Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

JiipeeTurvonnut ylävatsa4.7.2019 18:51
Nyt ollu reilut pari kuukautta ylävatsa vasemmalta turvonnut, tuntuu sormilla painettaessa ja uloshengityksen aikana sellasta jäykkyyden tunnetta. Verikokeet ja kalprot otettu ja arvot oli hyvät, nyt sain lähetteen gastroskopiaan, ku paino pudonnu jonkin verran tän takia.. (tulee rytmihäiriöitä ahdistavaa tunnetta rintaan ja virtsarakon seudulle jos yrittää syödä normaalisti) Viimepäivinä myös kurkku tuntunu ihmeelliseltä niinku flunssa olis ( en tiedä liittyykö tähän sitte), Suolisto myös toiminu jotenki erikoisesti koko tän ajan, välillä kerää ilmaa monta päivää ja sit purkautuu, ulosteet myös ollu ihmeen niukkoja ja sellasta kovaa kikkaretta tulee usein aluks.. Ummetusta ei ennen oo ollu ja kuitujaki tulee syötyy ihan ok.. Nää oireet kyllä viittais taas ärtyvään suoleen ja yrittänykki noudattaa nyt fodmap ruokavalioo mut ei vaan tunnu auttavan.. Monesti tunne että pelkkä vedenjuominen turvottaa lisää ylävatsan seutua.. Onko kellään ollu vastaavia tuntemuksia tai arvauksia mistä vois mahdollisesti johtua?


Kyseessä siis kolmekymppinen mies

JiipeeRe: Turvonnut ylävatsa4.7.2019 19:46
Kokeiltiin myös litalgiinia ja zolttia, zoltista ei ainakaa mitään hyötyä, kerran otin vähä reilummin ruokasoodaa ja tuli hirvee paine tonne ylävatsaan/ruokatorven seudulle ennenku sai röyhtästyy ehkä minuutin päästä, muutenki tuntuu ettei röyhtäilytä juuri ollenka, voisko kyseessä siis ennemminki olla hapoton maha ku liikahapposuus?

JiipeeRe: Turvonnut ylävatsa5.7.2019 22:05
Tuli vielä mieleen että keväällä ennenku oireet alko tuli reilusti syötyä happamia ruokia kuten sitruunoita, appelsiinejä, puolukoita, karpaloita, tomaatteja yms. Nyt tyhmänä vedin tossa pari päivää kunnolla appelsiinejä ja tuli todella etova olo, tuntu ettei oksennus ole kaukana ja turvotuski ylävatsassa tavallista voimakkaampi.. Voisko olla kuitenki että happamat ruoat on jotenki ärsyttäny ton mahalaukun ja suolistonki?
Mitään kirveleviä röyhtäsyjä ja muita ei oo kyllä tullu, ajattelin nyt koittaa tota koufmanin ruokavalioo, jos sillä helpottais.. Välillä vaan hirvee stressi et jotain vakavempaa, varsinki ku toi painoki pudonnu, katoin omakannasta ni 3.luokan kiireellisyys tähystyksen kanssa, eikö se tarkota pahimmillaan 6 kuukauden odottelua? Jos oireet tästä jatkuu/pahenee yms, ni oiskohan järkevää käydä gastrolääkärin kanssa juttelemassa? Sais ainaki mielenrauhaa jos ammattilaisen mielestä ei oo mitään hälyyttävää ja jos on ni voisko sen avulla päästä nopeemmin tutkimuksiin?

JiipeeRe: Turvonnut ylävatsa6.7.2019 21:35
Jännä että heti syömisen jälkeen tuntuu olo hyvältä nyt, pahenee ehkä tunti syömisen jälkeen.. tulee oksettava olo ja palan tunne kurkkuun, Mihinköhän tää vois viitata? Noh tuli varattua aika ammattilaiselle ni jos jotain selviäis.

ibsRe: Turvonnut ylävatsa12.9.2019 22:34
Hei, minua kanssa turvottaa, olo on etova tai tulee nälän tunnetta. Tulee tunnin -kahden viivellä ruokailun jälkeen, kun ruoka alkaa mahalaukusta laskeutumaan alas. Helpotusta tulee kun röyhtäilen ilmat pois. Röyhtäily kestää muutamat minuutit. Joskus ei pysty syömään koska ruoka ei yksinkertaisesti mene alas, koska niin paljon ilmaa on ylävatsassa. Turvotus vähenee kun käytän päivittäin maitohappobaktereita ja lääkehiilta ja pysyn gluteenittomalla ruokavaliolla. Maitohappobaktereita nyt ottanut 2 päivässä ja joskus enemmänkin. Lääkehiilta 1 - 2 tablettia tai ei olenkaan jos ei ole oireita. Ruokavalioni on lähellä fodmap -ruokavaliota, ei sipulia, ei vehnää, ei makeutusaineita. Itse tehty kotiruoka, ei mitään eineksiä. Saitko apua lääkäreiltä?

Rakenteellinen_Re: Turvonnut ylävatsa14.9.2019 23:47
Turvotus voi liittyä kyllä myös refluun ja gastriittiin. Mä laihduin aluksi paljonkin tän sairauden kanssa. Mulla on sitä turvotusta välillä vieläkin, vaikkakin olenkin päässyt jo hyvään hoitotasapainoon vaivani kanssa. Aluksi vedin pitkään, useita kuukausia kestäviä omeprazol 40mg kuureja, sit annostusta pienennettiin ja aloin itse kokeilemaan ruokavalion vaikutusta refluun ja olooni, koska se oli hirveän huono. Aloitin viljattoman, koska gluteeniton ei tuottanut tulosta. Se helpotti, mutta ei vienyt oireita pois. Sitten jätin maidon ja oireet katosivat kokonaan 🙂 olen nyt ollut kohta 1,5v. maidottomalla ja viljattomalla niin, että syön vain tattaria, hirssiä ja teffiä. Toimi minun kohdallani. Mulla oli kroonistunut tuo mahatulehdus, ilman keliakiaa tai helikoa, samoin rytmäreitä paljon. Suoliston kuntoon saattamiseen meni kuitenkin aikaa yli vuosi ennen, kun oireet alkoi ihan kunnolla poistua. Kofeiinia välttelen vieläkin tai käytän sitä vähän, sillä saan siitä edelleen refluksioiretta ja sydämen tykyttelyjä.
Toivottavasti selviää tilanteesi!

PikeRe: Turvonnut ylävatsa15.9.2019 9:42
Rakenteellisen kirjoitus kuin omaani, lukuunottamatta, että en ole viljattomalla. Olen joskus kokeillut ja toden totta tuntui hyvältä. Maitoa sellaisenaan en juo, ruuanlaitossa kylläkin, kahvina joskus maitokahvijauhetta veteen sekoitettuna.

N kuukausi sitten kun jouduin syömään poskiontelotulehdukseen antibioottikuurin (Amorion), niin sain kyllä vatsani tosi huonoon kuntoon ja tosi turvonneeksi. Oli jo ennen sitä. Nyt aikaa on kulunut ja Esomepratsolia otan päivittäin, niin turvotus on vähentynt huomattavasti, rytmihäiriöt ihan satunnaista ja olo kaikkinensa parempi.

Olen syönyt reilun viikon aamuisin laktoositonta lisäaineetonta jugurttia granolan kanssa ja tuntuu ihan hyvältä. Kesällä jugurttikin tökki kuten naudan lihakin, jota ei tee kyllä vieläkään mieli. Mun heikkous on limukan juonti, karkkien ja muun epäterveellisen syönti 😬 ja sitte kärsin.

Aiemminkin on todettu tämä refluksin moninaisuus. Ja kun lisäksi on muitakin vaivoja/sairauksia, niin combo on huono. Se mikä toiselle tuo helpotuksen,voi toiselle olla kärsimys 😟
Näillä on nyt mentävä kohti parempaa huomista 😀

HouplesRe: Turvonnut ylävatsa16.9.2019 12:09
Mulla ollut kummallisia ylävatsan kipu tai paremminkin kramppikohtauksia, eilen viimeksi. Yritän silloin hieroa varovasti rintalastan alapuolelta että rupeis helpottamaan. Tälläisiä ollut nyt tässä kuukauden aikana vähemmän ja enemmän kivuliaana. Keväällä tehty gastroskopia ja impedanssi ja ph mittaus.. Todettu laiska ruokatorvi eli ruoka menee hitaammin alas, ph normaali (??? joka tosi outoa, koska suuhun tulee hapannestettä joka päivä?) ja gastrossa väljä hiatusaukko sekä pieni palleatyrä... No nyt tullut nuo ylävatsa kivut mukaan kuvioon. Eilenkin ylä ja ala vatsa turposi.. SYön gluteeinitonta ruokaa ja Koufmanin dieetti oli tammikuusta lähtien, josta nyt osittain luopunut.. Mikähän nyt ongelmana?Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: