Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Jannitysta??????Voiko olla refluksitauti9.5.2019 15:41
Olen 15v poika jota ahdistaa useasti. Stressaan siita,etta minulla olisi refluksitauti. Aloin epailla tata uudenvuoden jalkeen jolloin oireet alkoivat aina jos en mieti sita oireita ei tule mutta ainakun sita alkaa miettia vatsa alkaa poreilla. Suuhun kuitenkin nousee harvemmin happamia royhtayksia. Aamuisin kurkku kipea jonkun 5 tai 10 minuuttia,mutta lahtee heti kun juo jotain. Kysymykseni onkin onko vatsavaivani vain jannitysvatsa,koska olen sellaisestakin lueskellut.

Kiitos jos viitsit auttaa.

Jannitysta??????Re: Voiko olla refluksitauti9.5.2019 15:44
Ja siis nama aamuiset kurkkukivut ovat jatkuneet vain pari vk

GingerRe: Voiko olla refluksitauti10.5.2019 17:10
Voi olla ihan jännitysvatsa. Mäkin olen nuoresta asti reagoinut jännitykseen vatsalla. Esim. Ennen kokeita oli vatsa ihan sekaisin. Koeta rauhoittaa mieltäsi tällaisessa tilanteessa esim. Hengittämällä rauhallisesti tai voit vaikka silittää itseäsi käsivarresta. Se rauhoittaa autonomista hermostoa ja sitä kautta mieltäsi ja jännitystä ja ahdistusta. Minulla on todettu ahdistuneisuushäiriö, mutta olen oppinut pärjäämään sen kanssa ja välillä se on ollut ihan remissiossa. Mutta nostaa helposti päätään stressin myötä.

Toi pari viikkoa kurkkukipua ei vielä viittaa refluksiin. Jos menee vettä juomalla ohi, tuskin on kyse refluksista. Esim. Jos hengittää suun kautta, niin kurkku kuivuu.

Sinuna en olisi huolissaan. Toivon, että tämä rauhoittaa mieltäsi, etkä olisi enää niin huolissasi. Tsemppiä sinulle ja mukavaa viikonloppua 👍💚

Jännitystä? Re: Voiko olla refluksitauti10.5.2019 17:22
Kiitos, Koitan rentoa ja katsoa auttaisiko:). Hyvää viikonloppua sinnekin!

Jännitystä? Re: Voiko olla refluksitauti10.5.2019 17:34
Huomasin, että vatsakipu kestää vain hetken juuri sen ajan kun on jännittynyt. Tämä myös tukisi sitä jännitysvatsaa.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: