Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

MutkikasSurullinen alku vuodelle4.3.2020 10:36
Hei,

Olen uusi tällä palstalla, 44v. nainen. Oireeni ovat alkaneet tammikuun loppupuolella (muutaman kerran myös tammikuussa). Muistan edelleen, mistä oireet lähtivät: söin aterian, joka koostui paprika-kikherne-makaronilaatikosta. Siitä saakka olen röyhtäillyt kaikki hereilläoloaikani ja vatsa turvotus on vain lisääntynyt sekä kurkku on karhea, erityisesti aamuisin. On myös sellaista kummallista kylmyyden tunnetta rinnassa. Menin noin viikko oireiden alkamisen jälkeen yksityiselle lääkärille, sillä olin lähdössä Intiaan ja tarvitsin apua nopeasti. Lääkäri tutki painemalla vatsaa. Minulla ei siis ole varsinaisesti ole poltetta tai kipua missään, mutta tuolloin painettaessa kipua tuntui ruoaktorven ja vatsalaukun yhtymäkohdassa ja lievästi vatsalaukussa. Lääkäri määräsi minulle Somac 40mg kuukaudeksi.

Ryhdyin seurailemaan FODMAP-ruokavaliolta niin kuin vain pystyin ja jätin sipulit, pavut, sitrushedelmät, kahvin (kahvia join muutenkin vain yhden kupin aamuisin) jne pois. Paprikaa en halua enää syödä ikinä elämässäni. Alkoholia en käyttänyt muutenkaan. Kasvissyöjälle kasviproteiinien poisjättäminen oli hankalaa. Mutta mikään ruoka-aine ei aiheuttanut oireita vaan röyhtäily on jatkuvaa.

1,5vkoa Somacia syötyäni siitä ei ollut varsinaisesti apua röyhtäilyyn, mutta ruuansulatus alkoi toimia hitaasti., Sitten matkustin Intiaan viikoksi ja siellä oireet yllättäen loppuivat (paitsi ummetus). Söin normaalisti, intilainen ruoka on tietysti todella hyvää. Join jopa aamukahvia hieman. Olin todella onnellinen. Somacin syömisestä huolimatta oireet tulivat takaisin välittömästi kun pääsin takaisin Suomeen ja siitä parin päivän päästä tuli myös voimakas ripuli. Arvelin, että vatsahappojen vähäisyys altisti jollekin intilaiselle vatsapöpölle. Jätin Somacin pois, ehdin syödä sitä noin 25 pvää. Ajattelin, että jos siitä ei kerran ole apua, niin turhaan sitä syön kun vatsa ei sitten toimi. Päivittäinen, koko aikainen, syömisestä riippumaton röyhtäily jatkuu.

Viime viikonloppuna aloitin vielä tiukemman ruokavalion (hiilarit ja viljat pois) ja lisäsin siihen erilaisia ravintolisia, erityisesti seuraillen Eija S:n tällä keskustelualueella antamia vinkkejä, jotka kuulostivat järkeviltä minulle. Mitään muutoksia en ole vielä voinnissani huomannut. Paitsi, että tämän asian stressaaminen alentaa elämänlaatuani entisestään (äkkiä alkaa miettiä esim. syöpää). Miten nopeasti ihmisillä ruokavaliomuutokset ovat vaikuttaneet kuntoon jos näin on käynyt? Pystyn siis olemaan ilman happosalpaajia, koska minulla ei ole kipuja varsinaisesti, pelkästään turvotuksen aiheuttama epämukavuus ja erityisesti jatkuva röyhtäily, joka tekee esim. työnteon vaikeaksi, koska olen koko ajan ihmisten kanssa tekemisissä. Pelkään toki, että röyhtäily muuttuu poltteeksi ruokavaliosta ja ravintolisistä huolimatta. Sängynpäädyn olen korottanut nyt viime viikonlopusta alkaen.

Varmasti minulle nyt vastataan, että mene lääkäriin, mutta minulla ei ole valitettavasti varallisuutta käyttää yksityisiä lääkäreitä ja julkiselle puolelle on kunnassani pitkä jonotus eli olen saanut ajan vasta kuukauden päähän. Voin vain kuvitella minkä verran joudun vaatimalla vaatimaan siellä saadakseni tutkimuksia (mitähän ne edes olisivat: gastrokopia, verikokeet?) Siksi kysynkin täällä nyt, olisiko vinkkejä tai vertaistukea tilanteeseeni?

kurkkukipuinenRe: Surullinen alku vuodelle5.3.2020 10:02
Hei,

Oletko kokeillut ruoansulatusentsyymejä? Kannattaisi nyt ottaa kokeiluun eli ottaisit entsyymivalmisteen aina ruokailun yhteydessä. Esim. Digest Gold on tehokas. Ja vahvat probiootit kannattais ottaa käyttöön. Esim. Probiootti Comp on hyvä tuote. Molempia saa luontaistuotekaupoista.

Mulla happosalpaajien käyttö (käytin niitä useamman kuukauden kurkkurefluksiin) aiheutti sen, ettei ravintoaineet imeytyneet kunnolla ja painoni putosi useita kiloja.

Refluksiin on mulla ollut hyvä apu Silicum Tonic. Otan sitä noin ruokalusikallisen ruokailun jälkeen. On auttanut sekä kurkkuoireisiin että varsinaiseen närästykseen.

MutkikasRe: Surullinen alku vuodelle5.3.2020 10:26
Kiitos neuvoista kurkkukipuinen! En ole enää ottanut tosiaan happosalpaajia enkä aiokaan, en ole käyttänyt niitä tuon alun jälkeen enää pariin viikkoon. Olen nyt käynyt myös osteopaatilla, hänen mukaansa asiaan saattaisi vaikuttaa ylävartalon ryhti. Jota nyt siis korjataan siellä.

Ruokaentsyymi (tosin ei tuo tuote vaan Puhdistamon), probiootti ja Silocum Tonic ovat molemmat käytössä. Paino on pudonnut nyt jo (en ollut ylipainoinen), mutta luulen sen johtuvat muuttuneesta ruokavaliosta. En usko voivani kuitenkaan kauaa olla hiilihydraatittomalla, ehkä tämän viikon loppuun kokeilen. Tänään on ensimmäinen päivä kun tuntuu suht ookoolta olo. Toivotaan, että se jatkuisi koko päivän.

Toivon todella, että pääsisin tästä yli eikä tästä tulisi krooninen vaiva, sellaisen kuvan täällä keskustelupalstalla olen saanut, että kun tämä kerran tulee, siitä ei pääse eroon. Ja tietysti myös se, kun omalla kohdallani ei ole vielä mitään tietoa, mistä tämä voisi johtua.

MutkikasRe: Surullinen alku vuodelle5.3.2020 10:30
Lisätäkseni vielä: entsyymi ja silicum tonic ovat olleet käytössä viime viikonlopusta saakka, probiootit olleet käytössä jo pari kuukautta. En tosiaan tiedä, miten nopsaan/hitaasti vaikutukset tulevat.

kurkkukipuinenRe: Surullinen alku vuodelle5.3.2020 11:36
Itsellä ainakin olotilan paraneminen refluksin suhteen kesti useita kuukausia. Olon paraneminen tapahtui pikkuhiljaa.

Viljattoman ruokavalion sijaan voisit kokeilla onko gluteenittomasta ruokavaliosta apua. Kokeilua kannattaa jatkaa ainakin 3 viikkoa. Itse olen pääsääntöisesti gluteenittomalla ruokavaliolla. Minulla ei siis ole keliakiaa.

MutkikasRe: Surullinen alku vuodelle5.3.2020 19:38
Kurkkukipuinen, oletko päässyt oireistasi eroon kokonaan kuitenkin? Mielelläni syön aamuisin kaurapuuroa ja kaurahan on käsittääkseni gluteiinitionta noin yleisesti. Gluteiiniton ruokavalio ei muutoin ole oikein tuttu, täytyy ryhtyä tutkimaan. Saisin kuitenkin enemmän syötävää kuin nyt varmaankin. Olen laihtunut kuukaudessa 7 kiloa. Minusta se ei ole hyvä. Päivä meni tänään melko hyvin, ei röyhtäyttänyt, mutta nyt illalla sitten taas alkoi. Jouduin syömään hieman punajuurikeittoa, jossa oli sipulia. En tiedä, olisiko se ollut aiheuttajana.

Kiitos tuestasi!

kurkkukipuinenRe: Surullinen alku vuodelle6.3.2020 22:49
Tavallinen kaura ei ole täysin gluteenitonta. Ns. puhdas kaura on gluteenitonta.

Kurkkukipu on parantunut ja refluksi pysyy pääsääntöisesti kurissa ruokavaliolla, probiooteilla ja Silicum Tonicilla jne. En usko, että ruokavaliossa olisi koskaan paluuta entiseen eli siihen, että vois syödä mitä vaan...

Sipuli ja valkosipuli ovat minulle varmoja röyhtäilyn aiheuttajia. Ethän muuten juo mitään hiilihappopitoisia juomia?

MutkikasRe: Surullinen alku vuodelle7.3.2020 13:19
En juo hiilihappoisia juomia, ei ole koskaan moiset maistuneet.

Tämä on kyllä ihme juttu, olen aina voinut syödä mitä vain (mielestäni suht terveellisesti kasvistuokavaliolla, tosin lapsen syntymän jälkeen eineksiä ja sokeria on kulunut enemmän) eikä vatsani ole koskaan valittanut mistään. Sitten yhtäkkiä tämän ikäisenä tällainen vaiva.

Minkä ikäisenä sinä sait refluksin?

kurkkukipuinenRe: Surullinen alku vuodelle8.3.2020 9:52
Hei,

Ensimmäiset refluksioireet alkoi 38-vuotiaana. Laukaisevana tekijänä silloin oli vahva antibioottikuuri. Silloin refluksivaivat menivät lähes vuodeksi ohi, mutta sitten ne palasivat, eivätkä meinanneet mennä lainkaan ohi.

Sokeripitoisia ruokia ja herkkuja kannattaa välttää. Ja kaikki prosessoidut ruoat (einekset) kannattaa jättää väliin, niissä kun on lisäaineita ja aika usein kaikenlaisia mausteita ja sipulia ja valkosipulia.

MutkikasRe: Surullinen alku vuodelle12.3.2020 11:55
Pääsin kuin pääsinkin lääkäriin tällä viikolla, mutta hän ainoastaan määräsi happosalpaajia (Pariet 20Mg, voimakkaampi kuulema kuin edellinen Somac 40Mg) ja käski lopettaa kaikki luontaistuotteet sekä syödä Visiblin -kuitulisää. Hänen mukaansa "vatsani tilanne pitää rauhoittaa". Ja että joudun kuuriluontoisesti todennäköisesti syömään tästä eteenpäin aina happosalpaajia. Hemoglobiini oli 106. Mitään muita tutkimuksia ei tehty.

Ryhdyin syömään rautalisää, mutta en vielä aloittanut happosalpaajia. En tiedä, mitä tehdä. Sain vielä viime viikonloppuna virtsatietulehduksen, johon söin antibiootit (en ole syönyt antibiootteja yli kymmeneen vuoteen ja nyt puolen vuoden sisällä kaksi kuuria). Vatsa ei ole siihen reagoinut, mutta varmasti se vaikuttaa. Röyhtäilyä, ?nuhanenää? ja tuntemusta kurkussa sekä ruokatorvessa on edelleen joka päivä, mutta esim eilen oli vähemmän. Tänään taas enemmän... Olen ollut tällä ruokavaliolla 2 viikkoa: pelkkää FODMApitonta vihannesta, tattaria, pieniä määriä tofua ja kalaa + laktoositon AB jugurtti sekä kaurapuuro, marjat, banaani, pomerange, lehtikaali-inkivääri-hunajameloni-mehu). Sokeria, herkkuja, alkoholia, kahvia, papuja, sipulia tai sitruksia en ole syönyt yli kuukauteen. Silica tonic, sinkkikarnosiini, probiootit, perusvitskut + se rauta nyt. Mutta ei mittavan kaltaista helpotusta oireisiini ainakaan tällä ajanjaksolla.

Olen ymmmälläni. En tiedä, aloitanko happosalpaajat ? joillakin kai se vienyt tilannetta pahemmaksi täällä olevien keskustelujen perusteella. Minulle aiemmasta alle kuukauden kokeilusta ei ollut hyötyä. Vai jatkanko sinnikkäästi tällä ruokavaliolla ja toivon parasta. Vai voiko se jotenkin pahentaa, kroonistaa refluksia? Enhän nyt tiedä, johtuvatko ne löystyneestä ruokatorven läpästä vai mistä. Joka päivä ajattelen, että no huomenna aloitan happosalpaajat ja sitten, että jos nyt kuitenkin vielä päivän katson. Pystyn kyllä selviytymään päivistä oireitteni kanssa, vaikka ne todella epämukavia ovatkin. Toki pelottaa, mitä ne aiheuttavat kurkulle ja ruokatorvelle.

zoltRe: Surullinen alku vuodelle22.3.2020 15:16
Tämä tautina kysyy niin hermoja kun olla ja voi. Tuo kuvaamasi hereillä ollessa jatkuva röyhtäily se oli arkipäivää minull kun refluksirumba alkoi... Se alku oli kammottavaa, paino tippui 20 kg....oireet oli epämääräiset enkä tiennyt aluksi mistä oli kyse. Zolttia aloin kokeilemaan ja alkuun se helpottikin kunnes sen vaikutus loppui. Siihen lisänä oli Gaviskon purutabletin. Kivut oli silloin alkuun niin kovat että mietin kaiken pahan mahdollisen mitä siellä vatsassa oikein oli ....sitten siirryin somaciin kun zolt lopetti vasteensa. Se oli aivan turha lääke. Ei toiminut minulla. Tähystetty mut on kolme krt, on tehty manometria, ultrattu.Toiset lääkärit sanoo että syö lääkettä toiset taas että ei tarvi syödä. Mut en pärjää ilman noita lääkkeitä, tällä hetkellä menee omeprazol kaks tbl pvässä. Ylävatsakivut mulla on ollut nyt nelisen vuotta välillä on parempi ja välillä huonompi. Nyt fodmap, refluksia aiheuttavat pois ruokavaliosta ja kohotetulla nukkuminen öisin, tos fodmapis voi mennä aikaa että se alkaa vaikuttamaan ..välillä nämä auttaa ja välillä tuntuu että mistään ei oo mtn apua. Niin ja maitohappobakteerii niitä ja vitamiineja mulla menee ja rautalisä jjosta vatsa ei tykkää ollenkään. On mul siis tämän lisäksi vielä anemiakin..

leenaliinaRe: Surullinen alku vuodelle22.3.2020 20:11
Mutkikas. Kannattaa lukea Kaufmannin ruokavalio,joka on tarkoitettu nimenomaan kurkkukipuisille. Monet tällä palstalla ovat saaneet apua,minä muunmuassa.

MutkikasRe: Surullinen alku vuodelle4.5.2020 15:03
leenaliina, kun katson ruokavaliotani niin se on itse asiassa aika emäksinen. FODMAPin vastaisesti olen esim. syönyt banaania, mustikat taas saattaisivat olla liian happamia. Kävin äsken teekoossa laajemmassa veritestissä, Hb on noussut onneksi. Kaikki muu oli ok, mutta kilpirauhasen vajaatoiminnasta kieli THS arvo 5.45. Lääkäri määräsi uuden kokeen kuukauden päähän. Sanoi, ettei kilpirauhasella ole mitään tekemistä refluksin kanssa. Googlettelin tietysti heti puhelun jälkeen ja kyllähän kilpirauhanen voi aiheuttaa vaikka mitä, koska säätelee aineenvaihduntaa. En nyt sitten tiedä. Olen myös väsynyt, alakuloinen, ailahteleva ja palelen helposti (on ollut sellaisia oikein vilukohtauksia). Ne kaikki voisivat olla kilpparin oireita.

Luin myös, että kilpirauhasen vajaatoiminta voisi aiheuttaa vatsahappojen vähyyttä. Olen miettinyt tätä, että voisiko sittenkin olla kyseessä liika emäksisyys? Esim. virtsatietulehdus (joita mulla ei ole kuin teininä ollut viimeksi) ei lähtenyt vasta kuin kolmen antibioottikuurin jälkeen ja kun kaiken järjen vastaisesti ryhdyin syömään puolukoita ja juomaan karpalomehua. Ne eivät muuten aiheuttaneet tai vähentäneet sen enempää refluksia. En uskalla kuitenkaan tehdä ns. suolahappotestiä, koska tähystystä ei ole tehty enkä tiedä missä kunnossa ruokatorvi jne on. En tiedä milloin pääsen tähystykseen, periaatteessa pakotin lääkärin tekemään lähetteen, mutta hän suhtautui nuivasti. Sanoi, että älä syö esim. suklaata, vaikka olin juuri kertonut, kuin askeettisen vatsaystävällisellä ruokavaliolla olen ollut jo yli kaksi kuukautta! Olisi määrännyt myös antibioottikuurin heliko-bakteeriin varan vuoksi. Heliko oli verikokeessa negatiivinen, mutta ilmeisesti se ei näy siellä, jos käyttää happosalpaajia. En tietenkään suostu syömään antibioottikuuria tällä vatsalla, jollei diagnoosia ole.

Pariet on siis lakannut toimimasta ja ruokavalio yms. muutoksista huolimatta röyhtäily jatkuu. Ilmeisesti niskan ja kaulan kivut johtuvat samasta sekä ajoittainen päänsärky. Edelleen joskus keskivatsalla myös kipua painettaessa. Lääkäri määräsi jotain ZALTACia nyt sitten, en tiedä, mitä se on. Mietin itse, että pitäisikö jotenkin yrittää saada Nexiumia. Olen luopunut toivosta, että ihan heti pääsisin näistä happosalpaajista. Pelottaa, että tätäkö loppuelämä tulee olemaan ? röyhtäilyä, kipuja ja ruuan syynäämistä. Tytärkin on jo ryhtynyt sanomaan, että sä et varmaan voi syödä tätäkään.

Ilmoittauduin FODMAP -kurssille nyt kuitenkin.

MutkikasRe: Surullinen alku vuodelle4.5.2020 15:06
Ai tästä oli jäänytkin yksi päivitys väliin: eli lisäyksenä aloitin siis Parietin kaksi kuukautta sitten, mutta se ei poista vaivoja.

GingerRe: Surullinen alku vuodelle4.5.2020 15:48
Onko sulla Ferritiini mitattu? Raudanpuute aiheuttaa kilpirauhasen vajaatoimintaa.

Happosalpaajat lisää vatsan turvotusta ja röyhtäilyä.

Hapottoman mahan testin voi tehdä laittamalla vesilasiin 1 tl ruokasoodaa ja juomalla sen. Jos röyhtäys tulee 5-10 minuutin kuluttua, ei ole hapoton maha. Mulla tulee röyhtäys melkein heti. Olen ollut nyt 2,5 vuotta ilman PPI-lääkkeitä.

MutkikasRe: Surullinen alku vuodelle4.5.2020 16:33
Ginger, tuossa teekoon listassa ei ollut S-Ferrit jos se on sen testin nimi. Kyselin ferritiiniä aiemmalta lääkäriltä ja hän vain sanoi, että sillä ei ole mitään merkitystä jos vaan hemppari saadaan kuntoon. No nyt olis kunnossa se rautalisän myötä, mutta eipä vielä ainakaan vaikutusta. Hankalaa kun tulee sellainen olo, että pidetään ihan luulosairaana, vaikka itse kärsin näistä oireista päivittäin. Nuorempana on ollut alhaista hemoglobiinia myös, mutta nyt aikuisiällä sitä ei ole koskaan oikein mittailtu, koska en ole koskaan ollut sairas.

En ole uskaltanut tehdä ruokasooda- tai suolahappotestiä just sen takia kun ei ole tähystetty, että jos se sitten aiheuttaa jotain lisävaurioita (jos vaurioita sattuisi olemaan). Mutta ruokasooda olisi tietysti laimeampi vaihoehto, ehkä sen uskaltaisi tehdä.

Miten pääsit happosalpaajista eroon itse? Olet varmaan sen tänne kirjoittanutkin, mutta viestejä on todella paljon - eli jos vain jaksat kirjoittaa.

MutkikasRe: Surullinen alku vuodelle4.5.2020 16:36
Söin siis rautavalmistetta 200mg päivässä kuukauden ajan ja sinä aikana hemoglobiini nousi 106 -> 123
Toki ferritiinin nousuun menisi enemmän aikaa. Syön tällä hetkellä 50mg päivässä rautavalmistetta.

MutkikasRe: Surullinen alku vuodelle4.5.2020 16:42
Ai niin paitsi jos röyhtäilee koko ajan muutenkin niin mistä sitä tietää aiheuttiko ruokasooda sen :)))) Menee mustaksi huummorri näitten kans!

Voi kunpa voittaisi lotossa niin voisi mennä funktionaalisen lääketieteen pariin selvittelemään tätä kaikkea myös.

Ja kiitos vielä tästä palstasta ja kirjoituksista, on ihan mahdottoman paljon hyöytyä ja ylipäätään kun saa kirjoittaa tänne!

GingerRe: Surullinen alku vuodelle6.5.2020 22:49
Ruokasoodalla tulee mulla aika Mega-röyhtäys!!!😆😆😂😂😂

Mä pääsin happosalpaajista eroon vähitellen. Otin ensin happosalpaajaa joka toinen päivä, noin viikon ajan. Toisella viikolla joka kolmas päivä.
Sen jälkeen joka neljäs päivä. Melko pitkään otin 1-2 Somacia viikossa.

Välipäivinä otin Rennietä tarpeen mukaan.

Mulle hiilarit aiheuttaa närästystä. Perunaa en oo oikein sietänyt 2009 jälkeen.
Myös viljat aiheuttaa mulle närästystä ja turvotusta.

Parhaiten voin siis VHH-ruokavaliolla.

Nyt aika vasta olen löytänyt uuden keinon närästyksen estoon.
Raaka kananmunan keltuainen sekoitetaan lusikalla teehen, kaakaoon tai kahviin. Juon tämän juoman aamulla ja toisen iltapäivällä. En ole tarvinnut kuin pari Rennietä pariin viikkoon. Toki vappuna otin Somacin, kun söin donitsia ja hampurilaista ja join vähän siideriä.

Kilpirauhanen Re: Surullinen alku vuodelle29.3.2021 22:53
Tämä on vanha keskustelu, mutta kirjoittelen silti jospa joku saisi tästä avun. Oireesi kuulostavat kilpirauhashäiriöltä. Kannattaa pyytää että lääkäri tarkistaa TSH, T4 ja T3 arvot. Minulla kilpirauhasen liikatoiminta aiheutti hapottoman vatsan, johon kuuluu närästystä, jatkuvaa röyhtäilyä, turvotusta, tuntuu että vatsa on täynnä pitkään sen jälkeen kun olen syönyt ja vatsakipuja. Tuo kylmyyden tunne viittaa kilpirauhasen vajaatoimintaan, johon kuuluu myöskin hapoton vatsa ja moni muu vaiva.

MutkikasRe: Surullinen alku vuodelle30.3.2021 10:29
Kilpirauhanen, olet todellakin oikeassa! Kyseessä oli kilpirauhashäiriö, tarkemmin vajaatoiminta. Oma arvioni on, että johtuu pitkäaikaisesta raudanpuutteesta. Olen tällä hetkellä käytännössä oireeton, hormonilisän oikea taso on löydetty ja syön rautalisää. Kurkkukaan ei tunnu enää oudolta ja kesällä alkanut hiustenlähtö on loppumassa. Ongelman ratkaisuun tarvittiin asiansa osaava, nuori terveyskeskuslääkäri, jota todella kiinnosti vointini ja jonka mielestä ihmisen terveyttä tulee katsoa kokonaisuutena, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Hänelle oli päivänselvää, että oireet voivat johtua kilpirauhasesta (THS arvo oli koholla tietysti sitten myös), toisin kuin esim. näille kalliille yksityislääkäreille, joiden ensisijainen tavoite oli saada minut ulos vastaanottohuoneestaan, mieluiten happosalpaajien kera. Satuin työterveydessä pienen tapaturman takia samalle yksityislääkärille kuin viime keväänä ja ihan huvikseni siinä yhteydessä mainitsin, että muistatko vielä minut ja vaivani; ne johtuivat kilpirauhasesta. Hänen vastauksensa oli: oireesi eivät voineet johtua kilpirauhasesta, mutta hienoa, että voit paremmin.

Vaikka joudunkin syömään kilpirauhashormoni-lisää todennäköisesti loppuelämäni, olen erittäin iloinen, että vaivan syy löytyi ja sitä voidaan näin hoitaa. Tsemppiä tänne kaikille, isot kiitokset tuesta ja iloa kevääseen!Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: