Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

leenaliinaverenpaineen mittaminen19.7.2020 21:46
Kurkkurefluksi hyvällä mallilla,mutta aina näköjään pitääjotakin olla,ahdistushäiriöinen kun olen.Oen tainnu kirjoittaakin että olen alkanut jänniittään verenpaineen kotimittauksiakin eräästä tilanteesta johtuen.
Tänäänkin kun mittasinniin tunsin jännitys nousi ja aivan oikein ensimmänen arvo koholla ja pulssikin reilusti koholla,toinen mittaus reilusti alhaisempi ja kolmas vähän lisää.Yleensä lopetan tähän ja otan kolmannen arvon.Ja tietenkin parin minuutin tauko välissä.Tänään kuitenkin mittasin kaksi kerta vielä ja paine laski vieläkin. Käypä hoito ohjeethan sanoo että merkitään ensim.ja toisen arvon keskiarvo...ei toimi mulla.

Teenkö väärin jos merkkaan myöhemmistä arvoista keskiarvoa tai jotain? Miten te merkitsette?

GingerRe: verenpaineen mittaminen20.7.2020 21:51
Kyllä mä tekisin kuten sä ehdotat eli
Kahden myöhemmän mittauksen keskiarvo.
Niissä oot saanut hallintaan jännityksen.
Lääkärien ohje on,
Jos on valkotakkisyndrooma,
Niin sit seurataan kotimittauksia.

Eli tarkoitus eliminoida jännityksen aiheuttama nousu lukemissa.
👍❤❤❤

leenaliinaRe: verenpaineen mittaminen21.7.2020 11:40
Kiitos Ginger tuesta.

RentukkaRe: verenpaineen mittaminen21.7.2020 15:22
Näin minäkin teen, koska jännitän mittausta ihan hirveästi, johtuu yhdestä työterveyskäynnistä ja mittauksesta siellä. Kun th suorastaan kiljaisi että sulla on kamalan korkea verenpaine. Ja koitti heti uudestaan sillä pumpattavalla mittarilla ja sehän oli vaan noussut. Hän tempaisi vyötteen pois olkavarresta ja sanoi aivan kamalaa tommonen.. Sen jälkeen olen jännittänyt mittausta aina, jännitän jopa naapurin puolesta, kun hän mittaa paineita.

GingerRe: verenpaineen mittaminen21.7.2020 22:01
Voi Rentukka, miten järkyttävä käytös hoitajalta.
Hänen pitäisi rauhoittaa asiakasta, eikä aiheuttaa paniikkia.
Tällaisilla ikävillä kokemuksilla on tosi pitkäaikaiset vaikutukset.
Vieläpä aivan turhaan aiheutettu.

Voimia sinulle miehesi tilanteen kanssa jaksamiseen👍❤❤❤
Toivottavasti kaikki kääntyy hyväksi👍❤🍀💚

rentukkaRe: verenpaineen mittaminen24.7.2020 11:04
Kiitos Ginger, tuo kokemus työterveydestä merkkasi minun koko loppuelämäni verenpaineen mittaukset ja alkuun jouduin jopa ihan paniikkitunnelmaan, kun jossain vastaanotolla puhuttiinkin verenpaineen mittauksesta.
Nyt olen hiukan rauhoittunut kun vuosia on kulunut tuosta tapahtumasta 25 vuotta, mutta eihän se normaali tilanne ole minulle vieläkään.
Kiitos myös toivotuksista mieheni suhteen, nyt näyttää paremmalle ja toivoa on paremmasta, aika on vain ollut aika kuluttavaa, mutta kohti huomista mennään.

leenaliinaRe: verenpaineen mittaminen24.7.2020 13:21
Terveydenhoidon töppäyksestä mullakin pelko juontaa,raskauden ajalta.
silloin ei ollut vielä kotimittareita.Kotimittareiden tulo rauhoitti tilanteen.
Kunnes vuosi sitten tapahtui jotain joka aktivoi pelkoa kotimittauksessakin,muta useampi mittaus parin minuutin välein laskee arvoja hämmästyttävän paljon.
Miehelleni annettiin terv.kesk. lomake johon piti neljän päivän ajan merkata aamu ja ilta-arvot ja kahden mittauksen keskiarvot-
Itsellä ei välttämättä onnistu tuollainen etukäteen tarkasti määrätty mittailu. Syön kevyen aamupalan ja luen sanomalehteä tunnin tai kaksi ja mittaan sitten,mieluummin vielä niin etten suunnittele etukäteen.Saa luvan kelvata ....
En tiedä ymmärrvätko kaikki lääkärit että pelko voi ehdollistua johonkin kapeaan asiaan,ei se tarkoita että on säikkynä kailleen.

AnnaMyyRe: verenpaineen mittaminen24.7.2020 22:47
Ompa ollut Rentukka sinulla hurja kokemus😮Ammattitaidontonta käytöstä hoitajalta ja seuraukset puoli vuosisataa😢Hienoa että miehesi kohdalla ollaan parempaan suuntaan menossa👍❤

Leenaliina, tuo miehellesi annettu ohje on juuri noin.Hankala tehdä oikeata arvioita jos sitä ei noudata😕Mä kirjasin muutama vuosi sitten erittäin tarkan selkeen aanelosen ja kannassa olikin siitä sit mainittu, lääkäri näkee ensivilkaisulla kokonaisuuden.

Saattaa lääkärit ymmärtää jos ilmaisee selkeästi pelon kohteen🤔

leenaliinaRe: verenpaineen mittaminen25.7.2020 13:55
No ,nyt en oikeasti ymmättänyt???Anna Myy.Oikeisiin tuloksiin minäkin pyrin nimenomaan...Näytin muuten pitkä-aikaiselle psykiatrille RR arvoja ja hän oli käsittääkseni tyytyvinen ja kysyi että olenko itse tyytyvänen niihin.

leenaliinaRe: verenpaineen mittaminen25.7.2020 14:34
jauhan tätäverenpaine asiaa vielä.toisen pelkoja on vaikea ymmärtää jos itsellä ei sellaista ole,valitettavasti se on näin itselläkin.Kyllä minäkin voin pakottaa itseni tekemään aanelosen omista verenpaineistaeri ,eri asiaonko se oikein.

Olen kyllä hyvin tietoinen asioista jo ammattini puolesta,senkin takia tämä pelko hävettää.Enkä muuten mitenkään pelokas ole muihin tutkimuksiin,tähystykset ovt menneet hyvin..Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: