Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

AaloAlkaa kyllä ahdistaa14.4.2019 10:42
Mulla on ollu nyt 5 vuotta pahat refluksioireet, vaikka oon vasta alle 25v. Syrjäyttää ja masentaa, eikä mikään auta mun oireisiin kunnolla. Happosalpaajat auttanu välillä pienesti, mutta välillä ei yhtään. Testeissä ei oo edes näkyny reflukska mitenkään selvästi, niin vaikeaa sitä leikkaustakaan saada. :( Ruokatorvessa oli kuitenkin vaurioita jo 2 vuotta sitten gastroskopian mukaan, ja nyt viimeksi ne vauriot oli vaan pahentuneet. Turhauttaa, että ei saa apua. Pelkään syöpää ja kaikkea ja ei ole enää halua elää. Onko kellään muulla näkymättä testeissä?

AaloRe: Alkaa kyllä ahdistaa14.4.2019 10:51
Mun oireet on ihan pahimmasta päästä verrattuna lähes kehen vaan, niin miten voi olla niin, että niissä testeissä ei näy refluksiin viittaavaa. Selvästi siellä jotain virtaa, mutta eivätköhän lääkärit osaa vieläkään tutkia kaikista syistä johtuvia refluksivaivoja. Mä luulisin ainakin, että happojen ei tarvi olla edes kovin happamia voidakseen saada silti pahaa jälkeä aikaan. Virrannut kuitenkin lähes jatkuvasti vuosia putkella.

ViljoRe: Alkaa kyllä ahdistaa14.4.2019 18:40
Moi Aalo!

Tutut on tuntemukset pelkoineen ja lääkekokeiluineen. Päivittäistä oireilua pian 2 vuotta täynnä, ikää reilu 30v. Tuntuu, että kaikkea on kokeiltu ja mikään ei oikein auta.

Lääke-, oire- ja ruokavaliojuttuja voit lukea tältä foorumilta satoja ja satoja kommentteja. Koska sinunkin oireesi ovat jatkuneet pitkään, lienee hyvä myös tutkia kroonisen kivun hyväksymistä. Vaikka se on ainakin omalla kohdallani älyttömän vaikeaa, uskon sen olevan keskeisessä asemassa, ahdistuneisuuden minimoimisessa. Hyväksymisellä en tarkoita sitä, että ruokatorven vaurioiden pitäisi ajatella olevan hyvä juttu tai, että pitäisi jotenkin luovuttaa ajatuksesta parantua. Päinvastoin. Hyväksyminen antaa tilaa terveemmille ajatuksille ja sitä kautta keveyttä arkeen ja prempia eväitä parantumiseen. Aiheesta on myös paljon kirjallisuutta, jos olet kiinnostunut lukemaan.

Tuhat tsemppiä asian työstöön, et ole oireidesi kanssa yksin.

AaloRe: Alkaa kyllä ahdistaa15.4.2019 2:19
Viljo: Tavallaan jo hyväksynytkin kroonisen kivun, koska mitäpä muitakaan vaihtoehtoja tässä on. Ahdistus silti pyrkii ajoittain pintaan.
Kiitos tsempeistä!

AaloRe: Alkaa kyllä ahdistaa15.4.2019 17:04
Viljo: Tavallaan jo hyväksynytkin kroonisen kivun, koska mitäpä muitakaan vaihtoehtoja tässä on. Ahdistus silti pyrkii ajoittain pintaan.
Kiitos tsempeistä!

AaloRe: Alkaa kyllä ahdistaa15.4.2019 17:05
Äsken näkyi ettei olis lähtenyt viesti, siksi x2. :D

AnnaMyyRe: Alkaa kyllä ahdistaa18.4.2019 11:04
Refluksissahan oireet ei välttämättä korreloi löydösten kanssa, hirveilläkään oireilla ei saata löytyä elimellistä.

Kroonisen kivun ja oireiden hyväksyntä ja vieläpä mielekkään elämisen saavuttaminen-siinäpä meille isolle joukolle opeteltavaa😥

Saisipa pelon kuriin😥Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: