Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

ViikkisGastroskopiassa otetut koepalat menneet pilalle - apua?4.8.2020 15:25
Kävin aiemmin keväällä terveysasemallani kolonoskopiassa, jonka suoritti pelkkä yleislääkäri (aina aiemmin olen päässyt tähystyksiin kirurgian polille) ja sain myöhemmin kuulla koepalojen menneen pilalle kuljetuksen aikana siinä määrin, ettei patologi pystynyt niitä enää tutkimaan. Tämä oli itselleni suoraan sanottuna järkytys, sillä tähystys oli itselleni äärimmäisen rankka, olen huonossa kunnossa ja kaikki tulehduksellisen suolistosairauden oireet täyttyvät. Mutta ilman mikroskooppista tutkimusta koko diagnoosi jäi auki.

Nyt sain patologin lausunnon kesäkuussa suoritetusta gastroskopiasta (jonka teki jälleen sama tk-lääkäri) ja diagnoosina on mitä ilmeisimmin krooninen gastriitti. Mutta ymmärsinkö lausunnosta oikein, että osa koepaloista oli taas mennyt jossain määrin pilalle ("näytteet ovat hyvin pinnalliset ja hajonneet")? Jos näin on, pääni ei kohta enää kestä. Kyseisen terveysasema on yksi surkeimmista, joissa olen koskaan joutunut käymään ja kroonisia sairauksiani ei ole suostuttu hoitamaan. Lausunto on siis tässä:

"Antrumin näytteet ovat hyvin pinnalliset ja hajonneet. Lamina propriassa pyörötumaisen tulehdussolukon määrä on hieman koholla, ei tulehdusaktiviteettia. Pintalimassa ei ole helicobakteereita. Löydös sopii lievään krooniseen gastriittiin.

Ohutsuolesta otetut näytteet ovat pinnalliset ja tangentiaalisesti leikkaantuneet. Nähdään joitain irrallisia, normaalimittaisia villusrakenteita. Ei tulehdusmuutoksia tai pahanlaatuiseen viittaavaa. Näyte ei ole kuitenkaan täysin diagnostinen."Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: