Keskustelu

LalluOireiden kesto pahimpina jaksoina?27.5.2019 18.18
Olen 28-vuotias nainen ja vapun alla aloin saada voimakkaita refluksioireita. En ole koskaan aikaisemmin saanut vastaavia oireita lukuunottamatta röyhtäilyä. Kuun alussa kuitenkin nestettä alkoi nousta suuhun ja ruokailun jälkeen oireet pahenivat. Viikon odottelun jälkeen aloin syödä esomepratzolia joka ei pahemmin vaikuttanut oireisiin. Aloin syödä antepsiniä joka jollain tavoin pitää pahimmat oireet kurissa. Kysymys kuuluukin kuinka kauan refluksioireet pahimpina kausina kestävät? Olen yrittänyt korjata ruokavaliotani vatsaystävälliseksi, olen hoikka enkä tupakoi. Mietin vain kuinka kauan oireita jaksaa hoitaa kotona kun antepsiniä ei voi syödä kuin kaksi kuukautta, mutta mikäli oireiden kesto on vielä "normaalin" refluksin rajoissa en viitsisi opiskelijana sen vuoksi mennä vielä vastaanotolle vaan yrittää sinnitellä kunnes närästely hieman tasoittuisi uuden ruokavalion myötä. Suvussa kun on refluksia joten luulisin kyseessä olevan sama ilmiö mikä vain tähän ikään päätti puhjeta.

GingerRe: Oireiden kesto pahimpina jaksoina?30.5.2019 0.07
Mulla on pahin vaihe yleensä kestänyt pari viikkoa. Heti kun stressi hellittää, myös oireet helpottuu.

Antepsinin jälkeen voit käyttää esim. Galieveä tarvittaessa. Se ei sisällä alumiinia.

Refluksi-tyyppiRe: Oireiden kesto pahimpina jaksoina?27.1.2023 22.00
Pahimmillaan mulla paha jakso kesti lähes vuoden. Mutta noin pääsääntösesti pahat kaudet on joko muutaman päivän tai viikon mittasia. Joskus muutaman kuukauden.
Omepratsolilla mennyt yli 20v, mutta nyt Somac. En osaa sanoa onko eroa. Omeoratsolilla olen pärjännyt ihan hyvin kumminkin. Gaviscon ollut lisälääkkeenä.
Pahoina jaksoina se oireilu on siis sellasta lämpimän tunnetta ja vellomista mahassa, kuvotusta, röyhtäilyjä, paineen ja kivun tunteita rintakehällä, kaulalla, selässä, rintalastan takana, polttelua ja näpistelyä.



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: