Keskustelu

HarriSomacista oireita2.4.2020 19.26
Hei! Olisin kysynyt, että onko joku muu saanut Somacista oireita?

Tammikuussa nenä-kurkku lääkäri määräsi Somac 40 mm kuurin 20 päivän ajaksi, kun menin valittamaan, että kurkussa on ollut jo pidempään omituinen pala tai räkäklunssi, joka ei lähde yskimällä pois. Lääkäri katsoi peileillään kurkkuun ja määräsi Somacit mitään muita tutkimuksia tekemättä.

Ehdin syödä kuurista viikon verran, (7 päivää) lääkettä, kun alkoi ihan julmetusti pistellä ihoa. Ensin alkoi vasemmasta polvesta ja sitten lopulta levisi yleisemmin raajoihin, käsivarsiin ja jalkoihin. Vähän myös muualle kehoon. Myös naama turposi ja etenkin korvasylkirauhaset turposivat siten, että kipua tuntui korvissa etenkin ruokaa pureskellessa. Turvotusta oli myös reisissä kun esimerkiksi painoin vähäksi aikaa sormella polvea niin pieni punainen kuoppa jäi ja säilyi siinä vähintään puolituntia. Sääriä kuumotti omituisesti. Silmistä tuli vähän valonarat ja ikään kuin olisi rähmässä koko ajan.

Mitään varsinaista ihottumaan ei näkynyt vaikka iho olikin punertava.

Verikokeissa ei näkynyt mitään kovin ihmeellistä. Hemoglobiini hieman koholla, kuten myös maksa-arvot, mutta kummatkin vain marginaalisesti. Ultraäänessä korvasylkirauhasten turvotus näkyy eikä ole ihan vieläkään hävinnyt. Kutina alkoi helpottamaan noin kuukauden kuluttua lääkkeen lopettamisesta. Myös turvotus muilta osin kuin sylkirauhasten osalta on laskenut.

Yllätys yllätys...lääkärit eivät ole oikeastana keksineet mitään selutystä vaivalle. Joko eivät osaa tehdä oikeita kysymyksiä tai tekevät vääriä kokeita, mutta tuntuu, että ketään ei oikeastaan kiinnostaa muu kuin laskun kirjoittaminen vastauksista, jotka jo tiedänkin. Epäilevät syyksi lääkeaineesta johtuvaa allergiaa, mutta siihen se sitten jääkin. Itse epäilin, että maksa otti Somacista itseensä, mutta lääkärin mukaan ei ole mahdollista, koska maksa-arvot ovat niin matalat. Sanoivat, että johtuu vain minulla todetusta rasvamaksasta. En jaksa enää asian takia ravata lääkärissä, kun oireet "onneksi" ovat alkaneet helpottamaan, mutta kyllä paskan maku jäi suuhun siitä kuinka vähän näistä lääkeoireista tiedetään tai kuinka vähän niitä oikeastaan halutaan tutkia.

Kiinostaakin tietää, laskeekohan tuo sylikirauhasten turvotus enää ikinä?

Onko kenelläkään muulla kokemuksia tällaisista oireista ja kuinka kauan ovat kestäneet? Oletteko saaneet jotain hoitoa / lääkettä oireisiin? By the way...somaci vei kyllä närästyksen, mutta en olisi näitä uusiakaan oireita tilalle halunnut!

GingerRe: Somacista oireita2.4.2020 21.55
Hei Harri!
Mulla ei oo ollut tuota sylkirauhasen turvotusta. Muistaakseni jollain pn ollut. Oisko ollut Sitrus?

Mun miehellä oli sylkirauhasen tulehdus, mutta ei liittynyt Somaciin, närästykseen kylläkin. Kesti aika kauan ennenkuin parani. Ehkä 1-2 kk. Mut lopulta kyllä parani.

Muita oireita on kyllä ollut. Mulla on ollut vatsan turvotusta, ylävatsakipua, nivelkipuja varsinkin polvissa. Lisäks väsymystä ja magnesiumin puutosoireita eli pohkeiden kramppeja.

Nyt kun olen ollut pari vuotta ilman Somacia, kun otan sit esim. Kerran kuussa Somacin, oireet huomaa helposti. Tulee heti seuraavana päivänä kipee olo.

En usko, että noihin sivuoireisiin kannattaa hirveesti muita lääkkeitä ottaa. Kaikissa lääkkeissä on sivuvaikutuksia.

Toivon sulle parempaa vointia!

VaulaRe: Somacista oireita25.4.2020 18.37
Itse sain somacista huimausta ja omituista pistelyn tunnetta päähän. Lisäksi noin 15min lääkkeenoton jälkeen tuli pakottavaa haukottelua ilman väsymystä. Omeprazolista samat oireet, Nexium sen sijaan sopi paremmin.

NoppuRe: Somacista oireita30.4.2020 13.11
Mä olen syönyt Somacia 5 viikkoa. Nyt pari viikkoa ollut väsymystä ja etovaa oloa. En tiedä johtuuko Somacista. Myös ruokatorven kutina on koko ajan.

Esomeprazolista tuli vielä hirveämpi väsymys ja huimaus.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: