Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

ViikkisOnko kenelläkään jatkuvaa dysfagiaa?19.6.2020 16:44
Mulla on ollut siis aiemminkin nielemisvaikeuksia (silloin gastroskopiassa nähtiin "liekkimäisiä juosteita" distaalisessa esofaguksessa), joka ovat kuitenkin menneet vähitellen ohitse.

Mutta uusimmassa tähystyksessä (viime marraskuussa) todettiin palleatyrä ja erittäin väljä mahaportti, jotka olivat siis uusia löydöksiä. Nyt jostain maaliskuun alusta lähtien minulla on ollut jatkuvaa kurkkukipua, kirvelyä, yskää ja nielemisvaikeuksia, joihin happosalpaajat eivät auta enää lainkaan. Väistämättä oirekuvan paheneminen pelottaa, etenkin kun en kuulemma pääse tarkempiin tutkimuksiin nielemisvaikeuksista huolimatta julkisella puolella.

Ruokatorvessa tuntuu jatkuva puristus ja ruoka & juoma juuttuvat aina samaan kohtaan, johonkin aataminomenan tienoille. Syömisen jälkeen tunnen selvästi, miten tuohon kohtaan on takertunut palasia ruoasta ja ne eivät suostu menemään alas. Onko kenelläkään muulla vastaavaa?

Pelottaa, jos ruokatorveni limakalvo on alkanut arpeutua ja sitä myöten kehittää ruokatorven ahtaumaa. Myös Barrettin ruokatorvi on käynyt mielessä.

MaisaliisaRe: Onko kenelläkään jatkuvaa dysfagiaa?22.6.2020 17:07
Samantapaista täälläkin.
Tänään juuri meni taas aika pahaksi, nieleminen sattui ja rinnasta piti painaa kun sattui niin paljon.
Mulla myös palleatyrä ja väljä mahaportti. Suuri palleatyrä vielä ja alkava ruokatorven rengaskaventuma.
Viime syksynä todettu.
Leikkaukseen pääsyä odottelen. Tapahtuu varmaan syksyllä.
Kuivaa yskää ajoittain ja ääni käheytyy. Ruoka myös ajoittain jumittaa "jonnekin välille ", en osaa sanoa mihin kohtaan, tuntuu tukalalta, ihan kuin ei laskisi.

ViikkisRe: Onko kenelläkään jatkuvaa dysfagiaa?23.6.2020 14:33
Ikävää, että myös sulla on vastaavia oireita. Toivottavasti leikkaus sujuu ongelmitta ja tuo apua. Pelkään itse aivan valtavasti sitä, että joudun itsekin leikkaukseen - ylipäätään pelkkä ajatuskin miltei mistä tahansa leikkauksesta ahdistaa ja etenkin se mahdollisuus, että jokin menee pieleen ja miten elämä sujuu leikkauksen jälkeen.

Jotain tuollaista kaventumaa tms olen arvellut myös itselläni olevan. Koskaan aikaisemmin kun oireet eivät ole olleet näin pahoja ja dysfagia on uusi oire. Toisinaan osa ruoasta ja juomasta kulkeutuu hengitysteihin ja esim. vettä juodessa vesi saattaa valua nenän kautta ulos. Pelkään, että tässä alkaa olla jo jonkinasteinen tukehtumisriski.

Sairastan siis erosiivista refluksitautia ja ruokatorvessa on ollut toistuvasti tulehdusta ja vaurioita. Nyt on jo pitkään tuntunut siltä kuin olisin nielaissut jonkun partaterän, sillä ruokatorven oikealla puolella on valtavan kipeä kohta, joka tuntuu eräänlaiselta haavaumalta. Kaikki ruoat ja juomat kirvelevät, kurkkukipu on sillä alueella jatkuvaa ja ruokatorvea myös särkee ilkeästi samasta kohtaa.

Terveyskeskuksessa omalääkäri ei ole suhtautunut oirekuvan pahenemiseen vakavasti, on kieltäytynyt ohjaamasta jatkotutkimuksiin ja kehottaa vaan syömään happosalpaajia, vaikkei niillä ole mtn vastetta. Jouduin käymään Terveystalossa gastrokirugin luona ja hän piti näitä oireita varsin epätyypillisinä ja huolestuttavina, joten laittoi kiireellisen lähetteen keskussairaalaan kirurgian polille. Kuulemma minulle on varattu aika vasta 18.8 (kirurgit ovat heinäkuun lomalla) ja silloinkaan ei ole luvassa mtn varsinaisia tutkimuksia - vasta syyskuun puolella. En tiedä, miten kestän tuonne asti.

Pelkään, että ruokatorvessani on kehitteillä joku pahempi haavauma. Terveyskeskuksen hoitaja käski lähteä päivystykseen siinä vaiheessa, jos ruokatorvesta alkaa tulla verta. Tietääkö joku, voidaanko gastroskopiaa tehdä päivystyksellisesti? Ennen tähystystähän pitäisi olla syömättä useampi tunti, mutta hätätilanteessa ei tietty voi juurikaan odotella.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: