Keskustelu

AnsuKurkuma ja refluksi11.2.2020 18.13
Hei, aloitin käyttää jokin aika sitten kurkumaa nivelvaivoihin ja niihin se tuntuikin auttavan, mutta samoihin aikoihin alkoi kurkkuoire. Samanlainen outo kiristävä tunne oikealla puolella kurkkua kuin oli joskus vuosia sitten refluksin yhteydessä. Olen karsinut jo ruokavaliosta kaikki mahdolliset refluksin aiheuttajat ja aloittanut esomeprazol 40mg kuurin n. 3 viikkoa sitten , mutta silti oire jatkuu, ei päivittäin, mutta yllättää aina välillä. Nyt tänään hoksasin, että oireet alkoivat samoihin aikoihin kurkuman aloituksen kanssa ja siksi haluaisinkin tietää onko kellään muulla tästä kokemusta, voisiko kurkuma aiheuttaa kurkkurefluksioiretta?
Aion joka tapauksessa nyt jättää kurkuman tauolle ja katsoa helpottaako, mutta olisi kiva tietää onko muilla samaa ilmennyt.

RepeRe: Kurkuma ja refluksi12.2.2020 11.07
https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/1fe42aec-137e-4188-9749-48c1c5368ace

Kannattaa lukea. Ensimmäinen linkki kun kirjoitti kurkuma ja närästys googleen. Eli kurkuma todenäköisesti aiheuttaa sinulle närästystä

female77Re: Kurkuma ja refluksi12.2.2020 18.23
joo, kurkuma närästää minuakin. Mutta voisi etsiä jotain hitaasti vapautuvia kapseleita, jotka hajoaa vasta ehkä suolistossa. jos ne ei närästäisi. Good health naturally?

EijaRe: Kurkuma ja refluksi15.10.2023 19.00
Minulla myös kurkuma + mustapippuri (ripaus) todennäköisesti aiheutti kovan närästyksen. Nyt jo 3.vko menossa lääkitystä (Esomepratsol, happopumpun salpaaja)
Välillä oireilu päivän pari poissa, sitten taas jatkuu?
Vaikka kurkumalla pitäisi olla vatsaa rauhoittava vaikutus, minulla se on päinvastoin. Lohduttaa kuulla, että muillakin samaa.
Lopetin kurkuman käytön heti. Harmi, sillä se auttoi polven nivelrikkoon. Olisiko kurkumiini kapseleina parempi vaihtoehto. Se imeytyisi vasta ohutsuolessa. Onko kenelläkään siitä kokemuksia?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: