Keskustelu

AnonyymiRefluksi ja kurkun kutina30.4.2020 16.07
Hei!

Onko kellään muulla suurimpaa harmia aiheuttavana oireena ollut kurkun/kurkunpään vaihteleva kutina ja ärsytys? Itselläni todettiin lievää refluksia joitain kuukausia taaksepäin ja jo siinä vaiheessa olin muiden lievien refluksioireiden ohella kärsinyt ajoittaisesta kurkun kutinasta.

Tunne on melko vaihteleva, mutta yleisesti ottaen se muistuttaa enimmäkseen sitä, että joku kutittelisi sisäpuolelta höyhenellä.

VäinämöinenRe: Refluksi ja kurkun kutina1.5.2020 8.12
Kieltämättä kun ajattelen tuota tunnetta, niin sitä löytyy itseltänikin. Joskus ajatellut, että liittyykö esim. allergioihin, mutta nyt kun tehnyt tässä ruokavaliokokeilua ym. ja kehoon tullut parempia tuntemuksia, niin kieltämättä tuo kurkun kutinakin on hieman vähentynyt. Voi hyvin olla, että tämä on myös liittyäkseen refluksivaivoihin.

NoppuRe: Refluksi ja kurkun kutina1.5.2020 16.17
Joo, just tästä kirjoitin tuonne alemmas palstalle. Kipu on hävinnyt, ja tämä tunne on musta vähän kurkkua alempana. Tuntuu myös kuin olisi pölyä sisuksissa. Inhottava fiilis? Onko aloittaja sua tähystetty?

AnonyymiRe: Refluksi ja kurkun kutina3.5.2020 22.12
Vastauksena tosiaan edelliseen, tähystetty ja muutenkin tarkkailtu on jo kertaalleen ja lievää ärsytystä ruokatorven alaosassa lukuunottamatta ainakaan mitään kurkkuun viittaavaa ei löytynyt. Outoa!

jwoRe: Refluksi ja kurkun kutina6.6.2020 21.46
Tuttu juttu, kesti viikon tai pari itselläni. Oli viimeisiä oireitani omalla taudin korjauslistallani. Usein kohtuu harmiton, mutta kyllä minä silloin tällöin yöllä heräsin kun piti kerran yskäistä kutina pois.

Jostain muistan lukeneeni että se on lievempiä hiljaisen refluksitaudin oireita jossa sitä vatsahappoa leviää jotenkin niukasti/kaasuna ja saavuttaa siten korkeamman kohdan kurkusta, aiheuttaen siellä kutinaa. Ei samaan tapaan haitallista kuin varsinainen polte.

FionaRe: Refluksi ja kurkun kutina9.12.2020 21.30
Miten sait kurkun kutinan loppumaan? Itselläni kurkun kutinaa on ajoittain ollut parin viikon ajan.

MieSRe: Refluksi ja kurkun kutina10.12.2020 20.03
Itsellä myös tätä kurkun kutinaa, todella ärsyttävä oire! Haluaisin tietää myös miten tämän saa loppumaan? Kurkkua kutittaa koko ajan kun hengitys osuu siihen, ei kiva! Onko se tosiaan niin että sieltä jotain kaasua nousee mikä tämän aiheuttaa? Yskittyä tulee myös että saa kutinan edes hetkeksi pois.

TähtiRe: Refluksi ja kurkun kutina26.12.2020 11.05
Minulla sama. Kurkun takaseinää kutittaa ja ärsyttää. Menthol pastillin imeskely helpottaa oiretta hetkeksi.

SuviRe: Refluksi ja kurkun kutina26.12.2020 12.16
Minulla kurkku on ärtynty enemmän tai vähemmän koko ajan. Korvalääkäri neuvoi siihen avuksi ja tunnetta rauhoittamaan vesipiipun. Se auttaa mulla, mutta ei tietysti vie kutinaa kokonaan pois.

MaijuRe: Refluksi ja kurkun kutina6.1.2021 11.06
Minulla kutina ja pakko yskiä jatkuvasti, hetkittäin saattaa olla helpompaa. Kutina pahenee huomattavasti makuu asennossa, tähän olen saannut hieman apua, laittamalla paksut kirjat sängyn pää puolelle.

SaturnusRe: Refluksi ja kurkun kutina6.1.2021 16.48
Täällä kurkun kutinaa välillä öisin. Mynthonilla on aina lähtenyt.

KajtsuRe: Refluksi ja kurkun kutina31.1.2021 22.16
Minulla auttaa hunaja. Muutama tippa raakana suuhun riittää.

TattiRe: Refluksi ja kurkun kutina29.6.2021 23.46
Jep, kärsinyt tänä vuonn aina ajoittain. Ei ole tutkittu refluksia, mutta epäilen siitä johtuvan.

Hetkellisesti auttaa vedenjuonti, voisi kyllä kokeilla muutakin jos jollain on muita apukeinoja.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: