Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

TurboMahan turpoaminen5.5.2019 22:40
Hei,

onkohan kellään kokemusta siitä, voiko vatsan turpoaminen ja kipu olla lähes ainoita oireita refluksitaudissa?

Olen nyt syönyt happosalpaajaa useamman vuoden, ja onhan se auttanut tuohon oireeseen jotenkin. Toisinaan silti kärsin edelleen turpoamisesta. Lähinnä vatsa turpoaa joistain ruoka-aineista (mm. kahvi, kaalit, hiilihappojuomat).

Närästyksestä kärsin ennen happosalpaajaakin vain vähän. Ihan niinkuin vatsahapponi olisivat jotenkin todella väkeviä ja niitä erittyisi välillä ihan liikaa, niin että pahimmillaan vatsakalvo korventuu ja kipu on pahimmillaan järkyttävä. Mutta hapot eivät yleensä nouse ylös, vaan ongelma on lähinnä mahassa.

Ennen lääkitystä turpoaminen oli todella jatkuvaa, turposin aina syönnin jälkeen. Myös kivut olivat välillä aivan järkyttäviä. Voimakasta polttelevaa kipua, myös tyhjävatsakipua. Ongelma on nimenomaan vatsalaukussa, se on se joka turpoaa ja kipuilee.


Onko kellään kokemusta tämänkalatisesta oireilusta?

GingerRe: Mahan turpoaminen6.5.2019 0:18
Mulla yleisin oire refluksissa on juuri vatsan turvotus. Illalla maha on usein kuin ilmapallo. Ruokailun jälkeiseen turvotukseen auttaa ruoansulatus entsyymit. Otan niitä kolmesti päivässä, yleensä ennen ruokailua.

Mulla ei vatsa kipuile pahasti. Voisiko sulla olla ärtyneen vatsan oireyhtymä?

GingerRe: Mahan turpoaminen6.5.2019 0:19
Siis ärtyneen suolen oireyhtymä.

TurboRe: Mahan turpoaminen6.5.2019 0:28
On kyllä käynyt mielessä tuo ärtyneen suolen oireyhtymäkin, mutta käsittääkseni se oireilee enemmänkin alavatsalla...? Noita ruoansulatusentsyymejä voisi tietysti kokeilla. Etenkin, kun lääkäri kehotti lopettamaan happosalpaajien käytön, kun olen niitä jo niin pitkään käyttänyt.

ibsRe: Mahan turpoaminen7.5.2019 0:42
Hei, minulla ärtynyt suoli, joka ilmenee jonkunlaisena ummetuksena ja turvotuksena. Vatsalauku turpoa, pieni kipu ruokatorven alaosassa ilmenee tyypillisesti ennen röyhtäilyjen tuloa. Röyhtäily vähenee jos pysyn viljattomalla ruokavaliolla. Lähtökohtana FODMAP ruokavalio, sillä erolla että pystyn syömään maitotuoteita mutta en syö kauraa, ohra yms. kotimaisia. Maitohappobaktereita otan reilusti, 1 -3 kpl. päivässä. Ilman ruokavaliota ryöhtäily on JATKUVA JA LOPUTON, lisäksi yläkrtoppa on jännittynyt, niska on kipeä ja päätä särkee.

GingerRe: Mahan turpoaminen8.5.2019 11:31
Minäkin olen saanut avun viljattomalla vhh-ruokavaliolla.

Nyt muistin että.minullakin oli alussa ylävatsakipua. Minulla ultrattiin sappi ja ylävatsa, mutta ei siellä ollut löydöksiä ja hyvä niin. Mahaportin kohdalla minullakin oli heijastekipua.

Jos lääkäri kehoittaa lopettamaan salpaajien käytön, suosittelen kokeilemaan. Vähennä ainskin joka toiseen päivään, niin mahahappojen tuotanto voi palautua. Välipäivinä voit kokeilla ottaa Ranixalia tai Rennietä. Minulla salpaajat lisää vatsan turvotusta ja tukalaa oloa.

TurboRe: Mahan turpoaminen10.5.2019 19:12
Nyt on mennyt muutama päivä ilman happosalpaajia. Suureksi ihmeekseni kipua ei ole vatsassa ollut, eikä ylävatsakaan ole vielä turvonnut. Sen sijaan turvotusta on kyllä hieman alempana vatsalla. Ja röyhtäilyä on ollut paljon.

Joitakin vatsaa ärsyttävia ruoka-aineita olen kyllä vältellyt.

Jonkun verran olen nyt tuosta ärtyneen suolen syndroomasta lueskellut, ja onhan se kyllä ihan mahdollista, että tosiaankin siitä on kyse. Tai sitten minulla on esim. refluksi ja IBS molemmat.

Ajattelin ostaa kokeiluun maitohappobakteereja ja ruoansulatusentsyymejä. Ehkä pitäisi myös jokin FODMAP kokeilu tehdä...Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: