Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

kamisuKurkkuoire17.9.2019 0:46
Hei

Nyt on vähän reilun viikon ajan tuntunut kurkussa erilaisia juttuja. Aluksi tuntui, kuin joku olisi koskenut pumpulipuikolla kurkkuun, sellainen kuiva tunne ja piti yskäistä (kesti alle sekunnin ajan se tuntemus, ja niitä oli ehkä pari päivässä). Nyt viikonlopun yli tuntemus on enemmänkin ollut sellaista, että erityisesti nukkumaan mennessä ja nukahtaessa kurkussa aivan kuin nytkähtäisi jotain, kuin kurkku turpoaisi nopeasti umpeen (tämäkin tuntemus kestää alle sekunnin, on sellainen nopea sykähdys). Tämä tietysti valvottaa, kun sitä tuntui yksikin ilta useamman kerran enkä aluksi tajunnut, mistä voisi johtua. Tänäänkin illalla taas sama juttu nukkumaan mennessä ja erityisesti, kun alkoi väsyttää ja meinasi jo nukahtaa.

Onko kellään muulla ollut vastaavaa tunnetta? Lääkärissä kävin tänään, kurkussa ei näkynyt mitään punoitusta tai muutakaan erityistä. Minulla ei ole pitkään aikaan ollut mitään kurkkuoireita refluksin takia, ei oikeastaan kertaakaan sen jälkeen, kun tauti todettiin pitkittyneet nielutulehduksen vuoksi. Siksipä ihmettelen, miksi näin yhtäkkiä alkoi tuntua tällaiselta.

Toivon vain että menisi pian ohi. Olen yrittänyt välttää syömistä myöhään illalla ja nyt muutamana yönä olen nukkunut hieman kohoasennossa, mutta ei näytä auttavan. Sitä vain ihmettelen, että voiko tuo tuntemus johtua refluksista, kun ei kuitenkaan närästä ja tuntemus tulee niin pian makuulle menon jälkeen (tuntuu myös välillä ihan keskellä päivää istuessakin!)

Huoh. Vituttaa tämä surkea sairaus. Olisiko vihdoin elintapamuutosten aika? Tästä kärsinyt nyt 3 vuotta, enkä vieläkään ole muuttanut ruokavaliotani :( Nyt on ehkä pakko, koska en halua tämän pahentuvan yhtään enkä myöskään olla lääkkeitten varassa.

Toivoa antaa kuitenkin se, että tässä välillä olen pystynyt olemaan noin vuoden verran ilman lääkitystä, vaikka ruokavalioni pysyi oikeastaan samana! Sitten se närästys taas ilmestyi ja piti syödä happosalpaajia. Nyt on kyllä muutoksen aika. Ja auttaapahan refluksiin sopiva ruokavalio myös palaamaan normaaliin painoonkin ;)

SitrusRe: Kurkkuoire18.9.2019 17:27
Ei just tollasta.
Mutta nykimistä ja värähtelyä tuntuu rintakehässä.
Oletan että se liittyy palleatyrään.
Kurkun inhottavat oudot tuntemukset liittyvät mulla
yleensä nielemisvaikeuteen.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: