Keskustelu

NyymiTodettu refluksitauti15.4.2020 18.17
Terve!

Tämä on mun eka postaus tähän nii saattaa olla vähän hankalaa lukea :D. Olen 24 vuotias.

Eli viimevuoden loppupuolella alkoi vatsavaivat kun söin vielä normaalisti, join kavereiden kans kaljaa ja aamulla kahveja, soitin rumpuja, perusjuttuja. Mutta kun huomasin vaan että vaivat eivät lakkaa vaan pahenevat ruuan ja juoman yhteydessä niin alkoi ahdistaa että mulla on taas helikobakteeri vatsassa (mulla oli 8v sitten todettu helikobakteeri, se hoidettu).

Elämä muuttui, kun olin joulukuussa töissä pari viikkoa. Se oli ihan helvettiä. Lähinnä aina aamuisin oli tosi huono olo joka vahvistui ku söin jotain tauolla esim dallaspullaa. Silloin ei ollut hirveästi oireita kun olin ulkona tekemässä duunia, mutta aina sitten kun menin kotiin, tuli huono olo ja otin välillä päikkärit. Oireet olivat silloin vielä on-off eli pari päivää jatkuu ja pari päivää ihan ok olo.

Duunin välissä mulla oli yhtenä viikonloppuna pari päivää putkeen keikkaa soitettavissa. Ekana keikkapäivänä menin harjoitteleen rumpuja töitten jälkeen kun oli ihan hyvä olo, mutta harkkojen aikana iski taas huono olo ja menin lepo-asentoon, kunnes ruvettii roudaa tavaroita keikkakaverin kans. Silloin oireet vaan jatkuivat iltaan asti. Kokeilin ottaa päikkäreitä keikkapaikalla saapuessaan mutta kun heräsin niin oireet olivat sen verran huonot ettei jaksanu edes syödä pari perunasipsiä. Keikka oli lähellä ja minulla oli tosi raskas olo ja keikan eka puolisko tuntui siltä, että pyörryn kohta. Siinä vaiheessa tuntuu tärkeältä sanoa, että olin soittamas rumpuja punkki/metallibändissä. Keikan jälkeen oli ihan jees olo kun puhuin tyyppien kans!

Työsesonkin sun muun jälkeen lopetin kaiken urheilun ja työskentelyn ja otin rennosti kunnes oireet alkaisivat paranee. Välillä se tuntui paranevan, ja välillä taas oireet tulee esille, silloin alkaa taas samalla v-ttamaan, että miksi tälleen käy jne.

Jossain helmikuussa pelattiin kavereiden kanssa nettivideopeliä, kunnes menin ulos ostamaan kaupasta ruokaa ja tulin kotiin ja alkoi yökättää. Menin sitten pöntölle ja yskiessä/yökkäilessä mutta ei tullut oksennusta vaan sylkeä hiukan veren kans. Siinä vaihees rupesi ruokatorveen sattumaan tosi pahasti ja siitä jouduin päivystysosastoon pariks päiväksi. Vitaalit olivat täysin kunnossa ja testattiin helikobakteeria toista kertaa eikä sitä löydetty.

Jo silloin alettiin epäilemään refluksia, jota itsekin pelkäsin, kun siinä vaiheessa rupesin yöllä heräilemään useita kertoja huonoon oloon ja kipuun.

Olin sitten kotona kokeillut nostaa sohvan päätyä ja se hetkellisesti tuntui auttavan, kunnes rupesin taas heräilemään monesti öisin. Nostin vaan lisää eikä tunnut auttavan.

Viimeviikon maanantaina sitten tuli vihdoinkin gastro- ja kolonoskopian aika. Kolonoskopiasta ei löydetty mitään poikkeavaa, mutta gastrosta löydettiin palleatyrä ja on hieman löysä mahaportti, mutta ei ruokatorven/mahan tulehdusta. Olin tosi masentunut ja ahdistunut viikon ajan, kun gastron jälkeen oireet pahensivat taas huomattavasti ja närästys on ollut nyt jokapäiväistä.

Tämä kuulostaa ihan NERD:in diagnoosilta mitä niitä olen reilummin tutkinut.

Nyt vaan odottelen koepalojen tuloksia ja vähän toivoan samalla, että se olisi jotain muuta, esim. helikobakteeri, josta on jo tullut negatiivinen tulos.

Eli tämänhetkiset oireet ovat olleet kuumeinen, huono ja väsynyt olo, rintakipu- ja poltto, ylävatsan turvotus, paha maku kurkussa, huimausta ja hengenahdistusta. Syöminen aiheuttaa oireita sekä yöllä. Viime yönä jouduin nukkumaan puoliksi istultaen jotta oireet helpottuisi yöllä. Oireita on muitakin joita en heti muista.

Kaikkea olen tässä ihmetellyt että miksei somac (PPI lääke) eikä gaviscon tunnu kovasti auttavan vaivoihin eikä elämäntapamuutokset auta. Jos vaihtaisin somacin jonkinlaisen muuhun lääkkeen jne, mutta lääkärit sanovat että älä vaihda, ja muutenkin kun kokeilin taudin alkuvaiheissa eri lääkkeitä niin tuntui olo pahentavan (kokeilin siis ome- ja esomeprazolia). Ja että miten kukaan voi pärjätä tällaisen sairauden kanssa, kun kaikki tuntuu tosi hankalalta ja vaivaselta, edes suihkussa käynti (Oikeasti voimia noille, jotka pystyvät jatkaa elämää tämän kanssa!). Olen syönyt vain jukurttia ja pienin määrin juustopaloja ja aikasemmin söin kaurapuuroa. En edes tiedä mistä tämä johtuu, tein kyllä viime kesänä varastotöitä joka on tosi raskasta ja urheilin syksynä aika paljon, mut eihän muille tekeville ihmisille ole tolleen käynyt :/ Lääkäritkin vaan sanovat, ettei voi oikein tehdä asialle mitään, ja leikkausta ei tehdä.

Olen tosiaan joutunut luopumaan lempiharrastuksestani ja istunut vaan tietokoneen takana päivät pitkät. Ei tämä kivaa ole...

Kiitos, jos jaksasitte lukea kokonaan tämän tarinan, vaikka vähän miten sattuu onkin kirjoitettu :D Miten muut ovat pärjänneet refluksitaudin kanssa?

helenRe: Todettu refluksitauti23.4.2020 16.15
kuulostaa tosi rankalta! Tsemppiä sulle, ja toivottavasti lääkärit osaavat pian antaa sulle jotain järkevää hoitoa.

NyymiRe: Todettu refluksitauti26.4.2020 20.31
Kiitos! On tosiaan alkanut pikkasen paranee että oon käynyt soittaakin rumpuja mutta totta kai tämä palleatyrä/refluksitauti on silti mielessä koko ajan. Ostin mekanisen nojatuolin ja siinä nukun nii on alkanut pikkuhiljaa helpottaa.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: