Keskustelu

ViikkisKuinka pitkään olette syöneet happosalpaajia?26.4.2020 19.46
Itselläni todettiin refluksi joskus 20-vuotiaana ja olen siitä saakka syönyt oikeastaan yhtäjaksoinen happosalpaajia (välillä Somac 40mg, välillä Nexium 40mg). Nyt olen 29v, joten lääkitys on jatkunut kohta kymmenen vuotta putkeen ja lääkkeiden mahdolliset haittavaikutukset - etenkin ne vakavammat - väistämättä arveluttavat. Gastroskopiassa olen käynyt kolme kertaa, ensimmäisellä kerralla ei muistaakseni näkynyt mtn erityistä, toisessa tähystyksessä havaittiin liekkimäisiä juosteita ruokatorvessa (kurkkukivut olivat silloin pahimmillaan ja veden juominenkin oli tuskaa) ja nyt kolmannella kerralla havaittiin erittäin väljä mahaportti ja palleatyrä. Viimeisimmät muutokset olivat kehittyneet alle vuoden sisällä. Refluksi on vaikeutunut ruokavaliomuutoksista ja lääkityksestä huolimatta kaiken aikaa ja kurkkukipu, kuiva yskä ja ylävatsakivut ovat nykyään päivittäisiä.

Kiinnostaisi tietää, kuinka pitkään te olette syöneet happosalpaajia ja onko tähystyksessä todettu esim. polyyppeja, jotka ovat kuulemma yleisiä lääkkeiden pitkäaikaisessa käytössä?

SitrusRe: Kuinka pitkään olette syöneet happosalpaajia?26.4.2020 20.00
11 vuotta Somacia. Ekassa tähyssä 1 polyyppi, joka poistettiin ja tutkittiin.
Seur. "muutamia polyyppeja, sitä seur " runsaasti polyyppeja.
Tämän jälkeen polyyppien määrää ei ole enää kommentoitu.

Niitä tulee ppi.n käyttäjälle.

ViikkisRe: Kuinka pitkään olette syöneet happosalpaajia?26.4.2020 20.17
Tuo polyyppien muodostuminen juuri pelottaakin. Itselläni ei ole tähystyksissä (viimeisin tehtiin siis viime syksynä) toistaiseksi todettu ainuttakaan polyyppia tai ainakaan lausunnoissa ei ole ollut mtn mainintaa niiden olemassaolosta. Olen ajoittain harkinnut kokeilla lääkityksen lopettamista, kun ei siitä ole suuremmin ollut apua. Toisaalta mietityttää, mahtaako ruokatorvi mennä ilman Somacia entistä huonompaan kuntoon.

MaisaliisaRe: Kuinka pitkään olette syöneet happosalpaajia?26.4.2020 21.58
Viime syksystä asti syönyt ppi lääkettä. Esomepratsoli 20 mg ja 40 mg.
Viime syksynä todettu suuri palleatyrä, ruokatorven tulehdus ja alkava shazkin rengas.
Lääkkeet auttavat ja ilman niitä en aio olla.
Leikkaukseen odotan aikaa.
Polyyppeja ei tähystyksessä vielä todettu.
Sellaisen ilmeisesti ppi lääkitys on aiheuttanut, että Hb on nykyään aika matala.
Sitten ehkä ajoittain Mg puutosta, koska pohje menee kramppiin. Ihan päivälläkin kramppailee, ennen ollut satunnaisesti vain öisin.
Toivon, että jonakin päivänä pääsisin happosalpaajista eroon.

riiflaksiRe: Kuinka pitkään olette syöneet happosalpaajia?2.5.2020 0.14
10 vuotta ja siitä kiitoksena SIBO=ohutsuolen bakteerien ylikasvu, tosin siihen ehkä vaikuttanut myöskin sairastamani IBS. Mutta sisätautilekuri sanoi, että jatkuva mahan hapottomana pitäminen on edesauttanut paksusuolesta bakteerien kulkeutumista ohutsuoleen...

MirjamiRe: Kuinka pitkään olette syöneet happosalpaajia?2.5.2020 14.50
Hei riidaksi, muuttuiko lääkitys vai syötkö edelleen happosalpaajaa?

MirjamiRe: Kuinka pitkään olette syöneet happosalpaajia?2.5.2020 16.33
Siis riiflaksi😁

riiflaksiRe: Kuinka pitkään olette syöneet happosalpaajia?2.5.2020 22.28
Hei Mirjami. Sain 10 pvän antibioottikuurin ja thats it. Siinä oli neuvot sisätautilekurilta. Sanoi, että yritä nyt ainakin vähentää joka toiseen päivään salpaajien käyttö. Oon tässä hiukan netistä etsinyt tietoja ja tarvinnee varmaan ottaa joku luonnon antibioottikuuri kokeeksi. On ihan hyviä tuloksia saatu versus lääkeantibiootit.

Ravitsemusneuvojaan varmaan pitää ottaa myös yhteyttä. Sen tiedän, että salpaajien syöntiä en voi lopettaa. Aika nopeesti tulee ikävät oireet kurkkkuun kun koittaa niitä vähentää...Nyt on pakko ja apua pitää hakea ruokavaliosta (Foodmappi jollain tasolla käytössä) sekä luonnonlääkkeistä. Leikkuriin en aio mennä...



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: