikaatioita leikkauksesta ?24.7.2013 8:53
Terveyttä en saa takaisin mutta potilasvahinkokeskukselle sain vihdoinkin laitettua paperit ,siis korvaushakemuksen. Myöntävä päätöshän on tullut jo talvella.
Kova työ oli ja henkisesti raskasta lukea omia papereita ,saa kiittää luojaa että jäin henkiin .
Nyt ei närästä eikä palleatyrä enää vaivaa =) positiivisesti kun ajattelee muut viat tulivat nyt vaan kaupan päälle mutta näillä mennään.
Nyt sitten vaan odotellaan ,meneekö kuukausi vai puoli vuotta sitähän ei tiedä kukaan ?

kkkhRe: Onko kellään tullut komplikaatioita leikkauksesta ?4.12.2013 0:16
Jäätävä kokemus. Ja ko. kirurgi on tehnyt yli 2000 fundoplikaatiota, eli aloittelevan virheestä ei ole kyse. Yksi perhetuttu menee parin viikon päästo samaisen kirurgin operoitavaksi..

refluksikurkkuRe: Onko kellään tullut komplikaatioita leikkauksesta ?4.12.2013 9:45
Joo, nämä virheet (yhden tikin liian tiukkaan vetäminen) ei erityisemmin satu aloitteleville vaan kokeineidenkin kirurgien liian kireitä/löysiä korjataan kuulemma ...

Yhjden tikin kireys ei sinänsä ole mikään ihme (tietenkin erittäin epätoivottavaa) mutta että seuraavassa tapahtuu taas jotakin ja aivan eri luokan vahingoa ja siihen päälle ei huomata isoa tulehdusta ... huoh!

Muistan myös joskus, että jollakin leikkaava lääkäri vaihtui kesken leikkauksen vasta harjoittelevaksi ja meidän leikattu sai tietää ymmärtääkseni siitä vasta leikkauksen jälkeen ....
Se on kyllä itsestäni sellainen tieto, mikä pitäisi ehdottomasti kertoa potilaalle.

KaislaRe: Onko kellään tullut komplikaatioita leikkauksesta ?14.2.2014 19:21
Heips =)
Edelleen sairaslomalla ja kipulääkkeitä urakalla .
Vammaksi jäi laaja-alainen kylkivälihermovaurio,dysfagia,haiman vajaatoiminta ja nyt tullut vielä ärtynyt paksusuoli
Potilasvakuutuskeskuksesta on korvattu liikennevahinkolautakunnan suositusten mukaan.Sain korvauksia vammaluokan 5 mukaan elikkä on todettu että leikkaus aiheutti minulle erittäin vaikeat vammat.
Eipä raha tuo terveyttä mutta tuloihin auttaa huimasti kun palkka työstä olen yli 1.5 vuotta ollut pois.
Henkisesti on niin raskas kokemus että psykologilla olen käynyt.
Senpä takia valitsin Ovaskan koska hän on tehnyt todella paljon näitä kyseisiä leikkauksia.
Risto Gullichsen on Turun seudun ykköslääkäri. Enää en muille menisikään,hoitanut Ovaskan "toheloinnit".
Ihminen isolla I:llä !!!

LeenaRe: Onko kellään tullut komplikaatioita leikkauksesta ?11.7.2018 23:39
Hei, minulla on tulossa palleatyrä- ja korjausleikkaus elokuun puolen välin jälkeen näillä näkymin. Tyksiin menossa, mutta hirvittää, kun Helsingissa tällaiset leikkaa keuhkokirurgi ja Tyksissa kaksi vatsakirurgia. Muutenkin ollut huonoa tuuria terveyden suhteen lääkityksistä johtuen. Yhtään lisää terveysongelmia en halua, enkä kestä. Alkuperäinen leikkaus oli Tyksissä 2002.
Onko joku Turun alueelta lähtenyt Helsinkiin leikattavaksi? Kirurgi kertoi Tyksissä, että sekin on mahdollista, mutta kuinkahan pitkälle siirtyisi, ei tietoa. Mietin vielä kovasti, koska nyt ei ole kipuja, kun olen saanut itselleni sopivan ruokavalion ja painokin tippunut 8 kg. Nexiumit menee normaalisti ja niillä reflyksi pysyy aisoissa.
Kommenttejanne odotellen,

SitrusRe: Onko kellään tullut komplikaatioita leikkauksesta ?12.7.2018 9:05
Voi Kaisla, miten huono onni sulla kävi!
Mitä lohduttavaa tuohon osaa sanoa?
Omasta puolesta tunnistan tuon, miten hirveää on lukea itseä koskevia tietoja ja lähteä hakemaan oikeutta, etenkin kun tietää että terveyttä ei saa takaisin.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: