Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Hapan32Refluksin paheneminen vai lymfooma? 20.5.2020 22:22
Arvoisat toverit,

nyt kaipaisin kokemuksia ja sitä kautta toivottavasti mielenrauhaa.

Refluksitauti ja ahdistuneisuuteen taipuva mieli. Ei hyvä yhdistelmä. Kolme-neljä viikkoa sitten mulla alkoi tietynlainen hengenahdistus tai oikeammin painon ja puristuksen tunne kaulan alaosassa sekä rintakehällä. Pikkuhiljaa oireistoon on liittynyt myös happaman nousua suuhun saakka, röyhtäilyä ja tunnetta että pitäisi röyhtäistä, mutta mitään ei tule. Palantunnetta kurkussa, limaisuutta, yskää. Lämpöä: korvasta mitaten 37,3-37,9 väliä, kainalosta ja/tai suusta samaan aikaan aina 36,7-37,0. Yläselän kipua, kiristyksen ja painon tuntua lapojen välissä. Aamuisin nenä tukossa. Happisaturaatio normaali 98-99. Etenkin rintatuntemukset nyt melko voimakkaat ja epämukavat.

Neljä vkoa pian mennyt, olen tavannut kolme tohtoria. Yksi oli kiinnostunut vain mahdollisesta koronatartunnasta- no eihän sitä ollut. Keuhkokuva puhdas. Pika-CRP ensin 9, tänään alle 5. KNK-lääkärin mukaan ruokatorven suulla turvotusta ja limakalvo ärsytystä refluksista. Tämän päiväisen yleislääkärin mukaan tämä ei ole refluksia ensinkään, vaan epätyypillinen bakteeritulehdus keuhkoputkissa eli antibioottikuurin paikka.
Fysioterapeutin mukaan mitään lukkoa esim. rintarangassa ei ole.

Olen nyt muutaman päivän syönyt Esomepratsolia 40mg kahdesti päivässä eli yht. 80mg. Lisänä Gavisconia. Ei toistaiseksi juuri apuja, ehkä ihan hetkellisesti.

Aiemmin olen pärjänyt Rabepratsolilla (Pariet), eikä ole tarvinnut edes säännöllisesti käyttää. Gastroskopia tehty 2 vuotta sitten, siellä ei mitään löydöksiä. Ylävatsan ultra tehty 08/2019, se kunnossa. Samalla katsottu laajalti labroja, jotka nekin kunnossa. Solisluun vieressä imusolmuke, joka ei näy ulospäin, mutta tunnen itse sen. Huomasin sen syyskuussa 2019. Ultrattu ja sen mukaan se on yksittäinen 1cm x 3mm kokoinen rauhallinen normaalinkokoinen ja -näköinen imusolmuke. Myös useampi KNK-lääkäri sen sormillaan tunnustellut normaaliksi, liikkuvaksi, litteäksi ja pehmeäksi.

Onko kenelläkään ikinä ollut tällaisia tuntemuksia liittyen refluksiin? Selkäkipuja? Kurkun kuristusta? Lämpöä? Imusolmukesuurentumia?

Pelkään kuollakseni syöpää ja lymfooman nyt itselleni keksin, lähinnä tuon lämpöilyn tiimoilta. Hulluksi meinaan kerta kaikkiaan tulla, kaikki kauhuskenaariot päässä. Huoh! :?(

female77Re: Refluksin paheneminen vai lymfooma? 20.5.2020 22:39
Ihan tyypillisiä refluksi oireitahan nuo ovat, selkäkipu lapojen välissä ja kurkun kuristus. En tiedä lämmöstä? Kysy lääkäriltä vielä kuitenkin!

TrappiRe: Refluksin paheneminen vai lymfooma? 20.5.2020 23:09
Vaikuttaa hyvinkin refluksioireilta. Lääkitys ei tunnu merkittävää apua mullakaan tuovan. Sen sijaan ruokavalion muutoksella voi olla suuri vaikutus! Lopeta viikoksi kaikki hapolliset ruoka-aineet, tunnet muutoksen kohtuullisen nopeasti jos kyse on refluksista

Hapan 32Re: Refluksin paheneminen vai lymfooma? 21.5.2020 9:19
Mulla ei aiemmin ole ollut tällaista ?pahenemisvaihetta?, että olo menee tosi vaikeaksi. Ja aiemmin salpaajilla on kyllä saanut avun. Ehkä tilanne pääsi nyt liian pahaksi?

Tuo lämpöily eniten ehkä hirvittää. :/ Taas yksi levoton, uneton yö takana.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: