Keskustelu

HenkkaRuokavalio14.5.2019 16.46
Moi, vaikka myö kaikki ollaa erilaisia sisält ja ulkoa nii mitkä ruokaaineet teillä aiheuttaa närästystä tai kurkkuoireita.Itse syönyt 2011 vuodesta joka aamu lääkettä tähä tautiin, tähystetty kaksi kertaa ja ei oikein löytynyt mitään.Banaani joka on kypsä on miulle uusin ei jatkoon ruoka.

VaniljaRe: Ruokavalio15.5.2019 9.39
Minulle banaani on koko tämän refluksin ajan ollut luottoruokaa, siis se ei aiheuttanut mitään ongelmaa. Yhteen aikaan uskalsin käyttää vain kauramaidosta ja banaanista tehosekoitettua smoothieta. Nyt kun oireet ovat pysyneet poissa jo pitkän aikaa niin voin syödä aika hyvin kaikkea. Kartan kyllä edelleen chiliä, vahvaa tomaattikeittoa ja sipuliakin käytän hyvin varovasti. Tosin sairauden aikana omaksuttu perusruokavalio on edelleen käytössä. Siitä voin hyvin lepsuilla nyt ilman mitään oireita. Hyvin yksilöllisiä nämä ruokavalioasiat ovat. Täällä on vanhojakin ketjuja joissa noita pahiksia ja hyviksiä on mainittu.

EräsRe: Ruokavalio15.5.2019 20.59
No minulle kiellettyä on tietty tomaatti, suklaa, sitrushedelmät, kahvi, tee kaakao, hapolliset juomat, marjat ja hedelmät eli ph alle 5. En pysty syömään suom l aisia viljoja myöskään. Hyviksiä maustamaton kana, peruna, porkkana, täysjyvä riisi, gluteeniton pasta, viili, hunajameloni, pensasmustikka(pieni määriä), laktoositon, vähärasvainen vanilja jäätelö, rooibostee, banaania, raejuustoa ja vähärasvainen liha (pieniä määriä). Tietty kananmunaa pystyn. Usein leivon sämpylöitä ja makeita leivonnaisia. Mutta kaikki ei sovi kaikille. Vitamiineja on pakko popsia

HenkkaRe: Ruokavalio15.5.2019 21.22
Hapolliset juomat ? eli hiilihapollisetko ?

EräsRe: Ruokavalio16.5.2019 20.32
Siis hiilihapolliset: limsat, vichyt, siiderit, viinit jne. eivät sovi. Tänään erehdyin ottamaan ketsuppia, voi taivas mikä polte. Popcornia syön vähärasvaisena vähän ja perunalastuja vähän. Uuniperuna kermaviilillä sopii myös. Miedot vähärasvaiset juustot sopii. Silloin kun on huono päivä niin munakasta, kesäkeittoa ja gefilus-piimää.

rentukkaRe: Ruokavalio17.5.2019 7.08
Minulle ei sovi myöskään kypsä banaani, vähän raaka sopii. Ja lasten ketsuppi, miedon makuinen. Perunalastut ei käy, eikä sitrushedelmät, omena, melooni, kaalit, paitsi kukkakaali keitettynä.
Miedot juustot, kauraleipä, siis 100 prosenttinen, kaurapuuro, mustikat, kananmunat, kalat, paitsi lohi, broileri maustamaton, siis ei niissä mausteliemissä olevat, kuorittu tuore kurkku, porkkana, peruna nämä sopii.
Ei kahvia, teetä ja kaurakorppuja.Leikkeleet sopii tosi huonosti, enkä tiedä johtuuko itse lihasta vai niistä E-aineista joita niissä on.

Rakenteellinen_Re: Ruokavalio19.5.2019 10.42
Moikka,

Mulla ei ole närästystä, enkä syö salpaajia niin kauan kun olen erossa seuraavista:
Maitotuotteet, viljat mukaanlukien riisi, maissi ja hirssi (tattarin ja teffin olen saanut sopimaan hyvin 🤗), banaani, raaka omena, kofeiinia sisältävät tuotteet (silloin tällöin nautittuna käy, jos on pieni annos, mut vatsaoireita tulee heti), kala kaikessa muodossaan, lohi pahin, paprika, tomaatti, chili, muutama lisäaine (bentsoaatit ja sorbaatit, en tiedä mikä niissä on ettei sovi, asa-herkkyys ilmeisesti), rypäleet ja satsumat sekä pähkinät, mukaanluettuna kookos.
Lista kuulostaa hurjalta 😅 mut nyt ruokavalioni on niin kunnossa, etten ole tarvinut kohta kuukauteen yhtäkään salpaajaa. Rytmihäiriöt hävisi ruokavalion mukana lähes kokonaan, joskus stressi saattaa niitä provosoida. Söin salpaajia toisaalta ihan turhaan vuosia, vaikka taustalla olikin ruoka-aine yliherkkyys.
Ei kaikilla ole tälläistä ja ei parane, vaikka tekisi muutoksia, mutta haluan luoda toivoa, että todella vaikeista tilanteistakin voi selviytyä. Itse olin varma, etten enää ikinä tule terveeksi, oireet todella rajoittivat elämääni ja olin älyttömän kyllästynyt sairauteeni.
Tsemppiä kaikille reflun kanssa painiville, minä todella tiedän miten ikävä asia on kyseessä ♥️



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: