Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

peehooEscitalopram ensi kosketus25.6.2020 18:49
Heippa!

Juttelin eilen vatsakeskuksen hoitajan kanssa pitkään tuntemuksistani ja jopa peloista liittyen viime viikon tähystykseen.

Hän rauhoitteli kovasti ja saikin minut hieman rentoutumaan. Mutta ehdotti kuitenkin että jos asia kovasti mieltä painaa niin kokeile jotain rauhoittavaa / mielialalääkettä. Tänään sain reseptin tähän Esciin....

Onko ystävillä tästä minkälaisia kokemuksia?

Hyvää vointia kaikille!

peehooRe: Escitalopram ensi kosketus27.6.2020 10:11
Huomenta!

Aloitin torstainana tän Escin eli otin vain kaksi kertaa. Päätin harkinnan jälkeen lopettaa samantien. En sen takia, että tuli eilen pää kipeäksi, vaan pohdin omia tuntemuksiani ja luin näistä pitkän käytön vaaroista.

Ei mulla ole koskaan ollut mielenterveysongelmia, tietysti joskus surua mutta ei muuten. Ja huomasin että ei tämä lääke ainakaan mahavaivoihin tuo mitään parannusta. Mutta tosiaan nuo haittapuolet on se mun syyni. Pitempään käytettynä vieroitusoireet ja muu lopettamisen vaikeus.

Tosin tää on vain 10 mg / pv mutta siltikin. Annetaan nyt olla.
Ja 15.7. kuulen tuloksia näytepaloista.

Positiivisella mielellä eteenpäin. Toivon kaikille hyvää vointia!!

Aikuinen nainenRe: Escitalopram ensi kosketus27.6.2020 10:32
Minulle aikanaan määrättiin tai suositeltiin cipralexia ym.vastaavia tähän todella vaikeaan unettomuuteeni. Tartuin niihin kun hukkuva oljenkorteen ja ne ....olivat elämäni kammottavimmat lääkekokeilut. Menin niin huonoon kuntoon niistä, että hyvä kun enää olen olemassa. Nukuttanut ei yhtään paremmin päinvastoin ja ne tuskatilat mitä lääkkeistä sain pelästyttivät minut ja mieheni niin kovin etten enää toivottavasti sille tielle joudu lähtemään.

Onneksi voimme itse päättää omien tuntemustemme myötä käytämmekö niitä vai emme. Kaikki eivät pysty päätöstä itse tekemään vaan käyttävät lääkettä lääkärin määräyksen mukaan.
On paljon ihmisiä joille lääkkeet sopivat ja saavat niistä avun ja sitten meitä joille tulee niin pahoja sivuvaikutuksia ja ymmärrys vielä, että kaikki johtuukin lääkkeestä että syöminen pitää vaan keskeyttää.

Uskon peehoo, että kun löydät tulosten odottamiseen positiivisen asenteen sillä jaksat sinne heinäkuun 15 päivään tuloksia odottaa. 👍❤️

Valoisaa viikonloppua kaikille toivon ❤️❤️

peehooRe: Escitalopram ensi kosketus27.6.2020 11:16
AN hyvin puhuttu!

Itse nää asiat pitää ratkaista, ja aika pian. Muutaman viikon käytön jälkeen on vaikeampaa lopettaa.

Kiitos kannustuksesta ja hyvää vointia sullekin <3

nyymRe: Escitalopram ensi kosketus30.6.2020 13:43
Escitalopramia itsekin oon ottanut ennenkin tätä refluksitautia ja aloin ottamaan uudelleen kk sitten niin ottaa kyllä ainakin mulla pahimmat ahdistukset ja masennukset pois.

peehooRe: Escitalopram ensi kosketus30.6.2020 14:04
Kiitos nyym!

Jokainen kokee tilanteensa itse ja sen mukaan määrittelee, onko tarpeellista käyttää. Mulla ei varsinaisesti ole ahdistusta, ja kivutkin on onneksi jonkin verran vähentyneet.

Lähinnä tietysti pelotti sekin että mitä vieroitusoireita tulee jos ja kun jää pitempään koukkuun...

Hyviä vointeja ystävät <3Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: