Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

N33Ikävä tauti26.12.2019 22:20
Täällä paljon kirjoituksia näistä oireista. Kirjoitan omanikin.

Nuorena aikuisena alkoi perusnärästyksellä, mitkä liittyi ruokailun yhteyteen. Sittemmin vuosien kuluessa tämä perusnärästys loppunut kokonaan ja tullut muut oireet ja vaivat.

Viime yö yksi pahimmista. Heräsin kovaan kurkkukipuun, ihmettelin miten yhtäkkiä niin kipeäksi ilman ennakko-oiretta flunssasta. Samalla pahoinvointi ja etova olo esti nukkumisen. Kuumia aaltoja. Ajattelin sairastuneen. Otin varalle Somacin ja jossain vaiheessa nukahdin. Aamulla oireet pois. Kurkkukipu ei siis ollutkaan flunssaa. Myös joskus ollut etten seuraavana päivänä en voi puhua kuin hiljaa, kun puhuminen käy kipeää.

Minulla lähete tutkimuksiin vaan aikaa ei vielä ole tullut. Tää on kyllä kavala tauti, oireita luulis ensisijaisesti ihan muiksi sairauksiksi. Kyllä tämä tosisaan häiritsee elämistä ja elämänlaatua vuorokauden ajasta riippumatta.

Lisäksi pelkään tähystystä ja että kliinisen oirekuvan perusteella en saa reseptilääkettä. Siis että edellyttävät onnistuneen tutkimuksen. Näin ainakin käsitin lähettävältä peruslääkäriltä. Onko asia näin? Helico ym on pois suljettu verikokein.

MaisaliisaRe: Ikävä tauti27.12.2019 16:21
Ollut myös kurkkukipua aamulla. Menee sitten päivän mittaan ohi. Ääni myös käheenä ja joskus yskittänyt.
Tässä joku kerta kun olimme ystävän ja koirien kanssa metsässä ja huusin koiraa, niin sen jälkeen kurkkuun sattui todella paljon. Eli ei saa huutaa enää...😂en tiiä sit johtuuko ruokatorven tulehduksesta ?
Kaikkia oireita on ollut. Myös pahoinvointia.
Tähystys ei ollut kiva, mutta yritin kestää sen voimalla, että sit selviäis mistä mun hirrrrvee närästys johtuu. Multa löytyi palleatyrä, joka on aiheuttanut ton refluksin.
Toivottavasti sulla myös selviää pian, että mikä noi oireet aiheuttaa. 👍

N33Re: Ikävä tauti7.2.2020 17:37
Kiitos viestistä.

Olen tässä käynyt tutkimuksessa ja syynä puhdas toiminnallinen häiriö (?). Tavallaan hyvä et ei varsinaista sairautta, mutta silti tuntuu erikoiselta, koska oireet on yleisesti voimakkaita ja selkeää refluksia. Nyt kylläkin parempi kausi, ei niin voimakkaita oireita. Voiko sen takia tutkimus olla "puhdas"? Lääkäri ei aluksi olisi edes reseptiä kirjoittanut, mutta pyysin, koska närästyslääkkeet kuitenkin helpottaa vaivoja ja ovat tyyriitä ilman reseptiä. Näytteiden tulokset tulee joskus. Voiko niistä löytyä mitään selittävää tekijää?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: