Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

RefluksimRefluksi ja liikunta12.5.2020 15:25
Hei! Minulla jäänyt ilmeisesti raskauden ajalta refluksi vaivaamaan. Maaliskuussa synnytyksen jälkeen alkoi kurkun käheys, ja luulin tulevani kipeäksi. Sitä kuitenkin jatkui viikkoja, eikä muita oireita ollut. Nyt kuitenkin tunnistan selvästi oireiden muuttuneen käheydestä kivuksi ruokatorvessa, syödessäkin hieman tuntuu kurkussa ikävältä. Kävinkin viime viikolla lääkärissä, ja hän sanoi tämän luultavasti olevan refluksia ja ruokatorvitulehdusta. Sain lääkkeeksi Losec 20mg, kun ilmeisesti muuta ei uskalla imetyksen aikaan käytettävän. Onko kellään kokemusta onko tämä lievä lääke, ts. olisiko jotain tehokkaampiakin lääkkeitä?

Varsinainen kysymys koskee kuitenkin liikuntaa: onko muilla liikunta pahentanut refluksi-oireita tai kipua rintalastan takana? Tein pientä lihaskuntojumppaa muutama viikko sitten, ja kipu hieman tämän jälkeen paheni. Ajattelin sitten että kyseessä onkin joku virus, mutta tätä samaa on nyt jatkunut tähän päivään saakka, joten ilmeisesti refluksista johtuvaa vain kuitenkin. Tuntuu vaan oudolta, miten pieni lihaskuntoharjoitus tai painojen nosto voisi pahentaa refluksioireesta johtuvaa rintalastan takaista kipua.

mala55Re: Refluksi ja liikunta12.5.2020 17:34
Yleensä ponnistelut lisää refluksia.Itsellä huomaa sen jo ylämäki kävelyssä.

NeitiTyrä?Re: Refluksi ja liikunta13.5.2020 14:50
Liikunta pahentaa ainekin itsellä oireita. Epäilen tosin että itselläni on palleatyrä mutta tähän ei ole saatu varmuutta kun en ole tähystyksessä käynyt. Etova olo ja paine ylävatsalla pahenee kun yrittää tehdä jotain semmosta liikettä missä tulee painetta mahaan.

Ei ole mukavaa tämmöinen, eikä oikein keksi mitä tälle voisi tehdä.

RefluksimRe: Refluksi ja liikunta13.5.2020 15:38
Ok, ?kiva? kuulla että muillakin on tätä ja siis että on normaalia refluksiin kuuluvaa. Helpottaa edes tieto, että mistä johtuu. Mullekaan ei ole tehty tähystysleikkaus vielä, mutta se varmaan edessä seuraavaksi jos tämä ei nyt helpota yhtään. Käyn yksityisellä niin pääsee vähän helpommin tutkimuksiin.

RefluksimRe: Refluksi ja liikunta13.5.2020 15:39
Siis tarkoitan ettei tähystystä tehty, ennakoiva tekstaus tekee tepposiaan :)

female77Re: Refluksi ja liikunta13.5.2020 20:52
Pahimpana aikana en pystynyt edes lähtee kävelylle. Suora happo virtaus alkoi heti. Pyöräily oli kokonaa kielletty. Paleon, sipulittoman, vähätärkkelyksisen, ja vain luomupikaa kahvia käyttäen pystyn hyvin kävelee. En ole enää tarvinnu refluksi tyynyä vuosiin.

female77Re: Refluksi ja liikunta13.5.2020 20:53
Siis en joudu enää käyttäää mitää lääkkeitä, ei ole tehty tähystyksiä jne.

EräsRe: Refluksi ja liikunta13.5.2020 21:09
Pystyttekö taivuttelemaan siten että koskette sormilla varpaisiin tai pystyttekö poimimaan marjoja? Minä en. Palleatyrä vaivaa. Ruoka nousee suuhun, vaikka Nexiumia käytänkin. Kävelykään huonoina päivinä ei onnistu.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: