Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

MiekkonenJatkuva kurkkukipu3.5.2020 15:40
Hei!
2 kk. Ollu kurkku kipeä. Aluksi enemmän ja sitten tasaantunut ärsyttäväksi kutinaksi ja ärtyisäksi on koko ajan ikävä olo. Lääkäri otti koronastestin ja nielunviljelyn joissa ei mitään. Närästystä on ja happoja nousee. Somaccia tulee otettua. Täytyy ottaa yhteyttä lääkäriin kun ei tunnu paranevan. Somacci tuntuu estävän happojen nousun ainakin neutraloi ne kun ei paska maistu suussa. Närästystä on ollu lievemmin aikaisemmin mutta nyt tuli uutena tuo kurkkukipu joka ei tunnu laantuvan. Kauanko olette kärsineet jatkuvista kurkkuärsytyksistä. Mielellään menisin tutkimuksiin mutta onkohan sinne vaikea päästä.

M35Re: Jatkuva kurkkukipu4.5.2020 9:43
Terve! Minulla kolmatta-neljättä viikkoa samaa. Sain toissa viikolla lääkäriltä kuurin Esomeprazolia. Auttaa ehkä jonkin verran, mutta yhä aina 1-2 tuntua syömisen jälkeen alkaa nielussa tuntua polte. Pala kurkussa ja suu kuiva. Minulla on ollut närästystä ennenkin, mutta tämä on erilaista, ei ole ollut tällaista puristavaa tunnetta kurkussa.

MiekkonenRe: Jatkuva kurkkukipu4.5.2020 12:00
Ekan kerran ku kävin lääkärillä määrättiin somacci pariks viikoksi.sitten soitin uudestaan kun ei auttannu tohon kurkun käheyteen niin sanottiin että popsi pari viikkoa lisää nyt ei kannata tulla ku koronahässäkkä päällä. Mä luulin että koronan takia muut hoidot toimis paremmin ku jengi ei uskalla mennä perussairauksia hoitamaan? Medioissakin ollu että hiljasta on sairaaloissa. Täytyy tällä viikolla soitella ja kysellä joko sinne pääsis. Työterveydessä homma tyssäis ekaan käyntiin ku kaikki mahd. Tutkimukset ym. Erikoislääkärit sitten maksullisia. Toki niitäkin jo harkittu mutta kalliksi tulis.

SaniRe: Jatkuva kurkkukipu4.5.2020 23:12
Moi! Täällä kurkkurefluksin kanssa taisteleva 40v nainen. Pari vuotta sitten muuttui työkuviot, jonka seurauksena valtava stressi ja lisääntynyt työkuorma. Puoli vuotta tämän jälkeen alkoi pikkuhiljaa närästellä silloin tällöin, kunnes tilanne paheni pahaksi jatkuvaksi poltoksi, ja lopulta jouduin syömään närästykseen Esomeprazolia 40mg lähes vuoden ajan. Silloin oli jatkuvasti myös palan tunnetta kurkulla.
Viime lokakuussa tähystettiin, väljä läppä ja barrettin muutoksia. Olen saanut stressin hallintaan, ja itse närästystä ei enää juurikaan ole, ainoa mikä on edelleen vaan vaivannut on tuo jatkuva kurkkukipu.
Lääkärin käskystä vedin vielä 6kk tuota happosalpaajaa, ja kun se ei auttanut, hän sanoi että ei keksi muuta, kokeillaan Antepsinia tarvittaessa.
No, jäin sitten aika yksin tämän homman kanssa, ja tuskaa ja kiukkua tuo kurkku aiheuttaa. Vaikuttaa jo niin paljon koko elämään, että päätin kokeilla ruokavalion muutosta. Olen ollut nyt 3 vkoa täysin sokerittomalla, kahvittomalla, maidottomalla, ja ilman kotimaisia viljoja. Lisäksi esim raaka porkkana on aivan ehdoton ei (välittömät oireet kurkussa) ja kaikki makeat, esim hunaja, valkosipuli, jotkin mausteet, tomatti, omena...
Ensimmäistä kertaa niin pitkään aikaan tunnelin päässä on nyt ollut valoa, eli hyviäkin päiviä on jo ollut. Kirjaan kaikki syömiset siis Exceliin, ja merkkaan myös värikoodein kurkun kunnon syömisen jälkeen, että on helpompi tunnistaa oireiden aiheuttajat. Ja kyllähän sieltä alkaa selvästi löytyä ruoka-aineita, joiden jälkeen kurkku polttaa. Ja onneksi on päiviä, jolloin oireita ei ole ollenkaan! Eli toivoa on, ja en usko että olisin päässyt näin pitkälle ilman tuota ruokapäiväkirjaa, suosittelen muillekin. Öiksi olen siis ottanut Gavisconia, tai Antepsinin, päivällä ei mitään lääkkeitä. Tuosta happosalpaajien käytöstä pitkään vielä sen verran, että itselläni se aikaansai pariin otteeseen myös perioraalidermatiitin, eli kasvoihottuman. Siksikin halusin niistä ehdottomasti eroon. Seurataan nyt miten ruokavalio tähän kurkkurefluksiin vaikuttaa, ja voiko sillä saavuttaa stabiilin tilan tämän kanssa. Sen lääkäri silloin sanoi, että närästysoireet helpottavat usein paljon nopeammin, kuin kurkkuoireet, ja että ne eivät välttämättä korreloi keskenään. Kurkun paraneminen voi viedä kuukausia.
Tsemppiä kaikille!

MiekkonenRe: Jatkuva kurkkukipu5.5.2020 10:35
Samammoista täälläkin perusnänärästys tuntuu häipyvän happosalpaajan myötä mutta kurkun ärsytys ei yskiä ei tarvi. Lääkkeitä on niin monia ettei tiedä mitä vois ja kannattais ottaa onko edes järkeä vetää kaikkia sekasin. Täytyy kokeilla tuota emäksisempää ruokavaliota jika on kyllä mulle aika raju muutos vanhaan. Tuntuu aika kuivalle syödä ruokia ilman kastikkeita ja mausteita. Se on tuntunut näköjään toimivan monelle . Kiitos hyvästä vastauksesta ja tsemppiä!

leenaliinaRe: Jatkuva kurkkukipu5.5.2020 14:44
Joo ,kyllä emäksinen ruokavalio auttaa minullekin.Pahassa vaiheessa noudatin Koufmanin ruokavaliota tarkalleen ja sen jälkeen soveltaen ja oireita kuunnellen.Ei ikinä takaisin aivan entiseen...

M35Re: Jatkuva kurkkukipu5.5.2020 21:08
Stressi on omalla kohdalla myös lisännyt refluksioireita. Olen huomannut saman kuin Sani, että se normaali närästys ei aina tule, mutta tulee se kurkun kuivuus ja kipu. Ennen oli niin, että oli vain se närästyspolte rinnassa ja se meni Renniellä tai Somacilla. Nyt on enemmän jatkuvaa kurkkukipua ja pala kurkussa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: