Keskustelu

Rakenteellinen_Miten sujuu?6.6.2019 18.45
Moi kaikille :)

Olen ollut hiljaiselossa, kun oon saanut töitä kesäksi, joten päivät menee siellä ja viikonloput omissa touhuissa. Syksyllä taas sitten opintojen pariin. Refluksi elänyt hiljaiseloa, välillä rintaa korventelee kyllä mutta vähemmän :) enemmän tuo nieleminen ollut ongelma viime aikoina, pitäis varmaan joskus tutkituttaa sekin :D mut kesän aikana ei ehdi, myöhemmin sitten.

Pohdin, että miten teillä menee? :)
Mun reflu pysynyt hyvin kurissa, kofeiiniakin sietää vähän juoda. Sydänoireet myös olleet nyt pitkään taka-alalla. En tiedä mistä johtuu, voi olla siitä, että jätin allergialääkkeet pois niin loppui muljuttelut.

Kivaa kesää kaikille, pidetään toisistamme huolta!

GingerRe: Miten sujuu?8.6.2019 11.28
Hei Rakenteellinen, luin just että jodin puute tuntuu palan tunteena kurkussa, äänen heikkoutena ja kokonaisvaltaisena ärtymyksenä. 2-3 näistä oireista yhtäaikaa voi viitata jodin puutteeseen. Vhh-palstalta luin. Onko sun käyttämä suola jodioitua tai saatko jodia riittävästi jostain muualta? Kun ei syö leipää, eikä leikkeleita, saattaa tulla suolanpuute.

PikeRe: Miten sujuu?8.6.2019 15.07
Hellou helteen keskeltä ☀️

Tyhmästä päästä kärsii koko kroppa, tai ainakin palleanseutu refluineen.
Aamupuuron nautittua kävin pyöräilemässä ja mietin, että hakisinko valmiin salaattiannoksen vai mitä söis. Mies on venettä laittamassa, niin yksin saa suunnitella päiväänsä 👍

Söin sitten kuitenkin eilisestä kokouksesta jääneen pizzan puolikkaan, jääkylmää cokista lasillisen ja ihan ku ei ois riittäny, niin pari riviä Maraboun salt lakrits suklaata 😳 ja avot, mikä vallankumous vatsassa. Röyhtäyttää, palleaa puristaa, mahakin löysäs ja kaikkinensa tosi ahdistva ja tukala olo. Nappasin Rennien ja hörpin kivennäisvettä ja röyhtäilen, niin vähän alkaa helpottamaan 😙

Muuten on mennyt ihan ok, useampi viikko ilman Ranixalia, huomista Hesan reissua odotellessa, jossa menee viikko työn ja lomailunkin merkeissä 🤗

Eli näin sujuu minulla nyt ja uskon, että huomenna jo paremmin, kun älyän katsoa, mitä syön.

Hiljaista on foorumilla 🤔 Aikuinen Nainen, AnnaMyy, Ginger, Rakenteellinen_, juissi, Rentukka, Sitrus ym.....huhuu 😮 kertokaa miten sujuu, jos jaksatte 💙 Voimia ja jaksamista toivon kesäänne(kin)

Aikuinen nainenRe: Miten sujuu?8.6.2019 16.04
Luin teidän vointi kirjoituksenne Rakenteellinen, Ginger ja Pike.
Hyvä ettei elonne ole ihan päin... .p..tä. Jotain hyvääkin edes pienessä muodossa voinnissa voi tapahtua.

Varmaan kurjissa tiloissa moni päiviään elää kun ei täälläkään jaksa kirjoitella. Jaksamista jokaiselle nimiä luettelematta.

Ja kiitos minun kuulumisieni kyselystä.

Itse olen aivan uupunut..eilisen päivän olin iäkkään äitini luona ja soiton hänelle ambulanssin. On nyt sairaalassa. Lannerangassa murtuma eli kaatunut jälleen. Nyt annoin ukaasit ettei hänestä ole kotona olijaksi. Menee omakin terveys kun on koko ajan huoli vanhasta ihmisestä.
Kuumuus ja unettomuus selkäkivut sekä reflu oireet ottavat elämästäni oman veronsa. Että välillä tekee mieli oikeesti heittää hanskat tiskiin.

Rakenteellinen_Re: Miten sujuu?9.6.2019 13.01
Moikka,

Jodia saan riittävästi, mulla on ravintolisä kätössä.
Kiva kuulla teistä, tsemppiä päiviinne 💜
Kuumuus on kurjaa ja jos jotain huolta on muista asioista, niin ei yhtään kiva. Mulla tuo stressi sitten pahentaa tuntemuksia..
🙄
Mulla mennyt suht mukavasti, eilen yöllä korventeli ja heräsin ottamaan samariinia. Varmaan tuosta kahvin lipittelystä ja grilliruuasta vähän ärhäköityy, mut pääosin hyvä olo lääkkeettä kun syön ruokavalioni mukaisesti ☺️
Vatsan herkkyydestä en pääse eroon, mut sen kanssa pärjäilen, se jäi muistoksi kaikesta tästä.
Mukavaa ja rentouttavaa alkukesää kaikille teille 🌞👍🤗

Rakenteellinen_Re: Miten sujuu?27.6.2019 7.51
Moikkelis,

Kyselisin taas teidän vointeja ja fiiliksiä?
En ole tosiaan ehtinyt kuulumisia pahemmin tänne päivittämään töiden takia, mut nyt olen sairaslomalla, kun iski vatsatauti taas.. =( makailen siis täällä vessan lattialla..
Mut muutoin mennyt suht hyvin, ilman lääkettä olen edelleen ja oireet pysyneet kurissa ruokavaliolla. Selkäongelmat vähän vaivaa, mut niitä ehdin hoitaa kun tästä joskus paranen.
Valoa päiviinne! 💙🌞

Kinkku-mummiRe: Miten sujuu?27.6.2019 9.42
Tsemppiä ja pikaista paranemista.Huomannut myös ton ruokavalion ja säännöllisen ruokailun auttavan,mulla siis myös ibs.Unettomuus ja ahdistuneisuus vievät nyt voimia,harmittaa kun ei ole voimia lapsenlapsien hoitamiseen.Kohta lähdössä omalääkärille ennenku jää lomille.Hyvää vointia ja jaksamisia kaikille!

Kinkku-mummiRe: Miten sujuu?27.6.2019 9.43
Tsemppiä ja pikaista paranemista.Huomannut myös ton ruokavalion ja säännöllisen ruokailun auttavan,mulla siis myös ibs.Unettomuus ja ahdistuneisuus vievät nyt voimia,harmittaa kun ei ole voimia lapsenlapsien hoitamiseen.Kohta lähdössä omalääkärille ennenku jää lomille.Hyvää vointia ja jaksamisia kaikille!

GingerRe: Miten sujuu?28.6.2019 13.21
Moi Rakenteellinen, joko yrjötauti on helpottanut? Toivottavasti.

Mahtavaa että pärjäät ilman lääkettä👍 Ihan huippua. Selkäongelmat varmaan helpottaa kun pääsee liikkumaan ja venyttelemään, jo ei mitään pahempaa.

Pike, hienoa että pärjäät ilman Ranixalia. Miten meni Hesan reissu?

Aikuinen nainen, toivottavasti voit hieman paremmin 👍❤

Hyviä vointeja ja mukavaa viikonloppua kaikille ❤

Rakenteellinen_Re: Miten sujuu?1.7.2019 6.40
Moikka,

Joo vatsatauti selätetty, tänään töihin. Selkäongelmista sen verran, et on välilevyperäistä ja hermosärkyä, mut liikunta ajoittain auttaa sekä pahentaa 😅 eilen kävin pyöräilemässä 21km ja ai, että pyöräily on mukavaa. Ei käy selkään samalla tavalla kuin esim. Juoksu.
Mieluusti kuulisin Aikuisen naisen ja muiden vakiokävijöiden kuulumisia? Refluksi tosiaan mulla pysynyt aika hyvin kurissa ruokavaliolla, vatsa edelleen aika herkkä mut sen kanssa pärjää 🤗

SitrusRe: Miten sujuu?1.7.2019 14.41
Aloin syödä Multitabsia, joka on tarkoitettu 50+-ikäisille naisille. Otan rautalisää päivittäin.
Tunnen itseni vahvemmaksi.
Oli kiva laihtua.
Nyt sopii monet vanhat käyttämättömiksi jääneet vaatteet taas päälle.

PikeRe: Miten sujuu?1.7.2019 16.29
Kesäloma alkoi 🌻

Kävin labrassa ja terv hoitajalla, hemoglobiini mulla 156, joten pitää luovuttaa verta. Muuten kokeet ok, paitsi sokeri koholla, joten huomen aamul sokerirasitustestiin. Samalla otetaan D- vitamiini arvo, joka ollu vähän alhaalla 😳 Oon syöny D-vitamiinia purkist, joten saas nähdä.

Tässähän sitä kesälomalla on aikaa käydä labroissa ym. Ranixalin aloitin taas toissapäivänä ku refluksi alkoi pahenemaan. Myös lapaluujumi (fasettinivel) on todella kipeä, mut paikalleen laittaja on lomalla, niin tässä koetan kotikonstein pärjätä.

Että näin sujuu mulla, entäs muilla, joita Rakenteellinen_ myös kaipaili. Sitrus näyttikin kirjoittavan tälle päivälle 🙂

SitrusRe: Miten sujuu?1.7.2019 19.23
Oho!

Mulla oli hb tota luokkaa nuorena ja terveenä.

Aikuinen nainenRe: Miten sujuu?2.7.2019 13.35
Kiitos ystävät vointini kyselystä. Olen niin rikki kun olla voi. Jollei olisi näin välittävää puolisoa ja muutamaa läheistä sukulaista ja ystävää olisin jo hajonnut ihan kokonaan.

Omat kivut ja unettomuus, siihen lisäksi äidin tilanne ja se minun ilkeä sisareni joka kaikin keinoin yrittää nuijia minut maan rakoon syövät oloani todella paljon. Kait tätä kestää sinne asti kunnes loppu tulee.🤔

Tuntuu todella hyvältä kun voi täälläkin tuntojaan purkaa. Kiitos kun jaksatte välittää.

Olen joskus lueskellut teidän kaikkien kuulumisia mutta en ole kehdannut omilla huolillani teitä rasittaa kun tiedän, että kaikilla teillä.on omat kamppailunne.

Sitrus käy todella vaikeaa kamppailua oman vointinsa kanssa ja välillä kunntuntuu että nyt jaksan tipahdus alemmaksi tulee äkkiä.
Halaus jaksamisellesi. ❤️🙏

AnnaMyyn tilanne myös surkea jolle toivoisi sellaista ratkaisua, että jotenkin pärjäisi päivästä toiseen.

Rakenteellinen, Ginger, Rentukka ja moni moni muu ei teidänkään olotilanne parhaalta mahdolliselta kuulosta joten teillekin jaksuhalit jokaiselle.💕❤️

Räpistellään eteenpäinkin....

SitrusRe: Miten sujuu?2.7.2019 14.44
Kyllä sitä jaksaa yksinkin.
Ihminen on yksin elämän suurissa tapahtumissa. Toiset ovat vain matkakumppaneita, jotka ovat vierellä vain osan aikaa.
Sen läsnäolemisen ja ymmärtämisenkin laita
on välillä niin ja näin.

Mua vaivaa nyt eniten väsymys.
Se iskee yllättäen ja totaalisesti.
Siksi väsytän itseni vahingossa yli, kun en huomaa merkkejä.
Jos niin pääsee käymään, seuraava pvä on sitten lepopvä.
Se on.nyt uskottava.

Mä en vaan lakkaa ihmettelemästä miten paljon maailmassa on
mukavia ihmisiä. Olin niin pitkään motissa semmosten kanssa jotka
ei musta selvästi tykänneet.

Olen aloittanut pihatyöt hyvin vähin toimin.
Eilen kylvin, istutin taimia ja kastelin ruusuja.
Leivoin pähkinäkakun.
Semmosta pientä.

Aikuinen nainenRe: Miten sujuu?3.7.2019 9.54
Minun jaksamiselle on ensiarvoisen tärkeää tukena olevat lähimmäiset ja olen omasta rikkinäisyydestä huolimatta pystynyt itsekin olemaan tukijana esim.ystävälleni joka menetti miehensä.

Tiedän ja ymmärrän, että on paljon ihmisiä jotka matkaavat elämänsä itsensä kanssa yksin ja pärjääminen on sitä että itse on apua itselleen haettava voimiensa mukaan.

Esimerkkejä löytyy täältäkin foorumeilta.

Paljon voimia ja jaksamis toivotuksia teille.❤️🙏



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: