Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

female77Neulanäyte16.3.2020 0:51
Liittyykö munasarjakasvaimen neulanäytteen ottoon mitään hermovaurioriskiä? Mietityttää. Tietääkö kukaan? Pitäisikö kieltäytyä siitä? Ehkäpä tiedustelen esim. puhelinlääkäriltä, jos en enää saa soittoaikaa gynelleni.

female77Re: Neulanäyte16.3.2020 0:52
Sitten on vielä koronariski sairaalassa. Mehiläisessä ei ollut neulanäyte välineitä!!!

SitrusRe: Neulanäyte16.3.2020 1:04
En kyl tiedä.
Multa on otettu näyte kohdun seinämästä.
Parasta on kai vaan luottaa lääkärin arvioon tutkimuksen
tarpeellisuudesta.

female77Re: Neulanäyte16.3.2020 1:05
Kiitos mielipiteestäsi!

female77Re: Neulanäyte19.3.2020 14:44
Ei ne sitten halunutkaan ottaa neulanäytettä kasvaimestani sairaalassa. Sanoivat etteivät ota siksi, että jos on pahanlaatuista, niin siinätapauksessa punktio voisi levittää syöpäsoluja vatsaonteloon. Mehiläisen lääkäri taas kannatti neulanäytettä. Tiedä sitten.

Nyt sain magneettiajan. Lääkäri sanoi että voi kuvata myös ilman varjoainetta, kun pelkään munuaisia. Mut sit ei näy niin hyvin kasvaimen rakenne.

Lopullinen varmuus laadusta selviäuisi vast leikkauksessa, mut on monia syitä vastustaa leikkausta. Ainakin pitäisi kysyä lakimieheltä paperit, jos menee leikkaukseen, ettei saa poistaa elimiä, ei edes syöpä tapauksessa.

MaisaliisaRe: Neulanäyte19.3.2020 17:27
Silloin kun mulla oli toisessa munasarjassa borderline- kasvain niin sitä lähdettiin poistamaan oletuksella, että on kysta.
Mulla oli kaameat vatsakivut ja sellaista tiputteluvuotoa menkkojen välillä mitä ei ollut ennen koskaan ollut.
Menin joskus vatsakipujen vuoksi terv.keskukseen ja siellä neuvottiin ottamaan Buranaa. Voi tsiisus. Oli kivut siinä mallissa, että onneksi tajusin varata ajan gynelle.
Siitä se sitten lähti sujumaan.
Oon tyytyväinen, että kasvain plus toinen.munasarja leikattiin.

SitrusRe: Neulanäyte19.3.2020 18:08
Munuaisarvot tarkistetaan ennen tt-kuvaa.
Joten ei huolta.

female77Re: Neulanäyte19.3.2020 18:18
Millä tavalla munuaisarvojen tarkistus estää normaalejakin munuaisia huononemasta, ei millään tavoin. Varjoaineen munuaistoksisuus ei muutu miksikään siitä otetaanko verikokeet ennen varjoainetta vai ei. Mulla oli normaali ja hyvä munuaistoiminta ennen jodivarjoainetta. Netissa suomalaisilla terveyssivustoilla selvisi totuus, ikäväkyllä vasta näin jutun sen jälkeen kun olin ollut luvauksissa 2012; jodi varjoaine on YLEENSÄ turvallista terveille munuaisille, siis yleensä, ei suinkaan aina. Ennen kuvausta sanottiin tai annettiin ymmärtää että se olisi aina turvallista jos munuaisarvot ovat kunnossa.Näin ei siis ole.

Minulla oli krea aina noin 60 ennen jodivarjoainekuvausta(tt/ct-kuvaus) ja kuvauksen jälkeen aina noin 80 tai yli. Krea on vielä normaali, mutta siitä laskettu ckd-epi grf (tarkempi munuaistoiminnan mittari) ei ole normaali vaan huono ikäiselleni. Tietty en voi olla varma johtuuko huononeminen jodivarjoaineesta, mutta siihen kaikki viittaa. Magneettivarjoaine on eri varjoainetta kuten Gadolinia, mut sekin on munuaistoksista.

SitrusRe: Neulanäyte19.3.2020 21:50
Luulin että kysyit neuvoa, koetin auttaa.
Olen varma siitä, että väkisin sinua ei ruveta tutkimaan
eikä hoitamaan. Sitä on turha pelätä.
Etenkin juuri nyt, kun terveydenhuolto valmistautuu
historiansa vakavimpaan kriisiin ja kaikkea elektiivistä
toimintaa ajetaan sen vuoksi tauolle.

female77Re: Neulanäyte19.3.2020 23:11
Kiitos auttamisyrityksestä. Olen vain vihainen siitä että terveydenhuoltohenkilökunta ei kerro riskeistä mitään. Heille minä olen vihainen. On kai liikaa vaadittu kertoa riskit ja hyödyt ennen tutkimuksia tai toimenpiteitä. Mutta minulla on jo huonoja kokemuksia varjoaineista. Minun on kuitenkin vielä harkittava kaikkia vaihtoehtoja.

Onkohan yksityis hammaslääkärit toiminnassa. Ajateltiin mennä äidin kanssa. Äidiltä hammas lohjennut pahasti.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: