Keskustelu

ViikkisKrooninen gastriitti11.7.2020 14.35
Olen käynyt neljän vuoden sisällä yhteensä neljä kertaa gastroskopiassa ja viime marraskuussa todettiin palleatyrä ja huomattavan väljä mahaportti. Joulun jälkeen aloin kärsiä yhä pahemmista vatsakivuista, jotka ilmaantuivat välittömästi syömisen jälkeen ja kestivät useita tunteja. Myös tyhjän mahan kipua esiintyi. Vatsaoireet ovat edelleen samat.

Toukokuussa tehtiin myös kolonoskopia terveyskeskuksessa, sillä gastrokirurgi epäili mm. Crohnin tautia (vatsakipujen lisäksi on jatkuvaa ripulia, pahoinvointia, raudanpuuteanemiaa ja muita tulehdukselliseen suolistosairauteen täsmääviä oireita) tai haavaista koliittia. Tähystyksessä paksusuoli näytti makroskooppisesti normaalilta, mutta koepalojen kanssa mokattiin ja ne menivät kuljetuksen aikana pilalle (mikä turhauttaa edelleen), joten mtn varmuutta ei saatu.

Maaliskuusta lähtien minulla alkoi olla myös entistä pahempaa kurkkukipua, kuivaa yskää, nielemisvaikeuksia (ruoka juuttuu kurkkuun tai kulkeutuu hengitysteihin) jne. Sain lähetteen jälleen gastroskopiaan, jossa kaikki vaikutti olevan päälllisin puolin ok. Koepaloista paljastui kuitenkin krooninen gastriitti, mutta tulehduksen aktiivisuutta en tiedä, sitä ei lääkäri ollut kirjannut lausuntoon jostain syystä. Ja lopussa luki: "ei seurantaa". En nyt lainkaan tiedä, miten minun kuuluisi toimia. Kohonnut riski saada vatsahaava on kieltämättä pelottava. Ruokavaliota olen karsinut jo nyt minimiin, bmi on pudonnut lukemiin 16.8 ja olo on heikko.

Onko kenelläkään muulla todettu kroonista gastriittia?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: