Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

poikaONKO REFLUKSI VAI STRESSI23.5.2019 21:36
Olen masentunut ja se johtuu vatsakivuistani luulen etta minulla saattaa olla refluksitauti,koska paivisin valilla limaa kurkussa ja hikkamaisia reaktioita tulee kun jannitan mutta suuhun ei nousu sita oksennuksenmakuista nestetta. Joskus karkkien syonnin jalkeen royhtailya. Mietin tata kokoajan joka voisi aiheuttaa nama oireet,joten....... en tieda mita tehda. Somac/Rennie ei ole auttanut koska stressi painaa vatsaa. Laakarissa kayty ja siella sanottiin etta tuskin refluksia kun ei polttele rintaa eika oksennusta nouse suuhun

GingerRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI24.5.2019 10:10
Moikka poika! En usko että on refluksia, jos Rennie/Somac ei helpota oireita. Todennäköisesti reagoit stressiin ja jännitykseen vatsalla. Koska olet käynyt lääkärissä, voisit luottaa hänen diagnoosiin ja unohtaa refluksin ja syyn miettimisen. Yrität ottaa rennommin ja nauttia elämästä. Onko sinulla aamuisin kurkkukipua kun heräät?

GingerRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI24.5.2019 13:57
Ethän syö sokerittomia karkkeja tai muita keinomakeutusaineita? Mä saan niistä kovat mahakivut.

PoikaRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI24.5.2019 17:37
Kurkku vähän arka herätessä ja nieleminen vaivalloista, tätä ei ole kuitenkaan jatkunut kuin kuukauden joten voisi laittaa flunssan piikkiin.

Näin onRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI11.6.2019 13:24
muistaakseni yli puolelle refluksikoista happaosalpaajat ei tuo vastetta.
Kuulun itse niihin.
Testaa alkuun ruokavaliota ja sängyn päädyn nostoa.
Stressi pahentaa refluksia huomattavasti?
Tsemppiä ja muista että ei tää tapa vaikka hemmetin kurjaa onkin.

PoikaRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI11.6.2019 16:06
Onko tuo ylösnousu suuhun asti aina oksennuksen makuinen?

GingerRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI11.6.2019 17:25
Ei mulla ainakaan. Jos tulee ruokaa mahasta suuhun, se varmaan maistuu oksennukselle. Mulla nousee yöllä nukkuessa mahahappoja, jotka sisältää mm. Suolahappoa. En oikein huomaa niitä muusta kuin kurkku on aamulla kipeä, punoittaa ja kitalaen takana on valkoisia viiruja, jotka on hapon jälkiä.

Kyllä mulla usein on tarve huudella aamulla suuta ja kurkkua, mutta mulla on myös allergiaa ja suun kuivumista.

Somac aiheuttaa mulla haavoja suuhun ja kielen kipeytymistä. Sekä vatsan turvotusta ja ylävatsakipua.

PoikaRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI11.6.2019 19:42
Ei oksennus kyllä ikinä maistu mutta räyhtäykse yhteydessä saattaa tulla edellisen syodyn ruuan maku suuhun ei kuitenkaan nestettä ja maku häviää heti. Onko närästys aina polttavaa tunnetta sillä itselläni vatsakivut tuntuvat enemmän alavatsassa

GingerRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI11.6.2019 22:38
Alavatsakivut ei ole yleensä refluksia vaan suolistovaivaa. Ne ovat tosi yleisiä nykyään. Hyvä ja halpa keino suoliston rauhoittamiseksi on 1 tl-1rkl perunajauhoa sekoitetaan lasilliseen vettä aamulla ja illalla ja juodaan. Kannattaa aloittaa tuolla 1 tl.

GingerRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI11.6.2019 23:01
Poika, toimiiko sulla vatsa joka päivä? Onko ummetusta tai ripulia?

PoikaRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI11.6.2019 23:55
Joo ummetusta on vatsa ei toimi kunnolla ja välillä myös ripulia. Ummetus on jokapäiväistä

GingerRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI12.6.2019 0:31
Se varmasti aiheuttaa sit noi vatsakivut. Veden juonti ois tärkeää. 1,5 -2 litraa päivässä eli noin 8 lasillista. Magnesiumoksidilla saa vatsan toimimaan tai kookosöljyllä. Laitan aamulla kookosöljyä vihreään teehen. Musta tee kovettaa vatsaa. Vihreä tee ja kahvi auttaa vatsaa toimimaan. Riisi ja banaani kovettaa. Liotetut luumut tai luumusose voi auttaa, mutta kuivatut hedelmät usein turvottaa.

PoikaRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI12.6.2019 8:27
Heräsin juuri ja suu oli kuiva veikkaan että nukun suu auki koska tuo lähti muutaman vesilasin jälkeen pois

PoikaRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI12.6.2019 18:32
Liittyykö nuo röyhtäilyt suolistovaivoigin? On mukavaa että jotkut tietävät vastaavat. Lääkäri sanoi ettei ole hapan ylösnousu jos ei oksennukselta maistu? Vatsa myös tuntuu aivankuin poksuvan

PoikaRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI12.6.2019 18:33
Ja onko röyhtäys hapan jos se maistuu räyhtäykse ajan edelliselle ruualle? Ja röyhtäys heti syönnin jälkee

GingerRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI12.6.2019 21:27
Röyhtäykset voi liittyä suolistovaivaan. Esim. Xylitoli ei pilkkoudu mahalaukussa, mutta ohutsuolen bakteerit saavat niistä bileet ja tuottavat ilmaa joka turvottaa alavatsaa. Ilmalla mahasta/suolesta on kaksi reittiä poistua. Joko alakautta ilmavaivoina tai yläkautta röyhtäyksinä. Mulla ilma poistuu lähes pelkästään röyhtäyksinä.

Kyllä mä sinuna uskoisin lääkäriä. Jätä Somac pois, jos lääkäri on niin ohjeistanut. Ainakin vähennä joka toiseen päivään. Ihmisen suolisto ei pysty pilkkomaan viljojen fytoyhdisteitä. Nämä aiheuttaa vaurioita ohutsuoleen. Jos sulla viljat aiheuttaa ilmaa tai kipuja, kokeile olla viikko ilman viljoja. Eron huomaa yleensä tosi nopeesti, siis onko muutosta/ apua. Maito on toinen joka aiheuttaa monella vatsavaivoja/ilmaa/kipua. Olen huomannut sen monta kertaa ulkomailla, kun mieheni iömavaivat loppuu esim. Turkin lomalla, kun ei juo viikkoon maitoa 😂

GingerRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI12.6.2019 21:31
Ei röyhtäys ole hapan, jos maistuu edelliselle ruualle. Söin nimittäin Somacia yli 10 vuotta. Vaikka otin Somacin ennen ateriaa, jolloin se neutraloi vatsahapot, röyhtäilin silti ja röyhtäys maistui esim. Sipulille tai kebabille jne.

PoikaRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI13.6.2019 0:06
Oot varmasti kovia koneeni ite oon vasta 15. Mut Somaa ei auta heti?

GingerRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI13.6.2019 0:21
Somacin paras vaikutus saavutetaan 2 tunnin kuluttua. Mut se lakkauttaa hapon erityksen 27 tunniksi. Jos otat yhden päivässä, lakkaa hapon eritys kokonaan, eikä ruoka sula. Siksi mä en kokenut noita oikeita happamia röyhtäyksiä vuosikausiin ja sanoin väärin, että vois olla hapan vaikkei maistu oksennukselle. Mulla ei nimittäin ole vuosikausiin msistunut oksennukselle, paitsi yllättäen eilen, kun olin pitänyt lomaa mulle sopivasta ruokavaliosta ja syönyt sopimattomia ruokia mm. Vehnää, lakua, Bataattiranskalaisia, leipää jne.

Mähän olen ollut nyt yli vuoden ilman Somacia. Otan joka päivä Ranixalia, joka on miedompi kuin Happosalpaajat. Vatsan turvotus on vähentynyt ja olo on parempi.

Oletko sä nyt kesälomalla? Onko stressi yhtään helpottanut? Onko yhtään parempi olo vatsassa tai yleensä mieliala parempi? Toivon sulle kyllä parempaa vointia👍❤

PoikaRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI13.6.2019 9:28
Tosiaan lääkäri määräsi mulle aamuin ja illoin somaccia. Mutta ei tuottanut mitään tulosta eipä taida olla refluksia

GingerRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI13.6.2019 9:58
Olet jo lopettanut Somacin käytön?

PoikaRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI13.6.2019 10:51
Lopetin viimeviikolla

GingerRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI13.6.2019 14:42
Hyvä. Luulen että sun olo kohenee pikkuhiljaa, kun luotat, ettei mikään vakava sairaus uhkaa. Olen itse sairastanut ahdistuneisuushäiriötä. Silloin pelkäsin sairastuvani vaikka mihin vakavaan sairauteen. Tiedän ettei järkipuhe välttämättä auta noihin pelkoihin. Yritä ajatella, että tämä pelko on vain ohimenevä vaihe ja elämä muuttuu vielä valoisaksi ja hyväksi.

PoikaRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI13.6.2019 18:27
Mulle onkin todettu masennus ja ahdistushäiriö. Ehkä se vielä joskus

MaraRe: ONKO REFLUKSI VAI STRESSI20.6.2019 10:44
Terve,
Itse sain nyt pitkän tutkinnan jälkeen vastauksen, että ongelmani aiheuttaja on ilmeisesti IBS.

https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00068

Omalta osaltani pahin tekijä näyttää olevan sterssi, kun elämä on sekaisin taudin murehtimisesta ja on psyykkisiä ongelmia samaan aikaan.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: