Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

PikkuApinaHapposalpaajien käytön lopettaminen27.4.2019 9:34
Hei, olen uusi käyttäjä täällä vaikka refluksista olenkin kärsinyt pitkään.

Aloitin happosalpaajien käytön 7 vuotta sitten ja olen käyttänyt niitä erilaisina annoksina lähes koko ajan. Nyt haluaisin päästä eroon niiden käytöstä. Suurimpana syynä on, että uskon niiden estävän ruoansultuksen normaalin toiminnan. Kun aloitin lääkkeiden käytön, välittömästi painoni alkoi nousta nopeasti. Näiden 7 vuoden aikana paino on noussut 25kg huolimatta liikunnasta ja terveellisestä ruokavaliosta. Olen käynyt ruokavalioani läpi ravitsemusterapeuttien kanssa useampaan kertaan ja ravinnosta ei suoraan löydy syytä lihomiseen. Pari vuotta sitten pidin puolen vuoden tauon lääkkeistä ja painoni alkoi laskea. Refluksin oireiden takia jouduin kuitenkin aloittamaan taas lääkityksen.

Jokainen lääkäri on ollut sitä mieltä, että lihominen ei voi johtua happosalpaajista eikä ole tarjonnut muita hoitovaihtoehtoja. Viime vuoden lopulla tehtiin tähystys, joka osoitti että ruokatorveni on tulehtunut. Näin ollen lääkitystäni taas lisättiin, kun olin toivonut pääseväni siitä eroon.

Vasta viime aikoina olen itse alkanut etsiä vaihtoehtoja happosalpaajien käytölle. Minkälaisia kokemuksia teillä on?

Aion nyt olla ilman lääkkeitä ja kokeilla sinkkikarnosiinia ja ruoansulatusentsyymejä. Suolahapon käytön suhteen löysin ristiriitaista tietoa. Monet ovat saaneet tästä avun, toisessa paikassa taas sanotaan, ettei pitäisi käyttää jos on refluksitauti. Mikä olisi paras tapa selvittää uskaltaako suolahappoa käyttää? Luin kotitestistä, mutta sekin leimattiin vaaralliseksi jos on pitkäaikaiset vaivat. Ilmeisesti gastropanel-tutkimuksesta saisi jotain tietoa? En tosiaan ole saanut paljon tukea lääkäreiltä tässä asiassa, niin en tiedä pitäiskö taas tuhlata rahoja kalliiseen erikoislääkäriin.

Kiitos kaikista vinkeistä!

juissiRe: Happosalpaajien käytön lopettaminen27.4.2019 14:50
Sinkkikarnosiini ja entsyymit uskoisin olevan kelpo yhdistelmä. Itse en käytä salpaajia. Eivät koskaan ole erikoisemmin auttaneetkaan. Varmasti ja tietenkin vaikuttaa sulatukseen.

Tuo suolahappo pahensi närästystä. Ei ole vaarallinen kokeilu. Jos polttaa niin juo vaan vettä.

GingerRe: Happosalpaajien käytön lopettaminen27.4.2019 22:34
Itse lopetin vähitellen. Ensin otin Happosalpaajan vain joka toinen päivä. Välipäivinä voi tarvittaessa ottaa Ranixalia tai Rennietä. Käytän edelleen Ranixalia ja silloin tällöin Rennietä. Yöksi otan Galieveä.

leenaliinaRe: Happosalpaajien käytön lopettaminen28.4.2019 16:37
Onko tämä Rranixal vähemmän haitallinen kuin somac? Käytätkö Ginger jatkuvasti Ranixalia? Entä teho happosapaajaan verrattuna?

EräsRe: Happosalpaajien käytön lopettaminen28.4.2019 22:57
Hassua, minulla paino laski, kun aloin syödä happosalpaajia. Tietty vatsaystävällinen ruokavalio voi tehdä saman. Niin monet ruuat ei sovi meikäläiselle. Vähän kerralla ja usein. Enää en pysty syömään kokonaista pitsaa, esimerkkinä tämä.

RentukkaRe: Happosalpaajien käytön lopettaminen29.4.2019 17:40
Samoin minulla paino on laskenut hiljalleen koko ajan. En myöskään pysty syömään isoja annoksia kerrallaan ja moni ruoka on täysin kielletty, siis ei sovi.
Aloittajalla paino on noussut, vaikka ruoka ei sula, luulisi, että sulamaton ruoka ei myöskään lihota. Koska ruoka-aineet menee vain läpi. No yksilöitä olemme. Kilpirauhasen vajaatoiminta myös lihottaa, se lienee tutkittu.

GingerRe: Happosalpaajien käytön lopettaminen30.4.2019 20:18
Ranixal on yleensä hyvin siedetty pitkäaikaisessa käytössä.
Se on miedompaa kuin Somac. Se laimentaa happoja, ei estä kokonaan mahahappojen eritystä.
Vaikutusaika on 12 tuntia. Ei ole välttämättä yhtä tehokas kuin Somac, mutta ei aiheuta mulla ainakaan samanlaista vatsan turvotusta ja ylävatsakipua kuin Somac.

Ei myöskään aiheuta vastaavia vitamiinin puutoksia kuin Somac, eli B12, magnesium ja kalsium. Somac aiheutti mulle myös lihaskipuja ja haavoja suuhun ja suun kuivumista.

Mä otan tarpeen mukaan. Yleensä 150 mg lounasaikaan ja toisen illalla noin klo 19-20.

Voit kokeilla alkuun että otat Somacia joka toinen päivä ja välipäivinä Ranixalia. Sekin jo vähentää Happosalpaajan haittavaikutuksia. PPI-lääkkeet pysäyttää hapon erityksen 27 tunniksi.

GingerRe: Happosalpaajien käytön lopettaminen30.4.2019 20:19
Yleensä siis otan joka päivä 2 kertaa päivässä Ranixalia. Olen käyttänyt sitä nyt vuoden.

Rakenteellinen_Re: Happosalpaajien käytön lopettaminen30.4.2019 21:12
Pääsin kokonaan irti salpaajasta Gingerin neuvoilla. Vähitellen tiputettava annostusta, 40mg 20mg ja sitten joka toinen päivä ja lopulta joka kolmas päivä ja jätin kokonaan pois. Nyt en käytä salpaajaa, koska ruokavalioni on pysynyt kunnossa. Tällä hetkellä olen kuitenkin sairaana ja lähipiirissä pneumokokkia eli jos saan Ab. kuurin niin sitten varmaan salpaajaa taas käytettävä.
Olen huomannut et salpaajat turvottaa, niiden lopettamisen jälkeen paino pudonnut sopivasti, kerää mulla sitten kai nestettä sen verran.
Tsemppiä lopettamiseen! 👍☺️

GingerRe: Happosalpaajien käytön lopettaminen30.4.2019 23:54
Rakenteellinen, harmi kun olet sairaana. Toivottavasti et joudu Ab-kuuria ottaan. Se on kurja ja vie olon huonoksi ja heikentää vastustuskykyä. Lähetän sulle parantavaa energiaa 💟. Otat vaan universumin energiaa vastaan. Se kiertää koko ajan ja on kaikkien käytettävissä.

Tsemppiä lopettamiseen, eikä kannata lannistua, jos ei heti onnistu. Voinnin mukaan. Jos ei ilman pärjää, niin sit syödään lääkettä👍

PikkuApinaRe: Happosalpaajien käytön lopettaminen12.5.2019 13:14
Kiitos kaikista vinkeistä!

Pari päivää ollut nyt käytössä sinkkikarnosiini ja ainakin vielä hyvä olo. Olen puolittanut myös omeprazolin annoksen ja otan lisäksi Ranixalia. Toivottavasti tästä on suunta parempaan!

HenkkaRe: Happosalpaajien käytön lopettaminen14.5.2019 16:51
Moi, kauheassa noroviruksessa jouduin lopettamaan kaikki lääkkeet kuin seinään , oon ollut nyt 3pvä ilman esomepratsolia, ainoastaan röyhtäyttää mut johtuuko se norosta vai mistä , pari kk on ollu kurkkuoireita ja sain lähetteen jälleen gastroskopiaan, en oo viel varannu aikaa.

Minä vaan :) Re: Happosalpaajien käytön lopettaminen21.5.2019 9:04
Heippa kaikki!
Halusin tulla kertomaan miten itse pääsin kokonaan eroon happosalpaajista. Minulla diagnosoitiin refluksi tähystyksessä 2014 jolloin huomattiin toiminnallinen vika alasulkijassa, eli se ei siis mennyt kiinni ollenkaan. Refluksioireet on ollut aina pahat, todella voimakkaat rintakivut, kuin vanne rintarangan kohdalla mitä kiristetään jatkuvasti. Olen syönyt happosalpaajia vuodesta 2014 lähtien (Esomepratzol) ja viime kesänä alkoi koko suolisto mennä huonoon kuntoon. Ruoka ei enää sulanut, hiivasyndrooma levisi, olin sänkypotilas. Lääkärillä ravasin, mitään apua en saanut, muuta kuin että lisää happosalpaajia ja leikkausjonoon.
Aloin ottaa asioista selvää ja eteeni tuli tutkimuksia joissa selvisi että refluksi johtuu suurimmalla osalla liian vähäisestä vatsahaposta. Alasulkija saa käskyn sulkeutua vasta tarpeeksi happamassa ympäristössä. Plus tietyt ruoka-aineet aiheuttavat painetta alasulkijaan mikä haittaa sen toimintaa.
No, aloitin paleo-ruokavalion, kaikki maitotuotteet, sokeri, kofeiini ja kaikki viljat pois. Kahden viikon jälkeen jätin happosalpaajat pois...ei oireita. Ongelmaksi muodostui se, että lääkkeiden takia oma hapontuotanto oli hiipunut ja ruoka ei sulanut. Syön tällä hetkellä suolahappoa ja entsyymejä joka ruokailulla ja yritän saada omaa hapontuotantoa nyt elvytettyä. Olen tosiaan leikkausjonossa, mutta perun sen koska sille ei ole enää mitään tarvetta. Ehkä joku muukin löytää ratkaisun tätä samaa kautta :) Ihanaa ja kivutonta kesää kaikille <3

Aurinko72Re: Happosalpaajien käytön lopettaminen24.5.2019 8:34
Moi. Kuulostaapa tutulta tuo "minä vaan" kertomus. Minulla myös todettu vaikea refluksitauti ja leikkausta ehdotettu. Paleo tyyppistä ruokavalioa noudattamalla (tosin ei aivan niin tiukka itsellä) olen saanut jättää happosalpaajat pois jotka aiheuttivat minulle kovia vatsakipuja ja ruoka ei sulannut. Happosalpaajien jälkeen siirryin vuodeksi Ranixaliin ja ei ole tarvinut sitäkään käyttää 8 kuukauteen eli ilman lääkitystä mennään ja kaikki oireet ovat poissa. Lääkärit eivät ole osanneet minua auttaa, itse on pitänyt paljon selvitellä asioita ja apu on löytynyt sitä kautta :). Miehelläni on myös refluksitauti ja hän on myös saanut tästä avun ja on myös ilman oireita ja lääkitystä. Jokaisella on omanlainen polku refluksisairauden kanssa, me ollaan saatu tauti hallintaan näin.

Eija SRe: Happosalpaajien käytön lopettaminen8.6.2019 15:49
Oikeilla jäljillä Minä vaan ja Aurinko72. Internetin lukuisten lähteiden mukaan vähähiilihydraattinen ruokavalio ja sen lisäksi tietyt lisäravinteet auttavat. Kirjoituksessani täällä keskustelupalstalla 'ihmiset voi parantua refluksista' olen viitannut tietolähteisiin, josta voi etsiä yksityiskohtaiset neuvot ruokavalioon ja ravintolisiin. Melatoniini on tieteellisin tutkimuksin osoittautunut todella tehokkaaksi kurkkuoireisiin ja ruokatorvioireisiin ja sen lisäksi se myös tiukentaa sulkijaa (tämä on osoitettu mittauksin). Itse olen nyt lähestulkoon päässyt eroon kaikista oireista noin 5 viikon hoitojakson jälkeen. Se on aivan uskomaton helpotus puolen vuoden tuskaisan olon jälkeen.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: