Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

NIVoiko tämä olla refluksia?14.6.2019 21:39
Moro, olen 19 vuotias mies ja kärsin närästyksestä joka alkoi antibioottikuurin jälkeen Helmikuussa 2015. Kävin gastroskopiassa Lokakuussa 2016 koska oireet (närästys ja 24/7 kestävä pahoinvointi) jatkui sinne asti, kaikki tulokset oli normaalit. Minulla on vielä tuo lappu tallessa ja siinä lukee että esofagus normaali, ge-junktio tasainen ja normaali, ei esofagiittia, ei hiatusherniaa, kardiatonus normaali. Oireet loppui kuin seinään tuon gastroskopian jälkeen, liekkö siitä kun tiesin että kaikki on kunnossa kun tapana on pelätä pahinta ihan joka asiasta. Tänä vuonna närästys alkoi uudelleen Huhtikuun lopussa ja on kestänyt tähän asti, sain lääkäristä Somac 40 mg jotka poisti poltteen kokonaan mutta lopetin niiden syömisen kahden viikon päästä koska ne turvottavat ihan älyttömästi ja tuntuu ettei ruoka sula kunnolla. Eli siis kysymys on että enhän tarvitse uudelleen gastroskopiaa kun siitä on niin lyhyt aika. Voiko sulkija löystyä näin lyhyessä ajassa yhtäkkiä tai voiko palleatyrä tulla? Vai onko nämä minun oireet vain stressiä? Röyhtäilen ihan joka päivä ihan tajuttoman paljon mutta koskaan ei ole röyhtäyksen mukana tullut ruokaa suuhun.

NIRe: Voiko tämä olla refluksia?25.6.2019 1:44
Eikö porukka enää vastaile viesteihin? Olisi mukava saada jostain jonkinlaista mielipidettä näihin minun pohdintoihin

OhRe: Voiko tämä olla refluksia?25.6.2019 3:02
Ihan kamalaa. Olen pahoillani, en osaa auttaa sillä alkoi itselläni 3 päivää sitten aivan tajuton närästys, joka ei lähde millään lääkkeellä pois. Itse myös 19 vuotias.

NIRe: Voiko tämä olla refluksia?25.6.2019 3:08
Mulla kyllä auttaa nuo Somac 40 mg:t ihan hyvin, en tunne samanlaista poltetta mutta tulee silti röyhtäiltyä ihan älyttömästi päivän aikana (ei haittaa itseä ollenkaan mutta ei kyllä ihmisten ilmoilla kehtaisi röyhtäillä näin paljoa :D). Ja välillä vähän outo olo joka saattaa johtua ahdistuksesta koska stressaan näitä oireita aika paljon. Jos otat happosalpaajia niin niissä saattaa mennä jonkun aikaa ennenkuin ne rupeaa toimimaan, voit ottaa vaikka rennietä tai samarinia jos närästää.

EräsRe: Voiko tämä olla refluksia?25.6.2019 22:46
Voisit käydä lääkärissä kertomassa vaivasi, lääkkeen vaihto voisi auttaa esim. Zolt, Nexium tai Losec voisivat olla vaihtoehtoja. Mutta kysy lääkärin mielipide. Itselleni sopi vasta Kolmas lääke.

GingerRe: Voiko tämä olla refluksia?26.6.2019 0:07
Myös kuulemma Pariet eli rabepratsoli aiheuttaa vähemmän sivuvaikutuksia kuin muut PPI-lääkkeet. Apteekissa näin itsehoitotuotteena rabepratsolia. Eli voi ostaa 14 kpl ilman reseptiä kokeiluun.

NIRe: Voiko tämä olla refluksia?26.6.2019 0:45
Joo, luultavasti tuo turvotus oli jotain muuta koska ei ole ollut enää vaikka ottanut Somacia ihan normaalisti. Tuntuu että ruuansulatus pelittää ihan ookoosti. Entäpä tuo minun gastroskopia kun kaikki oli hyvin kaksi ja puoli vuotta sitten, ei kai tarvitsisi uudelleen tähystää, en nimittäin haluaisi
koska ei ollut mikään mukava kokemus. Siksi vain kyselen jos teillä on tietoa siitä että onko edes mahdollista saada joku palleatyrä tai vastaava kahdessa vuodessa jos en ole lihonut paljoa (koska vissiin lihominen voi aiheuttaa sen) tai tehnyt mitään sellaista josta se voisi tulla.

GingerRe: Voiko tämä olla refluksia?26.6.2019 1:27
En tiedä missä ajassa palleatyrä voi kehittyä. Minulla se on ja Gastro sanoi, että sitten tähystetään uudestaan, jos lääke ei enää auta tai tulee uusia poikkeavia oireita. Viimeksi tähystetty yli 10 vuotta sitten.

NIRe: Voiko tämä olla refluksia?29.6.2019 21:55
En tiedä mutta kokoajan pyörii mielessä että mulla olisi mahasyöpä tai jotain vastaavaa ja tämän miettiminen saa meikäläisen melkein paniikkikohtauksen valtaan. Olen taas ollut turvoksissa eilisestä lähtiin, röyhtäilen todella paljon eikä paljoa huvita syödä vaikka nälkä onkin. Tää on paha kun kärsin hypokondriasta jo valmiiksi ja pienetkin kivut ovat automaattisesti jotain vakavaa minun päässä. Melkosta elämää :(

GingerRe: Voiko tämä olla refluksia?30.6.2019 3:06
Mulle Gastro sanoi että vaikka on vaikeat oireet,
Niin mun vaivat ei ole vaaralliset. Se lohdutti minua ja vähensi panikointia.
Tuo panikointi ja syövänpelko on yleistä ja tosi ikävää, mutta siihen en usko, että sinulle olisi ehtinyt kehittyä mahasyöpä, jos löydökset on olleet puhtaat 2 vuotta sitten.

Minäkin röyhtäilen tosi paljon, se on ikävä vaiva, mutta ei vaarallinen. Jos syöt vielä Somacia, niin mieti voisitko vähentää sen joka toiseen päivään.

Onko sulla mitään sellaista turvaruokaa, joka aiheuttaa vähiten oireita? Esim vaniljajäätelö on hyvin siedetty monille refluksikoille, joilla muuten on kovasti ikäviä oireita. Ruisleipä on sellainen joka närästää ja turvottaa monia. Myös kaurapuuro lisää useilla limaneritystä ja pahentaa turvotusta.

Harmittaa kyllä sun puolesta, kun jo noin nuorena joudut.kärsimään ikävistä oireista. Toivon sinulle parempaa vointia. Onko sinulla mitään kivaa harrastusta tai tekemistä, joka saisi hetkeksi ajatuksesi irti vatsaoireistasi ja piristäisi mieltäsi? Esim musiikki, leffat, jokin peli tai ulkoilu? Minä rentoudun kun katselen, miten puunlatvat huojuu. Luonto voi antaa paljon. Se on minulle kuin Mindfulness-harjoitus.

Tsemppiä ja parempaa vointia👍❤ Toivotan iloa ja valoa elämääsi 🌞🍀❤❤❤

NIRe: Voiko tämä olla refluksia?14.7.2019 21:59
Kiitos, sulle samat :) Mulla oli jo paljon parempi olo, suorastaan ihan normaali tossa jonkun aikaa, pystyin juomaan limonadia ja syömään vaikka mitä ja ei tuntunut missään. Nyt taas tänä viikonloppuna tullut röyhtäiltyä ihan tajuttomasti ja taas mulla on syöpä mielessä. Ilmaa vatsalaukussa melkein kokoajan ja tulee röyhtäiltyä paljon, turvottaa älyttömästi. Kumma kyllä vaakatasossa ei röyhtäytä melkein koskaan. Itken yksinäni tämän asian takia koska se ahdistaa niin perkele*sti. Elämä edessä olisi ja tämmöset ajatukset. En melkein uskalla mennä lääkäriinkään ja asun pienellä paikkakunnalla jossa ei olla aikaisemminkaan otettu kovin tosissaan näitä mun oireita. Miten voi olla että kun olen rento ja stressi on poissa niin olo on aivan normaali, voiko stressi tosiaan aiheuttaa tämän näin "pahana" nimittäin olen koko viikonlopun stressannut asioita.

NIRe: Voiko tämä olla refluksia?14.7.2019 22:17
Ainiin, unohdin mainita että tiputin Somacit 20 mg ilman minkäänlaista oiretta. Ehkä yhtenä päivänä närästi niiden 40 mg lopetuksen jälkeen. Niitä 20 mg olisi jäljellä enää 3 kpl, en tiedä käynkö lisää vai lopetanko kokonaan. Ei ole ollut poltteen tunnetta ollenkaan oikeastaan.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: