Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Eija Sihmiset voi parantua refluksista6.6.2019 19:00
Hei!
Sain ensimmäiset oireet marraskuussa 2018. En tiennyt mistä oli kysymys. Ensin pientä kutinaa kurkussa, pikku pintayskä. Sitten mentholin kylmä tuntu kurkussa. Sitten kunnon polte kurkussa joinakin päivinä. Sitten aina vain useammin poltetta (niin kova, ettei pystyisi nukkumaan). Sitten palan tunne kurkussa, ei voinut kaulahuivikaan koskea kurkunpään kohdalle. Sattui enemmän vielä kun puhui ja sen jälkeen. Sitten polte levisi rintalastan taakse. Kävin kahdella erikoislääkärillä. Molemmat sanoivat refluksi. Happosalpaajaa. Ei mitään muuta ohjetta. Oireet olivat joka päivä. Närästys syömisen jälkeen ja närästys ruokailujen välissä. Ainoastaan ruokaillessa oli hyvä olla.

Epäilin mahahaavaakin. Kävin sen takia gastroskopiassa. Ei mitään ihmeellistä. Helicon testatautin oma-alotteisesti veren vasta-aineesta. Taas kolmanneltakin lääkäriltä vaan happosalpaajaa. Huhtikuulla tuli mitta täyteen. Elämä ei voi jatkua näin. Lääkkeet eivät juuri poistaneet oireita.

Aloin intensiivisen asian opiskelun Internetin hauilla. Internetissä on valtavasti tietoa, miten ihmiset ovat saaneet oireet kuriin ja myös parantuneet kokonaan. Siis parantuneet kokonaan. Minua ärsyttää tuo linkki Sopeutuminen näillä sivuilla. Ei edes mainintaan, että refluksista voi olla mahdollista parantua.

On lääketieteellisiä julkaisuja, ravintoterapeuttien YouTube videoita ja blogeja ym ym. Kaikki ohjasi minua samaan suuntaan.

Tästä pääsee hyvään alkuun suomenkielellä:
- Vatsahappoja neutraloiva lääkitys altistaa infektioille ja vakaville terveysongelmille
http://www.magneettimedia.com/vatsahappoja-neutraloiva-laakitys-altistaa-infektioille-ja-vakaville-terveysongelmille/

Mutta erittäin oleellinen seikka lisäksi tässä:
Melatoniini 3-6mg annostuksella 4-12 vk on havaittu tutkimuksissa toimivan paremmin kuin happosalpaajat kurkkutorven tulehdukseen (kurkkuoireisiin, polte). Ja mikä parasta, ei sivuvaikutuksia.
Tässä on löytämäni paras yhteenvetoartikkeli:
- New review demonstrates the role of melatonin in gastroesophageal reflux disease (GERD)
https://blog.designsforhealth.com/node/838

Lisäksi on ne alkuperäiset lääketieteelliset artikkelit, jotka on julkaistu vertaisarvioiduissa tiedejulkaisuissa. Tässä joitakin:
- How The ?Sleep Hormone? Melatonin Helps In Treating Acid Reflux
https://www.sepalika.com/gerd/melatonin-for-acid-reflux/
- Melatonin eases GERD symptoms, studies show
https://www.pharmacytoday.org/article/S1042-0991(16)30687-9/fulltext
- Regression of gastroesophageal reflux disease symptoms using dietary supplementation with melatonin, vitamins and aminoacids: comparison with omeprazole.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16948779

Olen nyt viisi viikkoa noudattanut tiukkaa ja erittäin säännöllistä ruokavaliota, ottanut kaikki suositellut ravintolisät mukaan ja melatoniinia käyttänyt joka ilta 4.5 viikkoa (ensin 3.8mg, sitten varmuudeksi 4.9mg). Oireet ovat nyt neljännen viikon jälkeen (juuri niin kuin tutkimuksen valossa odotin) vähentyneet niin, että ne pysyvät poissa mielestä suurimman osan päivästä. Hyvin vähän polttavaa tunnetta huomaan välillä ylävatsalla. Olen nyt oireiden helpotettua vähitellen myös koittanut löysätä ruokavaliovaatimusta (joskus jopa vähän jäätelöä, halvaa, pala-pari suklaata). Pidän kuitenkin pääperiaatteesta kovasti kiinni: vähähiilihydraattinen ravinto ja sitä kautta terveen mikrobikannan aikaansaaminen on kaiken perusta.

Lisää linkkejä:
- Närästys voikin olla tulehdustauti http://www.tritolonen.fi/uutiset/1537-narastys-voikin-olla-tulehdustauti
Eli tämän perusteella syön karnosiinia ja berberiiniä

Hyvä video:
- How to Naturally Treat Acid Reflux | Dr. Josh Axe
https://www.youtube.com/watch?v=ufrJoRc7KaY

- Get Rid of Heartburn and GERD Forever in Three Simple Steps
https://chriskresser.com/get-rid-of-heartburn-and-gerd-forever-in-three-simple-steps/

On tärkeää muistaa, että refluksi aiheutuu melkein aina vähähappoisuudesta eikä liikahappoisuudesta (palleatyrä on sitten eri juttu ja todella väljä sulkija). Siksi happosalpaaja ei ole oikea lääke refluksiin. Happosalpaajien määrääminen refluksiin edes kertomatta, että hoitoon on toimiviakin vaihtoehtoja on lääketieteellinen tragedia. Miljoonat jäävät kärsimään saamatta apua ja sitten saavat tilalle noita vakavia sivuvaikutuksia.

Tuosta ruokavaliosta (Koufman), joka näillä Suomen refluksisivuilla on esitelty, ei nouse google-hauissa mitään! Onko ohje ainoastaan suomalaisille refluksipotilaille, kun maailmalla parannetaan ja saadaan refluksi hallintaan aivan muilla konsteilla.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista6.6.2019 19:03
Unohdin listata oireisiin, että jatkuva röytäiseminen oli myös mukana. Mutta happoa ei sen mukana koskaan noussut kurkkuun asti. Syksyllä ennen oireiden alkua minulle tuli kumartaessa kahdesti happoa nieluun asti. Unohdin jutun. Mutta tuon Tohtori Tolosen artikkelissa viitatun tutkimuksen valossa 'it makes sense'. Happo ei polta heti, mutta paikalle saapuu sytokiinejä, jotka käynnistävät tulehduksen ja kierre lähtee siitä.

Rakenteellinen_Re: ihmiset voi parantua refluksista6.6.2019 19:28
Kiva, että olet saanut apua ruokavaliosta 👍🤗
Mulla oli noin 3 vuoden refluksihelvetti, oksentelua, pahoinvointia, suolen toiminnan ongelmia ja joka päiväisiä rytmihäiriöitä. Sain sen hallintaan pelkästään ruokavaliolla, hauskinta oli ettei yksikään lääkäri ehdottanut sitä, että voisi johtua ruoka-aineista. Myöhemmin löytyikin liuta yliherkkyyksiä ja ne oli laajat.
Skopiassa ei löytynyt muuta kuin väljä sulkija, lievä krooninen gastriitti ja tulehdusta ohutsuolesta, ei keliakiaa. Silti oireet rajoittivat joka päivä elämääni ja minä olen nuori (nyt 23 ja tähyn aikaan 20) sekä normipainoinen.
Sitten aloitin täydellisen ruokaremontin, jätin ensin viljat ja sitten maidon, suurin osa oireista katosi. Myöhemmin jätin muutamia muitakin ruoka-aineita pois ja nyt noudatan viljatonta sekä maidotonta dieettiä ja olen lähes terve. En käytä enää salpaajaa, jota jouduin käyttämään usean vuoden ajan ilman apua. Olen tällä ruokavaliolla ollut vuoden mutta vasta tänä keväänä oireet hävisi lähes kokonaan. Tukena olen käyttänyt l. Glutamiinia ja muutamia lisäravinteita. Rytmihäiriöt myös poistui asteittain 🙏😊
Kaikille tämä ei tehoa, mutta joskus voi olla näin hyvä tuuri. Erikoissairaanhoito tunnustaa usein vain keliakian ei viljayliherkkyytä tai allergiaa, näitä kuitenkin on myös aikuisilla.
Toivon kaikille tsemppiä 👍☺️
välillä vähän tuntuu rinnassa ja kurkussa mutta samariinilla olen pärjännyt ja kahviakin uskaltaa välillä juoda. Toki salpaaja on edelleen tuolla laukunpohjalla, mutten ole siihen maaliskuun jälkeen koskenut.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista7.6.2019 21:01
Mielenkiintoista luettavaa. Pääasia, että löytyi apu ruokavalion kautta. Ajattelitko koskaan, että taustalla olisi ollut vuotavan suolen oireyhtymä, leaky gut syndrome... esim
https://draxe.com/7-signs-symptoms-you-have-leaky-gut/ Se selittäisi sen, ettei allergeenien poistaminen ruokavaliosta tuonut apua nopeammin.

MaraRe: ihmiset voi parantua refluksista15.6.2019 22:47
Tervehdys Eija,

Kiitokset hyvästä kirjoituksestasi joka sisältää paljon tietoa.
Itse olen nyt kärsinyt jatkuvasta refluxiin sopivista oireista 24/7 noin puoli vuotta. Tähystys on tehty ja kaikki näytti olevan ok. Myös lukuisia muita kokeita on tehty mutta ei ultraa, etc.

Happosalpaajaa on vedetty reilusti (käytin noin kahdeksan vuotta päivittäin ennen kuin lopetin lääkkeen koska ruuan sulamien ja mahan toiminta oli heikkoa).

Omat todella pahat oireet alkoivat juuri lääkkeen lopetuksen jälkeen: pitää kuitenkin samalla kertoa, että kärsin samalla masennuksesta ja lopetin myös masennuslääkeet samaan aikaan. Näin ollen mahdollisia tekijöitä on omalla kohdallani paljon ja vatsan turvotuksen kanssa on ollut ongelmia opiskelun aikana, 20-vuotta sitten.

Tilanne on kuitenkin nyt ollut koko tämän ajan "sietämätön" ja tauti on heikentänyt selvästi elämän laatua hetkessä.

Salpaajan käyttö (Zolt 30 mg) ei tunnu vaikuttavan selvästi joko yhden tai kahden pillerin päivittäisellä annoksella.

Tämän vuoksi kokeilen nyt rauhallisesti vähentää annostusta joka toiseen päivään ja seuraan miten tilanne kehittyy. Kokeilen toki myös näitä muitakin keinoja ja vaihtoehtoisia tapoja päästä eteenpäin.

Palaan asiaan kun olen kokeillut miten asia etenee...

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista16.6.2019 10:28
Kiva kun kirjoitit Mara. Toivottavasti pääset alkuun paranemisessasi. Se kestää viikkoja, joten älä anna periksi. Laitan tähän vielä yksityiskohtaisesti oman ruokavalioni, jolla olen nyt päässyt lähes oireettomaksi. Vieläkin joskus tulee huonompia päiviä. Mutta suunta on ollut oikea ja oireet keskimäärin vähentyneet aivan oleellisesti. Ei enää ruuan jälkeen närästystä tai röyhtäilyä. Lähinnä polttelua tulee joskus ruokailujen väleissä vatsalaukun kohdalle. Menevät sitten ohi kun ruoka-aika tulee, tai menevät ohi esim kupillisella haaleaa kamomillateetä. Minulla on myös ärtyneen paksusuolen syndrooma (IBS) ja keliakia, joten ruokavaliossani näkyy se, että on pakko välttää FODMAP-ruokia ja gluteenia. Vaikkei olisikaan keliakiaa, kannattaa ehdottomasti siirtyä gluteenittomaan ruokavalioon (lähes viljattomaan käytännössä). Jos jotakin viljaa suunnittelisin lisääväni ruokavaliooni myöhemmin, olisi se tattari.

Eli näin olen syönyt nyt melkein 2kk (alku 2vk oli vaikeaa hakemista, kunnes päädyin tähän).

Aamu (n klo 7.30 alkaen, syöminen kestää hyvin pureskellessa 45min)

Omenaviinietikkaa (sakkaista luontaistuotekaupasta) 1 rkl lasilliseen vettä TAI piihappoa rkl (jos kurkkutorvi on kovin kipeä suosittelen aluksi piihappoa kunnes paranemista on tapahtunut tarpeeksi omenaviinietikan käyttöön). 10 min ennen syömisen aloittamista.

Banaani

Kefiiriä tai AB jogurttia (laktoositonta ehdottomasti, osta vuorotellen, Kefirissä on eri maitohappobakteeri kuin AB). Kefiirin/Jogurtin sekaan Psylliumkuitua rkl (Visiblin ei ole paras, vaikka olenkin sitä käyttänyt, pitäisi olla puhdas ilman mitään muita aineosia), kookoshiutaleita kasa, kollageenia rkl (kollageenissa itselläni mukana hyarulonihappo, vit C, biotiini), pensasmustikoita/mustikoita (joskus vähän vadelmia mukana).

Saksanpähkinöitä ja manteleita noin 10 molempia

Kananmuna

Lusikallinen kookosöljyä

Kaalimehua ½ - 1 lasillista: valmistettu lehtikaalista (noin 4 lehteä), lähes puolet hunajamelonista, reilu murikka tuoretta inkivääriä.

Kamomillateetä (ei liian kuumana)

Ravintolisät:
Tohtori Tolosen Karnosiini 1-2 (aloitin 2tbl ja parin kuukauden jälkeen ajattelin pudottaa 1tbl)
Tohtori Tolosen Berberiini 1tbl (tämä tuntui ensin hankalalta vatsassa ja ajattelin sen aiheuttavan unettomuutta, mutta vaikeimman ajan mentyä pytyin käyttämään)


Lounas 1 (klo 12) Pienempi kun normaali annos

Piihappo tai omenaviinietikka vedessä (ks yllä)

Kaalimehua (ks yllä)

Kalaa tai kanaa (hauduttaen kattilassa tai uunissa, ei paistaen)

Kaksi värikästä vihannesta höyryttäen (tai kevyesti keittäen) ja vaihdellen näiden välillä: porkkana (useimmiten mukana, joskus raakaraasteena), myskikurpitsa, kesäkurpitsa, parsakaali, tankoparsa, lehtikaali, pinaatti. (eli peruna, pasta ja riisi EI)

Lisukkeena joitakin näistä, useimmiten kaksi: lehtisalaatti, avokado, sellerinvarsi, kurkku, mustat oliivit. Oliiviöljyä kaadettuna päälle.

Luulientä vajaa mukillinen (itse keitän halkaistuja naudanluita vähintään 12 tuntia, parempi keittää 24 tuntia)

Ravintolisät: Monientsyymi puolessa välissä ateriaa, kalaöljy, (multivitamiini), lisämagnesium


Lounas 2 (klo 16.30)

Kuten yllä, pieni annos, eri ravintolisät, alun jälkeen olen jättänyt luuliemen pois tältä aterialta, alussa tärkeä juoda toisen kerran.

Ravintolisät: entsyymi, urkumiini, D3-vitamiini (50-150mikrogrammaa, otan yhden D3 50mikgr jossa K2 vit mukana ja lisäksi pelkää D3 vitamiinia)

Tämän aterian aion vaihtaa tulevaisuudessa niin, että en syö kalaa tai kanaa, mutta teen jälkiruuaksi banaani-mansikka/vadelma-smoothien mantelimaitoon, johon sekaan hamppuproteiinia. Näin saan myös kasviproteiinia. En voi syödä linssejä ja papuja juuri ärtyvän paksusuolen takia (ne ovat voimakkaita FODMAP-ruokia). Ehkä silloin en tarvitse entsyymiäkään.


Iltapala (klo 20-20.30)

Piihappo

Banaani

Kefiiriä tai AB jogurttia, kookoshiutaleita, pensasmustikoita

Tähän ateriaan olen juuri lisännyt gluteenittomat siemennäkkärit (norjalainen). Niissä on enimmäkseen rasvaa, proteiinia ja kuitua ja vähän hiilihydraattia (kauraa).

Ravintolisät: Glutamiini, maitohappobakteerivalmiste (useita bakteereita, bifidusta mukana), Boulardii (hyvä hiiva), melatoniini (3-5mg) ja l-dryptofaani (jos sinulla on lääkityksiä, selvitä ehdottomasti ensin yhteensopivuus, varsinkin masennuslääkkeet). (Nukkumaan klo 11 mennessä)

Usein hoidan kurkkutorvea aterian jälkeen ottamalla lusikallisen Manuka-hunajaa tai/ja kaatamalla yhden Deglycyrrhizinated licorice (DGL) (lakritsi) kapselin sisällön kielen päälle. Aterioiden välissä saatan juoda kupin kamomillateetä, licorice teetä (Pukka Three licorice) tai raastetusta inkivääristä haudutettua teetä (en mitään näistä koskaan kovin kuumana), en kuitenkaan lähellä aterioita, jolloin vatsahapot laimenisivat.

Illalla juuri nukkumaan mennessä viimeksi vielä piihappoa rkl. Joskus koitin myös Gavisconia.

(Jos joskus on kauheesti poltellut olen kokeillut myös ruokasoodaa puoli tlk, kiehuvaa vettä puoli kuppia, jäähdytän lisäämällä kylmää vettä joukkoon ja juomalla hitaasti. Myös Punajalavaa (slippery elm) olen käyttänyt juomana (tlk/kupillinen, keitetään noin 5-10min). Myös olen napsinut Rennietä tarvittaessa.)

Itse olen nyt melkein oireeton. Harmittaa vieläkin, että ylipäänsä aloin happosalpaajaa. Se vain pitkitti paranemista. Koko talvi ja kevät menivät pelkässä sinnittelyssä oireiden kanssa. Happosalpaajan vähentäminen ja pois jättö (tein sen liian nopeasti, vain viikko joka toinen päivä) ja ruokavaliohoidon löytäminen samanaikaisesti oli hankala ja oireet olivat pahat. Kaikki piti opiskella itse Internetistä. Lääkäreiltä olisi ollut turha mennä kysymään, koska he eivät muuta tee, kuin ohjaavat vain happosalpaajan käyttöön.

Tässä hyvä video yhden refluksia sairastavan ruokavalioista. Siinä on samoja piirteitä omani kanssa. https://www.youtube.com/watch?v=fy70127NIVo

Kommenttina: En suosittele maapähkinävoita ainakaan noin paljoa siinä olevan lektiinin takia. Se vähentää maksan entsyymin valmistusta. Niitä juuri tarvitaan reflukisin hoidossa ja otetaan siksi purkistakin. En myöskään itse siis pysty syömään lissejä juuri ollenkaan (FODMAP, kaasuuntuu paksusuolessa), joten on ollut pakko pitää kala/kana proteiininlähteenä (myöhemmin kokeilen hamppuproteiiniä lisäksi kasviproteiinin lähteeksi).

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista16.6.2019 10:35
Lisäään vielä:

urkumiini on kurkumiini

Myskikurpitsan valmistan paahtamalla noin 1cm siivut 20 min uunissa 200 asteessa kunnes pehmeitä. (en siis keittämällä tai höyryttämällä)

Linsseissä myös lektiiniiä, eli sekin ongelmana FODMAPin lisäksi.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista16.6.2019 10:42
Kaalimehusta vielä:
Huuhtele lehdet. Ota lehtiruodit saksilla pois. Pilko saksin tehosekoittimeen. Jauha noin 2.5 dl veden kanssa. Siivilöi sakka pois mehusta. Laita mehu taikaisin tehosekoittimeen. Lisää inkiväärin palaset ja melonin palaset (sekä hunajameloni että cantaloup käy hyvin) kaalimehuun. Juo saksi päivän tai puolentoista päivän sisällä.

Kaalimehu on tosi hellivää kipeälle kurkkutorvelle ja vatsan limakalvoille.

Kaalimehulla parannetaan vatsahaavakin ilman happosalpaajaa.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista16.6.2019 11:10
Turvotus voi olla yksi fyysinen syy refluksiin (painaa vatsalaukun sisältöä sulkijaa vasten). Vatsan turvotuksesta (bloating) voi päästä eroon:

Eliminoimalla FODMAP ruuat pois

Parantamalla vuotavan suolen oireyhtymän (leaky gut syndroma), joka saattaa olla siellä taustalla. Kannattaa lukea lisää.

Pitämällä huoli siitä, että suolistossa on oikeanlainen bakteerikanta. Huonoja bakteereja ei saa ruokkia sokerilla, viljojen tärkkelyksellä (viljat pois), perunalla/pastalla/riisillä (nopeasti sokeriksi muuttuvaa hiilihydraattia). Pääpaino värikkäiden vihannesten syömiseen (hedelmiä aluksi vähän, koska niissäkin on valtavasti sokeria). Kefir/AB jogurtti, probiotit, hapankaali.

Todennäköisesti turvotus häviää tuolla edellämainitulla ruokavaliollakin. Sillä paranee vuotava suolikin, koska siinä on lähes samat metodit/ruuat/lisät käytössä.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista16.6.2019 11:23
Voi että kun näitä juttuja tulee niin ripotellen mieleen. Asia on valtavan laaja.

Tuohon värikkäiden vihannesten listaan voi lisätä bataatin (pienessä määrin). Eli leikkaa pieni osa bataatista. Kääri talouspaperiin ja kysennä mikrossa pehmeäksi yhtenä aterian värikkäistä vihanneksista. (Kuoren saa revittyä pois kypsentämisen jälkeen).

Bataatissa on kylläkin paljon hiilihydraattia, mutta myös paljon muuta hyödyllistä, siksi se kelpaa mukaan (ei ainoastaan oma mielipiteeni, vaan ravintoterapeuttienkin).

Sama täällä Re: ihmiset voi parantua refluksista16.6.2019 11:46
Refluksi ei parannu söit mitä söit. Palleatyrä pysyy, ei lähde mihinkään. Marjat ja suurin osa vihanneksista myrkkyä happamuutensa vuoksi. Vähiä rahojani en tuhlaa luontaistuotekauppoihin, vaan yritän syödä monipuolista ruokaa(mitä pystyn)'
Totta kai vitamiinipurkkeja joudun ostamaan apteekista esim.rautaa.
Vinkkejä on hyvä saada, mutta kaikki ei sovi kaikille.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista16.6.2019 13:36
'Sama täällä' on oikeassa. Itsekin viittasin aiemmassa viestissäni, että näillä ei pärjää, jos on palleatyrä tai hyvin väljä sulkija.

Monet ovat kuitenkin saaneet palleatyrän pois kiropraktikon menetelmillä tai ihan itse. Kannattaa sekin selvittää, josko se onnistuisi ilman leikkausta. Olen katsonut lukuisia YouTube videoita, jossa eri ihmiset kertovat, miten saivat vatsalaukun osan takaisin vatsaonteloon ja sitten voimistuttivat pallealihasta, jotta se pysyisi siellä paremmin. Jos ei pysynyt, laittoivat sen takaisin. Myös kiropraktikot ovat tehneet videoita metodeistaan. Pitää tietenkin tietää, millainen ja minkä kokoinen tyrä on, onko mahiksia.

Kun etsit YouTubesta, etsi englanniksi, hiatal hernia ja natural remedies tai self adjustment tai chiropractic adjustment

Sama täällä Re: ihmiset voi parantua refluksista16.6.2019 22:02
Kiitos vinkistä, aion katsoa. Taas hankala kunto. Alaspäin ei voi koukistua. Kasvojen pesu saa ruuan nousemaan.

AniliinisRe: ihmiset voi parantua refluksista17.6.2019 13:33
Täällä kanssa jo melkein selvillä vesillä refluksioireista. Kiitos raudanpuutteen löytymisen ja funktionaalisen ravintoterapeutin.

Käytössä fodmap-, refluksi- ja vähähappoinen ruokavalio. Prosessoidut ruoat ja lisätty sokeri pois sekä peruna, pasta ja riisi. Minimissä gluteeniviljat ja maitotaloustuotteet.

Ruoansulatuskanavan limakalvoja hoidetaan piihappogeelillä, omega3, sinkillä, L-glutamiinilla ja luuliemellä (kollageeni).

Raudanpuutteen korjaamiseen menee rautaa, c- ja b12-vitamiinia, magnesiumia ja kuparia.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista17.6.2019 14:09
Hienoa kuulla! Samanlaisia ohjeita. Näin se menee. Itselläni oli hyvin korkealla hemoglobiini (150), joten päinvaston vain siinä kohdin.

AniliinisRe: ihmiset voi parantua refluksista17.6.2019 14:32
Hemoglobiinilla ei ole mitään tekemistä raudanpuutteen kanssa, raudanpuute voi olla myös hyvällä hb:lla. Matala hb kertoo ainoastaan raudanpuuteanemiasta. Kaksi aivan eri asiaa. Raudanpuute (ilman anemiaa) todetaan ferritiiniarvolla.

Itsellä hb 142, ferritiini 14.

AniliinisRe: ihmiset voi parantua refluksista17.6.2019 14:34
Jostain syystä tämä systeemi ei anna mun julkaista aiheeseen liittyviä linkkejä useampaa kerrallaan, ni kokeillaan nyt sitten yksi kerrallaan..

http://www.foibos.fi/blogi/

AniliinisRe: ihmiset voi parantua refluksista17.6.2019 14:35
Ja seuraava:

https://esasoppi.fi/raudanpuute/rauta/

AniliinisRe: ihmiset voi parantua refluksista17.6.2019 14:37
Ja vielä:

https://www.medipudas.fi/voiko-raudanpuute-aiheuttaa-oireita-ilman-anemiaakin-ja-tulisiko-sita-hoitaa/

AniliinisRe: ihmiset voi parantua refluksista17.6.2019 14:38
Ja viimeinen:

https://www.netlaakari.fi/mieli/stressi/artikkelit/varastoraudan-puute-jaa-helposti-huomaamatta/

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista17.6.2019 15:15
En kuitenkaan ole ymmärtänyt että refluksilla ja raudanpuutteella olisi muuta yhteyttä kuin se, että happosalpaajien käyttö johtaa monien muiden puutteiden lisäksi myös raudanpuutteeseen, koska ravintoaineiden imeytyminen häiriintyy. Tästä aiheesta löytyy valtavasti artikkeleita netistä.

AniliinisRe: ihmiset voi parantua refluksista17.6.2019 15:20
Raudanpuute vaikuttaa mm. ruoansulatuskanavan limakalvojen ja lihasten (myös sulkijalihaksen) kuntoon sekä entsyymitoimintaan heikentävästi. Tästä löytyy paljon sekä kokemuspohjaista tietoa, että hematologin sanoin facebookin raudanpuuteryhmästä.

AniliinisRe: ihmiset voi parantua refluksista17.6.2019 15:25
Moni refluksioireista kärsivä on päässyt oireistaan ja saanut heittää happosalpaajilla vesilintua, kun raudanpuute / matala ferritiini on korjattu. Mikäli siis refluksioireet ovat johtuneet raudanpuutteesta.

MaraRe: ihmiset voi parantua refluksista17.6.2019 15:37
Kiitokset tästä kaikesta informaatiosta.

Aluksi tietysti toivoo, että saisi asian kuriin pienillä muutoksilla ja etenkin jos taudin varsinainen syy saataisiin selville.

Kokeilen myös tuota raudan lisäystä.

AniliinisRe: ihmiset voi parantua refluksista17.6.2019 15:45
Raudan syömistä ominpäin ei suositella. Kannattaa ensin varmistua, onko sille edes tarvetta / syytä. Ja sen jälkeen, jos todetaan raudanpuute / matala ferritiini, niin kannattaa vielä varmistaa, ettei ole esim. ruokatorven tulehdusta tai vatsahaavaa. Raudalla on taipumus pahentaa tulehduksia.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista17.6.2019 17:53
Tuo huomio ferritiinistä oli mielenkiintoinen. Löysin mm tämän tieteellisen artikkelin, jossa sanotaan "Iron deficiency may be severe despite a normal hemoglobin and full blood count. Symptoms which may be prolonged and debilitating, should raise a clinical suspicion on iron deficiency even if full blood count is normal. "
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5986027/
Tätyypä tutkia asia. Kerron kunhan mittautan.
En kuitenkaan löytänyt mitään, missä olisi havaittu yhteys nimenomaa matalan ferritiinin ja refluksin välillä. Tosin 'oireet, jotka ovat pitkittyneitä ja heikentäviä' sopii yleiskuvaan oikein hyvin. Jatkan lukemista.

AniliinisRe: ihmiset voi parantua refluksista17.6.2019 18:45
Jos kuulut facebookkiin, niin liity siellä raudanpuuteryhmään ja kirjoita hakukenttään refluksi, niin rupeaa kokemusperäistä tietoa löytymään.

BittersweetRe: ihmiset voi parantua refluksista4.7.2019 15:53
Kiitos Eija S.!! Aivan loistavaa kokoonpanoa olet tehnyt. Taidan ihan tulostaa itselleni. Esiinnostamistasi asioista toki useimmat olivat minulle tuttuja, mutta olen itse ehkä turhan pirstaleisesti soveltanut erilaisten luontaistuotteiden ja ruokavalioiden kombinaatioita. Itsellänikin on suurinpiirtein alkanut hahmottumaan oikea ruokavalio ja lisäravinteiden kombo. Muutamia kysymyksiä heräsi kuitenkin. Itselläni on matala ferritiini, mutta rautalisä närästää pahasti. Onko Aniliinis siulla jotain luottovalmistetta vinkata? Samoin c-vitamiinilisä närästää. Onko muilla tällaista? Luuliemen upeista vaikutuksista olen myös tietoinen, mutta minulla sen nauttiminen on myös aiheuttanut välittömän poltteen. Kyseessä on toki iHerbistä tilattu valmisjauhe. Lienekkö tällä vaikutusta asiaan. En ole jotenkin osannut edes ajatella mistä saan luita hankittua liemen tekoa varten :D

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista4.7.2019 16:47
Hei taas! Kiitos palautteesta. Edelleen opiskelen aihepiiria ja kokeilen myös.

Olen päätynyt ajattelemaan (esim Hanna Huttusen Kiputus kirjan perusteella... suosittelen, vaikkakin ravintotietoutta fibromyalgiasta käsin), että tehdasvalmisteiset vitamiinit ja rautavalmisteet eivät ole kovin hyviä kropalle ollenkaan. Aion tulevaisuudessa pitää huolen siitä, että saan kaikki vitamiinit ja raudan ruokatuotteista. Se tulee olemaan helppoa, koska ruoka nykyisin koostuu lähes kokonaan vihanneksista ja hedelmistä, pähkinöistä, siemenistä, kalasta (kun ei ole ravinnossa enää mitään arvotonta täyteainetta kuten jauhoja ja riisiä ym). Jos ja kun lopetan tuon kaalimehun tekemisen jossain vaiheessa (ehkä en lopetakaan), aion harkita spiruliinaan, chlorellaa ja moringaa (enkä mitään tehdasvalmisteista multivitamiiniä enää).

C-vitamiini: Ks https://draxe.com/vitamin-c-foods/ listaa c-vitamiinipitoisista ruuista. Refluksissa ei voi kovin paljon syödä kaikkein c-vitamiinipitoisinta marjaa eli mustaherukoita (mutaman voi heittää mukaan smoothiin joka päivä), mutta listassa on monia helppoja jokapäiväiseen ravintoon.
Kiivi, (paprika)
mansikat (jos liian hapan, laita smoothiin)
parsakaali
lehtikaali (kales... juon joka päivä lehtikaalista tehtyä mehua, jossa on neljä lehteä ja samassa tulee myös reilusti rautaa)
Monet muut marjat sisältää myös pienempia määriä. Käyttökelpoisia refluksissa vadelmat, mustikat. Fodmap-hedelmiäkin voi pieniä määriä käyttää, esim persikat tällä hetkellä in season.

Rauta: Aivan, ei tulisi itsellänikään mieleen haluta tällä hetkellä syödä rautaa tabletteina. Sen verran veitsen terällä vielä olo, vaikka oireet ovatkin jotakuinkin kurissa. Taas käytän Dr Axen sivustoa: https://draxe.com/top-10-iron-rich-foods/
Spirulina (osta jauheena ja laita sekaan kaikkialle, varsinkin smootheihin
Maksa ja punainen liha, jos syöt lihaa
Pinaatti ja tuo lehtikaali, josta jo yllä (syö aterian kanssa ja heitä mukaan smoothiin)
ym listassa (en voi itse käyttää linssejä)

Jos juo smoothieja kerran pari päivässa, saa menemään valtavat määrät terveellisiä aineita ravintoon ikään kuin huomaamatta.

Tosiaan luulientä voi tehdä itse, mutta siinä on kova työ. Pitää keittää vähintään 24h. Luita saa K-markettien lihatiskilta kun kysyy ydinluita. Kokeile juoda ensin omenaviinietikka-vettä ennen luuliemen syöntiä. Se saattaa estää närästyksen.

Muistutan vielä oman kokemuksen perusteella, miten valtavasti apua omenaviinietikan (sakkainen, käytetty, osta terveyskaupasta) nauttiminen veden seassa tuo. Ruokalusikallinen lasilliseen vettä ennen ateriaa ja aterian aikanakin. Tämä on itselleni kyllä ihan NUMEBER ONE tuote tällä hetkellä pitämään närästyksen poissa ja ruuansulatuksen hyvin toiminnassa. Olin vähän aikaa ilman ja huomasin eron kun aloin taas käyttämään.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista4.7.2019 17:09
Niin tietysti ruuansulatusentsyymi luuliemen kanssa voi auttaa ehkäisemään närästyksen. Itse käytän Betaini HCL.

Teen muuten niitä smoothieta yleensä jotenkin näin (2× päivä):
Puolikas banaani tai lisäksi vielä puolikas avocado
Jotain marjaa: mansikka / vadelma / mustikka / metsämansikka / persikkaakin
Pinaattia
Hamppuproteiinia (vain kerran päivässä)
Kookosmaitoa tai mantelimaitoa

SitrusRe: ihmiset voi parantua refluksista5.7.2019 0:31
Varastoraudan puute jää huomaamatta, koska sitä ei haluta mitata.
Kun se mitataan, ja alhainen arvo todetaan, sille ei haluta tehdä mitään.
Itselläni on nyt hb 113 (eli anemia) ja ferrit. 8 (eli lähes loppu)
- Raudanpuutteen oireet on selvät. Narkoottinen uupumus, kevyt kävelykin saattaa totaaliseen uupumukseen, jne.
Tk lääkäri tuumasi että ei nuo kovin huonot ole, katsellaan.
Multa ei edes katseleminen juuri onnistu, kun ei silmät pysy auki.

Että näin.
Olisi tosi kiva selvittää syy, mutta lääkäristä se on varmaan turhaa.
Päätä viiltelee kova särky. Sekin fe.puutteen oire. Lääkäri kehotti ottamaan
särkylääkettä.

Olen väsynyt. En jaksa tätä pelleilyä.
Rautatabuillakin näin pahan tilan korjaantuminen vie kuukausia, puolikin vuotta.
Ja mä joudun liruttelemaan maltoferillä. Tabujen ottaminen rikkoisi ruokatorven
tai mahan.

BittersweetRe: ihmiset voi parantua refluksista5.7.2019 9:39
Kiitos Eija S. ja Sitrus vastauksistanne. hyviä vinkkejä tuli ja alan niitä soveltamaan.

Hyvä Eija, että korostit tuon omenaviinietikan merkitystä. Itse olen kokeillut juuri sitä ruokakaupan perus tuotetta sisäisesti ja ulkoisesti, mutta pitää kyllä nyt panostaa ja hakea sellaista sakkaista kunnon omenaviinietikkaa.

Turvaudun itse tällä hetkellä molkosaniin. Juon sitä siis monta kertaa päivässä lähinnä pitääkseni hiivatulehduksia kurissa. Sekin tuntuu hieman auttavan närästykseen.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista5.7.2019 10:06
Hei Sitrus!
Selvitä anemian syy. Sillä on syy. Ainoastaan silloin voit lähteä hakemaan ratkaisuja. On todennäköistä, että rauta ei imeydy (eikä varmaan muutkaan ravintoaineet). Kokemuksesta tiedän myös jotakin. Itselläni oli hb 104 v 2006. Söin rautaa ja rautapitoista ruokaa 3 vk. Nousi vain 108:aan. Myös folaatti ja B12 oli alhaalla. Otettiin molemmat gluteenin vasta-ainearvot verestä. Molemmat selvästi koholla osoittaen keliakiaa. Siirryin gluteenittomaan ruokavalioon. Kuukauden päästä arvot olivat jo normaalin rajoissa. 3vk rautakuuri, B12 vit ja folaatti.
Syy voi tietysti olla muukin. Tämä vain esimerkkinä.
Varo särkylääkkeitä viimeiseen asti!

SitrusRe: ihmiset voi parantua refluksista5.7.2019 10:12
En osaa selvittää.
En ole lääkäri.

SitrusRe: ihmiset voi parantua refluksista5.7.2019 10:14
Eihän ne ravintoaineet imeydy kun käyttää ppi:tä.
Kyllä se tiedetään, mutta näillä mennään.

SitrusRe: ihmiset voi parantua refluksista5.7.2019 13:17
Sairhoit sanoi, että rautaa saa tankata reippaasti, koska se imeutyy huonosti.
Mulle maistuu veriletut ja puolukat onneksi. En mieti mistä veriletut on tehty, syön vaan.
Hän kehotti syömään reilusti lihaa.
Kasvisten rauta imeytyy heikosti.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista5.7.2019 13:33
Laitan tähän nyt vielä selvennykseksi, että mikään mitä olen kirjoittanut ruuista ja ravintolisistä ym ei ole relevanttia henkilöille, jotka syövät ppi:tä. On varmaankin selvää, että esim omenaviinietikan (happo) käyttäminen tai HCL:ää sisältävien entsyymivalmisteiden käyttö on täysin älytöntä samanaikesti ppi:n kanssa.
Ohjeet, joita olen Internetistä kaivanut pureutuvat refluksin syyhyn, eivät vain pyri suojelemaan ruokatorvea polttelulta ja tulehdukselta.

VaniljaRe: ihmiset voi parantua refluksista7.7.2019 8:59
Eija S mielenkiintoista lukea sinun kirjoituksiasi. Minun kohdallani refluksin hoidossa keskityttiin juuri tuohon syiden hoitoon. Nyt olen ollut jo vuosia oireeton, silloin tällöin joku syömiseni saattaa aiheuttaa lievää närästystä mutta tiedän jo miten siitä pääsee eroon. Minä tarvitsin avukseni flt-ravintovalmentajan joka räätälöi minulle sopivan ruokavalion, stressiäkin käytiin läpi. Minulla on löysä sulkija, lääkitys ei sopinut sivuoireiden vuoksi.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista7.7.2019 9:15
Hei Vanilja! Hienoa. Kiitos että kirjoitit tänne. Olisi mielenkiintoista kuulla, miten hoidit refluksin pois elämästäsi. Oliko metodeissa yhtäläisyyttä löytämieni konstien kanssa? Miten kauan kesti, että normalisoitu? Millaista ruokavaliota noudatat nykyisin?

VaniljaRe: ihmiset voi parantua refluksista7.7.2019 15:13
Minulla oli juuri samanlaisia oireita kuin sinullakin, lisäksi liman nousua, pahoinvointia, kipuja kasvoissa ja leuan kärjessä, turvotusta ylävatsalla en enää muista mitä kaikkea minulla oli mutta olo oli aivan kamala. Kun vihdoin pääsin ravintovalmentajalle, alettiin hoitaa suolistoa. Olin epävarma siitä että auttaisiko se minua mutta kun olo alkoi pikkuhiljaa kohentua niin aloin uskoa että voin parantua.

Kesti useita kuukausia ennenkuin tilanne parani, mutta noudatin ravintovalmentajan ohjeita ja olin kärsivällinen. Yhtäläisyyksiä löytyy paljonkin sinun ruokavaliosi kanssa. Minä join paljon porkkanamehua se tuntui tosi hyvältä. Puristin mehun itse luomuporkkanoista, kaalimehuakin join samaten kamomillateetä, sekä siankärsämö- ja lakritsinjuuriteetä. Söin paljon höyrytettyjä juureksia, kanaa ja kalaa, marjoja ja pähkinöitä. Smoothiet olivat ihan parhaita. Aloitan edelleen jokaisen päiväni vihersmoothiella.

Tällä hetkellä voin syödä melkein mitä vain, mutta ihastuin niin kovin refluksiruokavaliooni etten halua siitä eroon. Voimakkaat mausteet ja liika hiilihydraatti aiheuttaa närästystä mutta se menee ohi nopeasti vaikka teelusikallisella ruokasoodaa vesilasillisessa. Luomukahvia juon pari kertaa päivässä pienen kupillisen. Töissä tosin joutuu juomaan tavallista kahvia, mutta juon sitä vain vähän. Tummaa suklaatakin syön palan joka päivä. Alkuun jouduin luopumaan kahvista, maitotuotteista ja monesta muustakin mutta olen voinut palauttaa niitä takaisin ruokavaliooni. Lihan jätin nyt myös pois perusruokavaliostani, sekin tuntui hyvältä ratkaisulta refluksia ajatellen

KesäRe: ihmiset voi parantua refluksista12.7.2019 8:43
Hei, ensimmäisen kerran löydän samantyyppisiä oireita, kuin itselläni. Minulla alkoi ensin 2017 pahoilla rytmihäiriöillä, ne loppuivat tammikuulla ja tutkittu ettei vakavaa.
Huhtikuussa 2018, kuin salama kirkkaalta taivaalta minulla alkoi juurikin tuo Eijan kertoman "menthol ja kylmnä" tunne, ruokatorvessa, kurkussa ja suussa.
Tämä tunne on ollut nyt siitä asti, lähes päivittäin.
Heliko häädettiin viime kesänä, sen jälkeen gastrokopia jossa todettiin mahalaukku prolapois ruokatorven puolelle ja viaton mahakatarri.
Lääkäri totesi vain, että refluksi. Lopeta kahvi. Ei mitään vakavaa koepaloissa. Röyhtäilin voimakkaasti koko tutkimuksen ajan.
Olen syönyt kaikki mahdolliset joko 40mg tai 80mg annoksella, Somac, Esomepratsol, Zolt.
Eivät auta.
Hammaslääkäri ja kurkkulääkäri tutkineet, ei mitään ihmeellistä. Kurkku on punoittava.
Kieleni on siis lähes jatkuvasti päältä kipeä, arka. Suussa kohtia, joista nahkaa lähtee. Menthol ja kylmyyden tunne hyvin voimakas aika-ajoin. Säteilee käsiin ja hartioihin, leukaan.
Kasvot, korvat lehahtavat välillä tulenpunaiseksi. Vaikuttaa kuin hengästyisi.
Lääkärit vain hokevat närästys, refluksi ja olen tähän vähän väsynyt. Olen kertonut useita kertoja, että minua ei närästä, eikä satu mihinkään, on vain tämä kylmyyden ja mentholin tunne. Limaa erittyy kurkussa.
Olen esittänyt voisiko olla allergia, mutta ei lääkärin mukaan ole.
Nyt menen elokuussa erikoislääkärille ja eniten tässä pelotti, kun yleislääkäri jotenkin loi minulle enemmän paniikkia sanoessaan, että kai ymmärrät miten vakavaa on jos mahansisältöä menee ruokatorveen. Voi aiheuttaa solumuutoksia. Sanoi suoraan, että ainoa seuraava vaihtoehto on leikkaus. Happosalpaajia on syötävä kokoajan lääkärin mukaan. Jotenkin tuntuu, että ei kai heti leikkaukseen sentään...ja eikait vuoden oireilun aikana vielä mitään solumuutoksia ole tapahtunut..
Olin kauhuissani, elämäni on ollut aina äärimmäisen stressaavaa, johon olen tottunut ja olen itse miettinyt, että tämä oire, mikä se sitten ikinä on, ikäänkuin puhkesi vaan nyt tässä vaiheessa, 39-vuotiaana.
Tuo menthol tunne, jota olen yrittänyt selittää usealle lääkärille, on lähinnä aiheuttanut kaikissa lääkäreissä hymyn eli varmaan pitävät pösilönä :)

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista12.7.2019 9:06
Hei Kesä! Ompahan sinulla hankalat oireet ja paljon niitä. Ja kokemuuksesi osoittaa myös sen, että tavalliset lääkärit (myös alan erikoislääkärit) ovat täysin pihalla tällaisessa tilanteessa.
Sinuna etsisin pikaisesti käsiini funktionaaliseen lääketieteeseen perehtyneen lääkärin. Heitä näyttää olevan tarjolla esim Antioksidanttiklinikalla. Ravitsemuksen muutoksella saa ihmeitä aikaan muutamassa kuukaudessa. Ne, jotka ymmärtävät tämän osaavat sinua auttaa. Toivottavasti paranet mahdollisimman pian.

KurkkukipuinenRe: ihmiset voi parantua refluksista12.7.2019 10:01
Kesä, oletko kokeillut Koufmanin dieettiä? Saattaa auttaa kurkkurefluksioireisiin. Gastroenterologit saati sitten tavalliset lääkärit eivät valitettavasti tiedä mitään kurkkurefluksista... Mä myös suosittelen funktionaaliselle lääkärille tai funktionaaliselle ravintovalmentajalle menoa.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista12.7.2019 10:11
Kun katsoin tuota Koufmanin diettiä, totesin, että sekin näyttää hoitavan vain kurkkuOIRETTA. Siihen ei sisälly mitään niitä perusperiaatteita, jotka pureutuvat oireilun syihin (eli ravitsemuksen epätasapainotilaan).

KesäRe: ihmiset voi parantua refluksista12.7.2019 10:41
En ole kokeillut Koufman dieettiä, enkä ole perehtynyt aiemmin tähän funktionaaliseen maailmaankaan.
Varmasti syytä olisi. Oma ruokavalio on ollut pitkään jo hyvin "perus" kotiruoka meininkiä.
Mulla oli 2006 eteenpäin pari vuotta käsittämätön allergia, johon ei myöskään saatu ratkaisua.
Tuli ojentajiin ja kyynärtaipeisiin isoja ihottumakohtia, jotka olivat ihan vesikelloilla.
Koepalakin otettiin ja todettiin, että ihon pinnalla ei mikään allergisoi, mutta kudoksessa ikäänkuin tulehdus eli joku mitä tulee elimistöön aiheuttaa sen.
Todettiin perunbalsami allergia, vanilja, kaneli, maustepippuri, sitrushedelmien kuoret...
Tätäkin esitin lääkärille, voisiko olla jotenkin samaa asiaa, mutta lääkäri sanoi, että ei tämä mikään allergia-asia ole.
Huulien kihelmöinti ja huulten ympäristön punoitus sekä aivastelut, joita minulla on myös oireena, kyllä mielestäni liittyvät allergiaankin, eikä vain happovaivaan.

En syö grilliruokaa, mutta ruisleipää kyllä. Ihan harvoin vaaleaa. Ehkä on vaan karsittava, noita jauhoja pois.

KurkkukipuinenRe: ihmiset voi parantua refluksista12.7.2019 13:11
Itse aikoinaan kun kurkkuoireet olivat pahat, niin kokeilin Koufmanin dieettiä ja sillä tuli ensi hätään hieman helpotusta. Toinen asia mitä kannattaa myös ensi hätään kokeilla on Silicum Tonic. Sillä olen saanut lievitettyä kurkkuoireita ja suun polttelua. Mutta ilman muuta funktionaaliselta puolelta kannattaa lähteä hakemaan apua syiden selvittelyyn. Itseltäni funktionaalisissa ruoka-aineyliherkkyystesteissä löytyi monta yliherkkyyttä, mikä kertoi siitä, että minulla oli ns. vuotava suoli. Funktionaalisella puolella ymmärretään suoliston terveyden tärkeys ja osataan laittaa suolisto kuntoon, jolloin myös refluksivaivat ja allergiatyyppiset oireet voivat hävitä kokonaan tai ainakin helpottua.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista12.7.2019 13:34
Suosittelen myös Silicum tonicia. Vaikka kurkku onkin jo monta viikkoa sitten parantunut, olen käyttänyt Silicum tonicia aamuisin ja iltaisin kurkkutorven alaosan (ehkä sulkijan alueen) kivun hoitamiseen senkin jälkeen (nyt melkein kivuton jo sieltäkin). Mutta viittaan myös vielä aiemman kirjoitukseni melatoniiniin, joka auttaa kurkkutorvea paranemaan. Tieteelliseen tutkimukseen perustuva tosiseikka, että melatoniinin vähyys kurkkutorven pinnan solukossa altistaa sen vaurioitumiseen. Itselläni kurkun paraneminen käynnistyi nopeastii melatoniinin aloittamisen jälkeen. Neljän viikon kohdalla jo täysin terve yläosasta. Käytin ja käytän samanaikaisesti l-tryptofaania, josta elimistö itse tekee mm melatoniiniä (tekee myös seratoniinia).

SiniRe: ihmiset voi parantua refluksista12.7.2019 14:00
Heippa, kirjoittelen ensimmäistä kertaa. Kesä, voisko olla histamiini-tai salisylaatti-intoleranssia? Noissa mausteissa on just runsaasti molempia, voi oireilla vaikka minä ihmeellisinä oireina. Usein voi johtua suolistobakteerien epätasapainosta ettei kroppa pysty käsittelemään kys. aineita. Koufmanin dieetti auttaa nimenomaan oireisiin, mutta ei ratkaise ongelman aiheuttajaa. Itse käytän Koufmanin dieettiä helpottamaan kurkkurefluksin oireita, on auttanut kyllä mutta ei tietenkään poista röyhtäilyä yms. Mulla refluksin aiheuttajana on satavarmasti turvotus, bakteerien epätasapaino suolistossa nuoruuden kamalan ruokavalion seurauksena. Suosittelen tällaista blogia kaikiille jotka osaavat englantia vähänkään, tosi faktaan perustuvaa tietoa: fixyourgut.com. Monta hyvää artikkelia refluksin/kurkkurefluksin mahdollisista aiheuttajista ja hoidoista, sellaisista joista asiaan perehtymättömät lääkärit eivät tiedä.

AniliinisRe: ihmiset voi parantua refluksista14.7.2019 19:45
Hei Bittersweet! Mulla on rautana käytössä Superior Sourcen Just woman iron, suussa sulava tabletti. Aloitin 25mg:lla ruoan kanssa ja siedätin vatsani pikkuhiljaa annostusta nostamalla. Nyt vedän jo 100mg tyhjään vatsaan c-vitamiinin kanssa.

C-vitamiinina mulla on Puhdas+ jauhe. Sisältää c-vitamiinina vain natriumaskorbaattia, eikä mitään muuta ylimääräisyyksiä.

Luuliemijauhe taas on Biomedin laadukas jauhe.

Mutta ruoansulatuskanavan limakalvojen hoitaminen on ollut mulla ihan avainsana tiukan ruokavalion lisäksi koko refluksin hoidossa. Kun limakalvot on kunnossa, niin kestävät paremmin vatsahappoja.

juissiRe: ihmiset voi parantua refluksista30.7.2019 13:21
Ite oon huomannu että pahiten refluksia aiheuttivat tupakka mitä harvoin silti poltan ja lääkkeet. Ja masennus ja makaaminen. Hyvä kesä ollut yli 200 km kk kävelyä ja moni muukin vaiva jäi sille tielle.

DamRe: ihmiset voi parantua refluksista14.8.2019 9:37
Hyvä ketju, kiitos siitä. Itse olen ruuanhotkija eli koetan nyt pureskella rauhassa ruokani. Olen jättänyt rasvat/öljyt pois lähes kokonaan. Oireet pahentuivat rasvaisesta öljyisestä ruuasta.
Ei luonnossakaan saada öljyä desikaupalla vaan se on sitoutunut esim oliiveihin. Lisäkjsi olen pienentänyt annoksia suurin piirtein haukkupaloihin. Nyt katsotaan auttaako nämä muutokset lievimmillään jatkuvaan kuivaan yskään ja röyhtäilyihin.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista14.8.2019 11:22
Sen tiedon valossa minkä olen saanut refluksin hoidosta ravinnon avulla, rasvan vähentäminen ei ole ollenkaan keskeistä. On totta, että rasvainen ruoka närästää refluksissa ja silloin kun refluksi on juuri alkamassa (Dam kuullostaa tältä jälkimmäiseltä), mutta rasvat eivät ole refluksin syy. Syyt ovat paljon kokonaisvaltaisemmassa kehon epätasapainotilassa. Siksi ruokavalio muutetaan kokonaisuudessaan radikaalilla tavalla, lisätään joitakin suolen paranemiseen auttavia aminohappoja, vitamiinejä, ehkä rautaa, probiootteja, tulehduksen sammuttajaravintolisiä, entsyymiä. Yksittäisen ravintoaineen poisjättämisellä ei tule tulosta. Rasvatkin ovat tuiki tärkeitä kehon toiminnalle.

SitrusRe: ihmiset voi parantua refluksista14.8.2019 12:45
Refluksioireet voivat poistua, jos ne liittyvät parannettavissa olevaan tilaan
Koko sana refluksitauti on venyvä käsite.
Endoskopiapositiivinen tauti, jossa on jo rakenteellisia muutoksia, ei kyllä parane.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista2.10.2019 14:41
Hei taas,
Päivitän kuulumisia, koska niistä saattaa olla apua jollekin toiselle, jolla samantyyppinen tilanne.

Ruokavaliolla (joka vähän muotoutui yllä olevasta) ja yllä mainitsemillani ravintolisillä oireet lievittyivät mutta myös muuttuivat, ... ja pysyivät. Oire oli ylävatsalla oleva kirvelyn ja paineen tuntuinen kipu ja iltaa kohden turvotusta.

Joten soitin funktionaalisen lääketieteen ravintoterapeutille. Halusin suolistoanalyysiin, ja sitä terapeuttikin suositteli. Se kannatti. Selvisi, miksi koko refluksi kehittyi ja miksi en saanut sitä ruokavaliolla ja ravintolisillä kokonaan pois. Mikrobikannat nurinniskoin.

E. colia hirveästi, Enterobakteeria hirveästi, hiivaa hirveästi... Laktobasillit aivan mittajanan nollapäässä, vaikka oli todella laadukkaita valmisteita käyttäynyt muutaman kuukauden ajan. Toisessa valmisteessa 33 erilaista hyödyllistä bakteeria, toisessa 100. Onneksi sentään binfidobakteerit olivat normalleissa lukemissa. Mutta sain selityksen sille, miksi olo oli talvella niin myrkyllinen. Tuollainen sekoitus suolistossa tuottaa sellaisen myrkkymäärän, että maksa ei siitä tahtonut selvitä. Aamuyöllä heräsin usein aivan likomärkänä hiestä (tätä hikoilua en tainnut aiemmin mainitakaan oireena... samaan refluksiin sekin siis kuului... sekin onneksi jo häipyi ruokavalion muutoksen myötä, eivät saaneet pahikset ainakaan sokeria juhliinsa kun sokeri, jauho, riisit, perunat, pastat oli pois).

Nyt tietää, mitä hoitaa. Luonnollisin menenelmin ja valmistein häädetään pahikset pois ja lisätään hyviksiä tilalle. Huomenna tulee viikko hoidon aloittamisesta. Huomaa jo selvän eron.

Enkä haikaile 'entistä elämää', pikemminkin kauhistelen mitä me suomalaiset suuhumme pistämmekään... Maukkaita pullakahveja vaan!... Tosin en koskaan juonut kahvia enkä koskaan leiponut pullia itse. Ruokavalio tulee itselläni pysymään Paleotyyppisenä.

Päättelin, että koko epätasapaino syntyi kahden pääsyyn takia: aloin syömään vuosikausia kehitysmaassa asumisen jälkeen Suomeen palattuani gluteenitonta leipää (sitä kun ei siellä saanut) ja gluteenittomia keksejä ja joitain muita leivoksia (sokeri ja jauho, kamalaa!) ja käytin huolimattomasti tulehduskipulääkkeitä. Sen lisäksi stressasin. Siinä resepti.

Eli tällä viestillä haluaisin sanoa sen, että suolistoanalyysi todellakin kannattaa, varsinkin kun on jo itse tehnyt kaikkensa ja siltikin jonkinlaiset suolisto-refluksi-oireet jatkuvat. Kun tietää, mikä mättää, voi aika nopeasti saada avun.

Muistutan taas, että palleatyrä monimutkistaa asiaa. Minulla sellaista ei ole.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista2.10.2019 14:46
Ja pyydän vain miettimään, mitä tapahtuu, jos pohjalla on jo hiivaa ja pahoja bakteereja, ja sen päälle lääkäri määrää happosalpaajan.

Kun hapot laimenevat mahtaa elinolosuhteet tulla aivan loistavan ihaniksi noille yllämanituille suolistoeläjille. Ojasta allikkoon koululääketieteellä refluksin hoidossa...

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista2.10.2019 16:36
Siis toiseksi viimeisessä viestissäni puhun tilasta nimeltä dysbioosi, jos joku haluaa googlata.

JRe: ihmiset voi parantua refluksista6.10.2019 20:19
Hyvää kerrontaa.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista31.1.2020 17:48
Hei vaan!
Helpottuneena päätän omalta osalta tämän aloittamani ketjun. Aivan lopuksi tarvitsin hiivalääkkeen Nystatinin, Töysän apteekin tekemän. Vielä korjaan myös joitakin lieviä puutostiloja, joita tuli ilmi Antioksidanttiklinikan ottamissa verikokeissa.

Refluksin kaikki oireet ovat jääneet taakse.

Niinkuin otsikoin, 'ihmiset voi parantua refluksista'. Olen nyt siis yksi heistä.

Elämä jatkuu muuten niin kuin ennekin, mutta lautasella on erilaista ruokaa kuin ennen. Eron huomaa väristä. Valtavasti eri värisiä kasviksia ja hedelmiä ja marjoja, perunat puuttuu lähes kokonaan, pasta puuttuu kokonaan ja yksi leipäviipale päivässä on siemen/juuresleipää... mitään lisättyä sokeria sisältävää en laita suuhuni. Tummaa suklaata syön joka päivä, mutta katson, että sokeripitoisuus jää alle 10%. Samoin elämä on erilaista siksi, että sitä osaa taas arvostaa aivan toisella lailla. Tosissani voin sanoa, että sain elämäni takaisin (niin koville se välillä otti, että tunsin sen käytännössä menettäneeni).

RentukkaRe: ihmiset voi parantua refluksista31.1.2020 20:28
Eija S, luin viestejä mielenkiinnolla ja kysyn ihan onko Sinulla löysä sulkuja tai jotain muuta, palleatyrää ei ollut. Hienoa, että olet parantunut.

SitrusRe: ihmiset voi parantua refluksista31.1.2020 21:40
Niin luin minäkin.
Muakin kiinnostaa, että mitä löydöksiä sulla oli.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista31.1.2020 22:21
Tämän pitkän ja pikkutarkan reportaasin tarkoitus oli juuri osoittaa, että refluksi on monimutkaisempi kuin jotkin 'löydökset'. Paitsi silloin kun on palleatyrä.
Taustalla saattaa vaikuttaa hirveän monimutkaisia toimintoja ja niiden häiriöitä. Niihin pystyy vaikuttamaan.
Kysymys on omalla kohdallani ollut suoliston mikrobiomista, hivenaineista ja vitamiineista (lievä puutos), ehkä entsyymien ja vatsahappojen heikosta tuotannosta (jos ravinnosta on puuttunut jotakin), särkylääkkeiden vaikutuksista suolistoon, prosessoidun ruuan lisäaineiden (ehkä myös viinin sulfiitin... tuhoaa mikrobeja), sokerin vaikutuksista mikrobiomiin (aloin käyttää sokeria enemmän kuin aiemmin), tiettyjen asioiden vatvomisesta (stressi & huono uni) ja myös viiden kuukauden haksahdus happosalpaajien syömiseen.

Female77Re: ihmiset voi parantua refluksista1.2.2020 0:10
Eija S, minulla vhh paleo on myös hyväksi. Tosin en aina jaksa noudattaa. Olen lukenut hki paleon sivuilta, että nainen ei 🚫 saisi olla kovin alhaisilla hiilareilla, sotkee hormonit.

Söin eilen pellavansiemen granolaa, nyt pelkään että niissä on syaniidia, netissä sanottiin että voi muuttua syaniidiksi ruuan sulatuksessa. Myrkytystietokeskus sanoi että ei tule myrkytystä vaikka söin. Heitän roskiin.

MaisaliisaRe: ihmiset voi parantua refluksista1.2.2020 17:07
Syön puuron joukossa pellavansiemenrouhetta, auttaa mielestäni ruoansulatusta ja on hyväksi vatsalle muutenkin.
Niin ja terveellistä. Siitä saa omega kolmosta, kuitua, magnesiumia ja se on kasviproteiinilähde.
Oon laittanut 1 rkl puuroon ja muistaakseni 2 rkl on max.päivässä just ton syanidijutun takia.

MaisaliisaRe: ihmiset voi parantua refluksista1.2.2020 17:11
Kiitos Eija S, oli mielenkiintoista asiaa.

female77Re: ihmiset voi parantua refluksista1.2.2020 23:57
Mutta mä söin enemmän kuin 2 rkl, yhtenä päivänä. Väittivät myrkytyskeskuksessa ettei ole myrkyllistä. Uskon melko pitkälti heitä. Mutta pelästyin pahasti. Myytäisikö sitä kaupassa jos se olisi myrkyllistä?

MaisaliisaRe: ihmiset voi parantua refluksista2.2.2020 4:31
Uskon myös että myrkytystietokeskuksen ihmisiin voi luottaa.
Ruokavirasto.fi löytyy tietoa asiasta otsikolla : Pellavansiementen linamariini.
Musta siellä on hyvin selitetty toi juttu.

Female77Re: ihmiset voi parantua refluksista2.2.2020 7:52
Kiitos Maisaliisa mielipiteestä ♥

Mukavaa sunnuntaipäivää kaikille ♥

NooraRe: ihmiset voi parantua refluksista12.2.2020 18:15
Heippa! Ihan mahtavaa lukea teidän tarinoita siitä, miten olette saaneet itsenne voimaan paremmin!

Mulla diagnosoitiin refluksi 2014, mutta aika pian lähdin parantamaan itseäni ravitsemuksellisilla muutoksilla. Lähes kaikki sairaudet lähtee suolistosta. Koko ajan julkaistaan uusia tutkimustuloksia siitä, miten mikrobiomi vaikuttaa meidän terveyteemme. On siis todella merkityksellistä, mitä suuhunsa laittaa, tai mitä oma suolisto pystyy imeyttämään.

Muutokset olossa ei myöskään tapahdu välttämättä kovin nopeesti, eihän sairaudetkaan synny hetkessä. Nyt oon eläny yli 4 vuotta ilman happosalpaajia, ja olo on kyllä ollu mahtava!

Jos haluut lukee mun tarinasta lisää, käy kurkkaamassa https://kaikkialkaaunelmasta.blogspot.com/

Bakteeri-OssiRe: ihmiset voi parantua refluksista21.2.2020 8:36
Onko kukaan teettänyt suolistobakteeritestiä? Ulosteesta määritellään suoliston bakteerit ja niiden tasapaino. Terkkarissa on mahdotonta päästä sellaisiin testeihin, yksityisellä maksaa huimasti. Tallinnassa yritin mutta se torppasi siihen ettei minulla ole viron id-tunnusta, olisi maksanut alle 200e. Minusta olisi parasta kehon kannalta aloittaa pohjalta, kun bakteerikanta on ok, voi seurata missä seuraavaksi on parantamisen varaa.

SitrusRe: ihmiset voi parantua refluksista21.2.2020 13:25
Joo, teetin.
Kallista oli eikä siitä ollut mitään hyötyä.
Taisi olla joku antioksidanttiklinikka Helsingissä.
Se nyt vaan on niin, että jos alasulkija falskaa, niin se falskaa.
Mikrobistossa ei ollut mitään ihmeellistä, vaikka käytän ppi.tä.
Mutta sainpa maksaa n. 200e.

RentukkaRe: ihmiset voi parantua refluksista22.2.2020 15:29
Sitrus, kiitos tiedosta, minulle suositeltiin juuri tuota testiä ja sen kalleuden vuoksi en ole mennyt siihen. Ravintoterapeutti sitä suositteli.

Bakteeri-OssiRe: ihmiset voi parantua refluksista22.2.2020 16:30
Eikö se nimenomaan ollut tarkoitus katsoa bakteeritasapaino, ja hyvä että oli tasapainossa. Me muut emme sitä tiedä ja ainainen epävarmuus.
Kyllä minä sen teen kunhan keksin keinot. Suomessa ei taida saada 200e kattava tarkistusta. Pitänee mennä ulkomaille.

MaisaliisaRe: ihmiset voi parantua refluksista22.2.2020 16:51
Pitää myös kiittää sinua tiedosta, Sitrus.
Silloin kun tää mulla alkoi viime syksynä, niin lueskelin kaikenlaista ja pohdin just näitä juttuja. Esim. kirjassa Vatsa kuntoon, kirj.Kaarlo Jaakkola käsitellään näitä juttuja.
Oon just järkeillyt, että kun mullakin toi alasulkija ei ilmeisesi toimi niinkuin pitäisi, niin en nyt tässä vaiheessa ryntää esim.minnekään antioksidanttiklinikalle.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista22.2.2020 17:33
Kuten tuossa ylläolevassa viestittelyssä kuvasin, minulle tehtiin Astrisin kautta suolistoanalyysi. Sain lähetteen ravintoterapeutin kautta. Itse halusin, koska siihen mennessä ei ollut mikään ihan kokonaan auttanut.

Tulos oli oleellinen, jotta tiesi, mitä pitää hoitaa. Harmitti, etten ollut mennyt heti tutkituttamaan. Hiiva oli tietenkin yksi pahimmista oireiden aiheuttajista, eikä sitä saa pelkällä ruokavaliomuutoksella lähetemään. Pitää häätää. Eikä lähtenyt edes ravintoterapeutin yrttitippahoidoilla. Piti saada Nystatinia. Samoin oli liikaa E. colia ja Enterococcuksia. Pahiksia molemmat, joita ei saa olla liikaa.

Kun hiiva toimii suolessa kuin 'olutehdas' syntyy siitä sen verran turvotusta, 'höyryjä' ja painetta, ettei mikään sulkija pysty sitä pidätteleen. Röystäisyä ja piiloröyhtäisyä ja mekaaninen paine häiritsee myös sulkijan toimintaa.

Suosittelen ehdottamasti käymään suolistoanalyysissä, jos oireet pitkittyy. On todennäköistä, että mikrobitasapainossa on jotain vialla. Hinnaksi ei kyllä 200 riitä. Halvin lähes 300.

Kun refluksin takana on useimmiten vähähappoinen maha, pääsee mikrobikanta muuttumaan huonoon suuntaan. Samoin vähähapposuus häiritsee sulkijan toimintaa. Näin happojen vähentäminen happosalpaajilla voi pahentaa oireita, koska vähätkin hapot vähenevät.

En sulata tuota nimitystä refluksiTAUTI. Kyse on oireesta, oireyhtymästä. Syy oireille on jossain. Ja kannattaa satsata syyn löytämiseksi, jotta voi hoitaa itsensä kuntoon. (Taas toistan, että juttuni eivät koske niitä, joilla on palleatyrä.)

Kävin vielä lisäksi tarkoissa verikokeissa Antioksidanttiklinikan kautta. Niissä selvisi lieviä puutostiloja myös. Ja ferritiini aivan liian alhaalla. Ja D-vitamiinitasokin putosi kesän 130:stä syksyn aikan 75:teen vaikka söin koko ajan 50 mikrogrammaa päivässä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ja kroppa on sen verran monimutkainen, että kaikki löydetyt puutteet ja epätasapainot kannattaa hoitaa silloin kun yksinkertaiset vastaukset oireisiin eivät auta.

MaisaliisaRe: ihmiset voi parantua refluksista22.2.2020 18:03
Juups. Olen samaa mieltä. Järkevää asiaa.
Mulla vaan just asiaa hankaloittaa tuo palleatyrä.
Olen siltikin ottanut / jatkanut esim. maitohappobakteerien syömistä, magnesiumia, rautaa, piihappogeeliä, monivitamiinia, ubikinonia...en tiedä muistinko kaikki.
Yritän syödä myös niin monipuolisesti kun vaan pystyn nyt tässä tilanteessa.

SitrusRe: ihmiset voi parantua refluksista22.2.2020 23:14
Niin, Maisaliisa.
Kyllähän sitä epätoivoissaan kokeili alussa jos mitä poppakonsteja.
Ei millään olis uskonut, että tämä tila on tullut jäädäkseen.
Mutta kyllä se ensimmäinen skopioinut kirurgi oli oikeassa: sanoi
että sua ei varmaan lääkitys ja omahoito auta riittävästi?
- Ei, sanoin. Joo, ei ne auta kun on näin löysä sulkija ja palleatyrä.
Kysyin voiko ne korjaantua ja ei ikävä kyllä voi.
Leikkauskaan ei käy hypomotiliteetin vuoksi.

Ja vaikka joku hurjapääkirurgi mut halusukin leikata, en mennyt.
Koska potilaalle ne haitat jää. Kirurgi pesee kätensä ja lähtee kotiin.

Kyllä tässä on ollut sopeutumista ja luopumista.
Mutta kaikkihan sen tietää, joilla on rakenteellinen refluksitauti.

SitrusRe: ihmiset voi parantua refluksista22.2.2020 23:23
Eija S.
Refluksin takana EI ole vähähappoinen maha.
Se on erittäin harvinainen tila.

Refluksitauti johtuu siitä, että mahan hapanta sisältöä nousee
ruokatorveen, eikä ruokatorvi sitä kestä.

Kurkkurefluksista en tiedä tarkkaan, valaiskoon joku joka tietää.

Refluksi on mitattavissa.

Useimmat tarvitsevat ruokavalioonsa refluksirajoitukset.
Niistä ja refluksitaudin olemuksesta kerrotaan tämän sivun vasemmalla
olevissa palkeissa. Muut rajoitukset ovat turhia, jopa haitallisia, kun syöminrn
on muutenkin hankalaa ja rajoitettua.

SitrusRe: ihmiset voi parantua refluksista22.2.2020 23:32
Kannattaako sun sitten asioida tällä sivulla, Eija s, jos
taudin nimi jo tuottaa vaikeuksia?

Refluksitaudista puhutaan, kun oireiden määrä ja
intensiteetti ovat kyllin pahoja ja jatkuvia.
Sinun mielipiteelläsi ei ole mitään merkitystä
asiassa. Refluksioireet voivat joskus johtua allergiasta
tai muusta tilasta. Tavallisesti refluksi_oireet_ kuitenkin johtuvat _refluksista_.

Tähän on nyt pakko puuttua, koska täällä on
ihmisiä joille sairaus on vielä uusi, ja he saattavat
uskoa sinun propagandasi.

MaisaliisaRe: ihmiset voi parantua refluksista22.2.2020 23:53
Näinhän se menee juu. On ollut sopeutumista ja ihmettelyä tässä.
Että tämmönenkin vielä piti tulla.
Tilanne on nyt vaan tämä ja tällä mennään. 😐
Uskon myös omaa kirurgiani, joka on käsittääkseni aikas kauan tota hommaa tehnyt, että leikkaus saattaapi olla tässä ainoa vaihtoehto, jos se on mahdollista suorittaa.
Enkä edelleenkään tiedä, haluanko siihen, koska olen lukenut, että on tapauksia jossa viiden viiva kymmenen vuoden kuluttua leikkauksesta on jouduttu palaamaan käyttämään ppi lääkettä. Plus muut mahdolliset haitat mitä se leikkaus voi tuoda mukanaan.

Bakteeri-OssiRe: ihmiset voi parantua refluksista23.2.2020 7:50
Luin jostain että vatsassa ei olisi bakteereja vaan ne on suolistossa. Bakteerit eivät kestä vatsan olosuhteita, silloin kun vatsa toimii kuten on tarkoitus. Eli hapot on tarpeeksi tujut.
Suoliston bakteerit taas, oliko niitä muutama tuhat erinlaista, saattavat epätasapainossa ollessaan tuottaa myrkkyjä kehoon, jotka taas aiheuttavat vaikka mitä oireita, jopa keskushermostoon saakka.
Sen takia en ymmärrä miksei hoioja aina loiteta pohjalta, mikä on suolisiton ja vatsan tila ja tasapaino. Nyt hoidetaan oireita. Esim Q10 on tärkeä keholle ja se kuulemma siirtyy LDL.rasvoihin sitoutuneena ympäri kehoa. Kun statiineilla lasketaan LDL.kolesterolia samalla lasketaan Q10 tasoja. Saman artikkelin mukaan esim Parkinsonin tauti ja sydänkohtauksen saanneilla on matalat Q10 tasot. Itsellä yli 8 ja en syö lääkkeitä siihen.

SitrusRe: ihmiset voi parantua refluksista23.2.2020 8:50
Täsmennän vielä, että tottakai jokainen saa kertoa omista
kokemuksistaan, epätyypillisistäkin.
Mutta koululääketieteen halveksinta ja se että yllyttää
lopettamaan lääkkeen käytön on moraalitonta.

Jokainen saa omalta lääkäriltään ohjeet ja noudattaa
niitä oman harkintansa mukaan.
Jos oma refluksi on vähäistä ja hoituu ruokavaliolla
ei luultavasti käsitä, että vaikea, jatkuva refluksi ei ole vain
ikävää, se on vaarallista. Solumuutosalue on vähemmän
tuntoherkkää, joten silloin saattaa luulla, että refluksi on
parantunut, kun polttoa ei enää tunnukaan.

Yksi kymmenistä tapaamistani gastroista sanoi tiukasti, että
happoärsytys on saatava kuriin, joko leikkauksella tai lääkkeellä.
Sitä ei ruokatorvi kestä, jolloin voi käydä erittäin huonosti.
Joten omia tarinoita kiitos, mutta ei puoskarointia.

VeksiRe: ihmiset voi parantua refluksista23.2.2020 11:10
Sitrus nyt on aika sinun lopettaa palsta kirjotajien panostaminen.Eija.S kirottaa asia joka voi sopia monelle että Sitrus lue ilman että alat painostaa kirjotajia.

MaisaliisaRe: ihmiset voi parantua refluksista23.2.2020 15:00
Sitruksella on tietoa asiasta ja järkevät, perustellut mielipiteet.
Olen samoilla linjoilla asioista hänen kanssaan.
Olen syksyllä aloittanut ppi- lääkkeen ja nyt olen edelleen jatkanut sen syömistä, koska gastrolääkäri on niin määrännyt. Enkä pärjää oireideni kanssa ilman lääkitystä.
Tämän asian kanssa ei ole leikkimistä, valitettavasti.
Ymmärrän myös, että happoärsytys on saatava kuriin, koska muuten se tekee pahaa jälkeä ruokatorvessa.

Bakteeri-OssiRe: ihmiset voi parantua refluksista23.2.2020 15:21
Tänne saa kirjoittaa kaikki jotka hallitsevat hyväksyttävät taidot käytöksestä riippumatta mielipiteistä Kaikilla ei Citruksen tautia joten se siitä. Toisilla voi olla samanlaiset oireet kuten minulla joten kirjoitan heille. Antaa kaikkien kukkien kukkia, oli alaläppä löysä tai ei.

Eija SRe: ihmiset voi parantua refluksista23.2.2020 18:32
Matalahappoisuudesta:

Hapoton maha on hyvin YLEISTÄ ja se on osasyynä moniin suoliston ja mahan vaivoihin. Suuri osa iäkkäistä ihmisistä kärsii siitä, sillä vatsahapon muodostus heikkenee iän myötä (monilla vanhuksilla närästystä jatkuvasti ja Somac päällä, absurdia kylläkin). Syynä vatsahapon heikkoon tuotantoon (nuoremmillakin) on myös erilaiset puutokset, sinkki merkittävin (sinkkitasot laskevat myös ikääntyessä, jos ei huolehdi sen saannista). Myös stressi ja tulehdukset vähentävät vatsahapon muodostusta.

Matalahappoinen maha altistaa erilaisten ei-toivottujen bakteerien ja hiivan kasvulle. Mm ohutsuolen bakteerien liikakasvun taustalla on yleensä hapoton maha, SIBO (Small Intestine Bacterial overgrowth), siltä varalta jos joku haluaa googlata englanniksi (näistä on tosi vähän luettavaa suomenkielellä). Myös ruokamyrkytyksen ja helicon riski kasvaa. Johtaa usein myös vuotavaan suoleen, josta seuraa todella monia ongelmia terveydelle. Isoja vaikutuksia immuniteettiin. Saattaa johtaa osteoporoosiin, anemioihin, autoimmuunisairauksiin, reumaan. Joten isosta asiasta kyse.

Olen todella monta kertaa huomauttanut, että kirjoittamani asiat eivät sovi niille, joilla on MEKAANINEN syy refluksiin (esim palleatyrä). Tämä on relvanttia sellaisille, joilla on TOIMINNALLINEN syy refluksiin. Silloin kannattaa hakea syy ja korjata se. On todennäköistä että syy löytyy näistä syvemmällä olevista suolisto-onglemista (e siis vain sulkijasta ja kurkkutorvesta), mikrobiomista, puutostiloista.

(Nippelitietona uudelleen, sillä taisin mainita aiemmassa kirjoituksessani, että tieteellisen tutkimuksen mukaan melatoniini auttoi kurkkutorven tulehdukseen paremmin kuin ppi ja lisäksi sulkijan todettiin tiukentuneen sillä ryhmällä, joka käytti melatoniinia ppi:n sijaan.)

Matalahappoisuudesta tulevia oireita voi olla monenlaisia:
Ruoka ei sula kunnolla (huomaa varsinkin proteiinipitoisten ruokien jälkeen ja ulosteessa sulamattomia partikkeleja), närästystä, röyhtäilyä ja turvotusta, täysinäisyyden tunne pienenkin aterian jälkeen, ilmavaivoja, limaa kurkussa, paha hengityksen haju (voi olla myös helicon syytä), hiivan kasvu lisääntyy, ummetus/ripuli...
ja vielä hirveästi lisää oireita... hiusten ja kynsien huono kunto, infektiot, allergiat, B12 puutos, kilpirauhasongelmat... eikä tässäkään vielä kaikki...

Yleisesti voi matalahappoisuuden ja liikahappoisuuden tunnistaa tästä:
Mikäli närästys ja kipu helpottavat ruokailun jälkeen saattaa olla liikahappoisuus. Jos taas oireet pahenevat ruokailun jälkeen, saattaa olla happojen puutos. Osana kokonaisvaltaista hoitoa ruuansulatusta tuetaan entsyymeillä ja Betaiini hydrocloridilla (HCL) ainakin jonkin aikaa, kunnes saadaan oma tuotanto käynnistettyä uudelleen ja suolisto puhdistettua ei-toivotuista mikrobeista.

Voi tehdä myös ruokasoodalla testin. Teelusikallinen ruokasoodaa lasilliseen vetta. Juo tyhjään mahaan. Jos vatsahappoja riittävästi pitää 5-10 min kulutta tulla kaasunmuodostusta ja röyhtäilyä.

Voi testata myös esim kotona Nutri Link Ltd:n Gastropanel testillä.

Yleisesti kannattaa refluksista googlata englanniksi, sillä kaikki suomenkieliset sivut toistavat saman asia, paitsi tämä Magneettimedian sivu http://www.magneettimedia.com/vatsahappoja-neutraloiva-laakitys-altistaa-infektioille-ja-vakaville-terveysongelmille/, joka on selkeästi noukkinut tärkeimmät pointit muista lähteistä (samat jutut, jotka itse löysin lukuisilta englanninkielisiltä sivuilta).

Oli itselleni erittäin turhauttavaa huomata (5kk erittäin hankalista oireista kärsittyäni), että asiasta on ravintoterapeuteilla ja funktionaalisen lääketieteen lääkäreillä täysin erilainen tutkimuksiin perustuva käsitys kuin se virallinen suomalainen hoitosuositus, mitä lääkäreiden on noudatettava täällä Suomessa.

Bakteeri-Ossi nosti samantyyppisen toisen asian esille, jossä tämä virallinen hoitosuositus ja vaihtoehtoinen ymmärrys asiasta ovat täysin eri linjoilla: kolesterolilääkkeet. En käy tässä sen enempää siitä sanomaan, mutta esimerkkinä, että kokonaiskolesterolin raja, milloin hoitosuosituksen mukaan pitäisi aloittaa kolesterolilääkitys vaihtelee maittain (asia on vähän monimutkaisempi, sillä katsotaan myös suhteita). Raja perustuu SOPIMUKSEEN ja lääkefirmojen lobbaamisonnistumiseen. Suomesa raja on 5, Norjassa 7 (oli vuoteen 2017 jopa 8). Kun PÄÄTETÄÄN laskea rajaa vain pykälällä saadaan valtava määrä lisää lääkkeiden ostajia. Mutta kuka sanoo onko 7 riittävä syy vai 5, vai 6. Ja kolesterolilääkitystä tarvittaisiin hyvin harvoin (lähinnä vain perinnöllisissä tapauksissa), jos asia hoidettaisiin ruokavaliomuutoksella ja rasvojen toisenlaisella valinnalla. Olisiko ihmiset valmiita tekemään ruokavaliomuutoksen, on sitten eri asia. Sivuvaikutukset lääkkeellä ovat pelottavat (varsinkin kun kolesterolilääke estää myös aivojen omaa kolesterolin tuotantoa läpäisemällä veri-aivo esteen... saattaa dementoiduttaa hyvinkin nopeasti).

No, ei sen enempää... Jätän tämän palstan nyt tähän. Kiitos kaikille kiinnostuneille. Toivon, että jokainen teistä saa avun vaivaansa. Apu ei tule kaikille saman kaavan mukaan.

Bakteeri-OssiRe: ihmiset voi parantua refluksista24.2.2020 7:15
Lyhyesti kommentoin--Useat ovat kirjoittaneet kolesterolista, jopa lääkärit, ettei sen lasku tuo mitään parannusta elinolosuhteisiin, jos muut asiat ovat kunnossa ja hoidettu. Päin vastoin useasti, sivuoireet ovat aika julmat, monasti.
Oma käsitykseni on aivan sama kuin tuossa aikasemmin Eija S kertoi. Jos vatsa ei toimi kunnolla ja bakteerit valtaavat sen (?), saattaa olla tuloksena histamiini-intoleranssi joka on erinlaisten oireiden kimppu. Terkkarissa ei tätä edes tunnustettu sairaudeksi. "EI voi testata, ei voi hoitaa."

VeksiRe: ihmiset voi parantua refluksista24.2.2020 10:40
Sitrus jällen olet painostuksellas saan yhden jättämän tämän palstan,hänellä oli paljon asiaa sinuun veratuna.että kehotan sinua jätämään tämän palstan tai muutamaan toisten painostuksen.

EräsRe: ihmiset voi parantua refluksista24.2.2020 23:18
Sitrus kirjoittaa niin asiaa. Hyvä Sitrus! Kolestrolilääkkeistä sen verran, että auttavat kyllä perinnölliseen korkeaan kolestroliin. Setäni ja tätini (yht. 7 kpl) elivät kaikki yli kasikymppisiksi , tädit liki ysikymppisiksi. Jokainen oli tervejärkinen, eikä dementiaa ollut, eivätkä olleet laitospotilaita. Ilman lääkitystä olisivat varmaan kuolleet kuusikymppisinä.

Bakteeri-OssiRe: ihmiset voi parantua refluksista25.2.2020 5:56
Ensinnäkin, auttavat korkeaan kolesteroliin? Toiset ovat sitä mieltä ettei se ole edes sairaus, vaan seuraus. Ikään kuin statiineilla ammuttaisiin palomiehiä jotka ovat menossa sammuttamaan tulehduspaloa.
Oikeimmin olisi sanoa etta stattinesta huolimatta he elivät iäkkäiksi. Good for them. Minä taas olisin kuollut aikoja siten jos olisin syönyt niitä.

VaniljaRe: ihmiset voi parantua refluksista25.2.2020 7:10
Kiitos Eija S, todella mielenkiintoista tekstiä sinulta. Aina kannattaa hoitaa syytä eikä oireita.

MutkikasRe: ihmiset voi parantua refluksista28.2.2020 11:08
Kiitos Eija S, todella upeaa, että jaat täällä kokemuksesi ja parantumisen. Harmi jos nyt poistut täältä, olisin vielä halunnut kysyä, voisiko tolosen karnosiinin tilalla käyttää Theran sinkkinkarnosiinia, jossa mukana myös glutamiini? Toivottavasti et poistu tältä palstalta ihan vielä!

MutkikasRe: ihmiset voi parantua refluksista28.2.2020 11:19
Ja kurkumiinin sijaan kurkumaa?

GingerRe: ihmiset voi parantua refluksista26.3.2020 0:59
Olen ottanut melatoniinia neljän viikon ajan 3,8 mg iltaisin.
Mulla on kurkun limaisuus loppunut.
Ennen piti aina yskiä limaa hampaiden pesun jälkeen.
Usein syödessä ruoka jäi kurkkuun ja tuli hirveä yskänkohtaus.
Tuntui että tukehtuu.

Suosittelen kokeilemaan ainakin jos pärjäät ilman PPI-lääkkeitä.

Ei tietenkään sovi kaikille.
Jos käytät unilääkkeitä, melatoniini ei välttämättä sovi sulle.

palleatyräRe: ihmiset voi parantua refluksista8.2.2021 0:51
Mielenkiintoisia kantoja. Mutta faktahan on se, että jos on palleatyrä ja tosi väljä sulkija niinkuin minulla ja Sitruksella - ei näistä "luonnonlääkkeistä" ole apua niinkään. Olen yrittänyt kohta 2 viikkoa elää ilman somacia, käyttäen vaihtoehtoishoitoja ja eihän tästä mitään tule.

Gastrokirurgi ja erikoislääkäri määränneet minulle loppuiäksi PPI-lääkkeet. Kuulemma lääkkeiden aiheuttamat haitat ovat pienenmpiä, kuin vatsahappojen aiheuttamat haitat.

Sillä on vaan mentävä. Vaikkei niitä huvitakaan syödä.

SitrusRe: ihmiset voi parantua refluksista8.2.2021 7:11
Tuntuu olevan nykyajan muoti-ilmiö pelätä lääkkeitä.
Omasta puolestani olen jättänyt sen. Tarvitsen lääkettä ja sillä
hyvä. Se on kyllä kokeiltu mitä käy jos jätän ottamatta.
Itseäni suojellakseni olen myös päättänyt ettei mun tarvitse
kuunnella minkään luonnonlääkitsijän kantoja sen
paremmin refluksin syistä kuin seurauksistakaan, kun itse
tiedän kuitenkin tilanteeni parhaiten.

Viimeisin vouhotus on tietysti nyt koronarokotteen ympärillä
kiehuva hysteria.

jokujuissiRe: ihmiset voi parantua refluksista8.2.2021 14:22
Kyllähän niitä lääkkeitä saa syödä jos ne auttavat. Ei kai siitä olekaan kyse vaan turhien lääkkeiden syömisestä. Jokaisella on omakohtaiset kokemuksensa, niin itsellänikin. Jos lääkäreitä uskoisin mulla ois tällä hetkellä noin kuutta eri lääkettä syötävänä. Kepitinoriakin koukuttamassa, sillä eihäån nuo tutut nuku enää ilmankaan.

Kumma kyllä pärjään nykyään yhdellä lääkkeellä ja voin erittäin hyvin.

Itsekin olen viime aikoina pohtinut, että närästys on jonkunlainen tulehdustauti, sillä nyt ei taas närästä vaikka mitä söisin ja sitten taas joku päivä se korvennus iskee vatsaan ja päiväkausia eikä silloin saisi juoda vettäkään. Joku logiikka tuossa ei käy ainakaan minun järkeeni.

Mitä rokotteeseen tulee, niin jos ei asia kiinnosta ja haluaa uskoa viranomaisiin ja päivälehtiin, niin olkoon niin. Katsokaa vaan taivaalle joskus mitä ilmallemmekin tehdään. Mulla ois pitävät todisteet tuosta jatkuvasta chemtrailauksestakin, mutta eipä ne ketään kiinnosta. Lehdet ovat kymmenen vuoden aikana kirjoittaneet jopa yhden jutun asiasta. FBI:n entinen johtaja meni puhumaan asiasta videolla ja kas kuoli heti. Näin on käynyt monille rokotteenvastustajalekureillekin.
Uskokaa pois, niitäkin on ja paljon.

Muovipartikkeleitakin tungetaan lentokoneilla, että taivas hehkuu vaaleanpunaisena, hölmöt ihastelevat vain upeita kuvia ja haloilmiöitä. Kun olern seurannut asiaa, nämä ruiskutuskoneet eivät edes näy flightdatarissa. Lentävät edes-takaisin asutusten yllä ja ketään ei kiinnosta.

Ei tietenkään, uutistenlukijan se pitää kertoa, että näin teille tehdään.

Vesikin on ihan täyttä kuraa. Niin oli lännessä, niin oli etelässä ja niin on täälläkin jossa nyt asun. Aivan öljymäinen pinta. Mitähän tungetaan ruokiinkin? Rokotteisiin? Mrna. Huh huh, muutaman kuukauden tuotekehitetty, puolipakotettuna olkapäähän.

Onnea vaan!

t. "foliohattu"

huhRe: ihmiset voi parantua refluksista8.2.2021 15:01
Ehkä niille lääkärin ehdottamalle "kuudelle lääkkeelle" on kuitenkin ihan syynsä.

FluoritonRe: ihmiset voi parantua refluksista9.2.2021 10:25
Näitä on tullut mietittyä vuosia. Ainakin niille joilla ei ole tutkimuksissa löytynyt mitään elimellistä vikaa, vaan vaivat ovat ns.toiminnallisia, niin suosittelen kyllä kokeilemaan mahalääkkeetöntä elämää. Pitää löytää sopiva ruokavalio, itse aloin aikoinaan aina gluteenittomalle/vähägluteeniselle kuurille kun vaivoja ilmaantui. Ja kyllä auttoi! Vettä pitää juoda kunnolla. Sitten pitää löytää liikunnanilo, auttaa mainiosti. Ja se fluoriton hammastahna, kokeilkaa!! Siinä ei häviä mitään jos kokeilee👍 60-luvulla on alettu lisäämään fluoria hammastahnoihin ja vuosikymmenten aikana kertynyt elimistöön ja niin on vatsa-ja suolisto-ongelmat räjähtäneet käsiin.

palleatyräRe: ihmiset voi parantua refluksista9.2.2021 13:32
jokujuissi, pidentäänhän jatkossa täällä refluksi-kanavalla keskustelu faktapohjaisena ja aiheeseensopivana!

Ufojutut, 5G psykoosit, tuntemattomien lentokoneiden myrkkyruiskutukset ja kaikenmaailman hanaveteen syötettyjen seurantasirujen painikoinnit jääköön jonnekin tähän aihealueeseen kuuluvalle sivustolle!

SellerimehuRe: ihmiset voi parantua refluksista13.2.2021 13:24
Kyllä! 💛 Ihmiset voi todella parantua refluksista(kin), pitää vain hoitaa oikeita juurisyitä. Medical Medium oppi kertoo hyvin tarkasti näistä juurisyistä ja siitä, miten niitä voi hoitaa. Tuolta lisää http://www.nooraleinonen.fi/mista-refluksi-oikeasti-johtuu-ja-miten-siita-voi-parantua/

SitrusRe: ihmiset voi parantua refluksista14.2.2021 19:55
Kaikkea olen lukenut, mutta tämä oli omaa luokkaansa.
Ei selvinnyt mitä ovat "hyvät vatsahapot". Ehkä kirjoittaja
tarkoitti _hyviä rasvahappoja_.
Mutta tällaisen keitoksen saa kasaan, kun käyttää 0 grammaa
tietoa ja täyttää kattilan piripintaan mielikuvituksella. Hämmennetään rohkeasti
ja julkaistaan reippaasti netissä.
Bon appetit. Kyllä sen joku nielaisee.

Kahdessa asiassa kirjoittaja osui oikeaan, kolmessa oikeastaan.
Erittäin rasvaisella aterialla kuka vain saa närästysoireta.
Raskaus aiheuttaa yleisesti närästystä. Synnytyksen jälkeen närästys
loppuu. Mikäli ehti hankkia ruokatorventulehduksen, sen paraneminen
hieman kestää..

Mutta todella, jos tilapäinen närästys on hankittu holtittomalla ruokavaliolla
ja raskaudella, se varmasti häipyy ilman lääkkeitä.

SitrusRe: ihmiset voi parantua refluksista15.2.2021 13:05
Siis sellerimehu on hieno homma että
refluksioiresi paranivat.
Suosittelen että hankit kuitenkin asiallisempaa
tietoa, jos haluat esiintyä refluksiparantajana.
Tietosi ovat alkutekijöissään.

Aloita potilaan lääkärikirjasta ja jatka Duodecimiin.
Englanninkielisista tietolähteistä avautuu laaja maailma.
Mitä enemmän oppii, sitä vähemmän ymmärtää tietävänsä.
Kapea tai olematon tieto johtaa yksioikoisiin päätelmiin ja
fanaattisiin näkemyksiin eikä jätä tilaa aidolle pohdinnalle
ja ennakkoluulottomalle tiedon etsinnälle.

Gastroenterologit tietävät refluksitaudin riskitekijöitä, mutta
usein syy taudin puhkeamiseen jää epäselväksi.

Mua huolestuttaa pehmohoitojen hypetys.
Monet haksahtavat halpaan ja heille käy huonosti.
Eivät kaikki osaa suhtautua tietoon kriittisesti.
Sitä pitäisi pyrkiä opettamaan mahdollisimman varhain koulussa.

jokuRe: ihmiset voi parantua refluksista15.2.2021 16:24
"Medical Medium" = Anthony William = Bestseller-kirjailija ja "Terveysmeedio" joka viestittelee henkien ja enkeleiden kanssa.

https://www.dosepharmacy.com/wysolone-10mg-tabletprednisolone 10 mg1.11.2021 8:05
wysolone 10 mg is utilized to deal with different allergic conditions like asthma, skin sensitivities including psoriasis, lung conditions, and hypersensitivity because of meds. Wysolone 10 Tablet is likewise utilized for relieving agony and irritation in various body parts and different conditions like arthritis. The tablet ought to be taken with food to keep away from an annoyed stomach.

Tulta ja tappuraaRe: ihmiset voi parantua refluksista4.11.2021 15:33
Mielenkiintoista tekstiä kaikilta. Sivusta seuranneena 3 vuotta olen havainnut kaikkien teidän kokemukset ja avautumiset olleen minulle apuna pahimpina hetkinä. Sitruunalle varsinkin kiitokset, koska olet elävä esimerkki että tämänkin taudin kanssa pärjää. Refluksia tuntuu olevan yhtä moneen lähtöön kuin on potilaitakin, joten jokainen kokeilkoon omat parhaat hoitokeinonsa. Selvittäkää ensiksi lääketieteellisesti tutkimalla onko vika portissa vai missä. Tämän jälkeen alkaa balanssin etsintä (ruokavalio/lääkkeet), jokainen löytäköön oman kultaisen keskitien. Itseä ihmetyttää vieläkin kolmen vuoden jälkeen, ettei lääketiede ole vieläkään löytänyt syitä miksi esim. läppä löystyy. Toki meistä kukaan ei taida olla pulmunen kehon kohtelusta, jos tämän taudin on saanut :)

stevanRe: ihmiset voi parantua refluksista18.12.2021 11:03
Your site looks great. That's a great job you're doing out here keep up the good work. I will appreciate it if you can give me a backlink for it can help my business grow. Thanks in advance
https://lodibuds.com/
https://lodibuds.com/product/buy-ak-47-online/
https://lodibuds.com/product/buy-ak-47-online/
buy durban poison online, Order durban poisin online, mail order durban poison strain, durban poison For Sale, Buy pineapple express Online, Buy ak-47 Online,mail order ak-47 online,ak-47 for sale online,buy ak-47 cheap online, Buy blue dream strain Online,mail order blue dream strain online,buy blue dream strain near me,blue dream for sale, Buy shatter online,Order shatter online,mail order shatter online,shatter for sale,cheap shatter for sale,buy shatter near me usa
https://lodibuds.com/product/buy-green-crack-strain/https://lodibuds.com/product/buy-green-crack-strain//
https://lodibuds.com/product/buy-cannabis-wax-online//
https://lodibuds.com/product/ihemp-cbd-dabs-25-7-1-gram/
https://lodibuds.com/product/buy-amnesia-kush-online/

RiituRe: ihmiset voi parantua refluksista18.12.2021 13:37
Suomentaisitko?

medical cannabisRe: ihmiset voi parantua refluksista28.2.2022 0:03
Keep it up
dabwoods
muha meds carts
rove carts
rainbow
gruntz
supreme carts
dank vapes
buy pure nectar carts online
buy marijuana weed strain online
buy weed can online

PihlisRe: ihmiset voi parantua refluksista1.3.2022 21:52
Mitä käytätte limakalvojen paranemisen edistämiseen? Sinkki- karnosiini ei tunnu auttavan ja glutamiinista en koe saavani apua. Ainoa mikä vaikuttaa auttavan on silica geeli. Muita?

leaflyapproach.comLeafly Approach15.3.2022 21:24
Medical Weed Online Shop is one of the largest and highest rated marijuana delivery services in Village Valley California. Their customer service is second to none. After a quick age verifying procedures that you can do on their website, you can have some of California's best marijuana on your doorstep in minutes. They are known for their wide variety of cannabis Indica strains for sale, but they also carry cannabis Sativa for sale and hybrid weed strains for sale. If you are into marijuana edibles they also have plenty of tasty treats to choose from.
We have included just a small selection of their best selling cannabis for sale along with marijuana pricing. Please note that cannabis availability and prices are subject to change at any time so please their website for a current product list and marijuana prices. We are proud to market their marijuana services and hope you will try them out today!
https://leaflyapproach.com
https://leaflyapproach.com/product-category/flowers/
https://leaflyapproach.com/product-category/thc-vape-cartridges/
https://leaflyapproach.com/product-category/concentrates/
https://leaflyapproach.com/product-category/edibles/
https://leaflyapproach.com/product-category/mushrooms/

MuussiRe: ihmiset voi parantua refluksista18.3.2022 10:02
Mulla meni alkuun rahat täysin hukkaan näihin tuotteisiin. Jotkut mulla nyt on ollut jo ajat sitten käytössä esim. Maitohappobakteerit, melatoniinia, b12, sinkki ja biotiini. Ei ne todellakaan tautia pois vie mutta helpottaa oireisiin. Jotkut näistä tuotteista on myös semmoisia mitkä aiheuttaa refluksin pahenemista esim. Kurkumiini. Mutta kaikista paras mun omaan tautiin on rauhallinen elämän rytmi, helposti sulava ja vähä happoinen ruoka. Tuota vähähappoisuutta on tutkittu jenkeissä paljon ja yks iso tutkimus mikä mainitaan lukee koufmanin kirjassa. Siinä on tutkittu 150 tuhanen ihmisen tietoja mahalaukusta, 5 ilmeni vähähappoisuutta ja näillä oli tehty mahalaukussa operointeja. Tämä on nyt hyvin karkeasti ilmaistu, mutta kirjasta kannattaa lukea lisää. Löysä sulkijalihas ei ihmeillä parane. Refluksi ja refluksitauti on myös kaksi eri asiaa joka kannattaa ottaa huomioon, kun rupeaan näitä tyrkyttämään. On lähes ärsyttävää lukea näitä kun itse kärsinyt monta vuotta taudista.

SitrusRe: ihmiset voi parantua refluksista18.3.2022 20:56
Yllä oleva on mainosrobotti.
Yleensä yp. poistaa ne. Ne on roskaa eikä niistä kannata välittää.

leaflyapproach.comRe: ihmiset voi parantua refluksista19.3.2022 8:28
Leafly Approach World best place to order cannabis online, we have been striving for more than 10 years now . We are now number 1 best weed market online in USA, Canada, Australia, Europe, Asia and some part of Africa. So if you are a new online or a veteran trying to look for a legit place to buy weed online dispute the existence of many fake online dispensaries, then with all truthfulness and sincerity i tell you we are the best place for you to buy marijuana online without medical card . Here are the various reasons why so far we stand the chance to be the best place to order leafly appproach
https://leaflyapproach.com
https://leaflyapproach.com/product-category/flowers/
https://leaflyapproach.com/product-category/thc-vape-cartridges/
https://leaflyapproach.com/product-category/concentrates/
https://leaflyapproach.com/product-category/edibles/
https://leaflyapproach.com/product-category/mushrooms/

leaflyapproach.comRe: ihmiset voi parantua refluksista21.3.2022 0:43
Medical Weed Online Shop is one of the largest and highest rated marijuana delivery services in Village Valley California. Their customer service is second to none. After a quick age verifying procedures that you can do on their website, you can have some of California?s best marijuana on your doorstep in minutes. They are known for their wide variety of cannabis Indica strains for sale, but they also carry cannabis Sativa for sale and hybrid weed strains for sale. If you are into marijuana edibles they also have plenty of tasty treats to choose from.
We have included just a small selection of their best selling cannabis for sale along with marijuana pricing. Please note that cannabis availability and prices are subject to change at any time so please their website for a current product list and marijuana prices. We are proud to market their marijuana services and hope you will try them out today!
https://leaflyapproach.com
https://leaflyapproach.com/product-category/flowers/
https://leaflyapproach.com/product-category/thc-vape-cartridges/
https://leaflyapproach.com/product-category/concentrates/
https://leaflyapproach.com/product-category/edibles/
https://leaflyapproach.com/product-category/mushrooms/

leaflyapproach.comRe: ihmiset voi parantua refluksista21.3.2022 0:44
Medical Weed Online Shop is one of the largest and highest rated marijuana delivery services in Village Valley California. Their customer service is second to none. After a quick age verifying procedures that you can do on their website, you can have some of California?s best marijuana on your doorstep in minutes. They are known for their wide variety of cannabis Indica strains for sale, but they also carry cannabis Sativa for sale and hybrid weed strains for sale. If you are into marijuana edibles they also have plenty of tasty treats to choose from.
We have included just a small selection of their best selling cannabis for sale along with marijuana pricing. Please note that cannabis availability and prices are subject to change at any time so please their website for a current product list and marijuana prices. We are proud to market their marijuana services and hope you will try them out today!
https://leaflyapproach.com
https://leaflyapproach.com/product-category/flowers/
https://leaflyapproach.com/product-category/thc-vape-cartridges/
https://leaflyapproach.com/product-category/concentrates/
https://leaflyapproach.com/product-category/edibles/
https://leaflyapproach.com/product-category/mushrooms/

leaflyapproach.comtwtghyrtsgwh3.4.2022 16:31
Medical Weed Online Shop is one of the largest and highest rated marijuana delivery services in Village Valley California. Their customer service is second to none. After a quick age verifying procedures that you can do on their website, you can have some of California?s best marijuana on your doorstep in minutes. They are known for their wide variety of cannabis Indica strains for sale, but they also carry cannabis Sativa for sale and hybrid weed strains for sale. If you are into marijuana edibles they also have plenty of tasty treats to choose from.
We have included just a small selection of their best selling cannabis for sale along with marijuana pricing. Please note that cannabis availability and prices are subject to change at any time so please their website for a current product list and marijuana prices. We are proud to market their marijuana services and hope you will try them out today!
https://leaflyapproach.com
https://leaflyapproach.com/product-category/flowers/
https://leaflyapproach.com/product-category/thc-vape-cartridges/
https://leaflyapproach.com/product-category/concentrates/
https://leaflyapproach.com/product-category/edibles/
https://leaflyapproach.com/product-category/mushrooms/

leaflyapproach.comRe: ihmiset voi parantua refluksista3.4.2022 16:31
Medical Weed Online Shop is one of the largest and highest rated marijuana delivery services in Village Valley California. Their customer service is second to none. After a quick age verifying procedures that you can do on their website, you can have some of California?s best marijuana on your doorstep in minutes. They are known for their wide variety of cannabis Indica strains for sale, but they also carry cannabis Sativa for sale and hybrid weed strains for sale. If you are into marijuana edibles they also have plenty of tasty treats to choose from.
We have included just a small selection of their best selling cannabis for sale along with marijuana pricing. Please note that cannabis availability and prices are subject to change at any time so please their website for a current product list and marijuana prices. We are proud to market their marijuana services and hope you will try them out today!
https://leaflyapproach.com
https://leaflyapproach.com/product-category/flowers/
https://leaflyapproach.com/product-category/thc-vape-cartridges/
https://leaflyapproach.com/product-category/concentrates/
https://leaflyapproach.com/product-category/edibles/
https://leaflyapproach.com/product-category/mushrooms/

ÄitiRe: ihmiset voi parantua refluksista18.6.2022 9:35
Minua kiinnostaa tuo liian vähäinen vatsahappo, koska tässä kohtaa on tilanne, ettei lääkärin määräämät happolääkkeet muutakuin pahentaneet limaisuutta, joka on ainoana oireena, sekä selkeitä raudanpuutosoireita ja löytyikin ferrit 21. Tutkimukset ovat lääkäreiden kanssa kesken, mutta nyt on lähdetty omatoimisesti hoitamaan vatsaa hyvälaatuisilla tuotteilla, kuten magnesiumilla, sisäelinkapseleilla, c-vitamiinilla, laktoferriinillä, sekä omega-3 ja maitohappobakteerit. Rautalisä on kielen alle laitettava suihke. Ravintolisät merkkejä/tuotteita mitä biohakkerit suosittelevat. Ruokavaliosta karsitaan limaa nostattavat tuotteet. Peruna ei aiheuta refluksia, eikä mahd. käsittelemättömät maitotuotteet. Naudanliha sopii myös hyvin ja juurekset. Hedelmät voivat olla haastavia kuten mango sekä toisinaan mustikka. Lääkäreiden mukaan on refluksia, paitsi nyt viimeisen huonolla suomella varustettu lääkäri alkoi epäillä, koska lääkkeet pahentaneet sekä ettei mukana ole kipua ja polttelua ns närästystä. Kuukausi menty tällä omalla protokollalla ja oireet lievittyneet (kärsitty useampi vuosi). Potilas on aina ollut nirso syömään.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: