Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

SaturnusSoodatesti / hapoton maha4.5.2019 19:43
Onko kukaan testannut mahan happoja soodatestillä? Löysin netistä useamman ohjeen, joissa neuvotaan syömään teelusikallinen soodaa tyhjään vatsaan. Joissakin ohjeissa sooda sekoitetaan veteen, toisissa ei sanota vedestä mitään. Itse vedin raakana. 5-10 minsan sisällä pitäs tuntua kuplintaa / röyhtäyttää. No joo pientä tuntui ja röyhtäisinkin kerran kunnolla, mutta oikeesti se kuplinta alkoi vasta 15 minsan kohdalla ja jatkuu yhä (2 tunnin jälkeen). En tiedä, miten tuo pitäs tulkita kun tuli kunnolla vasta viiveellä. Tietääkö kukaan? Niin ja aamulla olin ottanut 20 mg nexiumia, että sekin varmaan vaikutti. Miten usein testin voi uusia? Mun viime tähystyksestä on aikaa 3 vuotta, ja oon syönyt nexiumia enemmän tai vähemmän (joskus harvoin muutaman viikon taukoja) 6 vuotta. Atrofiaa ei näkynyt noissa kahdessa, mutta varmaankin tilanne pahenee mitä kauemmin salpaajia syö. Millaisia kokemuksia täällä on? Miten atrofisen mahan kehittymistä voisi ehkäistä? Mulla on ruokatorven juuressa falskaavan sulkijan lisäksi rakennevika, jonka ansiosta hapot pääsee korventamaan torvea vielä perusrefluksikkoa enemmän, joten salpaajien käyttöä en voi varmaankaan koskaan lopettaa.

GingerRe: Soodatesti / hapoton maha5.5.2019 21:36
Mä oon tehnyt tuon soodatestin. Mulla tulee iso röyhtäys heti eli ei ole hapoton maha. Olen sekoittanut soodan veteen.

Kysyit mitä voisit tehdä estääksesi atrofiaa. Kokeile.pärjäisitkö, jos otat nexiumin vain joka toinen päivä. Välipäivinä voit ottaa Ranixalia tai Rennietä jos tarvii. Mulla on palleatyrä ja olen käyttänyt aiemmin yli 10 vuotta salpaajia. Nyt olen ollut vuoden ilman Happosalpaajaa. Otan Ranixalia joka päivä. Tarvittaessa Rennietä ja yöksi Galieveä.

Toki on tärkeää suojata ruokatorvea. Poltetta ei saa tuntua. Silloin pitää ottaa jotain suojamaan torvea.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: