Keskustelu

NoppuKurkkurefluksi?19.4.2020 13.27
Saisikö täältä apuja, vinkkejä..?

Söin viime kesästä asti rautaa, koska ferritiini on vain 22. Jouluna alkoi kummalliset oireet, kuin roska olisi ollut kielen takana. Samaan aikaan suuhun ilmestyi punainen omituinen läiskä. Siitä otettiin knk-lääkärin toimesta koepala. Olin aiemmin syksyn juossut lääkärissä poskionteloiden jomotuksen vuoksi, epäilin sisäilmaa töissä.

Koepalasta löytyi epäspesifi inflammaatio. Tammikuussa knk-lääkärin kontrolli ja kurkun tähystys, lievää punoitusta ja turvotusta. Sain määräyksen syödä Esomeprazolia 40 mg kolme kuukautta. 8 viikkoa söin, hirveä väsymys ja huimaus. Olin taas vaihtanut työpaikkaa ja luulin, että kyse sisälilmasta. Suuhun tuli lisää punaisia läiskiä, uusi koepala ja sama vastaus: epäspesifi inflammaation. Lopetin raudan ja Esomeprazolin, läiskät katosivat.

Helmikuussa alkoi korvakipu ja kurkkukipu. Samaan aikaan söin Esomeprazolia. Kielen tyven roskan tunne helpotti, mutta kurkkikipu ja korvakipu lisääntyivät. Maaliskuussa kävin yksityisellä knk-lääkärillä, joka epäili, ettei kyse olisi refluksista, kun Esomeprazol ei auta. Lopetin lääkkeen. Korvassa ei ollut vikaa. Kurkku tuli hurjan kipeäksi ja olo paheni, välillä tuntui kuin kielen tyveen jäisi ruokaa kiinni. Julkisen puolen kontrolliaika muutettiin huhtikuussa soittoajaksi ja tämä lääkäri oli sitä mieltä, että olisi kurkkurefluksia, kokeillaan Somacia. Somac on auttanut ,mutta edelleen välillä on tunne, että kielen tyvi olisi turvonnut tai sinne jäisi jotain kiinni.

Olen tosi huolissani ja peloissani, ruokavalio on gluteeniton ollut tammikuusta asti ja kaikki mausteet, sipulit, hedelmät ja marjat on poissa. Haluaisin, että koko ruokatorvi tähystettäisiin, mutta nyt odottelen taas kontrolliaikaa kesällä julkiselle, kun tuo 3 kk Somacin syöntiä tulee täyteen.

Perinteistä närästystä ei ole, en huomaa happojen nousevan suuhun, hammaslääkäri ei nähnyt merkkejä hapoista. Kaula on ultrattu vuosi sitten ja viime vuonna otettu paljon verikokeita.

Miten ihmeessä sinne tähystykseen voi päästä? Pelkään, että kurkussa/ruokatorvessa on jotain pahanlaatuista.

PikeRe: Kurkkurefluksi?19.4.2020 14.40
Onpa outoa, että tähystystä ei ole tehty/annettu lähetettä 😮

Toki yksityiselle pääsee, mutta on kaliimpaa. Minä kävin yksityisellä, jolta sai lähetteen keskussairaalaan, josta maksoin polimaksun.

Itse käytän Somacia n joka 2 pvä ja olo nyt taas ok. Esomepratsol ei sovi minullekaan.
Kurkussa minulla harvoin tuntemuksia, vain silloin kun ruokatorvi on tulehtunut, jolloin otan Somacin päivittäin tai 2 x pvä.

Minulla on muutoksia ruokatorven alaosassa, josta tähystävä lääkäri meinasi, että saattaa vaikuttaa nielemiseen. En ole huomannut mtn poikkeavaa. Muutosten takia ei tarvitse kontrollia, mutta tietty oireiden pahantuessa uudellleen tähystykseen.

Myös Gavisconia ja/tai Antepsinia lääkäri suositteli. Otan silloin tällöin.

Joten, jos et saa lähetettä kunnalliselta/työterveydestå, varaa aika yksityiselle, niin pääset toivottavasti epätietoisuudesta.

Sunnuntaipäivän jatkoa muillekin 💙

NoppuRe: Kurkkurefluksi?19.4.2020 16.50
Kiitos! Yksityinen on ollut mielessä, mutta mulla ei ole vakuutusta. Toki olen miettinyt, että maksan sen tähystyksen sitten itse, jos niikseen tulee. Ja toki oireita ollut "vasta" 4 kk.. mutta silti!



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: