Ajankohtaista

Kaikille sivuston käyttäjille refluksittomia hetkiä!

Arkiston uumenista

  • Kolmannes tyytymättömiä salpaajiin >>>>
  • Kuinka selviytyä refluksi(lapse)n kanssa - myös aikuisrefluksikoille apua! >>>>
  • Helikobakteeri keksittiin 1980-luvulla >>>>
  • Ärtynyt suoli (IBS) Suomessa >>>>

Keskustelu

Olli7Osaisitteko auttaa tai neuvoa?12.4.2019 12:41
Hei!
Osaisikohan teistä kukaan auttaa diagnosoimaan minua, koska lääkärit eivät siihen näytä pystyvän.
Toivottavasti jaksatte lukea tämän oirekuvaukseni loppuun asti. Kiitos jo etukäteen kommenteista ja mahdollisista neuvoistanne!
Kärsin yli vuoden ajan närästyksestä ja löysästä vatsasta. Mitään happoja ei koskaan noussut suuhun asti, pelkästään rinnassa oli aaltoilevaa polttelua mahaan asti. Joka päivä sama riippumatta siitä mitä söin, tai paastosinko kokeeksi.
Lopulta kävin vatsan tähystyksessä, eikä mitään varsinaista syytä löytynyt. Lääkäri sanoi, että pientä ärsytystä suolen alun kohdalla näkyy, mutta ei mitään ?vakavaa?
Jokapäiväinen närästys loppui ja on hyvin satunnaista ja lievää nykyisin. Nyt kärsin kuitenkin ihmeellisistä oireista jotka alkavat jonkinlaisella hengenahdistuksella. Sitä kestää noin tunnin verran ja kuvioon tulee mukaan oksettava ja etova olo (En kuitenkaan oksentele) Tunnen myös hengästyväni helpommin silloin kun nämä oireet ovat päällä (eivät siis vaivaa koko aikaa)
EKG:t näyttivät että satunnaisia sydämen lisälyöntejä on, mutta ei muuta. Kävin myös oma-aloitteisesti sydämen ultrassa ja siellä kardiologi totesi pumpun olevan 100% kunnossa. Myös pään magneettikuvaukset maksoin itse, eikä mitään löytynyt.
Alkaa olla jo aika avuton olo, koska mitään syytä ei löydy. Päässäkään ei pitäisi olla mielenterveysvikoja, vaikka toki tällainen ainainen huono olo ei hyväksikään ole.
Olenko yksin oireideni kanssa, vai löytyykö kohtalotovereita? Mikä on auttanut, tai ollut diagnoosinne?

tornitarRe: Osaisitteko auttaa tai neuvoa?12.4.2019 15:45
Hei Olli7. Kurja lukea oireistasi ja huonosta olotilasta, mutta jos yhtään lohduttaa niin kovin tutulta kuulostaa. Valitettavasti. Itse kuulun samaan refluksikoiden kategoriaan: juurikaan koskaan (ja tätä sairautta olen potenut jo toistakymmentä vuotta) ei hapot nouse kurkkuun asti. Mulla pääoireena on juuri tuo mainitsemasi oksettava/kuvottava olo ja heikotus. Hengenahdistus kuuluu myös taudin kuvaan. Toki vatsa kipuillee ja turvottaa, mutta pahin on tuo jatkuva kuvotus.
Aikanaan olin minäkin EKG:ssä, jopa sydämen varjoainekuvauksessa, voimakkaiden pahoinvointikohtausten ja hengenahdistuksen takia. Samoin kuvattiin pää. Sieltä ei onneksi selittävää syytä löytynyt.
Vatsan tähystyksessä löytyi tulehdusta, löysä sulkijaläppä ja pieni palleatyrä, diagnoosina tämä meidän yhteinen refluksi.
Kuten tuossa aikaisemmin tänne palstalle kirjoittelin, olen saanut olla monta vuotta tosi vähillä oireilla ja ilman lääkitystä. Nyt viimeiset pari kk olleet taas pahoja ja olotila on heikko. Lääkeet käytössä ja tiukka ruokavalio : syömiseni koostuu tällähetkellä lähinnä luonnonjugurtista, banaanista, gluteenittomasta näkkileivästä ja mausteettomasta kanasta. Laktoositon vaniljajäätelö ihan kylmänä menee myös, pienenä määränä.
Kyllä tämän sairauden oireet ovat tosi moninaisia . Stressi ja työpaineet kiireineen on mulla yksi selvästi oireita laukaiseva tekijä.
Jaksamista sulle, toivottavasti oireesi helpottavat pian.

Olli72Re: Osaisitteko auttaa tai neuvoa?4.5.2019 20:40
Kiitos Tornitar! Muitako ei ole samoilla oireilla?

IidaiiRe: Osaisitteko auttaa tai neuvoa?5.5.2019 9:10
Minulla on. Olen itse päätellyt, että minulla huonon, heikottavan olon, johon kuuluvat myös sydämen muljahtelut, aiheuttaa gastriittinen maha silloin kun on paha kausi. Paha kausi saattaa alkaa jostain harkitsemattomasta syömisestä ja se voi kestää viikkoja, joskus kuukausia. Silloin maha ottaa osumaa niin suklaasta kuin vaikkapa magnesium-pilleristä. Särkylääke, ei. Antibiootit, ihan kamalaa, jos joutuu ottamaan. Syömisten vahtaaminen ja happosalpaajat hoidoksi ja taas voi toivoa, että parempi aika koittaisi.
Minulla on tähystyksessä todettu gastriittinen mahan limakalvo, löysä sulkija ja palleatyrä. Varsinaista närästystä koen harvoin.Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: